Produsul seminalSperma, fluidul gros eliberat prin penis in timpul ejacularii, este un produs mult mai complex decat ar parea la o evaluare superficiala a acestuia. In alcatuirea spermei intra spermatozoizii (celule sexuale masculine) si lichidul seminal (care permite inaintarea spermatozoizilor catre ovul si-i alimenteaza pe acestia cu energie). In mod normal, sperma are o textura mai mult sau mai putin gelatinoasa, culoarea acesteia variind da la alb-galbui spre nuante de gri. O ejaculare poate contine intre 2 ml si 6 ml, fiecare mililitru de sperma continand aproximativ 200 de milioane de spermatozoizi. Spermatozoizii sunt concentrati in prima treime din cantitatea de sperma ejaculata, acestia gasindu-se intr-o anumita cantitate la nivelul uretrei chiar inainte de ejaculare. Lichidul seminal este produs la nivelul testiculelor, veziculelor seminale si al prostatei. Dintre toate acestea, testiculele isi aduc cel mai putin aportul, doar 5% din continutul seminal total fiind elaborat la acest nivel. Doua treimi din lichidul seminal este produs in veziculele seminale, aceste anexe urogenitale dand culoarea, gustul si mirosul spermei. De asemenea, veziculele seminale au rolul de a secreta o substanta tampon, cu rol de alcalinizare a continutului seminal, ce neutralizeaza aciditatea din uretra si pe cea din vagin. Ele mai secreta si flavina - un compus responsabil cu coloratia galbuie a spermei, ce survine in urma contactului cu aerul, precum si niste enzime - prostaglandinele. O treime din lichidul seminal este produs de catre prostata. Glandele lui Cowper, care se afla de-o parte si de alta a uretrei, sub prostata, isi aduc si ele aportul in compozitia spermei, acestea secretand un lichid transparent cu rol de lubrificare a spermei, lichid ce se elimina si inainte de ejaculare, prin uretra. In concluzie, componentele lichidului seminal sunt: apa (care asigura deplasarea spermatozoizilor), mucus (pentru lubrifierea canalelor), substante de neutralizare a aciditatii din uretra si vagin, substante ce favorizeaza coagularea spermei in vagin, fructoza (pentru a furniza energie spermatozoizilor), acid ascorbic, antigeni, calciu, clor, colesterol, colina, acid citric, creatina, ADN, inositol, acid lactic, magneziu, fosfor, potasiu, acid piruvic, sodiu, sorbitol, spermidina, spermina (responsabila cu gustul specific al spermei), acid uric, uree, vitamina B12 si zinc. In urma cercetarilor s-a demonstrat ca alimentatia influenteaza gustul si mirosul spermei. Astfel, fructele consumate din abundenta pot da un gust dulceag spermei, in vreme ce alimentele cu nivel ridicat de aciditate, precum rosiile sau mancarea picanta, pot face ca sperma sa aiba un gust acru. Consumul ridicat de ceapa sau usturoi se rasfrange si asupra caracteristicilor spermei, in acest caz produsul seminal putand sa le provoace repulsie femeilor. In cazul in care barbatul si-a facut vasectomie (nu mai produce spermatozoizi) s-ar parea ca atat gustul, cat si mirosul spermei sunt considerabil atenuate. De retinut insa ca insusirile spermei difera de la barbat la barbat si sunt percepute diferit de catre femei, astfel incat nu este nimic in neregula daca aceasta are un gust usor sarat sau amarui, pare ca ar mirosi a clor sau a fermenti lactici etc. loading...
6 comentarii. Posteaza un comentariu
Posteaza un comentariu
|
Discutii noi pe forum
Carti despre sex
|
|
|
Membri on-line:
23 vizitatori si 0 membri sunt online:
Vezi toti membrii online Cauta membri |
Despre noi: seXpert.ro este un produs HTD. Despre seXpert.ro Adauga site-ul la favorite Termeni si conditii de utilizare Harta site-ului |
Parteneri / publicitate: seXpert.ro va recomanda: EroticToys - Magazin sex shop Singur.ro - Gaseste-ti jumatatea! site-ul tau aici! |
copyright © 2002-2024 seXpert.ro v.4.0 | Toate drepturile rezervate |