BTS

Pagina 1 din 1
1

Naty

Guest

BTS

scris pe 26 iul 2008 13:18 de Naty

La ce fel de examen reiese ca ai o boala cu transmitere sexuala...din sange iese sau din urina...??? pls astept un raspuns...!!!
sus

Doc

Veteran member
197 mesaje

Re: BTS

scris pe 30 iul 2008 23:11 de Doc

La ce fel de examen reiese ca ai o boala cu transmitere sexuala...din sange iese sau din urina...??? pls astept un raspuns...!!!

Sange pentru HIV si VDRL (sifilis) + urina pentru detectarea infectiilor tractului urinar superior/inferior + analiza respectiva pentru secretii, daca ai.

RapidConsult
sus

carrie

Expert member
823 mesaje

Re: Re: BTS

scris pe 31 iul 2008 20:14 de carrie

Sange pentru HIV si VDRL (sifilis) + urina pentru detectarea infectiilor tractului urinar superior/inferior + analiza respectiva pentru secretii, daca ai.

Corect. Stiu ca examenul secretiei vaginale se numeste "lama" - probabil popular; foarte important mai este si testul Papanicolau care da informatii despre starea modificarilor celulare la nivelul colului uterin si ajuta la depistarea timpurie, daca din nefericire ar fi cazul, a cancerului de col sau a modificarilor precanceroase; depistarea suficient de timpurie garanteaza vindecarea.
Mai sunt apoi niste teste specifice pentru anumite boli care nu pot fi descoperite la analizele normale; aici cunosc numai ca exista test special pentru chlamidia si pentru virusul papilomei umane (raspunzator pentru majoritatea cancerelor de col si pentru alte leziuni ale organelor genitale)... Nu stiu cum se fac examenele astea, cred ca implica analize speciale ale sangelui si stiu ca sunt ceva mai scumpe decat cele obisnuite.

"The best way to predict the future is to invent it"

"I'm in love with my lust/Burning angel wings to dust"
sus

Doc

Veteran member
197 mesaje

Re: Re: Re: BTS

scris pe 2 aug 2008 02:32 de Doc

Corect. Stiu ca examenul secretiei vaginale se numeste "lama" - probabil popular; foarte important mai este si testul Papanicolau care da informatii despre starea modificarilor celulare la nivelul colului uterin si ajuta la depistarea timpurie, daca din nefericire ar fi cazul, a cancerului de col sau a modificarilor precanceroase; depistarea suficient de timpurie garanteaza vindecarea.
Mai sunt apoi niste teste specifice pentru anumite boli care nu pot fi descoperite la analizele normale; aici cunosc numai ca exista test special pentru chlamidia si pentru virusul papilomei umane (raspunzator pentru majoritatea cancerelor de col si pentru alte leziuni ale organelor genitale)... Nu stiu cum se fac examenele astea, cred ca implica analize speciale ale sangelui si stiu ca sunt ceva mai scumpe decat cele obisnuite.

Intr-adevar, la analizele de sange poti cere sa se faca si pentru Chlamydia, virusul herpes simplex 1 si 2, hepatita B si C. E chiar indicat.

RapidConsult
sus

sgc

Guest

Re: Re:

scris pe 2 aug 2008 13:23 de sgc

adica, doar sangele, pentru ca intrebarea era legata de BTS. ii puteati spune in plus, ca un cadru medical care se respecta, ca VDRL-ul(sifilisul) necesita 45 zile, pentru a aparea activ, in analiza sangelui, nu-i asa?!? ma rog, eu sunt, doar stewardess, dar chestiile astea se invata si la modulul de prim ajutor de la cursurile IMO basic.
sus

Doc

Veteran member
197 mesaje

Re: Re: Re:

scris pe 3 aug 2008 02:54 de Doc

VDRL-ul(sifilisul) necesita 45 zile, pentru a aparea activ, in analiza sangelui, nu-i asa?!?

Depistarea sifilisului se face prin doua teste : RBW (Reactie Bordet - Wasserman) si TPHA (Treponema Pallidum HemAglutination). Daca exista o infectie rezultatele acestor teste sanguine sunt pozitive. Diagnosticul definitiv se pune pe baza examinarii microscopice a secretiilor dintr-o leziune primara sau secundara sau pe baza testelor serologice RPR (Rapid Plasma Reading test) sau VDRL (Veneral Disease Research Laboratory) in stadiu latent cand nu sunt semne sau simptome de boala. Rezultatele sunt calitative (este sau nu o infectie) si cantitative.
Intr-adevar, dupa 4-5 saptamani de la infectie, anticorpii produsi de spirocheta sifilisului se pot pune in evidenta cu ajutorul uneia sau a mai multor reactii: reactia Bordet-Wassermann, ractia V.D.R.L., reactia Meinicke, reactia Kline, reactia Kahn si altele.

RapidConsult
sus

sgc

Guest

Re: Re: Re: Re:

scris pe 3 aug 2008 13:38 de sgc

Depistarea sifilisului se face prin doua teste : RBW (Reactie Bordet - Wasserman) si TPHA (Treponema Pallidum HemAglutination). Daca exista o infectie rezultatele acestor teste sanguine sunt pozitive. Diagnosticul definitiv se pune pe baza examinarii microscopice a secretiilor dintr-o leziune primara sau secundara sau pe baza testelor serologice RPR (Rapid Plasma Reading test) sau VDRL (Veneral Disease Research Laboratory) in stadiu latent cand nu sunt semne sau simptome de boala. Rezultatele sunt calitative (este sau nu o infectie) si cantitative.
Intr-adevar, dupa 4-5 saptamani de la infectie, anticorpii produsi de spirocheta sifilisului se pot pune in evidenta cu ajutorul uneia sau a mai multor reactii: reactia Bordet-Wassermann, ractia V.D.R.L., reactia Meinicke, reactia Kline, reactia Kahn si altele.
doctore, aveam emotii, c-o sa ma contrazici. este vorba de 45 zile, nu de 4-5saptamani.
sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

70 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online