Fimoza???

Pagina 1 din 1
1

bengalezu

Newbie
2 mesaje

Fimoza???

scris pe 6 oct 2008 00:05 de bengalezu

buna ziua ... am 14 ani si ash avea si eu o problema in legatura cu penisul meu ... pot sa mi-l decalotez complet dar cand este in erectie mi-l decalotez dar acea "ata" din cauza ca se intinde (cred) se face alba si incepe sa ma doara .... scuzati daca nu m-am exprimat corect ... ce sa fac ? mi-e teama sa nu am fimoza sau altceva :|:|
sus

DarkAngel

Expert member
1098 mesaje

Re: Fimoza???

scris pe 6 oct 2008 01:55 de DarkAngel

buna ziua ... am 14 ani si ash avea si eu o problema in legatura cu penisul meu ... pot sa mi-l decalotez complet dar cand este in erectie mi-l decalotez dar acea "ata" din cauza ca se intinde (cred) se face alba si incepe sa ma doara .... scuzati daca nu m-am exprimat corect ... ce sa fac ? mi-e teama sa nu am fimoza sau altceva :|:|
Plimbandu-ma pe google uite ce am gasit sper sa iti clarifice situatia:

Fimoza este orice situatie in general in care preputul este stramt si nu poate fi retras la baza glandului. Este o conditie congenitala, fiziologica, normala, naturala, prezenta la majoritatea baietilor, asemanator prezentei himenului la fete. Fimoza dispare in mod natural spontan, prin masturbare sau contact sexual, la fel cum si in cazul fetelor are loc penetrarea himenului, adica spontan, prin masturbare sau contact sexual. Nu exista o varsta prestabilita cand acest lucru trebuie sa se intample. Nu cauzeaza nici o problema de sanatate. Acumularea de smegma sub preput va contribui la protectia impotriva infectiilor si hidratarea glandului, pentru placere erotica maxima In extrem de rare cazuri fimoza persista la varsta adulta, asa cum in rare cazuri unele femei au himen elastic, rezistent la penetrare, si intampina dificultati in pierderea virginitatii.
In general, pe la pubertate-adolescenta, datorita activitatii hormonale, preputul se maturizeaza, apar primele impulsuri sexuale, rezistenta la retractie slabeste, creandu-se astfel in mod natural conditiile pentru ruperea aderentei preputului de gland si obtinerea retractabilitatii complete.
Asemanator, la fete, in aceeasi perioada si din aceleasi cauze hormonale, rezistenta la penetrare a himenului slabeste, creandu-se conditiile pentru ruperea acestuia.

Stiinta medicala a dezvoltat trei metode de eliminare a preputului stramt pentru situatia extrem de rara cand aceasta stare anatomica normala persista si la varsta adulta (circa 1% din populatia masculina), si numai daca barbatul adult doreste obtinerea retractabilitatii, metode care nu implica circumcizia.
sus

bengalezu

Newbie
2 mesaje

Re: Fimoza???

scris pe 6 oct 2008 23:35 de bengalezu

deci .... din cate am inteles eu (caut de mai multe saptamani subiecte despre aceasta "chestie" pe care o am) stiu ca la fimoza nu poti sa decalotezi penisul .... dar totusi eu pot ... si ma sperie foarte mult acea ata care din cauza intinderii se face alba ... plus ca am mai auzit pe la prieteni ca daca aia se rupe ... te-ai dus ... daca la primul contact sexual ata se rupe ... se poate inampla ceva grav ?? multumesc
sus

Ciupanezu

Guest

Re: Re: Fimoza???

scris pe 8 iul 2010 13:40 de Ciupanezu

deci .... din cate am inteles eu (caut de mai multe saptamani subiecte despre aceasta "chestie" pe care o am) stiu ca la fimoza nu poti sa decalotezi penisul .... dar totusi eu pot ... si ma sperie foarte mult acea ata care din cauza intinderii se face alba ... plus ca am mai auzit pe la prieteni ca daca aia se rupe ... te-ai dus ... daca la primul contact sexual ata se rupe ... se poate inampla ceva grav ?? multumesc
nu , eu cred ca ai fimoza nu are cum la primul contact sexual sa te duci .. prieteni spun doar minciuni nu au habar de nimica
sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

110 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online