contraceptia de urgenta

Pagina 1 din 1
1

Teo

Veteran member
175 mesaje

contraceptia de urgenta

scris pe 25 aug 2003 22:04 de Teo

As vrea sa aflu informatii cat mai complete despre contraceptia de urgenta (aka pilula de a doua zi). Numele pastilelor, pretz, mod de functionare, efecte secundare. In momentul asta stiu doar ca ar actiona impiedicand ovulul fecundat sa se fixeze si ca au efecte secundare destul de dure. Si... daca am inteles eu bine cum functioneaza, pana la urma nu e un fel de avort!?

P.S. Pls, nu-mi sariti in cap cu "trebuia sa fii mai atenta", pentru ca nu e cazul. Pur si simplu e vorba de un subiect in legatura cu care sunt foarte in ceatza si vreau sa ma lamuresc.

P.S.2 Nemesis, daca nu-i prea mare deranjul, ma intereseaza in special informatii de la tine. Tks!

"Le plus lâche des assassins, c'est celui qui a des remords" (J.P. Sartre)
sus

nemesis

Expert member
2038 mesaje

Re: contraceptia de urgenta

scris pe 26 aug 2003 17:20 de nemesis

As vrea sa aflu informatii cat mai complete despre contraceptia de urgenta (aka pilula de a doua zi). Numele pastilelor, pretz, mod de functionare, efecte secundare. In momentul asta stiu doar ca ar actiona impiedicand ovulul fecundat sa se fixeze si ca au efecte secundare destul de dure. Si... daca am inteles eu bine cum functioneaza, pana la urma nu e un fel de avort!?

P.S. Pls, nu-mi sariti in cap cu "trebuia sa fii mai atenta", pentru ca nu e cazul. Pur si simplu e vorba de un subiect in legatura cu care sunt foarte in ceatza si vreau sa ma lamuresc.

P.S.2 Nemesis, daca nu-i prea mare deranjul, ma intereseaza in special informatii de la tine. Tks!

Ok!
Nu prea am timp dar o sa incerc sa-ti raspund, ca sa nu fiu iarasi acuzat ca fug la biblioteca...

In ordine:
Numele pastilelor si clasificari:

Levonorgestrel - sau Postinor- Trebuie luata in termen de 48 de ore de la contactul sexual neprotejat. De fapt sunt 2 pastile care se iau la interval de 12 ore dar in timpul celor 48 de ore de dupa contact...

Ethinylestradiol - Astia sunt estrogeni... Cand se pot lua? In termen de 72 de ore e la contactul sexual neprotejat! Modul de administrare este mai complicat! Poti consulta prospectul dar din care stiu eu: 5mg/zi, timp de 5 zile (sau ceva de genul asta). Efecte secundare... greata, voma. Se recomanda a se lua cu Emetiral, care este impotriva acestor senzatii.

Pilule combinate, Rigevidon sau Microgynon30. Mode de administrare 4 la 12ore (adica 4 acum si 4 peste 12 h). In termen de 72 de ore de la... Efecte secundare: Avand in vedere ca este vb de Microgynon30 pot aparea tulburari de ciclu (am mai scris undeva pe site despre el) si uzualele greata, voma, etc

NU LUA ASEMENEA TAMPENII DECAT IN CAZURI EXTREME!!! Poti intra si in stare de soc din cauza lor iar dereglarile hormonale pot fi grave...

Why am I frank with you? Because we, my friend, face an evolutionary gap here...

Din ciclul: "Prostia-i mai mare decat fosta Uniune Sovietica", astazi va prezentam: Si ar fi trebuit atunci sa se gandeasca la faptul ca un intelectual nu face amor pe cuptor. Nicolae I. Nicolae, consilier al presedintelui Academiei Romane
sus

Teo

Veteran member
175 mesaje

Re: Re: contraceptia de urgenta

scris pe 26 aug 2003 17:34 de Teo

Ok!
Nu prea am timp dar o sa incerc sa-ti raspund, ca sa nu fiu iarasi acuzat ca fug la biblioteca...

Mersi mult!

Nu am de gand sa iau asa ceva, m-a intrebat o prietena (neconectata la net) si n-am stiut ce sa-i raspund... Si cu biblioteca... lol, tot ar fi bine, ar insemna ca faci parte din cei 0.01% din locuitorii tzarii care stiu cum se foloseste asa ceva

"Le plus lâche des assassins, c'est celui qui a des remords" (J.P. Sartre)
sus

robert23

Junior member
14 mesaje

Re: contraceptia de urgenta

scris pe 26 aug 2003 21:58 de robert23

Robert^23
sus

ctin

Newbie
2 mesaje

Re: Re: Rugaminte contraceptia de urgenta

scris pe 2 nov 2003 01:28 de ctin

Stiu ca mesajul asta la care ma refer eu acum are 1000 de ani, dar pe mine ma intereseaza acum, asha ca....
Deci ce voiam sa te intreb, pastila de a doua zi poate provoca deregrali hormonale suficient de grave incat sa duca la intarzierea ciclului???
Alta chestie, pastila asta poate influenta rezultatul unui test de sarcina? Prietena mea a facut 2 teste, unul i-a iesit pozitiv, iar a doua zi a mai facut unul care i-a iesit negativ. Poate pilula de a doua zi sa influenteze rezultatul unui test de sarcina?
Mersi mult.
P.s. e prima data cand scriu pe un forum asha ca nu stiu daca am pus mesajul acolo unde trebuie

Ok!

In ordine:
Numele pastilelor si clasificari:

Levonorgestrel - sau Postinor- Trebuie luata in termen de 48 de ore de la contactul sexual neprotejat. De fapt sunt 2 pastile care se iau la interval de 12 ore dar in timpul celor 48 de ore de dupa contact...

Ethinylestradiol - Astia sunt estrogeni... Cand se pot lua? In termen de 72 de ore e la contactul sexual neprotejat! Modul de administrare este mai complicat! Poti consulta prospectul dar din care stiu eu: 5mg/zi, timp de 5 zile (sau ceva de genul asta). Efecte secundare... greata, voma. Se recomanda a se lua cu Emetiral, care este impotriva acestor senzatii.

Pilule combinate, Rigevidon sau Microgynon30. Mode de administrare 4 la 12ore (adica 4 acum si 4 peste 12 h). In termen de 72 de ore de la... Efecte secundare: Avand in vedere ca este vb de Microgynon30 pot aparea tulburari de ciclu (am mai scris undeva pe site despre el) si uzualele greata, voma, etc

NU LUA ASEMENEA TAMPENII DECAT IN CAZURI EXTREME!!! Poti intra si in stare de soc din cauza lor iar dereglarile hormonale pot fi grave...

sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

38 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online