Ce rochie sa aleg?

Pagina 3 din 3
«   1   2   3

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re

scris pe 21 nov 2009 01:34 de ExoticDream

Cade pe 27 cununia civila sa stii. Cununia religioasa cade pe 28.

Nu cade deloc bine, iti spun si eu: nu stiu und eai gasit tu preot sa va cunune pe 28 noiembrie cand biserica ortodoxa nu oficiaza asa ceva din 15 noiembrie pana la Boboteaza! Stii ca nici petrecere n-ai voie sa faci, da? Esti sigura ca nu fantazezi? Ia mai gandeste-te...

Hai sa-ti citez:

"Fiind slujbă de bucurie, cununia se săvârşeşte în zilele de sărbătoare (de regulă duminica). Conform poruncii a IX-a a Bisericii, nu se fac nunţi în următoarele perioade şi zile din cursul anului bisericesc: în cele patru posturi de peste an; în zilele praznicelor împărăteşti şi în ajunul acestora; în săptămâna brânzei; în Postul Sfintelor Paşti; în Săptămâna Luminată; în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel; în Postul Adormirii Maicii Domnului (1 – 14 august); în Postul Naşterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie); de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie)."

Lamurita?

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Maria77

Senior member
124 mesaje

scris pe 21 nov 2009 20:02 de Maria77

Nu cade deloc bine, iti spun si eu: nu stiu und eai gasit tu preot sa va cunune pe 28 noiembrie cand biserica ortodoxa nu oficiaza asa ceva din 15 noiembrie pana la Boboteaza! Stii ca nici petrecere n-ai voie sa faci, da? Esti sigura ca nu fantazezi? Ia mai gandeste-te...

Hai sa-ti citez:

"Fiind slujbă de bucurie, cununia se săvârşeşte în zilele de sărbătoare (de regulă duminica). Conform poruncii a IX-a a Bisericii, nu se fac nunţi în următoarele perioade şi zile din cursul anului bisericesc: în cele patru posturi de peste an; în zilele praznicelor împărăteşti şi în ajunul acestora; în săptămâna brânzei; în Postul Sfintelor Paşti; în Săptămâna Luminată; în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel; în Postul Adormirii Maicii Domnului (1 – 14 august); în Postul Naşterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie); de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie)."

Lamurita?
Crezi ce vrei. Oricum eu am vauzt si azi 2 nunti. L-am intrebat pe preot si a zis ca nu e nici o problema.

Maria
sus

Maria77

Senior member
124 mesaje

scris pe 21 nov 2009 22:31 de Maria77

Tu faci nunta vineri, si pe deasupra si in postul Craciunului??? Cred ca ne cam fraieresti!!!
Vai cutarescu u crezi ca toata lumea te fraiereste? Nu este in regula chestia asta. Se numeste paranoia boala asta cand crezi ca toata lumea te fraiereste. Eu zic sa te duci la un psihiatru. Fara suparare...

Maria
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 22 nov 2009 00:26 de ExoticDream

Crezi ce vrei. Oricum eu am vauzt si azi 2 nunti. L-am intrebat pe preot si a zis ca nu e nici o problema.

Nu stiu de ce, dar eu continui sa cred ca ne pacalesti. Totusi, ca sa nu zici ca sunt rea, te mai intreb o chestie: ati cerut dezlegare de la biserica?

S-ar putea sa mai existe o explicatie: tu si prietenul tau nu sunteti ortodocsi, alte religii au probabil alte randuieli.

Sa-ti mai citez o sursa bisericeasca:

"In perioada postului se pot face doar casatorii civile. Nu se fac casatorii la Biserica. Doar situatiile cu totul si cu totul exceptionale pot obtine dezlegare pentru o cununie religioasa, dar potrivit oranduielilor bisericesti niciun preot nu are voie sa cunune, a declarat parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

El a precizat ca sunt tineri care se intereseaza de posturi cu un an inainte, ca sa isi poata face programarea.

Dezlegarea la slujba religioasa pentru cununie in timpul postului este rareori permisa de Biserica. Cuplurile care doresc acest lucru trebuie sa aiba motive bine intemeiate. In cazul in care oficierea ceremoniei le este permisa in aceasta perioada, tinerii trebuie sa se angajeze ca nu vor face petrecerea de nunta."

Cum va asortati voi cu aceste reguli (stricte) ale bisericii? L-ati pacalit pe nenea preotu' ca nu mergeti la restaurant sau pacaleste el biserica si va cununa impotriva regulamentului?

Chiar sunt curioasa sa stiu!

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

simosimina

Expert member
4400 mesaje

scris pe 22 nov 2009 12:31 de simosimina

Nu stiu de ce, dar eu continui sa cred ca ne pacalesti. Totusi, ca sa nu zici ca sunt rea, te mai intreb o chestie: ati cerut dezlegare de la biserica?

S-ar putea sa mai existe o explicatie: tu si prietenul tau nu sunteti ortodocsi, alte religii au probabil alte randuieli.

"In perioada postului se pot face doar casatorii civile. Nu se fac casatorii la Biserica. Doar situatiile cu totul si cu totul exceptionale pot obtine dezlegare pentru o cununie religioasa, dar potrivit oranduielilor bisericesti niciun preot nu are voie sa cunune, a declarat parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

El a precizat ca sunt tineri care se intereseaza de posturi cu un an inainte, ca sa isi poata face programarea.

Dezlegarea la slujba religioasa pentru cununie in timpul postului este rareori permisa de Biserica. Cuplurile care doresc acest lucru trebuie sa aiba motive bine intemeiate. In cazul in care oficierea ceremoniei le este permisa in aceasta perioada, tinerii trebuie sa se angajeze ca nu vor face petrecerea de nunta."

Cum va asortati voi cu aceste reguli (stricte) ale bisericii? L-ati pacalit pe nenea preotu' ca nu mergeti la restaurant sau pacaleste el biserica si va cununa impotriva regulamentului?

Şi eu la fel ştiu..că în perioada asta nu se fac nunţi. Lângă casa mea este un local fiţos de nunţi...care mereu era full în weekend...cam de 2 săpt...nu mai este nici o nuntă aici...în cazul în care era arhiplin în weekenduri...
Părerea mea...este că cea mai potrivită perioadă să faci o nuntă este Sfârşitul verii-începutul toamnei (între datele 25 aug - 6 sept)..
Şi încă ceva...cum naiba aţi găsit voi restaurant aşa repede...Eu am fost să mă interesez...şi nu am găsit pentru la anul...!!!!! Dar să caut să găsesc peste cteva luni..nici o şansă...

“Today’s mighty oak is just yesterday’s nut, that held its ground.”
sus

Maria77

Senior member
124 mesaje

scris pe 22 nov 2009 13:12 de Maria77

Şi eu la fel ştiu..că în perioada asta nu se fac nunţi. Lângă casa mea este un local fiţos de nunţi...care mereu era full în weekend...cam de 2 săpt...nu mai este nici o nuntă aici...în cazul în care era arhiplin în weekenduri...
Părerea mea...este că cea mai potrivită perioadă să faci o nuntă este Sfârşitul verii-începutul toamnei (între datele 25 aug - 6 sept)..
Şi încă ceva...cum naiba aţi găsit voi restaurant aşa repede...Eu am fost să mă interesez...şi nu am găsit pentru la anul...!!!!! Dar să caut să găsesc peste cteva luni..nici o şansă...
Pai am gasit foarte repede restaurant la hotel

Maria
sus

Maria77

Senior member
124 mesaje

scris pe 22 nov 2009 13:14 de Maria77

Pai iubitul meu e catolic. O sa trec la catolicism.

Maria
sus

simosimina

Expert member
4400 mesaje

scris pe 22 nov 2009 13:20 de simosimina

Pai am gasit foarte repede restaurant la hotel

Păi...nu ştiu dacă sunt aşa multe locuri acolo...
Eu una când mă voi mărita vreau să am minim 200 de invitaţi... oricum am neamul mare)) deci ))) trebuie să aştept pentru un local întreg...

sus

simosimina

Expert member
4400 mesaje

scris pe 22 nov 2009 13:28 de simosimina

Pai iubitul meu e catolic. O sa trec la catolicism.

în câteva zile nu ai cum...
Cel mai bine este să mergi la cea mai apropiată biserică parohială catolică şi să ăi spui parohului că doreşti să te converteşti şi atunci el te va pregăti într-un mod adecvat, timp de câteva luni, după care are loc ceremonia convertirii la religia catolică. Îţi va trebui certificatul de botez ortodox pe care îl vei da preotului împreună cu o declaraţie că doreşti să devii catolică, şi abia apoi începe jurământul în biserică.
Aşa că nu ştiu cum o să devii tu catolică aşa repede...

sus

Maria77

Senior member
124 mesaje

scris pe 22 nov 2009 13:31 de Maria77

Păi...nu ştiu dacă sunt aşa multe locuri acolo...
Eu una când mă voi mărita vreau să am minim 200 de invitaţi... oricum am neamul mare)) deci ))) trebuie să aştept pentru un local întreg...
Pai si eu am foarte multi invitati. La Haward Johnson daca le zici ca vrei sa organizezi o nunta cu 300 de musafiri iti pune la dispozitie un restaurant foarte mare in hotel. Eu asa am facut.

Maria
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 22 nov 2009 14:38 de ExoticDream

Pai si eu am foarte multi invitati. La Haward Johnson daca le zici ca vrei sa organizezi o nunta cu 300 de musafiri iti pune la dispozitie un restaurant foarte mare in hotel. Eu asa am facut.

Howard Johnson este chiar langa mine, pot sa verific, la ce restaurant zici ca ai vorbit? Avalon sau Benihana? Unul are 80 de locuri, celalalt cred ca este mai mic, unde sa incapa cei 300?!?

sus

Maria77

Senior member
124 mesaje

scris pe 22 nov 2009 20:02 de Maria77

Howard Johnson este chiar langa mine, pot sa verific, la ce restaurant zici ca ai vorbit? Avalon sau Benihana? Unul are 80 de locuri, celalalt cred ca este mai mic, unde sa incapa cei 300?!?

Pi sa stii ca sunt unul langa altul. Si se mai pot pune mese sa stii. E o sala mare. Poate nu e sala de restaurant dar e una mare unde au zis ca se fac de obicei nunti sau botezuri.

Maria
sus

cutarescu

Veteran member
255 mesaje

scris pe 23 nov 2009 20:38 de cutarescu

Vai cutarescu u crezi ca toata lumea te fraiereste? Nu este in regula chestia asta. Se numeste paranoia boala asta cand crezi ca toata lumea te fraiereste. Eu zic sa te duci la un psihiatru. Fara suparare...

Nu m-am suparat deloc, pt. ca nu pot sa ma supar pentru o gluma de-a ta. Ca si cind nu pot sa dorm noapte ca poate tu m-ai fraierit. Nu esti tu atit de importanta. Si sti ceva, tu nu esti obligata sa te justifici in fata mea daca te casatoresti sau nu, cum nici eu nu sint obligat sa cumpar gogosile pe care incerci tu sa ni le vinzi.
sus

Maria77

Senior member
124 mesaje

scris pe 24 nov 2009 19:55 de Maria77

Nu m-am suparat deloc, pt. ca nu pot sa ma supar pentru o gluma de-a ta. Ca si cind nu pot sa dorm noapte ca poate tu m-ai fraierit. Nu esti tu atit de importanta. Si sti ceva, tu nu esti obligata sa te justifici in fata mea daca te casatoresti sau nu, cum nici eu nu sint obligat sa cumpar gogosile pe care incerci tu sa ni le vinzi.
Bine. Atunci daca nu te intereseaza de ce ai mai scris?

Maria
sus

simosimina

Expert member
4400 mesaje

scris pe 24 nov 2009 21:11 de simosimina

sus

CARMEN

Guest

scris pe 26 nov 2009 22:32 de CARMEN

Maria are dreptate.Se poate face nunta indiferent daca esti catolic sau nu. Parintii mei sarbatoresc nunta de argint pe 1 Decembrie. Casa de piatra Maria
sus

sgc

Guest

scris pe 26 nov 2009 22:45 de sgc

Maria are dreptate.Se poate face nunta indiferent daca esti catolic sau nu. Parintii mei sarbatoresc nunta de argint pe 1 Decembrie. Casa de piatra Maria
parintii tai, sarbatoresc, probabil, casatoria civila(inseamna chestia aceea la ofiterul starii civile) pe 1 decembrie, dar daca sunt crestini ortodocsi, nunta religioasa(inseamna chestia aceea la biserica) o sarbatoresc, ori cu mai mult de 6 saptamani inaintea craciunului, ori dupa craciun.
sus

CARMEN

Guest

scris pe 26 nov 2009 22:49 de CARMEN

parintii tai, sarbatoresc, probabil, casatoria civila(inseamna chestia aceea la ofiterul starii civile) pe 1 decembrie, dar daca sunt crestini ortodocsi, nunta religioasa(inseamna chestia aceea la biserica) o sarbatoresc, ori cu mai mult de 6 saptamani inaintea craciunului, ori dupa craciun.
Ei si-au facut si cununia civila si cununia religioasa in aceiasi zi adica pe 1 Decembrie. Dar totusi catolicii s-ar putea sa aiba altfel datile astea.
sus

sgc

Guest

scris pe 26 nov 2009 23:08 de sgc

Ei si-au facut si cununia civila si cununia religioasa in aceiasi zi adica pe 1 Decembrie. Dar totusi catolicii s-ar putea sa aiba altfel datile astea.
habar n-am cum le au catolicii. in fond craciunul catolicilor este in acelasi moment cu cel crestin-ortodox. diferenta intre ortodocsi si catolici constand, doar in divinitatea la care se-nchina: ortodocsii la Isus, catolicii la maica-sa. unii saruta icoana, altii statuia. chestia este ca semnificatia craciunului este, de fapt, nasterea lui Isus. asa ca am dubii mari ca macar catolicii ar oficia nunti religioase in perioada dinaintea craciunului. daca stai sa te gandesti, chiar si ortodocsii au o(scurta) alta perioada de post, inainte de 15 august. ortodocsii, exclus pt. ca sunt mult mai rigizi in perceptele religioase. din cate cunosc singurele exceptii de la restrictiile de nunti si botezuri in perioadele de post ortodoxe, sunt la botezuri, si asta sub o motivatie foarte serioasa, cum ar fi starea de sanatate foarte precara a nou-nascutului.
sus

Maria77

Senior member
124 mesaje

scris pe 9 dec 2009 21:28 de Maria77

Vai dar "destepti" mai sunteti cu totii. Se pot face nunti in postul craciunului. Celor doi viitori soti li se da o hartie de la patriarhie numita DISPENSA care aratan ca cei doi au voie sa se casatoreasca. Cat in cazul catolicilor: li se face un mic "botez" inainte. Nu dureaza doua luni cum zice Simosimina. Eu zic sa cititi mai bine.

Maria
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 9 dec 2009 22:04 de ExoticDream

Vai dar "destepti" mai sunteti cu totii. Se pot face nunti in postul craciunului. Celor doi viitori soti li se da o hartie de la patriarhie numita DISPENSA care aratan ca cei doi au voie sa se casatoreasca. Cat in cazul catolicilor: li se face un mic "botez" inainte. Nu dureaza doua luni cum zice Simosimina. Eu zic sa cititi mai bine.

Tocmai ca noi am citit. Nici eu nu sunt de acord sa pierzi un an intreg planificand o nunta, dar nici nu cred ca poti decide azi data, iar peste o luna sa fii deja maritata, cu echipament cumparat sau croit personalizat, cu felicitarile, masa si dansul aranjate la local cu sute de invitati, cu cununie civila rezolvata indiferent de faptul ca cei doi stau la mii de kilometri departare, unul are religie hais, altul cea, ca e postul Craciunului si nici un preot nu te cununa decat eventual in urma unui lung si birocratic proces. Toate astea sunt un pic cam multe si dificile pentru a incapea intr-o singura luna, oricat de operativ ai fi, asa ca.... hai sa discutam despre alte chestii, OK?

sus

simosimina

Expert member
4400 mesaje

scris pe 11 dec 2009 00:34 de simosimina

mă faci să râd...şi mai zici că "te-ai convertit"..la ce? la...prostie?
Hai să nu fiu rea, însă gogoşile vândute de tine sunt cam expirate
[Durează 2 luni pentru că trebuie să înveţi obiceiurile lor...şi apoi părintele să te considere aptă pentru asta..ca un test dacă vrei să numeşti aşa.Caută pe net şi vei găsi multe lucruri interesante despre acest subiect]
Te-am pupat

sus

cutarescu

Veteran member
255 mesaje

scris pe 12 dec 2009 17:21 de cutarescu

Nu vreau sa ma laud, dar o fac:
-eu am fost primul care a "mirosit" ceva dubios legat de aceasta nunta
sus

baby

Expert member
3569 mesaje

scris pe 12 dec 2009 17:34 de baby

Nu vreau sa ma laud, dar o fac:
-eu am fost primul care a "mirosit" ceva dubios legat de aceasta nunta

da' poate chiar a fost

http://www.youtube.com/watch?v=pBUxuyYC96o

sus
Pagina 3 din 3
«   1   2   3

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

28 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online