Ajutor, mi-a tras-o unu, BACU'!

Pagina 2 din 2
«   1   2

Guest

Guest

Re: Ajutor, mi-a tras-o unu, BACU'!

scris pe 6 iul 2011 01:10 de Guest

scuza-ma dar teorema lui pitagora intra deja la cultura generala... daca si asta ti se pare mult prea mult fata de domeniul tau de interes, iti spun sincer ca e grav...
iar daca la obiectele care le ai pt bac, ai doar note de 5, ai gresit profilul si ar fi cazul sa te transferi, chestiune de care cel tarziu in a10-a - a 11-a ar trebui sa-ti fi dat seama...
si eu eram la mate-info si prin a 11-a ma gandeam sa ma transfer la arte... dar nah, am preferat sa fiu comoda decat sa schimb colegii, liceul si sa si fac naveta in alt oras... acum imi dau seama ca era o prostie si ca as fi avut mult mai mult de castigat la profilul respectiv... de ajuns, tot am ajuns in domeniul dorit, dar mult mai greu... pe vremea respectiva s-a scos complet desenul din programa de liceu...
sistemul nu e perfect, si nu se schimba decat destul de greu, iar un singur elev nu stiu in ce sens ar avea vreo sansa sa se faca auzit si sa chiar schimbe ceva...
cum se mai spunea si inainte, e vorba de un compromis pe care trebuie sa il faci... si e doar spre binele tau... se trage tare, macar in a 12-a si apoi ai sansa sa faci ce vrei in viitor, adevarul e ca atat timp cat nu e admitere la facultate si bacul conteaza, nu prea ai de ales...

Eu am dat un exemplu nu am spus concret.

Si daca as fi luat 5 care ar fi fost problema,eu am fost la un liceu cu profil tehnologic la care nu se punea prea mult accent pe mate,biologie sau alte obiete,aveam vreo 16 module,daca nu ma insel,adica specializari la acest profil,faceam practica vreo 2 ore p[e sapt si vreo 3 sapt de practica pe semestru.Am iesit cu 3 diplome de calificare si nu imi pare rau ca l-am urmat.
sus

Guest

Guest

scris pe 6 iul 2011 01:48 de Guest

Eu am dat un exemplu nu am spus concret.

Si daca as fi luat 5 care ar fi fost problema,eu am fost la un liceu cu profil tehnologic la care nu se punea prea mult accent pe mate,biologie sau alte obiete,aveam vreo 16 module,daca nu ma insel,adica specializari la acest profil,faceam practica vreo 2 ore p[e sapt si vreo 3 sapt de practica pe semestru.Am iesit cu 3 diplome de calificare si nu imi pare rau ca l-am urmat.

la profile de genul nu stiu care sunt obiectele din care poti alege pentru bac... stiam ca erau unele speciale, in afara de mate si bio... cel putin la arte e pictura, istoria artei etc... pe care nu le gasesti la mate-info...

sunt multe chestii in neregula cu sistemul... de exemplu nu puteam merge la olimpiada la germana pentru ca aveam impusa franceza ca a doua limba, si nu aveam voie sa mergem la alte materii decat cele la care aveam ore... iar la bac, nu mai stiu la care proba, as fi preferat sa dau de exemplu engleza scris, una din optiunile de la filo pt proba cu numarul respectiv, decat info, fizica sau chimie sau ce erau stabilite pentru profilul nostru...
nu m-am mai interesat in ce masura s-au schimbat lucrurile...
dar de multe ori din pacate nu ai de ales... iar daca in revolta ta, refuzi sa te supui, esti singurul ce are de pierdut... n-o sa se intereseze nimeni de ce ai luat tu nota mica la bac... si sincer iti spun ca nu are rost... alegi din materiile care le ai la dispozitie, inveti cat poti de bine ca mai apoi sa poti intra la facultatea la care iti doresti...
ideea e ca totusi de un astfel de examen depinde sa poti face mai departe ceea ce iti doresti...
intrebarile care ti le pui acum, trebuiau puse din timp... si nu doar de tine, de cei din generatiile anterioare, de parinti, de profesori etc...
sus

Guest

Guest

scris pe 6 iul 2011 01:49 de Guest

McLove vad ca te iei de astia ca nu stiu limba romana, dar tu ai macar idee cat de grav te bate limba romana?
sus

Guest

Guest

scris pe 6 iul 2011 01:53 de Guest

Vorbiti si voi, ca sa nu adormiti, dati din gura, si vreti p...

Nu s-a rezolvat nimic, decat faptul ca asa numitele "Colegii Nationale", si-au aratat suprematia in invatamant, banii au fost aruncati... aia stau si rad, de prostiile pe care le ganditi, voi... oameni maturi, care ati copiat, trisat de cate ori ati avut ocazia.

Si multe alte exemple de exprimare fara sens si virgule puse d-ampulea.

Mult succes la contestatia de la limba romana!
sus

Guest

Guest

scris pe 6 iul 2011 01:56 de Guest

N-ai inteles nimic... s-a copiat mult mai mult decat in anii trecuti.

Nu cred ca s-a copiat mai mult. Bac-ul de anul asta a dovedit adevarata valoarea a fiecaruia.
Dar stai, ca sa valorezi ceva trebuie sa fie un numar mai mare ca zero.
Ups, anul asta nu a fost cazul.

9. Explica-mi, de ce nu e nici macar un liceu teoretic care sa aiba promovabilitate sub 50%?

Extrem de simplu :au invatat.

Sau, in Romania, idiotii sunt aia care muncesc in industrie?

In Romania, nu exista industrie. Iar daca ar exista atunci cei de la teoretic v-ar ocupa locurile, iar voi v-ati duce la scolile profesionale.
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 6 iul 2011 02:56 de ExoticDream

Vina e impartita: elevi, profesori, sistem, etc. S-a schimbat BAC-ul de i-a ametit pe toti, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt elevii. Pacat....

Hai sa nu-i mai scuzam atat de mult pe elevi pentru ca nu din cauza ametelii nu au fost in stare sa ia BACul! Mai bine sa recunoastem cinstit ca la noi NU SE MAI INVATA, desi materia s-a toooooot descongestionat, orele s-au redus, cerintele la examene au scazut ca nu cumva sa fie stresati sarmanii elevi! Si ei cum au reactionat? Au profitat de ocazie si si-au vazut de alte preocupari, ignorand si bruma aia de cunostinte pe care ar fi fost normal si deloc complicat sa si le insuseasca. Profesorii, la randul lor, neavand parghii de cointeresare si fiind si ei chinuiti de leafa aia care devenise o Fata Morgana, nu-si mai dau sufletul la clasa, notele se pun aiurea, parintii habar n-au ce se intampla si uite cum acest lant al slabiciunilor se rupe cand vine BACUL si toata lumea se mira DE CE exista asemenea rezultate slabe!

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 6 iul 2011 03:06 de ExoticDream

Cat de ratate pot fi unele persoane, vorbesc din filme...

Te atentionez sa fii mai atent la exprimare, jignesti!

Eu, nu sunt generatia aia Arayas, eu te pot educa, chiar daca astept raspunsul la contestatie. Vorbiti si voi, ca sa nu adormiti, dati din gura, si vreti p...
Domnilor, doamnelor, domnisoarelor! Treziti-va! Nu s-a rezolvat nimic, decat faptul ca asa numitele "Colegii Nationale", si-au aratat suprematia in invatamant, banii au fost aruncati... aia stau si rad, de prostiile pe care le ganditi, voi... oameni maturi, care ati copiat, trisat de cate ori ati avut ocazia. A da, stai! La voi nu a fost problema: "funeriu, mare inteligent, mare om cu camere, mare analfabet". La voi se putea, si din cauza prostiei voastre, plateste o generatie, ca nu stiti sa va tineti gura.
Situatia sta cam asa... cei (nu stiu cat la suta) care au picat, sunt de la Grupuri Scolare, Colegii Industriale. Si eu fac parte dintr-un colegiu din asta, si da, problema la matematica. (sa zicem ca nici nu mi-a placut)
Eu, spre deosebire de "geniile" care au luat cu 10 ( ), fac 2 ore de matematica... dar, in realitate am facut 2 ore in tot anul. Nu e vina mea, sau a profesorului ca nu vine la ora... e vina aluia de la inspectorat care vine si-l controleaza, si pleaca cu zambetul pe buze, hranit, baut.
Ah, da... la liceele astea, intra aia de la "arte si meserii". Arayas, puisor ranit, ce note ai avut tu? Eu, sa zicem am intrat cu o nota mult mai mare, decat ala care a intra la un liceu "renumit", insa cand am intrat, nu era bac-ul asa, nu conta liceul, conta profilul. (mie, mi-a placut)

PS: am vazut o fata, la un liceu "cu renume", a dat la istorie... a luat 10.
Cei care invata istoria pentru academie, si chiar invata, nu pot lua 10 la bac. Astia, au invatat.
Inca ceva: cum se poate ca intr-un liceu, toti sa aiba medii peste 7, si in alt liceu, langa acesta, sa aiba sub 6? Ah, da ba... directorul nu e de la PD-L, intr-unul camerele nu merg, ca s-a ars nu stiu ce.
PS2: 65 (parca) au luat cu 10, bac-ul. Acum ceva timp, cine avea 10, era olimpic international pe materia respectiva. Astia, sunt elevi de nota 7. Ce mandrie, ce putere a tarii! Pacat ca s-a inventat internetul, si ceilalti pot afla si notele din liceu.

Urmareste, te rog, secventele marcate cu bold mai sus si apoi gandeste-te daca nu cumva nu esti persoana potrivita care sa afirmi cele de mai jos:

Sunteti penibili... niste ratati in fata monitoarelor, fara un tel in viata. Vorbiti despre olimpici, elevi care mananca fizica, chimie, module pe paine, care sunt genii, pur si simplu... si au picat la romana, fiindca nu au avut nicio tangenta cu ea. Idiotilor, ganditi, si apoi tastati!

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Machiavelli

Expert member
1640 mesaje

scris pe 6 iul 2011 03:12 de Machiavelli

Eu, spre deosebire de "geniile" care au luat cu 10 ( ), fac 2 ore de matematica... dar, in realitate am facut 2 ore in tot anul. Nu e vina mea, sau a profesorului ca nu vine la ora... e vina aluia de la inspectorat care vine si-l controleaza, si pleaca cu zambetul pe buze, hranit, baut.

Vorbesti de parca tie, in acel moment nu ti-a placut ideea de a scapa mai rapid de la scoala...Daca erati baieti destepti si aveati chef de invatat l-ati fi reclamat pe respectivul profesor...Nu crezi ca era mai bine asa decat sa acceptati acea crunta situatie?
Intotdeauna e usor sa arunci vina asupra altuia insa a indrepta cat de cat situatia e destul de dificil.Aceasta "generatie 2011" a gresit si automat va platii pentru asta.Ma refer la cei ce au picat examenul.

Mie mi-e somn, mi-e lene, n-am chef sa discut- mie mi-e foame, mi-e sete si vreau sa f*t!
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 6 iul 2011 03:27 de ExoticDream

Domnilor, doamnelor, domnisoarelor! Treziti-va! Nu s-a rezolvat nimic, decat faptul ca asa numitele "Colegii Nationale", si-au aratat suprematia in invatamant, banii au fost aruncati... aia stau si rad, de prostiile pe care le ganditi, voi... oameni maturi, care ati copiat, trisat de cate ori ati avut ocazia. A da, stai! La voi nu a fost problema: "funeriu, mare inteligent, mare om cu camere, mare analfabet". La voi se putea, si din cauza prostiei voastre, plateste o generatie, ca nu stiti sa va tineti gura.

N-am inteles nimic din insiruirea asta incoerenta, cu cine te certi tu aici? Cine si de ce sa-si tina gura?!?

Situatia sta cam asa... cei (nu stiu cat la suta) care au picat, sunt de la Grupuri Scolare, Colegii Industriale. Si eu fac parte dintr-un colegiu din asta, si da, problema la matematica. (sa zicem ca nici nu mi-a placut)

Pentru informarea ta (la zi), situatia a stat cam intotdeauna asa: elevii foarte buni si buni au ales sa urmeze un liceu teoretic (cu profil de mate-info, dar nu numai) sau de informatica sau axat pe limbi straine, in timp ce cei mai slabuti au ocupat locurile de la grupuri scolare, colegii industriale. Chiar iti spun o noutate?!? Sa fim seriosi! Cine vrea sa ajunga inginer nu alege un grup scolar sau un colegiu industrial, ci merge la liceu teoretic pentru ca acolo nu s-ar intampla sa vina profesorul de matematica 2 ore intr-un an intreg si sansele lui sa intre la Politehnica sunt net superioare! Sa nu ne miram ca picatii de la bac sunt in mare procent dintre cei care sunt poate mai slab dotati dpdv intelectual si care poate nici nu sunt in stare sa ia diploma aia, nu toata lumea s-a nascut apta pentru a face o facultate si societatea are nevoie si de electricieni, sudori, croitori, lucratori agricoli etc. Este o aberatie moda asta de la noi ca 80% din elevi sa mearga la facultate!!!

Ba este si vina ta, si a profesorului, si a inspectorului. Adevarul este insa ca voi, ca elevi, ati fost extrem de incantati ca ala nu vine la ore, doar ai spus ca nu te atragea matematica. Sa-ti dau un exemplu de situatie intamplata la un colegiu national nu demult: la o clasa a IX-a, profesorul de matematica nu preda deloc bine, nu se intelegea ce spune, acoperea toata tabla de nu se vedea nimic si elevii impreuna cu parintii au chemat la o sedinta directorul si au cerut ca profesorul sa fie schimbat, ceea ce s-a si intamplat in semestrul urmator. In concluzie, daca se doreste sa se invete carte, se poate!

Editat de ExoticDream pe 6 iul 2011 03:27

sus

dorinda

Expert member
3383 mesaje

scris pe 6 iul 2011 03:39 de dorinda

Hai sa nu-i mai scuzam atat de mult pe elevi pentru ca nu din cauza ametelii nu au fost in stare sa ia BACul! Mai bine sa recunoastem cinstit ca la noi NU SE MAI INVATA, desi materia s-a toooooot descongestionat, orele s-au redus, cerintele la examene au scazut ca nu cumva sa fie stresati sarmanii elevi! Si ei cum au reactionat? Au profitat de ocazie si si-au vazut de alte preocupari, ignorand si bruma aia de cunostinte pe care ar fi fost normal si deloc complicat sa si le insuseasca. Profesorii, la randul lor, neavand parghii de cointeresare si fiind si ei chinuiti de leafa aia care devenise o Fata Morgana, nu-si mai dau sufletul la clasa, notele se pun aiurea, parintii habar n-au ce se intampla si uite cum acest lant al slabiciunilor se rupe cand vine BACUL si toata lumea se mira DE CE exista asemenea rezultate slabe!

Exotic, eu m-am referit la "toti" (parinti, elevi, profesori, idiotii de la minister), la faptul ca oricine ar mai fi vinovat, face ca totul sa pice in spatele elevilor, pentru ca asa e "moda" in Romania. Ministerul si profesorii nu-si vor recunoaste vina niciodata. Nu le iau apararea celor care au picat, stiu ca nu toti elevii invata, dar nu este numai vina lor ca au ajuns in situatia asta, ci si a parintilor, profesorilor, sistemului, etc. Oamenii nu sunt cobai, ar trebui sa se gandeasca si idiotii care tot schimba BAC-ul la consecinte, dar cuvantul asta nu face parte din vocabularul lor. Experimenteaza ca sa "vada", ca altfel le ia creierul foc daca se gandesc prea mult la altii.
sus

onlyforgod

Veteran member
398 mesaje

scris pe 6 iul 2011 11:39 de onlyforgod

N-am inteles nimic din insiruirea asta incoerenta, cu cine te certi tu aici? Cine si de ce sa-si tina gura?!?

McLove se pricepe sa critice, sa jigneasca , sa " combata ", dar pe el nu se vede.

Pentru informarea ta (la zi), situatia a stat cam intotdeauna asa: elevii foarte buni si buni au ales sa urmeze un liceu teoretic (cu profil de mate-info, dar nu numai) sau de informatica sau axat pe limbi straine, in timp ce cei mai slabuti au ocupat locurile de la grupuri scolare, colegii industriale.

acelasi lucru l-am spus si eu

Editat de onlyforgod pe 6 iul 2011 11:39

"I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality".-Dr. Martin Luther King Jr.
"We must become the change we want to see in the world".-Mohandas Gandhi.
sus

girls2

Veteran member
196 mesaje

scris pe 6 iul 2011 21:33 de girls2

Pentru informarea ta (la zi), situatia a stat cam intotdeauna asa: elevii foarte buni si buni au ales sa urmeze un liceu teoretic (cu profil de mate-info, dar nu numai) sau de informatica sau axat pe limbi straine, in timp ce cei mai slabuti au ocupat locurile de la grupuri scolare, colegii industriale. Chiar iti spun o noutate?!? Sa fim seriosi! Cine vrea sa ajunga inginer nu alege un grup scolar sau un colegiu industrial, ci merge la liceu teoretic pentru ca acolo nu s-ar intampla sa vina profesorul de matematica 2 ore intr-un an intreg si sansele lui sa intre la Politehnica sunt net superioare! Sa nu ne miram ca picatii de la bac sunt in mare procent dintre cei care sunt poate mai slab dotati dpdv intelectual si care poate nici nu sunt in stare sa ia diploma aia, nu toata lumea s-a nascut apta pentru a face o facultate si societatea are nevoie si de electricieni, sudori, croitori, lucratori agricoli etc. Este o aberatie moda asta de la noi ca 80% din elevi sa mearga la facultate
Toti am alege doar licee teoretice,insa nu toti avem posibilitatea sa urmam unul.
sus

Guest

Guest

scris pe 6 iul 2011 21:37 de Guest

Toti am alege doar licee teoretice,insa nu toti avem posibilitatea sa urmam unul.

tocmai, ca se intra cu medii mai mari
sus

McLove

Expert member
3587 mesaje

scris pe 6 iul 2011 21:47 de McLove

Situatia sta cam asa: daca esti la un liceu teoretic, nu esti neaparat destept, daca esti la un liceu tehnic, nu esti prost.
Singurul lucru, la capacitate (teze nationale), care a contat cu adevarat a fost media din scoala generala. Aici s-a facut diferenta. (bine, de cand cu tezele astea nationale, cel putin anul trecut, toti aveau 9 sau 10)

Acum 4 ani (doar ne referim la generatia asta), in liceele tehnice, s-a intrat cu 8+. (fara a lua in calcul media pe anii din scoala generala). Singurul lucru dezavantajos, este faptul ca aceste licee au avut asa numita "scoala profesionala", dar asta nu inseamna ca daca cineva a intrat la scoala asta, e slab dotat. Cunosc persoane care au absolvit acum clasa a 13-a, si pun multi "olimpici" in fund. (vad ca zicea cineva pe aici ca a terminat cu nu stiu ce medie)
Da, cei de la "Arte si Meserii", nu prea au tangente cu scoala, dar doresc ceva... si asta conteaza! Nu incurcati asta cu profesionala. Sunt lucruri total, dar total, diferite!

Deci, un elev de 7 (sa zicem nota minima - si aici e o limita de locuri, nu poti intra cu 5) e slab dotat?
Continuati mereu pe ideea: 's-a facut dreptate, s-a aratat nivelul'. Nu, si o sa vedeti adevarul peste 4 ani. (cum a zis un profesor de la Harvard)

PS: nu stiu cine a zis de "contestatia mea la romana" ca as folosi prea mult virgula.
Dragul meu, cand inveti tu Limba Romana, atunci mi te poti adresa.

Cei ce se tem de prafuri, iarbă şi seringi să reţină
Droguri tari ţi se injectează prin timpan şi retină.
sus

Arayas

Expert member
516 mesaje

scris pe 7 iul 2011 01:38 de Arayas

Bravos, natiune!
Sunt eu, "un oltean amarat care ma dau jmeker pe un forum amarat."

Ce repede ies aia care s-au fript!
Dorinda, esti un cetatean de onoare al tarii, judetului si localitatii pe care le-am numit in postul precedent. Ti-a iesit atat de tare ofuscarea pe ochii incat ai ajuns in penibil, sa te iei de zonalitate: oltean. Nu-mi spune ca ai o problema cu amaratii din provincie. De fapt, cred ca-ti provoaca sila un prapadit din alt oras nu la fel de important ca ala in care traiesti tu. Nu fi suparata.
Exista locuri de munca si pentru 12 clase. In definitiv, trebuie sa fie cineva care sa vina sa-mi ia comanda, nu?
McLove, esti atat de McVarza la modul in care iti expui un argument incat ma lasi cam McRece. Nu ti-am citit ciorbele "ejaculate" de tine pe forum (sorry, vanghelie). Sincer, daca faci galagie, fa-o in soapta, ca doarme pensionara de la 7.
Cat despre emigrare, ntzz. Ma distrez prea bine aici. Zilnic vad CV-uri de fosti "jmekeri" de liceu. Un citat:
"Obiectiv profesional: sami atig scopul urmarit."
Pe asta angajati-l voi, in prea frumoasa voastra tara.

Editat de Arayas pe 7 iul 2011 01:39

http://babayuga.blogspot.ro/
sus

dorinda

Expert member
3383 mesaje

scris pe 7 iul 2011 03:40 de dorinda

Bravos, natiune!
Sunt eu, "un oltean amarat care ma dau jmeker pe un forum amarat."

Ce repede ies aia care s-au fript!
Dorinda, esti un cetatean de onoare al tarii, judetului si localitatii pe care le-am numit in postul precedent. Ti-a iesit atat de tare ofuscarea pe ochii incat ai ajuns in penibil, sa te iei de zonalitate: oltean. Nu-mi spune ca ai o problema cu amaratii din provincie. De fapt, cred ca-ti provoaca sila un prapadit din alt oras nu la fel de important ca ala in care traiesti tu. Nu fi suparata.
Exista locuri de munca si pentru 12 clase. In definitiv, trebuie sa fie cineva care sa vina sa-mi ia comanda, nu?
McLove, esti atat de McVarza la modul in care iti expui un argument incat ma lasi cam McRece. Nu ti-am citit ciorbele "ejaculate" de tine pe forum (sorry, vanghelie). Sincer, daca faci galagie, fa-o in soapta, ca doarme pensionara de la 7.
Cat despre emigrare, ntzz. Ma distrez prea bine aici. Zilnic vad CV-uri de fosti "jmekeri" de liceu. Un citat:
Pe asta angajati-l voi, in prea frumoasa voastra tara.

Ma scuzi, nu-s din Bucuresti, am stat doar un an acolo. Nu am prejudecati, insa am vazut ca bancurile cu olteni si moldoveni sunt adevarate. Tu nu faci altceva decat sa confirmi ceea ce am citit, vazut si auzit, inclusiv pe propria mea piele.
sus

McLove

Expert member
3587 mesaje

scris pe 7 iul 2011 11:42 de McLove

Sunt Arayas si m-a facut mama cu picioarele inainte {bla-bla-bla]&shit

"Ma trezesc, mananc, respir degeaba, ma culc"
Cam asta esti tu, suprematie. Un sugator care traieste pe ideea: "eu sunt prost => toti romanii sunt prosti".
Oameni cu 8 clase iti sunt superiori... nu de alta, dar cam pe unde iti poate ajunge gandirea cand spui cat de penibil poti fi? Ce termeni folosesti, ce cuvinte! Da, din asta rezulta ca cineva a fost neglijat de parinti.

Nu ma intereseaza cati ani ai, dar te rog... pleaca, imi respiri aerul, si asa sunteti prea multi.

PS: Esti oltean? "Marsh!"
Acum inteleg de ce ne facem de ras, din cauza unora ca tine.

Editat de McLove pe 7 iul 2011 11:48

Cei ce se tem de prafuri, iarbă şi seringi să reţină
Droguri tari ţi se injectează prin timpan şi retină.
sus

fiat_lux_mihi

Expert member
502 mesaje

scris pe 7 iul 2011 19:58 de fiat_lux_mihi

Sal.
Ce aveti ma cu cacatul ala de bac? Si pe noi s-a experimentat...
Mie putin mi-a pasat, dupa ce am aflat ca am luat am taiat-o la mare. Dupa 3 zile am aflat la ce am luat cat... nu stiam decat media generala.
Ati luat, felicitari, acum valea la inscrieri la facultate si joc de glezne.
Putin imi pasa ca jumatate nu au trecut, MERITA! Multi habar nu au sa scrie, daramite sa lege 3 cuvinte pentru o analiza de text sau o integrala.
Saracutii... au fost camere, i-au stresat...

Editat de fiat_lux_mihi pe 7 iul 2011 19:59

"Is he dead?" - "I hope so... we buried him..."
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 8 iul 2011 01:35 de ExoticDream

Situatia sta cam asa: daca esti la un liceu teoretic, nu esti neaparat destept, daca esti la un liceu tehnic, nu esti prost.

Depinde si de liceul teoretic, exista unele extrem de slabe, insa de obicei se intampla ca-n vorba aia cu vulpea si strugurii: cine are medie mica si nu poate intra la un liceu bun zice ca si profesionala si grupul scolar scot olimpici!

Problema mi se pare mie a fi in alta parte: cei care vor sa ajunga ingineri adevarati (nu cei care copiaza de la gradinita pana la sustinerea licentei) fac un liceu bun, de obicei teoretic, intra cu brio la Politehnica, iar acolo chestiuni de ordin practic nu prea exista...., astfel incat poti ajunge inginer fara sa fi pus mana pe vreo piesa reala! Vei spune ca acest gen de cunostinte ar trebui insusite in timpul liceului, adica la un liceu tehnic, numai ca.... cei buni nu au trecut pe-acolo, iar multi dintre cei care reusesc sa termine unul nu intra la Politehnica!

Singurul lucru, la capacitate (teze nationale), care a contat cu adevarat a fost media din scoala generala. Aici s-a facut diferenta. (bine, de cand cu tezele astea nationale, cel putin anul trecut, toti aveau 9 sau 10)

Acum 4 ani (doar ne referim la generatia asta), in liceele tehnice, s-a intrat cu 8+. (fara a lua in calcul media pe anii din scoala generala).

Nu sunt de acord cu introducerea mediei din gimnaziu la calcularea notei de admitere in liceu, in cele mai multe cazuri ea nu reflecta nici pe departe nivelul elevului, plus ca are imensul dezavantaj de a fi subiectiva! Nici doua clase ale aceleiasi scoli nu pot fi comparate, dar'mite scoli din toata tara! Un elev care abia ia un 7 la un profesor fff sever ar avea 10 pe linie intr-o clasa cu pretentii "blande", iar unul cu 8-9 cine stie pe unde ar fi corijent intr-o clasa serioasa. Nu ai cum sa compari capra cu varza, asa ca, dupa parerea mea, singura modalitate corecta de a evalua elevii si de a-i repartiza la licee este examenul dat la liceul ales, asa cum era inainte (eu am prins acest sistem pe ultima suta de metri si mi s-a parut foarte corect, te duci acolo unde crezi ca esti capabil sa intri, dai examen cu aceleasi subiecte ca toti cei care concureaza cu tine, iar lucarrile sunt evaluate de aceeasi comisie).

Singurul lucru dezavantajos, este faptul ca aceste licee au avut asa numita "scoala profesionala", dar asta nu inseamna ca daca cineva a intrat la scoala asta, e slab dotat.

Da, cei de la "Arte si Meserii", nu prea au tangente cu scoala

Virgula asta intre subiect si predicat nu cred ca "ar fi dat bine" la BAC in niciun an, pentru o astfel de greseala am fi primit 3 fara discutii in teza (la clasa) la limba romana!

Cunosc persoane care au absolvit acum clasa a 13-a, si pun multi "olimpici" in fund.

Not exactly. Intamplarea face sa fiu foarte in tema cu acest subiect, am lucrat recent la niste statistici cu olimpici. In weekend, daca am un pic de timp, te voi lamuri care este ponderea elevilor de la grupuri scolare si licee tehnice in masa de olimpici, dar pot sa-ti spun de acum ca de la judeteana in sus ii cauti cu lumanarea! Alege o materie si iti povestesc!

Da, cei de la "Arte si Meserii", nu prea au tangente cu scoala, dar doresc ceva... si asta conteaza!

This was sooooo deep!

Deci, un elev de 7 (sa zicem nota minima - si aici e o limita de locuri, nu poti intra cu 5) e slab dotat?

Ori e slab dotat de la mama natura (asta nu-i nicio rusine, exista meserii pentru fiecare), ori ii merge cat de cat mintea, dar nu a invatat. In ambele cazuri, nu are justificare sa intre la un liceu bun.

Continuati mereu pe ideea: 's-a facut dreptate, s-a aratat nivelul'. Nu, si o sa vedeti adevarul peste 4 ani. (cum a zis un profesor de la Harvard)

Cifrele nu sunt chiar exacte, ar fi trebuit sa fie mai buna organizarea si sa existe camere si profesori supraveghetori vigilenti peste tot, fara exceptie. Atunci am fi scapat si de balastul celor care s-au strecurat si au copiat totusi, iar acum zambesc satisfacuti "V-am facut, fraierilor!"

PS: nu stiu cine a zis de "contestatia mea la romana" ca as folosi prea mult virgula.

Eu mi-am facut lectiile, in concluzie mi-am castigat dreptul sa ma adresez Tie, Maria Ta!

Editat de ExoticDream pe 8 iul 2011 01:40

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 8 iul 2011 02:04 de ExoticDream

Asa vor scrie maine CVuri picatii cei suparati de azi! Sau asa:

Descriere studii: “sunt o fata de 18 ani cu 1.66m inaltime, 49kg, ochi verzi, satena (cu par lung), dragutza, seriosasa si plina de enrgie… PS. poza nu am putut sami pun pentru ca sunt prea mare format dar dak doriti..id meu de mess ok_…_… sau trim un e-mail pe adresa www.ok_…._…@yahoo.com..va sigur k nu o sa va para rau

"Cel mai mare esec profesional a aparut in momentul in care nu am fost calificat la faza nationala a Olimpiadei de Matematica, cu toate ca diferenta dintre celalat candidat era de doar 18.7 sutimi"
(asta o fi fost de la profesionala!)

"a si vrea sa pot lucra da ca se poate la domiciliu sper sa fie o lampa de lansare ptru mai de parte"

sus

fiat_lux_mihi

Expert member
502 mesaje

scris pe 8 iul 2011 16:59 de fiat_lux_mihi

Asa vor scrie maine CVuri picatii cei suparati de azi! Sau asa:

Descriere studii: “sunt o fata de 18 ani cu 1.66m inaltime, 49kg, ochi verzi, satena (cu par lung), dragutza, seriosasa si plina de enrgie… PS. poza nu am putut sami pun pentru ca sunt prea mare format dar dak doriti..id meu de mess ok_…_… sau trim un e-mail pe adresa www.ok_…._…@yahoo.com..va sigur k nu o sa va para rau

"Cel mai mare esec profesional a aparut in momentul in care nu am fost calificat la faza nationala a Olimpiadei de Matematica, cu toate ca diferenta dintre celalat candidat era de doar 18.7 sutimi"
(asta o fi fost de la profesionala!)

"a si vrea sa pot lucra da ca se poate la domiciliu sper sa fie o lampa de lansare ptru mai de parte"

O lampa de lansareeeeeeeeee!!!

"Is he dead?" - "I hope so... we buried him..."
sus

baby

Expert member
3569 mesaje

scris pe 8 iul 2011 17:35 de baby

Vina e impartita: elevi, profesori, sistem, etc. S-a schimbat BAC-ul de i-a ametit pe toti, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt elevii. Pacat....

Fiecare arunca cu noroi in functie de pozitia avuta.

Precum maimutele cu banane.

Toti au vina! Nu poti sa zici ca doar profesorii sau inspectorii. Ori ca toti elevii sunt retarzi

http://www.youtube.com/watch?v=pBUxuyYC96o

sus

Guest

Guest

scris pe 9 iul 2011 06:23 de Guest

esti praf tinere, gramatica limbii romane te depaseste maxim, asa ca fuguta la scoala de arte si meserii sa-mi repari titiul, ca de ceva mai mult nu esti bun
sus

Arayas

Expert member
516 mesaje

scris pe 10 iul 2011 02:16 de Arayas

In primul rand, numele: McLove. Cat de patetic si infantil sa fi sa-ti alegi un astfel de nick pe un forum numit SEXpert? Crezi ca in felul asta o sa vrajesti vreo tanara domnita in cautare de dragoste? Chiar asa de disperat sa fii? Posibil.
Second, pe unii dintre noi, aia mai evoluati decat babuinii, nu prea ne intereseaza faze de genul: oltean, moldovean, ungur, canadian si altele asemenea. Asta tine de educatie. McLove.....(nu ma pot abtine)
So, poti sa versi toate invectivele care le-ai auzit si tu prin fata blocului, pentru ca asa cum suntem toleranti fata de religie, rasa, regiune etc. asa suntem si cu cei care sunt mai subtiri la minte. Natura e de vina, deci nu trebuie sa le zicem marsh! Violenta in limbaj este singura lor arma. Pe un forum, poti sa fi si un agarici de 30kg (cu hainele ude), important este ca poti sa te dai zmardoi, ca oricum nu te vede nimeni. Oamenii inteligenti stiu ca aici totul se face cu argumente, ironie si umor. Aia mai saraci cu duhul vin si dau cu bata in balta regulat. Toata lumea ii recunoaste. Toata lumea TE recunoaste.
Cat despre aer, stai linistit. Nu respiram in acelasi strat al atmosferei. Tu esti in cele superioare, ajungi mai usor acolo, datorita aerului cald pe care il ai in cap si care te poarta ca pe balon.
In final, ce sa zic, probabil te-ai suparat ca ti-am jignit emisiunile si personajele preferate sau ti-am suparat vreo gangurida pe aici pe forum. Sau pur si simplu ca fac misto de generatia KK. Oricare ar fi, nu ma intereseaza. Am zis ca sunt tolerant, nu masochist. Nu ma obosesc mereu sa inteleg unicelularele. Deci nu te citesc prea des, iar cand o fac, o fac sa ma amuz.

Pentru ceilalti, bafta la toamna la bac. Sau la anu'. Sau la anu' si la multi ani.

http://babayuga.blogspot.ro/
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 10 iul 2011 02:32 de ExoticDream

Da, cei de la "Arte si Meserii", nu prea au tangente cu scoala, dar doresc ceva... si asta conteaza!

Ai dreptate, cei de la lacasurile acelea de "invatamant" nu (prea?) au tangente cu scoala. Ziceai ceva de un 7? Nota minima?!? Realitatea din teren te contrazice, este "cam" maxima! De curiozitate, m-am uitat pe rezultatele recente de la BAC si ghici ce-am constatat! In primii 500 (aranjati in ordinea descrescatoare a mediilor) cati vajnici stiutori de carte de la colegiile tehnice si grupurile scolare crezi ca am gasit? Pai.... primul este la pozitia 357 si mai sunt 2 (doi) aproape de 500! In rest.... numai "nefericiti" de la colegii si licee teoretice sau de info. Daca ne uitam pe listele fiecarei unitati de invatamant in parte, descoperim alte chestii interesante: media maxima cu care s-a trecut BACul la scolile pe care le ridici in slavi este in majoritatea zdrobitoare a cazurilor intre 6 si 7, adica.... aproape de limita picarii, si sa nu ne imaginam ca ar fi multi candidati acolo, no way, grosul se afla sub 5 (uneori chiar departe de aceasta medie superba), sunt destui care au note de 1 si un pic la limba romana si nu numai! Este bine ca isi doresc intr-adevar ceva, asta conteaza!

Ma intreb cum un astfel de elev "eminent" ar putea "pune in fund" un olimpic!!!!!!

sus

simosimina

Expert member
4400 mesaje

scris pe 10 iul 2011 22:49 de simosimina

Fiecare arunca cu noroi in functie de pozitia avuta.

Precum maimutele cu banane.

Toti au vina! Nu poti sa zici ca doar profesorii sau inspectorii. Ori ca toti elevii sunt retarzi

de acord cu tine!!!

“Today’s mighty oak is just yesterday’s nut, that held its ground.”
sus

dorinda

Expert member
3383 mesaje

scris pe 11 iul 2011 05:43 de dorinda

Ai dreptate, cei de la lacasurile acelea de "invatamant" nu (prea?) au tangente cu scoala.

Eu am fost la un liceu de arte, ce-i drept n-am mai facut matematica si chimie din clasa a X-a, nu stiu ce sunt alea integrale si sincer, nici nu ma intereseaza, dar in rest am facut carte, iar din clasa mea nimeni n-a picat la BAC. Nu puneti Enescu, Lipatti si celelalte licee de muzica/arte din tara in acceasi oala cu liceele industriale si altele mai distruse. Liceele de arte au scos olimpici, nu la matematica, dar la pian, desen, istoria artei si multe altele. Pentru astea se invata si studiaza la fel de mult ca pentru orice alte olimpiade.
sus
Pagina 2 din 2
«   1   2

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

38 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online