Inimi ranite

Pagina 1 din 1
1

archaeus25

Guest

Inimi ranite

scris pe 4 iul 2004 09:45 de archaeus25

V-ati despartit vreodata de cineva?ati suferit din dragoste?haideti sa vb despre subiectul asta...
sus

ursu

Veteran member
188 mesaje

Re: Inimi ranite

scris pe 4 iul 2004 14:56 de ursu

V-ati despartit vreodata de cineva?ati suferit din dragoste?haideti sa vb despre subiectul asta...

Asta este un subiect foarte vast . Nu cred ca pana la o varsta exista oameni care nu s-au despartit de cineva . Acuma cu suferitul ... probabil ca doar la aceia care au avut o relatie serioasa .
Si suferinta din dragoste cred ca se numeste si daca nu iti gasesti jumatatea .

Asa ar fi multe de zis , si contextul variaza de la caz la caz .
sus

FireSoul

Expert member
751 mesaje

scris pe 4 iul 2004 16:06 de FireSoul

Suferinta asta...o vedem ca pe ceva nefast, ca pe ceva ce nu ar trebui sa existe. Uitam insa ca suferinta ne purifica, ne ajuta sa evoluam shi me face mai frumosi sufleteste. Suferinta din dragoste este cea mai dureroasa, dar shi cea mai purificatoare. Acu' yo nu va indemn sa bociti shi sa deveniti anxiosi, ci vreau sa va atrag atentia ca suferinta e la fel de folositoare ca shi starea de fericire...

Save water! drink beer!!!
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Inimi ranite

scris pe 5 iul 2004 15:45 de ExoticDream

Asta este un subiect foarte vast . Nu cred ca pana la o varsta exista oameni care nu s-au despartit de cineva . Acuma cu suferitul ... probabil ca doar la aceia care au avut o relatie serioasa .
Si suferinta din dragoste cred ca se numeste si daca nu iti gasesti jumatatea .

Asa ar fi multe de zis , si contextul variaza de la caz la caz .

Suferinta cauzata de faptul ca nu ti-ai gasit inca jumatatea este altfel si totusi ceva mai putin intensa decat suferinta determinata de pierderea celui drag (e ca un fel de frustrare, amaraciune, dar nu are un obiect anume, spre deosebire de suferinta dupa o anumita persoana, plus ca sufletul iti este liber si te poti indragosti oricand spre deosebire de celalalt caz in care trece mult si bine pana iti revii si te poti gandi la alta relatie).

Daca iubirea este impartasita si cel drag moare, suferinta este imensa....uneori nu-ti revii o viata intreaga, incerci sa-ti vindeci sufletul, sa iubesti din nou, dar nu reusesti intotdeauna....Daca iubirea e impartasita si despartirea survine pt ca exista bariere ce nu pot fi trecute oricat te-ai lupta si daca stii ca macar cel drag va fi fericit, atunci suferinta este mare, dar macar ai sentimentul ca ai facut o fapta buna ajutandu-l (prin sacrificiul tau) pe partener sa fie fericit. Daca iubirea este unilaterala...., atunci sufera doar cel care iubeste, iar suferinta este atroce din 2 motive: pierderea celui iubit si constientizarea faptului ca ai iubit pe cine nu a meritat, ca ai fost pacalit, ca nu ai fost suficient de inteligent incat sa nu observi ce cursa perfida ti se intinde.

Oricum ar fi, suferinta din iubire este sinistru de dureroasa....mai rea decat multe dureri fizice...

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

dualis

Veteran member
478 mesaje

scris pe 6 iul 2004 23:23 de dualis

MARSILIO FICINO - ASUPRA IUBIRII

„Exista fara indoiala doua feluri de Iubire. Unul este Iubirea simpla, celalalt este Iubirea reciproca. Iubirea simpla este aceea in care cel ce este iubit nu iubeste pe cel care-l iubeste. Aici, cel care iubeste este cu totul mort, deoarece el nu traieste in el insusi si nu traieste nici in cel iubit. Atunci unde traieste ? [...]
Nu traieste nicaieri acela care iubeste pe un altul si nu este iubit de acesta ; asadar indragostitul neiubit este cu totul mort.
Si nu va invia niciodata, daca INDIGNAREA nu-l va face sa invie.
Dar acolo unde cel iubit raspunde Iubirii, cel care iubeste traieste de indata ce este in cel iubit. Se intampla astfel un lucru minunat atunci cand 2 oameni se iubesc : unul traieste in celalalt, iar acesta de asemenea traieste in cel dintai. Ei se dau reciproc si fiecare se da pe sine celuilalt pentru a-l primi pe celalalt. [...]
Desigur, atunci cand eu te iubesc pe tine care ma iubesti pe mine, ma regasesc pe mine insumi in tine care te gandesti la mine ; iar pe mine, de mine insumi dispretuit, ma redobandesc in tine care ma pastrezi ; iar acelasi lucru il faci si tu in mine. [...]
Ratiunea ne spune ca cel care este iubit, trebuie sa iubeasca la randul sau ; iar cel care nu-l iubeste pe cel indragostit de el, este un UCIGAS, este chiar, mai mult, HOT si NELEGIUIT. Corpul poseda banii ; iar sufletul poseda corpul ; asadar cel care rapeste sufletul, in a carui posesie sunt atat corpul cat si banii, acela rapeste in acelasi timp sufletul, corpul si banii ; de aceea el trebuie condamnat la 3 morti, ca HOT, UCIGAS si NELEGIUIT. [...]
Iubirea se naste dintr-o asemanare ; asemanarea inseamna o insusire oarecare ce este aceeasi in mai multe subiecte ; astfel ca, daca eu sunt asemenea cu tine, tu imi esti in mod necesar asemenea mie.�

In afara de blestematul de timp care le rezolva pe toate.. un Albinoni, un film, o plimbare, un prieten, toate astea ma fac sa zambesc, sa rad, sa-mi curga o lacrima, sa uit pe moment ca.. sunt mort.. ciudat, cititul, de obicei o placere, in cazul asta nu prea ajuta.. „Simt un dor imens de padure, de pustiu si de prieteni...�
As vrea sa pot plange mai mult, sunt sigur ca plansul e antidepresiv.. dar nu pot..
Mai este si.. fuga da, alergatul, efortul fizic.. cel putin mie, imi face bine..

Câinii tãi sãlbatici vor sã fie liberi
I want you to hit me as hard as you can !
sus

sabba

Expert member
1435 mesaje

scris pe 6 iul 2004 23:44 de sabba

Se intampla astfel un lucru minunat atunci cand 2 oameni se iubesc : unul traieste in celalalt, iar acesta de asemenea traieste in cel dintai. Ei se dau reciproc si fiecare se da pe sine celuilalt pentru a-l primi pe celalalt. [...]
Desigur, atunci cand eu te iubesc pe tine care ma iubesti pe mine, ma regasesc pe mine insumi in tine care te gandesti la mine ; iar pe mine, de mine insumi dispretuit, ma redobandesc in tine care ma pastrezi ; iar acelasi lucru il faci si tu in mine. [...]

M-am regasit in randurile astea!
Sublim exprimat!

Cand totul este pierdut, tot ce-ti ramane e viitorul!
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 6 iul 2004 23:49 de ExoticDream

... cel care nu-l iubeste pe cel indragostit de el este un UCIGAS, este chiar, mai mult, HOT si NELEGIUIT. Corpul poseda banii ; iar sufletul poseda corpul ; asadar cel care rapeste sufletul, in a carui posesie sunt atat corpul cat si banii, acela rapeste in acelasi timp sufletul, corpul si banii ; de aceea el trebuie condamnat la 3 morti, ca HOT, UCIGAS si NELEGIUIT. [...]

Cel care nu-l iubeste pe cel indragostit de el are o singura sansa de a nu fi HOT, UCIGAS si NELEGIUIT si anume aceea de a recunoaste cinstit si cat mai devreme faptul ca nu iubeste. Chiar daca intre 2 oameni exista asemanari extraordinare, chiar daca se potrivesc perfect, se pot intampla 1001 lucruri care sa-l faca pe unul incapabil sa-l iubeasca pe celalalt. Totul este sa nu minta...., atunci devine de 1001 ori UCIGAS, HOT si NELEGIUIT!

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Inimi ranite

scris pe 6 iul 2004 23:50 de ExoticDream

M-am regasit in randurile astea!
Sublim exprimat!

Si eu la fel! Pacat ca suntem atat de putini....

sus

sabba

Expert member
1435 mesaje

Re: Re: Re: Re: Inimi ranite

scris pe 6 iul 2004 23:58 de sabba

Neinteresant din punctul meu de vedere cat de multi sau de putini suntem, pentru ca eu nu incerc sa propovaduiesc iubirea!
Nu fac parte din miscarea iehovista, iar ideea : iubirea de semeni, mi-e foarte indepartata!

sus

dualis

Veteran member
478 mesaje

Re: Re: Re: Re: Inimi ranite

scris pe 6 iul 2004 23:59 de dualis

www.geocities.com/dualis_mit/filo_ficino.htm

Câinii tãi sãlbatici vor sã fie liberi
I want you to hit me as hard as you can !
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Inimi ranite

scris pe 7 iul 2004 00:01 de ExoticDream

Neinteresant din punctul meu de vedere cat de multi sau de putini suntem, pentru ca eu nu incerc sa propovaduiesc iubirea!
Nu fac parte din miscarea iehovista, iar ideea : iubirea de semeni, mi-e foarte indepartata!

Eu ma gandeam ca sunt putini cei ca noi si atunci sansa noastra de a ne gasi jumatatea este mica!!! Poate tu ai reusit performanta, eu nu ma pot lauda cu asta! Nu inca! Desi....fara nici o conotatie iehovista....parca mi-ar placea sa ma invartesc intre niste oameni mai cumsecade decat cei pe care-i vad la tot pasul...!

sus

sabba

Expert member
1435 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inimi ranite

scris pe 7 iul 2004 00:08 de sabba

Desi....fara nici o conotatie iehovista....parca mi-ar placea sa ma invartesc intre niste oameni mai cumsecade decat cei pe care-i vad la tot pasul...!

Mda, cred ca ar fi placut o perioada, dar ar deveni plictisitor!

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inimi ranite

scris pe 7 iul 2004 11:51 de ExoticDream

Mda, cred ca ar fi placut o perioada, dar ar deveni plictisitor!

Ei....sa fie si ingerasi, si dracusori...., dar in proportii acceptabile, fara diversitate chiar ca ne-am plictisi! Mai rau e cand unii dracusori se deghizeaza in ingerasi si ii lasam sa patrunda in raiul nostru!

sus

EU

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inimi ranite

scris pe 7 iul 2004 14:27 de EU

Deci cum ramine cu despartirea totusi? Asta era intrebarea. Eu as zice din experienta mea ca nu se moare, dar nici usor nu este.
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inimi ranite

scris pe 7 iul 2004 15:06 de ExoticDream

Deci cum ramine cu despartirea totusi? Asta era intrebarea. Eu as zice din experienta mea ca nu se moare, dar nici usor nu este.

Despartirea de cel pe care il iubesti este extrem de dureroasa indiferent de motivele care au determinat-o. Traiesc aceasta experienta acum si pot sa-ti spun ca, desi n-am murit, nu e nici pe departe usor (ca veni vorba, exista si oameni care iubesc atat de mult si simt atat de intens in fiinta lor ca nu pot trai fara cel iubit incat renunta la viata, e discutabil daca asta e un gest de lasitate sau nu). Desi in principiu intensitatea sentimentului de iubire pe care il simti pt cineva nu poate fi masurata sau comparata, as spune ca suferinta este cu atat mai mare si de durata mai mare cu cat iubirea a fost mai puternica, cu cat cele 2 personalitati se potriveau mai bine, cu cat la baza iubirii a existat si o prietenie trainica... Te desparti mult mai greu de cineva alaturi de care te-ai simtit implinit pe toate planurile decat in cazul in care iubirea a fost una trecatoare, bazata pe atractie fizica si atat.

In concluzie....iubire mare => suferinta mare si lunga, iubire mica => suferinta mica si scurta. Un fel de barometru al iubirii fata de fostul partener ar fi timpul care trebuie sa treaca pana te vindeci si incepi o noua relatie....Orice ar zice unii, daca ai iubit profund nu ai cum sa mai iubesti imediat pe altcineva....si sufletul are nevoie de un time-out, chiar daca trupul nu e de acord (pe principiul "ochii vad, inima cere" )! Nu e obligatoriu sa inunzi perna cu lacrimile tale sute de nopti (fiecare sufera in felul sau), dar daca sari fara probleme in alta relatie imediat inseamna ca n-ai iubit cine stie cat...

sus

adonis

Guest

scris pe 6 dec 2004 09:08 de adonis

VIATA E NESFARSITA DURERE.
sus

adieu

Junior member
49 mesaje

scris pe 6 dec 2004 12:02 de adieu

VIATA E NESFARSITA DURERE.

Am conspectat pt tine ceva care cred ca se potriveste cu afirmatia ta...

Adesea, dupa un esec, acuzam viata de incorectitudine, ne vedem in ipostaza de victime ale unui fenomen lipsit de control uman, care se manifesta aleator, ne loveste fara sa ne putem feri si fara sa-l putem prevedea. Victime nevinovate, ne abandonam plansului si suferintei. Ne compatimim si, atunci cand nu putem transfera vina unei alte fiinte umane, asupra careia sa revarsam toata frustrarea si durerea acumulate, ne indreptam cu pasi mici, dar siguri, spre resemnare.
Sunt oameni care se simt bine in postura de victime ale vietii. Dupa fiecare esec parcurg, cu usurinta celui care incearca disperat sa scape de durere, drumul de la revolta (de multe ori sterila si haotica) la autocompatimire. Acesti oameni isi pierd treptat abilitatea de a analiza fiecare amanunt al circumstantelor tragediei si incep sa trateze fiecare nereusita ca pe un nou semn al ghinionului supranatural care-i urmareste. Se declanseaza mecanismul de autoaparare si, incet, lacrimile incep sa curga pentru nefericirea de a fi alesul unei sorti nedrepte. Viata e nedreapta. Si, linistiti ca nu trebuie sa facem nimic pentru a repara ceva, pentru ca, nu-i asa?, nu te poti lupta cu viata, asteptam sa fim consolati de ceilalti, pentru a savura gustul dulce-amar al posturii de victima nevinovata, careia nu i se poate reprosa nimic. Ati observat ca oamenii, atunci cand gresesc, sunt mult mai preocupati de imaginea lor in fata celorlalti (de a face astfel incat sa nu fie considerati vinovati), decat de efectele neatentiei lor si de ceea ce ar putea invata din ea? Pentru ca, daca viata e vinovata, e inutil sa incerci sa intelegi ceva. Nu vei fi niciodata capabil sa prevezi si sa eviti loviturile sortii.

Ceea ce nu ne omoara ne intareste! Asta, daca invatam cate ceva din confruntarea noastra cu viata. Daca reusim sa intelegem mecanismele care duc la aparitia unei situatii din care noi iesim cei mai loviti. Daca suntem capabili sa ne iubim suficient de mult pentru a fi obiectivi, in primul rand cu noi si cu viata noastra.

ADI-EU
sus

Lust

Newbie
8 mesaje

scris pe 6 dec 2004 15:17 de Lust

e o intrebare cam idioata. oricine 's-a despartit d cineva' !!!
si din dragoste sufera toata lumea.
asa k,,,,dak vrei s vb p tema asta, poti s-o faci pana imbatranesti, si tot nu termini

totul e ILUZIE
sus

sipsirica

Guest

scris pe 13 dec 2004 21:53 de sipsirica

„Exista fara indoiala doua feluri de Iubire. Unul este Iubirea simpla, celalalt este Iubirea reciproca. Iubirea simpla este aceea in care cel ce este iubit nu iubeste pe cel care-l iubeste. Aici, cel care iubeste este cu totul mort, deoarece el nu traieste in el insusi si nu traieste nici in cel iubit. Atunci unde traieste ? [...]
Nu traieste nicaieri acela care iubeste pe un altul si nu este iubit de acesta ; asadar indragostitul neiubit este cu totul mort.
Si nu va invia niciodata, daca INDIGNAREA nu-l va face sa invie.
Dar acolo unde cel iubit raspunde Iubirii, cel care iubeste traieste de indata ce este in cel iubit. Se intampla astfel un lucru minunat atunci cand 2 oameni se iubesc : unul traieste in celalalt, iar acesta de asemenea traieste in cel dintai. Ei se dau reciproc si fiecare se da pe sine celuilalt pentru a-l primi pe celalalt. [...]
Ratiunea ne sp
sus

sipsirica

Guest

scris pe 13 dec 2004 21:57 de sipsirica

Este dureros cand observi ca persoana de langa tine nu te iubeste cu toate ca tu faci orice ptr.ea,dar mai dureros este ca dupa deceptia avuta sa mai gasesti pe cineva cu care realizezi ca te potrivesti , dar din pacate distanta este singurul impediment in calea fericirii
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Inimi ranite

scris pe 14 dec 2004 15:10 de ExoticDream

Este dureros cand observi ca persoana de langa tine nu te iubeste cu toate ca tu faci orice ptr.ea,dar mai dureros este ca dupa deceptia avuta sa mai gasesti pe cineva cu care realizezi ca te potrivesti , dar din pacate distanta este singurul impediment in calea fericirii

Poti sa faci absolut orice pt cineva, inclusiv sa te dai de 7 ori peste cap si sa te transformi in partenerul ideal pt el, poti sa te schimbi fundamental doar ca sa-i placi lui (desi recomandabil ar fi sa ramai tu insuti) si tot nu ar conta. Nu ai cum sa induci sentimente in sufletul cuiva si nu te amagi ca poti iubi pt doi! Ai facut alegerea potrivita renuntand la ceva care ti-ar fi adus mult mai multe lacrimi mai tarziu.

Distanta? Nu este un obstacol in calea iubirii! Adica....depinde doar de voi....si de ceea ce simtiti... Dupa parerea mea (si aici iti spun din experienta), distanta nu este un motiv pt care o iubire impartasita ar putea esua. S-a discutat mult pe tema asta aici cu catva timp in urma....voi cauta threadul si-ti voi spune unde sa citesti.

sus

ingeras

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inimi ranite

scris pe 10 nov 2005 21:48 de ingeras

Ei....sa fie si ingerasi, si dracusori...., dar in proportii acceptabile, fara diversitate chiar ca ne-am plictisi! Mai rau e cand unii dracusori se deghizeaza in ingerasi si ii lasam sa patrunda in raiul nostru!
sus

inuendo

Veteran member
497 mesaje

scris pe 11 nov 2005 01:01 de inuendo

intrebare retorica...

Sunt aici sa ajut, nu sa judec
sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

32 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online