Dragostea adevarata - asteapta!

Pagina 1 din 3
1   2   3   »

Lavrentie

Guest

Dragostea adevarata - asteapta!

scris pe 8 mai 2003 21:15 de Lavrentie

Am sesizat ca toti sunt fanii sexului, putini isi pun problema din perspectiva sufletesaca , putini se mai gandesc la Dumnezeu, la viata de veci, la rugaciune. Tinerii atat de pasionati de sex insa uitã însã jena avutã la standul de ziare când a achiziþionat Hustler sau Penthouse, rusinea pe care ºi-o închipuie cã o va trãi dacã va fi surprins de pãrinþi cu o astfel de publicaþie... daca e normal , de ce va rusinati uneori cu faptele voastre?? Iatã ce spune un canon al Bisericii: „Ochii tãi sã priveascã cele drepte ºi cu toatã paza tinereþii inima ta, porunceºte Înþelepciunea (Proverbe 4, 23-25), cãci simþirile trupului lesne strecoarã în suflet cele ale lor. Poruncim aºadar ca de acum înainte, în nici un chip sã nu se mai zugrãveascã, fie pe tablouri, fie altcumva înfãþiºate, chipuri care amãgesc vederea ºi care stricã mintea ºi împing spre aþâþãrile plãcerilor ruºinoaseâ€?. (Canonul 100, Sinodul Trulan - Quinisext, 692).
De asemenea Scriptura consemneazã: „Aþi auzit cã s-a zis celor de demult: Sã nu sãvârºeºti adulter. Eu însã vã spun vouã: Cã oricine se uitã la femeie, poftind-o, a ºi sãvârºit adulter cu ea în inima luiâ€?. (Matei 5, 27-28). „Luminãtorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tãu curat, tot trupul tãu va fi luminat. Iar de va fi ochiul tãu rãu, tot trupul tãu va fi întunecat. Deci, dacã lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult!â€? (Matei 6, 22-23).
Odatã conºtientizat pãcatul, tânãrul cu nãdejde în Dumnezeu trebuie sã-ºi pãzeascã mintea prin evitarea îndulcirii ei prin privirea unor astfel de imagini, sã fugã de locurile în care ispita e la vedere.
În paralel cu aceasta e nevoie de multã rugãciune a minþii, de chemarea neîncetatã a numelui Domnului nostru Iisus Hristos, Acesta devenind astfel strãjer al minþii noastre. Fãrã sã priveghem asupra pulsiunilor din noi nu vom putea spori în viaþa duhovniceascã ºi nici vindeca de gândurile pãcãtoase. Cel ce primeºte gândul pãcãtos începe sã sãvârºeascã pãcatul în sufletul sãu fãcându-ºi singur scenarii avându-se pe sine actor principal. Odatã intratã în sufletul tânãrului curiozitatea desfrânãrii, nu-l va mai opri nimeni în a-ºi procura reviste cu caracter erotic ºi va fi stãpânit de patima masturbãrii, de dorinþa desfrâului ºi uneori chiar a violului. De aceea e nevoie de atenþie ºi trezvie sufleteascã. Îndulcirea cu pãcatul desfrâului este tot una, spune Hristos , cu desfrânarea propriu-zisã (Cã oricine se uitã la femeie, poftind-o, a ºi sãvârºit adulter cu ea în inima lui - Matei 5,28). El vrea sã spunã cã nu trebuie sã se considere curat cel care, deºi nu a pãcãtuit în fapt, are mintea bolnavã de patimã. În acelaºi duh, smerindu-se, Sfântul Vasile spunea: „femeie nu am cunoscut, dar fecior nu sunt!â€?
Acum când lumea întreagã a devenit un circ deºãnþat recomandãm din dragoste „pentru aceºtia mai miciâ€? pentru care a murit Hristos: spovediþi-vã gândurile, smeriþi-vã sufletul, participaþi la slujbele Bisericii în special Sfânta Liturghie, cercetaþi legea lui Dumnezeu, pãziþi-vã ochii, luptaþi ºi stãpâniþi aceastã curiozitate pãcãtoasã ! Veþi primi platã pentru lupta cea bunã pe care aþi dus-o!

sus

sabba

Expert member
1435 mesaje

Re: Dragostea adevarata - asteapta!

scris pe 8 mai 2003 21:26 de sabba

Probabil suntem fanii sexului,dar asta nu inseamna ca ne-am indepartat de Dumnezeu! Cert este ca nu credem ca tine!
Apropo de Hustler si alte publicatii de genul asta! Pentru cultura ta generala eu ii cumparam pertenerului meu in locul ziarului de dimineata! )))
Si nu imi era jena sa le cer!)))
Daca ai citit despre taoism stii ca sexul nu este doar un sport! daca nu ai citit, citeste!

Cand totul este pierdut, tot ce-ti ramane e viitorul!
sus

Lavrentie

Guest

Re: Re: Dragostea adevarata - asteapta!

scris pe 8 mai 2003 21:39 de Lavrentie

Draga , de Dumnezeu te indepartezi atunci cand te indepartezi de cuvintele Lui. credinta care sa-ti indreptateasca patimile nu vei gasi. cand iubesti pe Dumnezeu asculti de El !chiar daca sunt lucruri greu de digerat am riscat si le-am scris!! voia lui Dumnezeu e alta. daca ii cumperi partenerului Hustler e treaba ta. e viata ta, e sufletul tau...mi-e mi se pare jenant sa te uiti la partener cum priveste hamesit la fetitze...Am citit despre taoism , dar, scuza-ma , eu vobeam despre invatatura lui Hristos. Citeste cu atentie textele biblice.
sus

sabba

Expert member
1435 mesaje

Re: Re: Re: Dragostea adevarata - asteapta!

scris pe 8 mai 2003 21:46 de sabba

Draga eu vorbesc una si tu alta!
Ideea este ca nu ai castig de cauza cu mine!
Mai bine "citesc" Hustler!)))

sus

DrSexpert

Veteran member
268 mesaje

Re: Re: Re: Dragostea adevarata - asteapta!

scris pe 8 mai 2003 22:02 de DrSexpert

Draga Lavrentie, sunt curios ce varsta ai si cam care este rolul sexului in viata ta - ce consideri tu normal in pat si ce nu?

seXpert.ro
sus

nemesis

Expert member
2038 mesaje

Re: Re: Re: Re: Dragostea adevarata - asteapta!

scris pe 8 mai 2003 22:46 de nemesis

Multi cretini in "gradina domnului"...:|)):|)):|)):|)):|)):|))~~:
Corect sabba... si eu raman la Husttler!
In ceea ce-l priveste pe fanaticul nostru "amic":
EU SUNT DIAVOLUL, SUNT CEEA CE ESTE MAI RAU IN UNIVERS. FAC SEX IN FIECARE ZI DE MAI MULTE ORI! SUNT INCARNAREA DESFARAULUI SI MA SIMT EXCELENT ASA!!! >

Tu si telologia ta o sa pieriti asa cum au pierit si zeii grecilor sau ai romanilor. Atunci cand o sa ramana doar istoria din crestinismul tau eu o sa am satisfactia ca m-am simtit LIBER si m-am bucurat de viata!!!

Inca ceva... cum imi explici urmatorul pasaj luat din biblia ta:
"Adevarat va spun voua caci am venit pe Pamant sa despart pe mama de fiica, pe tata de fiu, pe nora de soacra si pe femeie de barbatul ei"
Daca chiar esti asa priceput ar trebui sa cunosti sursa exacta a citatului...
Nu ti se pare ca oamenii ar trebui sa fie liberi?
Bineanteles ca NU...

Have fun!

Best regards
Your DEVIL

Why am I frank with you? Because we, my friend, face an evolutionary gap here...

Din ciclul: "Prostia-i mai mare decat fosta Uniune Sovietica", astazi va prezentam: Si ar fi trebuit atunci sa se gandeasca la faptul ca un intelectual nu face amor pe cuptor. Nicolae I. Nicolae, consilier al presedintelui Academiei Romane
sus

nemesis

Expert member
2038 mesaje

scris pe 9 mai 2003 05:23 de nemesis

Era sa uit de o remarca rautacioasa...!

Paranoia is the belief in a hidden order behind the visible...))~~:

Dragul meu... cum poti spune ca suntem fani ai sexului,... suntem OBSEDATI de asa ceva !!! Si apoi stii tu cum este: When our mind becomes obsessed with anything, it will find that thing everywhere...
(Cred ca ti se poate aplica si tie... asa-i?)
~~:~~:~~:~~:~~:~~:~~:~~:

Why am I frank with you? Because we, my friend, face an evolutionary gap here...

Din ciclul: "Prostia-i mai mare decat fosta Uniune Sovietica", astazi va prezentam: Si ar fi trebuit atunci sa se gandeasca la faptul ca un intelectual nu face amor pe cuptor. Nicolae I. Nicolae, consilier al presedintelui Academiei Romane
sus

Isis

Veteran member
243 mesaje

scris pe 9 mai 2003 10:09 de Isis

Am sesizat ca toti sunt fanii sexului, putini isi pun problema din perspectiva sufletesaca , putini se mai gandesc la Dumnezeu, la viata de veci, la rugaciune. Tinerii atat de pasionati de sex insa uitã însã jena avutã la standul de ziare când a achiziþionat Hustler sau Penthouse, rusinea pe care ºi-o închipuie cã o va trãi dacã va fi surprins de pãrinþi cu o astfel de publicaþie... daca e normal , de ce va rusinati uneori cu faptele voastre?? Iatã ce spune un canon al Bisericii: „Ochii tãi sã priveascã cele drepte ºi cu toatã paza tinereþii inima ta, porunceºte Înþelepciunea (Proverbe 4, 23-25), cãci simþirile trupului lesne strecoarã în suflet cele ale lor. Poruncim aºadar ca de acum înainte, în nici un chip sã nu se mai zugrãveascã, fie pe tablouri, fie altcumva înfãþiºate, chipuri care amãgesc vederea ºi care stricã mintea ºi împing spre aþâþãrile plãcerilor ruºinoaseâ€?. (Canonul 100, Sinodul Trulan - Quinisext, 692).
De asemenea Scriptura consemneazã: „Aþi auzit cã s-a zis celor de demult: Sã nu sãvârºeºti adulter. Eu însã vã spun vouã: Cã oricine se uitã la femeie, poftind-o, a ºi sãvârºit adulter cu ea în inima luiâ€?. (Matei 5, 27-28). „Luminãtorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tãu curat, tot trupul tãu va fi luminat. Iar de va fi ochiul tãu rãu, tot trupul tãu va fi întunecat. Deci, dacã lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult!â€? (Matei 6, 22-23).
Odatã conºtientizat pãcatul, tânãrul cu nãdejde în Dumnezeu trebuie sã-ºi pãzeascã mintea prin evitarea îndulcirii ei prin privirea unor astfel de imagini, sã fugã de locurile în care ispita e la vedere.
În paralel cu aceasta e nevoie de multã rugãciune a minþii, de chemarea neîncetatã a numelui Domnului nostru Iisus Hristos, Acesta devenind astfel strãjer al minþii noastre. Fãrã sã priveghem asupra pulsiunilor din noi nu vom putea spori în viaþa duhovniceascã ºi nici vindeca de gândurile pãcãtoase. Cel ce primeºte gândul pãcãtos începe sã sãvârºeascã pãcatul în sufletul sãu fãcându-ºi singur scenarii avându-se pe sine actor principal. Odatã intratã în sufletul tânãrului curiozitatea desfrânãrii, nu-l va mai opri nimeni în a-ºi procura reviste cu caracter erotic ºi va fi stãpânit de patima masturbãrii, de dorinþa desfrâului ºi uneori chiar a violului. De aceea e nevoie de atenþie ºi trezvie sufleteascã. Îndulcirea cu pãcatul desfrâului este tot una, spune Hristos , cu desfrânarea propriu-zisã (Cã oricine se uitã la femeie, poftind-o, a ºi sãvârºit adulter cu ea în inima lui - Matei 5,28). El vrea sã spunã cã nu trebuie sã se considere curat cel care, deºi nu a pãcãtuit în fapt, are mintea bolnavã de patimã. În acelaºi duh, smerindu-se, Sfântul Vasile spunea: „femeie nu am cunoscut, dar fecior nu sunt!â€?
Acum când lumea întreagã a devenit un circ deºãnþat recomandãm din dragoste „pentru aceºtia mai miciâ€? pentru care a murit Hristos: spovediþi-vã gândurile, smeriþi-vã sufletul, participaþi la slujbele Bisericii în special Sfânta Liturghie, cercetaþi legea lui Dumnezeu, pãziþi-vã ochii, luptaþi ºi stãpâniþi aceastã curiozitate pãcãtoasã ! Veþi primi platã pentru lupta cea bunã pe care aþi dus-o!

Cred ca gresesti foarte mult in ceea ce afirmi prin acest mesaj.
Spui ca sexul este o pasiune pentru cei de aici si ca ar fi singura lor preocupare. Gresesti. Sexul face parte integranta din viata omului si este una dintre problemele din viata de cuplu. Cei care vin aici au intrebari de pus la care asteapta niste raspunsuri. Fiecare dintre noi incercam sa-i ajutam in masura in care ne pricepem cu niste sfaturi. Din pacate discutiile legate de sex la noi in tara inca sunt un subiect tabu si de aici si prejudecatile…
Trebuie in schimb sa privim realitatea cotidiana si sa nu ingnoram problemele ei cautandu-le o cale de rezolvare. Faptul ca poti discuta despre o problema care te framanta, fie ea chiar si sexul, nu te indeparteaza de Dumnezeu.
Dumnezeu este credinta pe care o avem in noi !
Iar daca tu consideri imorale aceste forum-uri si aceste preocupari, in general, atunci CE CAUTI TU AICI ? Oare esti la fel ca si noi, un om cu probleme ?
sus

Lavrentie

Guest

Fara titlu

scris pe 9 mai 2003 12:36 de Lavrentie

28 ani, casat, un copil. ce e normal?? tot ce nu e pervers!!
sus

philips

Junior member
12 mesaje

intrebari prea multe!

scris pe 9 mai 2003 12:55 de philips

dragoste sex d-zeu
credeam ca intre cele 3 nu exista o legatura atat de stransa..dar m-am inselat.
am o dilema:d-zeu asta despre cre tot vbitzi e un fel de big brother care se uita mereu la noi? daca nu avem cu cine face dragoste facem abstinentza? dragoste fara sex si sex fara dragoste se poate?
si ce nu mai inteleg e de ce ne ferim atat de d-zeu asta daca se zice ca el iarta aatta timp cat ne caim!??! dar de ce sa ma caiesc cand el a azis sa ne inmultim? prin spori eu unu nu pot! ca mai intervin un latex si o pilula sau mai stiu eu ce... pana si papa a dat binecuvantarea la ele!

"...i would rather die of thirst than drink from the cup of mediocrity!"
sus

nemesis

Expert member
2038 mesaje

Re: intrebari prea multe!

scris pe 9 mai 2003 15:21 de nemesis

dragoste sex d-zeu
credeam ca intre cele 3 nu exista o legatura atat de stransa..dar m-am inselat.
am o dilema:d-zeu asta despre cre tot vbitzi e un fel de big brother care se uita mereu la noi? daca nu avem cu cine face dragoste facem abstinentza? dragoste fara sex si sex fara dragoste se poate?
si ce nu mai inteleg e de ce ne ferim atat de d-zeu asta daca se zice ca el iarta aatta timp cat ne caim!??! dar de ce sa ma caiesc cand el a azis sa ne inmultim? prin spori eu unu nu pot! ca mai intervin un latex si o pilula sau mai stiu eu ce... pana si papa a dat binecuvantarea la ele!

Nu Isis... Papa nu a dat o asemenea "binecuvantare"! Daca vrei sa te informezi corect iti recomand:
"O teologie crestina a sexualitatii" de Adrian Thatcher...

Recomandarea este valabila si pt lavrentie pt ca aceasta carte este scrisa de un renumit teolog... dar imi este teama ca nu-i va deschide deloc orizontul cunoasterii! Sa nu uitam ca un om este primit in biserica pt ceea ce crede si aruncat afara pt ceea ce cunoaste...

sus

spermi

Newbie
5 mesaje

scris pe 9 mai 2003 15:33 de spermi

de ce crezi ca prin sex te indepartezi de dumnezeu?atunci ar fi de preferat sa nu fac sex pana ma casatoresc si dupa casatorie sa-mi dau seama ca oricat de mult m-as potrivi cu persoana respectiva in tot,in sex suntem cerul si pamantul si ne despartim.si nu Dumnezeu a zis ca ceea ce El a unit sa nu desparta omu.si atunci unde e mai mare pacatul?ca fac sex sau ca ma despart?
sus

nemesis

Expert member
2038 mesaje

Re: Re: Dragostea adevarata - asteapta!

scris pe 9 mai 2003 15:48 de nemesis

E mult mai complicat decat atat... ai o viziune naiva.
...si dupa parerea mea dumnezeu (cu litera mica din lipsa totala de credinta) nu a unit ci A DESPARTIT oamenii! Asta se vede si daca citesti biblia sau istoria...

sus

Lavrentie

Guest

Raspuns

scris pe 9 mai 2003 20:16 de Lavrentie

se pare ca avem un lucru in comun, amndoi iubim libertatea. insa nu o definim la fel. tu confunzi libertaea cu libertinajul... liber nu cel ce face ce vrea ci cel ce face Binele. de exemplu, un betiv care se straduieste sa se lase de bautura nu va reusi prea usor...la inceput a spus ca face ce vrea muschii lui, apoi, impatimit fiind vede ca nu se poate lasa. mai este el liber??? nu! este rob al bauturii! deci, liber esti cand traiesti in virtute, cand esti dincolo de neputinte.
sus

Lavrentie

Guest

Raspuns /va rog cititi cu atentie

scris pe 9 mai 2003 20:30 de Lavrentie

cartea lui adrian thatcher..este o aberatie de la inceput la sfarsit, incearca sa justifice religios pana si homosexualitatea desi se stie prea bine pozitia Bibliei. rog sa aveti putina rabdare si sa cititi in continuare...nu credeam in Dumnezeu, nu-mi raportam viata deloc la El, nu ma interesau Cuvintele Lui...Dar am dus pe cineva, o ruda pana la manastirea Frasinei si am vazut cu ochii mei demonizati, am auzit lucruri terifiante. am vazut o femeie demonizata de vreo 50 de kg ce nu putea fi tinuta intr-un loc de 7 barbati... peste vreo 2 saptamani am vnit din nou si m-am spovedit acolo. parintele vazator cu duhul fiind mi-a spus cateva lucruri pe care le-am facut in detaliu...am ramas paf!!! am inceput sa citesc din biblie si din Sfintii Bisericii, voiam sa inteleg cei cu credinta. Eeeee, apoi mi-am dat seama ca e important nu doar sa crezi ci sa si traiseti dupa voia lui Dumnezeu. Religia inseamna si morala, lupta impotriva patimilor, paza mintii, rugaciune...apoi, peste vreo 2 ani am ajuns LA IERUSALIM IN NOAPTEA DE INVIERE, LA BISERICA SFANTULUI MORMANT SI AM VAZUT CU OCHII MEI LUMINA SFANTA CE SE POGOARA DIN CER SI CARE APRINDE SINGURA LUMANARI SI CANDELE. O LUMINA CEREASCA CARE NU ARDE TIMP DE 2-3 MINUTE. TINEAM MANA IN FLACARA LUMANARII SI SIMTEAM DOAR CALDURA, NU ARDEA DE LOC, APOI A DEVENIT, SA ZIC ASA, MATERIALA. am citit apoi ca se intampla de 2000 de ani, am gasit carti din sec. 5-10 (ale sfintilor parinti)care marturiseau minunea. revin la credinta, daca Dumnezeu ne-a invatat castitatea inainte de nunta pai atunci ori ne luptam cu credinta , ori de am cazut regretam , ne caim....rau e sa te indreptatesti, sa spui ca e bine, ca tie asa iti place... e adevarat ca se vehiculeaza des ca pe vremea bunicii era asa, dar sa stiti ca bunica , saraca , asa cum e ea, isi raporta viata la Dumnezeu! Noi suntem anacronici, noi cei de zi ce zicem binelui rau si raului bine. Doamne ajuta!

P.S.: de ce am intrat p'aici? pt ca ...si aici sunt oameni care au nevoie de un cuvant cald....
sus

Lavrentie

Guest

Un alt raspuns

scris pe 9 mai 2003 20:37 de Lavrentie

am gasit o statistica ce spunea ca nepotrivirea sexuala se intalneste la 1 din 1.000.000 cupluri, e vorba de incompatibiliate fizica. cea psihica se poate rezolva la orice terapeut!! inteleg dorinta ta de a vedea daca exista potrivire dar sa fim sinceri tu faci sex, vezi ca-i fata buna si te casatoresti...oare n-ai incercat mai multe, oare n-ai facat-o pur si simplu fara sa te gandesti la nici o nunta???? as zice e normal sa vezi ei...dar te intreb, sincer: daca o incearca 20 de baieti pe tanara fata mai are ea vreun viitor. e un fel de second hand, e "rulata".... eu zic ca are Dumnezeu grija de toate, vad ca te intereseaza problematica si ai scris frumos fara patima si nervi, asa ca sa ne lasam in seama Lui.
Lavrentie@personal.ro
sus

nemesis

Expert member
2038 mesaje

Re: Raspuns /va rog cititi cu atentie

scris pe 9 mai 2003 22:08 de nemesis

Asa cum spuneam... cartea nu-ti va deschide deloc orizontul cunoasterii! Fie! ...dar am cateva nelamuriri:
Cum poti vorbi de "terapeut" cand biserica nu accepta asa ceva? De cand psihologul poate lua (in dogma ortodoxa) locul parintelui caruia te spovedesti?

"apoi mi-am dat seama ca e important nu doar sa crezi ci sa si traiseti dupa voia lui Dumnezeu" - ce spuneai de libertate? Ca o iubesti? Ma faci sa zambesc!
Un om ateu TREBUIE sa fie unul cu o mare putere de a-si pastra morala si etica proprie. E vorba in ateism de o etica si o morala pe care le respecti sunt anumite lucruri pe care trebuie sa ai puterea sa le admiti si sa le urmezi! Nu esti ateu doar pentru simplul fapt ca spui asta sau pt ca nu te intereseaza su nu ai credinta! Tine minte ca o cetate fortificata nu este intotdeauna o cetate dusmana. Tu nu ai puterea sa incerci sa urmezi un argument logic bazat pe o etica umanista de la inceput la sfarsit. Clasifici cartea lui Tatcher ca o "aberatie"! Ce s-ar intampla daca prntru un moment ai lasa la o parte invatatura Sfintilor Parinti si ai incerca sa vazi lumea un pic altfel cu proprii tai ochi. Spinoza a facut astfel, Descartes la fel si din asta au rezultat cati fundamentale ale omenirii. Este infiorator pentru mine un om care gandeste totul in spiritul Bibliei. Cartea aceea a fost scrisa acum 2000 de ani! Cu prilejul fiecarui Sinod Ecumenic s-au scos si cenzurat pasaje din aceasta carte... si nu au fost 2-3 ci 7 astfel se Sinoade. Cum ai tu pretentia sa traiesti dupa cuvantul domnului cand tu nici macar nu ai "tot cuvantul" ai doar bucati infime (se apreciaza ca a mai ramas in jur de 40-45%).
Manuscrisele de la Marea Moarta! De ce nu incerci sa vezi despre ce este vb in ele si sa te intrebi de ce oare nu sunt accetate de Vatican sau de ortodocsi?
Citeste un pic de psihologie si vezi cum explica altii demonizarile de care-mi vorbesti...
Imi spui ca nu simteai decat caldura focului si nu te ardea? De "foc rece" ai auzit? Nu cumva ceara de la lumanare nu se topea in acest timp? Stiu exact ce vrei sa-mi spui si crede-ma este de-a dreptul impresionant sa vezi o batista de hartie arzand in mana ta fara ca ea sa arda iar focul sa-ti treaca printre degete... este foc rece si este folosit de iluzionisti! Sa nu-mi spui ca ti-ai dus lumanare de acasa!
(Am "fabricat" chiar eu din zahar,spirt si alte chestii un astfel de foc.) Sunt 100% sigur ca era de acolo!
Si ca ultim argument...(posibil sub centura)...
De ce imi vorbesti de probe ale credintei? De ce incerci sa ma/te convingi? Oare nu Iisus spus ca imparatia lui dumnezeu nu este aici sau acolo "caci iata ea este in voi"? Nu uita ca minunea este data credintei si nu invers; iar aceasta este una din ispitele majore respinse de Cristos!!! Conform invataturii, tu nu ai dobandit credinta ci un simulacru periculos al acesteia...
Citeste macar Jean DELUMEAU "Religiile Lumii" poate asta nu o sa o consideri aberatie...

P.S. Nu mai introduc aici chestia cu homosexualitatea caci nu mai e spatiu pe server dar oare nu Iisus apunea sa ne iubim aproapele? Tu esti chiar revoltat impotriva lor! Nu cumva trebuia sa-i iubesti si pe dusmani? Ce te face sa-i urasti asa de mult si sa vrei sa-i schimbei sa-i aduci pe "calea cea dreapta"? Si daca ti-ar fi dusmani ar trebui sa-i iubesti!

P.S. Tu esti/ai fost si in A.S.C.O.R. asa-i?

sus

sabba

Expert member
1435 mesaje

Re: Re: Raspuns /va rog cititi cu atentie

scris pe 10 mai 2003 01:10 de sabba

Bai, lavrentie! Ia mai lasa-ne cu predicile astea! Mergi draga la o biserica si spunele alora, nu ne face noua creierii tandari!
Ca oricum nu vom trece de la forumuri de sex, la forumuri cu subiect religia!
Asa ca iarta-ne!

sus

xander

Veteran member
482 mesaje

Re: Re: Re: Raspuns /va rog cititi cu atentie

scris pe 10 mai 2003 01:17 de xander

cam greu sa mai convertesti pe cineva care n-are legatura prea strinsa cu religia!
Si a face sex(dragoste) nu cred ca esteun pacat de neiertat!

gresesti daca tu crezi ca aici vei gasi um altfel de SODOMA si GOMORRA!

ioncercam pe cat posibil sa despicam firul in 4..........cei bine si ce-i rau in pat!

omul care taie iarba..
sus

DrSexpert

Veteran member
268 mesaje

Re:

scris pe 11 mai 2003 00:52 de DrSexpert

tot ce nu e pervers!!

A fi pervers poate insemna ceva pentru o persoana si altceva pentru alta, e o notiune foarte subiectiva.

Daca tot incerci sa schimbi ceva in mentalitatea oamenilor care intra pe acest forum, macar incepe cu lucrurile pe care le consideri tu ca fiind acceptabile in pat, spre exemplu: cutare pozitie e buna, cutare tip de sex e acceptat etc.

Daca incepi sa critici fara sa propui alternativele nu o sa ajungi prea departe.

seXpert.ro
sus

sabba

Expert member
1435 mesaje

Re: Re:

scris pe 11 mai 2003 01:22 de sabba

A fi pervers poate insemna ceva pentru o persoana si altceva pentru alta, e o notiune foarte subiectiva.

Daca tot incerci sa schimbi ceva in mentalitatea oamenilor care intra pe acest forum, macar incepe cu lucrurile pe care le consideri tu ca fiind acceptabile in pat, spre exemplu: cutare pozitie e buna, cutare tip de sex e acceptat etc.

Daca incepi sa critici fara sa propui alternativele nu o sa ajungi prea departe.

Eeeeee! Esti culmea!
Ce nu ai inteles? El nu are alternativele astea!))
Ca sa stii pozitii, figuri si scheme presupune sa le si fi facut, nu?))

sus

Lavrentie

Guest

lui Nemesis

scris pe 11 mai 2003 12:13 de Lavrentie

cartea trebuia sa-mi deschida universul cunoasterii? da, mi l-a deschis! am fost informat, am vazut ce scrie. citeste savatie- o pogorare la iad, trateaza acolo foarte interesant despre homosexualitate, cu multa dragoste spre uimirea multora.
terapeutul nu poate inlocui duhovnicul, se-ntelege, dar chiar nu stiai ca Biserica n-are nimic impotriva stiintei medicale??? fii serios! asta-i boala iehovista...
da, iubesc libertatea si voia lui Dumnezeu, eu am fost explicit dar ai citit se pare printre randuri. Biblia spune : "adevarul va va face liberi". Iar Adevarul e Hristos...
nu trebuie sa las invatatura Sfintilor Parinti si sa privesc lumea prin alti ochi, am facut-o inainte destul...in ceea ce priveste "luminatii" pe care-i pomenesti...nu comentez..."carti fundamentale"...au fost niste nefericiti, si cred ca stii bine asta. Gandesc totul in spiritul Bibliei? Si sfintii au facut la fel! Si milioanele de martiri din primele 3 sec. crestine. Cine s-a intalnit pe drumul vietii cu Hristos, nu mai poate trai ca inainte... nu s-au scos pasaje din scriptura la nici un sinod ecumenic, oare nu stii cine participa la ele...??? marii marturisitori, marii dascali ai lumii si ierarhi pe care i-a dat Biserica. manuscrisele de la marea moarta sunt ale sectei esenienilor si sa stii ca sunt cercetate cu atentie si de teologi ortodocsi, sunt cel putin 5 teze de doctorat pe tema aceasta, dar repet nu sunt scrierile bisericesti..nu tot ce-i vechi si gasit in pesteri e si de folos.
e diferenta intre demonizare si nebunie e mare diferenta citeste "monahul si psihiatru", "terapia bolilor mintale"/Larchet
de ce vorbesc de probe ale credintei? pt ca pt unii necredinciosi inseamna ceva, pt mine nu mai inseamna nimic, n-am nevoie de argumente. Eu stiu ca Dumnezeu exista...da imparatia lui Dumnezeu e si i inima noastra, dar Hristos nu se poate salaslui intr-o inima intinata. nu ai dreptate, minunea nu este data credintei. pt cei ce cred si traiesc dupa voia lui Dumnezeu viata intreaga e o minune. celor necredinciosi le da Dumnezeu semne(iata eu stau la usa si bat de va raspunde cineva voi intra la el si voi cina cu el).am citit Jean DELUMEAU "Religiile Lumii", e o carte buna.
iubesc pe homosexuali, dar detesc pacatul lor. noi nu judecam persoane, ci faptele persoanele. orice om se poate indrepta si oricine are nevoie de dragoste, sincera si nefatarnica. sunt de acord si ma straduiesc, dupa putere sa si traiesc astfel. spor in toate draga nemesis!
n-am sa mai scriu p-aici, nu-i nevoie se pare de o voce crestina...sau o sa scriu sub alt nume)

L.
sus

xander

Veteran member
482 mesaje

Re: lui Nemesis

scris pe 11 mai 2003 15:04 de xander

Am citit destul in viatza asta a mea pacatoasadar,numai biblia nu!
Nu contest ca nu exista d-zeu,dar atat timp cat avem dreptul la a fi liberi si a gandi independent,prefer a-mi trai viata asa cum doresc,pentru ca deocamdata e singurul lucru ce comteaza si e cert!
Ma mai gandesc ca si noi suntem niste animale,singura diferenta e ca gandim,in felul nostru si stapanim acest pamant.Totusi lumea inconjuratoare,toate acele fiintze din jurul nostru isi traiesc viatza dupa instinct si nu dupa o invatzatura crestineasca!
Dece sa ne refuzam aceste placeri ale vietzii,conducandu-ne idealurile si visele dupa canoane si invatzaturi bisericesti!
Biserica a fost ..inventata`` doar pentru a tine in friu multzimea si pentru a stapani!
Oare ce a facut pe vremuri INCHIZITI A(biserica) ?
A chinuit si ucis pe cei ce-i erau impotriva....in numele domnului,al bisericii!!!
oare pe atunci nu exista biblia,aceleasi porunci?Si apoi.....ce e un preot
e tot un slujbas.....e o meserie ce se invatza ,lafel ca si a fi doctor!
Biserica in sine este o afacere!!!!exemplu?-la catolici ,ca un bun credincios tre sa platesti 2% din venituri(nu stiu cum este in tzara).......deci trebuie:chiar de vrei sau nu!.......................pentru ce? cu ce a ajutat biserica la catrastofele ce au avut loc pe lumea asta?
DOAR CU PREDICI SI CU PREVIZIUNI DE GENUL........a fost un semn al domnului!!
Draga Lavrentzie,fiecare tre sa creada in ceva tu in d-zeu,unii in zeul BAN,altzii in zeul.eros de-i pot zice asa.Totul e sa crezi in ceva!Fiecare crede ca drumul sau e cel drept!
aR TREBUI sa ma opresc aici caci discutzia denatureaza,si apoi iar o sa ma ia la ture..amicii.. mei:|)

omul care taie iarba..
sus

Marin

Guest

Re: Raspuns /va rog cititi cu atentie

scris pe 18 mai 2003 12:34 de Marin

cartea lui adrian thatcher..este o aberatie de la inceput la sfarsit, incearca sa justifice religios pana si homosexualitatea desi se stie prea bine pozitia Bibliei. rog sa aveti putina rabdare si sa cititi in continuare...nu credeam in Dumnezeu, nu-mi raportam viata deloc la El, nu ma interesau Cuvintele Lui...Dar am dus pe cineva, o ruda pana la manastirea Frasinei si am vazut cu ochii mei demonizati, am auzit lucruri terifiante. am vazut o femeie demonizata de vreo 50 de kg ce nu putea fi tinuta intr-un loc de 7 barbati... peste vreo 2 saptamani am vnit din nou si m-am spovedit acolo. parintele vazator cu duhul fiind mi-a spus cateva lucruri pe care le-am facut in detaliu...am ramas paf!!! am inceput sa citesc din biblie si din Sfintii Bisericii, voiam sa inteleg cei cu credinta. Eeeee, apoi mi-am dat seama ca e important nu doar sa crezi ci sa si traiseti dupa voia lui Dumnezeu. Religia inseamna si morala, lupta impotriva patimilor, paza mintii, rugaciune...apoi, peste vreo 2 ani am ajuns LA IERUSALIM IN NOAPTEA DE INVIERE, LA BISERICA SFANTULUI MORMANT SI AM VAZUT CU OCHII MEI LUMINA SFANTA CE SE POGOARA DIN CER SI CARE APRINDE SINGURA LUMANARI SI CANDELE. O LUMINA CEREASCA CARE NU ARDE TIMP DE 2-3 MINUTE. TINEAM MANA IN FLACARA LUMANARII SI SIMTEAM DOAR CALDURA, NU ARDEA DE LOC, APOI A DEVENIT, SA ZIC ASA, MATERIALA. am citit apoi ca se intampla de 2000 de ani, am gasit carti din sec. 5-10 (ale sfintilor parinti)care marturiseau minunea. revin la credinta, daca Dumnezeu ne-a invatat castitatea inainte de nunta pai atunci ori ne luptam cu credinta , ori de am cazut regretam , ne caim....rau e sa te indreptatesti, sa spui ca e bine, ca tie asa iti place... e adevarat ca se vehiculeaza des ca pe vremea bunicii era asa, dar sa stiti ca bunica , saraca , asa cum e ea, isi raporta viata la Dumnezeu! Noi suntem anacronici, noi cei de zi ce zicem binelui rau si raului bine. Doamne ajuta!

P.S.: de ce am intrat p'aici? pt ca ...si aici sunt oameni care au nevoie de un cuvant cald....

Mai Lavrentie esti un tampit! Cu Hristosu' tau si cu biserica ta cu tot! Ia mai lasa-ne pe noi in pace cu cre(s)tinismul tau nociv si idiot. Nici 1% nu-s crestini cu adevarat in tara asta si e foarte bine ca e asa! Ce-ai tu ma rog cu homosexualii? Homosexualitatea e la fel de normala ca si heterosexualitatea. In schimb homofobia e cea mai rea atitudine nazisto-comunista!
sus

Guest!

Guest

Re: lui Nemesis

scris pe 18 mai 2003 12:36 de Guest!

Moarte lui Iisus! Traiasca SEXUL, Zeul Nostru!
sus

xander

Veteran member
482 mesaje

Re: Re: lui Nemesis

scris pe 18 mai 2003 15:14 de xander

Moarte lui Iisus! Traiasca SEXUL, Zeul Nostru!

asta da!
asta da un inteligent!

omul care taie iarba..
sus

Isis

Veteran member
243 mesaje

Re: Re: Re: lui Nemesis

scris pe 23 mai 2003 17:03 de Isis

asta da!
asta da un inteligent!

Da pe afara de inteligenta...
sus

dina

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Dragostea adevarata - asteapta

scris pe 11 iun 2003 18:56 de dina

Tu si telologia ta o sa pieriti asa cum au pierit si zeii grecilor sau ai romanilor. Atunci cand o sa ramana doar istoria din crestinismul tau eu o sa am satisfactia ca m-am simtit LIBER si m-am bucurat de viata!!!
Inca ceva... cum imi explici urmatorul pasaj luat din biblia ta:
"Adevarat va spun voua caci am venit pe Pamant sa despart pe mama de fiica, pe tata de fiu, pe nora de soacra si pe femeie de barbatul ei"
Daca chiar esti asa priceput ar trebui sa cunosti sursa exacta a citatului...
Nu ti se pare ca oamenii ar trebui sa fie liberi?
Bineanteles ca NU...

poate ca ai citit tu multe dar la biblie nu te pricepi!Te RATACASTI ca nu cunosti scripturile!!!si apoi nu uita ca viata asta e doar un fragment de existenta intre doua eternitati!unde iti vei petrece vesnicia te-ai gandit?hai sa iti dau un citat din biblieromani 1)"zicand ca sunt intelepti, au inebunit si au schimbat slava Dumnezeului nepieritor...de aceea Dumnezeu i-a lasat prada poftelor inimii lor, sa-si necinsteasca trupurile,ei intre ei, ...de aceea Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi josnice;caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr-una care este impotriva firii;tot astfel si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, barbati cu barbati faptuind lucruri rusinoase si primind in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor...."
si acum sin faptele apostolilor capitolul 5:
(este vb de crestinii de atunci)"...daca planul sau lucrarea aceasta este de la oameni, seva distruge;dar daca este de la Dumnezeunu-i veti putea nimici.sa nu fiti gasiti luptand impotriva lui Dumnezeu."
si uite ca, crestinismul a ajuns pana in zilele noastre..poti sa citesti tot capitolul ca iti fa fi de folos!!!
nu credeti ca maniati pe Dumnezeu cu toate discutiile astea?cum adica ce are d-zeu cu sufletul tau?tocmai caci cu ala are!!!
sus

dina

Guest

scris pe 11 iun 2003 19:08 de dina

biblia e singura carte adevarata!nu cred ca ai gasit o alta mai inteleapta!daca ai citit cat de cat cate ceva imi vei da dreptate!
hai sa ii dau un verset care spune ca te poti bucura de viataeclesiastul 11:9)"bucura-te, tinere, in tineretea ta, fii cu inima vesela cat esti tanar,umbla pe caile inimii tale si placute ohilor tai;..."
iti place pana aici?
k. hai sa citim mai departe!"...dar sa sti ca pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata!"
sus

dina

Guest

scris pe 11 iun 2003 19:16 de dina

wooooooow!
cu ce a ajutat biserica??????????
a fi crestini nu inseamna a merge la biserica si nici a trai in compania altor crestini!sincer nu ma intereseaza ce a facut BISERICA dar ma intereseaza ce a facut isus!!!in familia mea cel putin a facut multe minuni!!!ai vazut tu pe cineva vindecanduse de diabet?de cancer?sa ii creaca piciorul cu cativa centimetri in fata ta?sa dispara un os mort?sa se vindece o paralizie?.....si toate aste doar prin rugaciune fara interventii medicale!!!lucruri certe nu basme!traite si vazute de ochii mei!!!nici nu stiti cu cine va luptati!!!!
sus
Pagina 1 din 3
1   2   3   »

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

61 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online