Nelamurire prospect

Pagina 1 din 1
1

Ana

Guest

Nelamurire prospect

scris pe 3 feb 2005 14:59 de Ana

Am inceput de luna asta sa iau anticonceptionale Mercilon prescrise de ginecolog. Am citit prospectul si nu inteleg ceva : "Pastilele se iau timp de 21 de zile, incepand cu prima zi a ciclului. Dupa aceasta perioada urmeaza o perioada de 7 zile, in care apare menstruatia. La sfarsitul acestei perioade se incepe un nou flacon"

Cum poate sa apara in cele 7 zile ? Nu s-a terminat ciclul de 28 de zile... El se termina la sfarsitul celor 7 zile (21+7 = 28). Va rog sa imi explicati si mie ce vrea sa zica prospectul...
sus

Ana

Guest

Inca ceva

scris pe 3 feb 2005 15:12 de Ana

As mai vrea sa stiu daca este perfect sigur sa fac dragoste fara orice alte metode contraceptive. Am citit ca daca dupa primele 4 ore de la luarea primei pastile, daca sunt stari de voma si diaree, pastilele nu sunt absorbite si trebuie folosite metode aditionale... Nu am avut asa ceva. Este sigura metoda ?
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Nelamurire prospect

scris pe 3 feb 2005 17:14 de ExoticDream

Am inceput de luna asta sa iau anticonceptionale Mercilon prescrise de ginecolog. Am citit prospectul si nu inteleg ceva : "Pastilele se iau timp de 21 de zile, incepand cu prima zi a ciclului. Dupa aceasta perioada urmeaza o perioada de 7 zile, in care apare menstruatia. La sfarsitul acestei perioade se incepe un nou flacon"

Cum poate sa apara in cele 7 zile ? Nu s-a terminat ciclul de 28 de zile... El se termina la sfarsitul celor 7 zile (21+7 = 28). Va rog sa imi explicati si mie ce vrea sa zica prospectul...

Un set este compus din 28 de tablete: 21 (albe) care contin estrogen si progesteron, 2 (verzi) inactive si 5 (galbene) care contin estrogen (spre deosebire de alte pilule anticonceptionale care au 21 de pastile active si 7 inactive). Cele 28 de pastile se iau astfel: prima pastila in prima zi a ciclului menstrual, apoi cate o pastila pe zi, la aceeasi ora, pana la epuizarea setului. Urmatorul set de 28 de pastile se va lua incepand cu prima zi a ciclului urmator.

Pastilele anticonceptionale nu protejeaza impotriva BTS! Eficacitatea Mercilon este apreciata la 99%.

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Ana

Guest

Re: Re: Nelamurire prospect

scris pe 3 feb 2005 19:14 de Ana

Te contrazic..
Sunt 21 de pastile, si pe prospect scrie ce am spus.. Dupa ce se termina, in urmatoarele 7 zile trebuie sa vina urmatorul ciclu ceea ce mi se pare suspect.

Cu a 2-a intrebare am intrebat daca mai e vreun simptom pentru neabsorbtia pastilei. E prima data cand iau anticonceptionale si vreau sa stiu daca sunt compatibile cu mine... sa nu cred ca sunt protejata si sa nu fiu..
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Nelamurire prospect

scris pe 3 feb 2005 19:53 de ExoticDream

Te contrazic..
Sunt 21 de pastile, si pe prospect scrie ce am spus.. Dupa ce se termina, in urmatoarele 7 zile trebuie sa vina urmatorul ciclu ceea ce mi se pare suspect.

Cu a 2-a intrebare am intrebat daca mai e vreun simptom pentru neabsorbtia pastilei. E prima data cand iau anticonceptionale si vreau sa stiu daca sunt compatibile cu mine... sa nu cred ca sunt protejata si sa nu fiu..

Acel produs Mercilon de care ti-am spus eu este o versiune imbunatatita a ceea ce ai gasit tu pe piata romaneasca, din pacate acela cu 28 de pastile nu a ajuns inca la noi. In concluzie: iei cele 21 de pastile incepand cu prima zi a ciclului, apoi faci pauza pana la inceputul ciclului (menstrual) urmator cand incepi un nou set de 21. Protectia este asigurata si pe perioada dintre ultima pastila a unui set si prima a setului urmator.

Referitor la a doua intrebare, normal era sa-ti faci un control amanuntit inainte de a cumpara (probabil dupa ureche sau la indicatia prietenelor) anticonceptionale, medicul este cel care este in masura sa-ti recomande tipul adecvat organismului tau. In rest, indicatiile de pe prospect sunt suficiente.

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Ana

Guest

Re: Re: Re: Re: Nelamurire prospect

scris pe 3 feb 2005 21:26 de Ana

(probabil dupa ureche sau la indicatia prietenelor)

Dupa cum am precizat in primul mesaj, au fost recomandate de ginecolog dupa control... Exista vreun risc ceva?
sus

Cynthia

Guest

Re: Nelamurire prospect

scris pe 3 feb 2005 21:45 de Cynthia

si mie mi-s-a parut ciudat avand in vedere ca la mine menstruatia venea cam la 30 de zile.A trebuit odata cu luarea de anticonceptionale sa ma obisnuiesc cu faptul ca menstruatia imi venea fix la 25 zile...
9adica in ziua nr 4 de pauza)e ciudat...dar macar vine fix chiar si la aceeasi ora uneori.Ideea e ca in a 8-a zi dupa ce ai facut pauza sa incepi un nou flacon ca daca uiti sa le incepi fix atunci,timp de o saptamana trebuie sa folosesti in plus inca o metoda de contraceptie suplimentara.
sus

Ana

Guest

scris pe 3 feb 2005 21:51 de Ana

si mie mi-s-a parut ciudat avand in vedere ca la mine menstruatia venea cam la 30 de zile.A trebuit odata cu luarea de anticonceptionale sa ma obisnuiesc cu faptul ca menstruatia imi venea fix la 25 zile...
9adica in ziua nr 4 de pauza)e ciudat...dar macar vine fix chiar si la aceeasi ora uneori.Ideea e ca in a 8-a zi dupa ce ai facut pauza sa incepi un nou flacon ca daca uiti sa le incepi fix atunci,timp de o saptamana trebuie sa folosesti in plus inca o metoda de contraceptie suplimentara.

Va hotarati? Una zice asa, celalta altfel... Pai daca incep in ziua a 8-a de pauza chiar daca nu mi-a venit, nu se termina mai devreme cele 21 de pastile ? dup-aia ce se intampla ?
sus

Ana

Guest

scris pe 3 feb 2005 21:51 de Ana

Va hotarati? Una zice asa, celalta altfel... Pai daca incep in ziua a 8-a de pauza chiar daca nu mi-a venit, nu se termina mai devreme cele 21 de pastile ? dup-aia ce se intampla ?
sus

Cynthia

Guest

Re: Re: Re: Nelamurire prospect

scris pe 4 feb 2005 10:59 de Cynthia

eu ti-am zis din proprie experienta...si asa procedez eu.Menstruatia sigur trebuie sa iti vina in cele 7 zile de pauza si in a 8-a zi chiar daca nu s-a terminat,tot trebuie sa incepi un nou flacon.Daca ai atatea nelamuriri du-te la un cabinet de planning
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Nelamurire prospect

scris pe 4 feb 2005 13:48 de ExoticDream

Dupa cum am precizat in primul mesaj, au fost recomandate de ginecolog dupa control... Exista vreun risc ceva?

Scuze pentru neatentia mea in legatura cu consultul ginecologic!

Ce este asa de complicat??? Incepi un set de 21 intotdeauna in prima zi a ciclului (indiferent cate zile fara pastile au trecut de cand ai luat-o pe ultima)!!! In principiu, daca nu ai avut un ciclu regulat, el se va *normaliza* cu aceasta ocazie.

sus

Ana

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nelamurire prospect

scris pe 4 feb 2005 14:55 de Ana

hotaratzi-va... una zice ca daca nu imi vine pana in ziua a 8-a, trebuie sa incep alt flacon, cealalta zice sa nu incep pana imi vine...
sus

Taqua

Veteran member
500 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nelamurire prospect

scris pe 4 feb 2005 22:02 de Taqua

hotaratzi-va... una zice ca daca nu imi vine pana in ziua a 8-a, trebuie sa incep alt flacon, cealalta zice sa nu incep pana imi vine...

Du-te, draga mea, la acelasi medic care te-a consultat si ti-a recomandat pilulele si te va lamuri el...daca tot esti nemultumita ca sunt fetele "nehotarate". Ele incercau sa te ajute cu problema ta, deci te ofuschezi degeaba...

Sunt femeie, dar ma tratez.
sus

Daria

Guest

buna ziua

scris pe 16 nov 2009 15:25 de Daria

Am incercat sa gasesc topicul adecvat pentru a scrie intrebarea care ma preocupa, insa pur si simplu mi-a scapat din ochi si nu-l mai gasesc. Sper sa nu deranjez pe nimeni. Eu vreau sa renunt la anticonceptionale si mai am o pastila din ultima folie. Ma intrebam, daca nu iau pastila azi, este posibil ca ciclul sa imi vina cu o zi mai devreme? Asta as dori, de fapt. Multumesc!
sus

simosimina

Expert member
4400 mesaje

Re: buna ziua

scris pe 17 nov 2009 00:24 de simosimina

Am incercat sa gasesc topicul adecvat pentru a scrie intrebarea care ma preocupa, insa pur si simplu mi-a scapat din ochi si nu-l mai gasesc. Sper sa nu deranjez pe nimeni. Eu vreau sa renunt la anticonceptionale si mai am o pastila din ultima folie. Ma intrebam, daca nu iau pastila azi, este posibil ca ciclul sa imi vina cu o zi mai devreme? Asta as dori, de fapt. Multumesc!

Eu as lua si ultima pastila! Menstruatia iti va veni fix!! Ca si pana acum...

“Today’s mighty oak is just yesterday’s nut, that held its ground.”
sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

21 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online