Cum te porti cu fosta/fostul

Pagina 1 din 1
1

MachoMan

Veteran member
399 mesaje

scris pe 12 apr 2005 10:25 de MachoMan

Acum doua zile stateam la o parola cu un coleg, cand deodata observ o grimasa pe fatza lui si brusc enervat imi spune: "Aia care vine spre noi este fosta mea prietena,i-am dat papucii acum 6 luni,hai sa traversam ca n-am chef sa vb cu ea!" Stiam ca avusesera o relatie lunga de cel putin 2 ani si ca el se plictisise si renuntase.Gestul mi s-a parut urat,m-am intrebat daca nici loc de "buna-ziua" nu poate ramane cand o relatie s-a incheiat!

Voi cum va tratati fostii parteneri?
sus

miseropia

Guest

Re: Cum te porti cu fosta/fostul

scris pe 12 apr 2005 10:52 de miseropia

Acum doua zile stateam la o parola cu un coleg, cand deodata observ o grimasa pe fatza lui si brusc enervat imi spune: "Aia care vine spre noi este fosta mea prietena,i-am dat papucii acum 6 luni,hai sa traversam ca n-am chef sa vb cu ea!" Stiam ca avusesera o relatie lunga de cel putin 2 ani si ca el se plictisise si renuntase.Gestul mi s-a parut urat,m-am intrebat daca nici loc de "buna-ziua" nu poate ramane cand o relatie s-a incheiat!

Tu cum ti-ai trata fosta prietena ca te-a inselat cu un "bun prieten" din copilarie si nu iti da nici macar nici un raspuns plauzibil, de ce a facut ceea ce a facut, si dupa o relatie de 5 ani de zile?Io pot sa iti raspund la intrebare asta: as trata subiectul indiferent.In rest toate cele bune
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

scris pe 12 apr 2005 11:02 de Nekunoskuta

Sunt relatii dupa care un simplu "buna, ce faci?" e deja prea mult. Sunt relatii dupa care poti lejer iesi la o cafea cu persoana respectiva si sa vorbesti despre orice.
Indicat ar fi macar un "buna" din politete.

Nimic...
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Cum te porti cu fosta/fostul

scris pe 12 apr 2005 16:51 de ExoticDream

Sunt relatii dupa care un simplu "buna, ce faci?" e deja prea mult.

Ai dreptate.

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

SORIN28

Expert member
3805 mesaje

Re: Re: Re: Cum te porti cu fosta/fostul

scris pe 12 apr 2005 16:58 de SORIN28

Ai dreptate.

Si totusi,parca un "Buna ,ce faci?" nu strica.Macar asa pentru clipele frumoase petrecute impreuna

Radio Greu de difuzat

http://radio-host.ro:8012/
sus

Alida

Senior member
67 mesaje

scris pe 12 apr 2005 17:19 de Alida

Mi se pare de prost gust sa nu-ti saluti un fost sau o fosta prietena. Daca ai fost impreuna cu cineva inseamna ca acel cineva ti-a placut si ti-ai asumat un risc, acela de a fi dezamagit intr-un final de persoana de langa tine. Mi se pare ca atunci cand nu mai acorzi nici macar un salut fostului sau fostei te insulti pe tine pentru ca ai fost cu o persoana care nu e demna nici de un minim de respect.
sus

inuendo

Veteran member
497 mesaje

scris pe 13 apr 2005 01:17 de inuendo

eu ma port foarte frumos cu fosta, fiindca am tinut mult la ea...si chiar o mai si facem din cand in cand..in amintirea vremurilor bune... suntem si f buni prieteni...nu avem secrete....nu exista limite cand vorbim..ceea ce era departe de adevar cand eram impreuna..

Sunt aici sa ajut, nu sa judec
sus

nemesis

Expert member
2038 mesaje

scris pe 13 apr 2005 01:43 de nemesis

eu ma port foarte frumos cu fosta, fiindca am tinut mult la ea...si chiar o mai si facem din cand in cand..in amintirea vremurilor bune... suntem si f buni prieteni...nu avem secrete....nu exista limite cand vorbim..ceea ce era departe de adevar cand eram impreuna..

Really? Si cum te descurci cu impunerea limitelor? Pur si simplu nu mai exista dorinta de a fi impreuna sau trebuie sa ridici/ridice constient bariere, all the time?

Why am I frank with you? Because we, my friend, face an evolutionary gap here...

Din ciclul: "Prostia-i mai mare decat fosta Uniune Sovietica", astazi va prezentam: Si ar fi trebuit atunci sa se gandeasca la faptul ca un intelectual nu face amor pe cuptor. Nicolae I. Nicolae, consilier al presedintelui Academiei Romane
sus

inuendo

Veteran member
497 mesaje

scris pe 13 apr 2005 01:46 de inuendo

Really? Si cum te descurci cu impunerea limitelor? Pur si simplu nu mai exista dorinta de a fi impreuna sau trebuie sa ridici/ridice constient bariere, all the time?

adevarul e ca noi nu mai putem fi impreuna din cauza..ma rog..nu se poate.am incercat destul..si am renutat la ideea ca o sa creeam vreodata un cuplu...

Sunt aici sa ajut, nu sa judec
sus

haniball13

Guest

scris pe 13 apr 2005 05:21 de haniball13

mi se pare mie ca ceva nu este in regula in acest subiect.
de ce se foloseste persoana la timpul trecut?fosta,fostul?
pt ca este la timpul trecut...nu?
atunci de ce nu o lasam la locul ei?si sa ne vedem de viata face parte din trecut acolo este locul ei in trecut atunci sa ramana asa da?ia incearca sa iei un pui de urs de langa mama lui si atunci sa te vad ce mai spui sau faci...daca mai poti.
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Cum te porti cu fosta/fostul

scris pe 13 apr 2005 12:02 de ExoticDream

Si totusi,parca un "Buna ,ce faci?" nu strica.Macar asa pentru clipele frumoase petrecute impreuna

Sunt de acord ca asa este firesc, m-am referit la faptul ca multi nu lasa loc nici macar de "buna-ziua" dupa o relatie in care au existat totusi sentimente de ambele parti. Nu este vorba doar de clipele frumoase petrecute impreuna, daca ajungi sa iubesti si sa fii iubit, se creeaza o comuniune speciala, o punte intre suflete, care nu poate fi rupta atat de usor, chiar daca intervine despartirea. Legatura sufleteasca se prelungeste, in cadrul relatiei, prin cea fizica, cei doi fac dragoste si, prin acest gest cu uriasa incarcatura emotionala, intima, intre ei se cimenteaza sentimentele. Daca ceva intervine si relatia se frange, a mare parte a iubirii moare, dar anumite sentimente raman agatate pentru totdeauna intr-un colt de suflet, fie ca vrei, fie ca nu. Un timp din viata ta a fost timp "impreuna", el apartine ambilor fosti parteneri. Cand te reintalnesti cu cel pe care l-ai iubit candva, acele sentimente/amintiri, cuibarite intr-un sertar al inimii tale, se trezesc, il vezi ca se apropie de tine si in minte iti revin scene de odinioara, zambesti..... si pentru o clipa esti din nou in trecut..... e doar un flashback, dar suficient cat sa zambesti celuilalt, sa-l saluti si sa-l intrebi ce mai face.... Este un gest firesc care ar trebui sa vina nu din obligatie, ci pentru ca totusi ai impartit minte, trup si suflet (viata!) cu acel cineva, l-ai cunoscut si te-a cunoscut pana in adancul fiintei tale!!!

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 13 apr 2005 12:07 de ExoticDream

Mi se pare ca atunci cand nu mai acorzi nici macar un salut fostului sau fostei te insulti pe tine pentru ca ai fost cu o persoana care nu e demna nici de un minim de respect.

Poate cel nedemn de respect esti tu, cel care faci pe nebunul, te crezi superior fostului partener, facandu-te ca nu-l observi ii arati cat de putin inseamna pentru tine. Mi se pare un gest infantil, lipsit de bun simt, care il descalifica pe cel care il face (indiferent de motivul despartirii).

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 13 apr 2005 12:10 de ExoticDream

Ciudata situatie.... nu au existat canale de comunicare intre voi pe vremea cand erati impreuna, dar le-ati descoperit acum? Ma intreb de ce nu puteti fi un cuplu.... aveti personalitati prea puternice? Ciudat este si faptul ca "o mai faceti" uneori...., oare ce simtiti atunci???

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 13 apr 2005 12:19 de ExoticDream

mi se pare mie ca ceva nu este in regula in acest subiect.
de ce se foloseste persoana la timpul trecut?fosta,fostul?
pt ca este la timpul trecut...nu?
atunci de ce nu o lasam la locul ei?si sa ne vedem de viata face parte din trecut acolo este locul ei in trecut atunci sa ramana asa da?ia incearca sa iei un pui de urs de langa mama lui si atunci sa te vad ce mai spui sau faci...daca mai poti.

Sigilam "fosta/fostul" intr-un borcanel vidat (nu cu formol ca nu ne dorim sa se pastreze, dimpotriva!) si izolat fonic (n-am vrea sa ne tulbure prezentul si viitorul! ), pe eticheta scriem "nume-prenume-perioada(in care am fost impreuna)", apoi il asezam langa celelalte borcanele in camara, unde sunt aliniate cuminti alte iubiri din alte timpuri. Spre batranete, intram ocazional acolo si ne mai amintim (daca nu ne-a lovit senilitatea sau altceva) ce verzi, juni si cuceritori eram candva.......!

sus

haniball13

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Cum te porti cu fosta/fostul

scris pe 13 apr 2005 13:42 de haniball13

aroganta ironia si cinismul tau nu face altceva decat sa te faca cunoscut asa cum esti tu.
era vb despre relatia in sine nu de persoana.e vina mea daca nu m-am facut bine inteles.
sus

MachoMan

Veteran member
399 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cum te porti cu fosta/fos

scris pe 13 apr 2005 13:49 de MachoMan

aroganta ironia si cinismul tau nu face altceva decat sa te faca cunoscut asa cum esti tu.
era vb despre relatia in sine nu de persoana.e vina mea daca nu m-am facut bine inteles.

Tu la cine te referi cand vb de aroganta,ironie si cinism?La ala care nu da buna-ziua fostei sau la persoana care a scris despre borcane?

Eu n-am inteles comparatia cu ursoaica si puiul,vrei sa explici,te rog?
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cum te porti cu fosta/fos

scris pe 14 apr 2005 11:06 de ExoticDream

e vina mea daca nu m-am facut bine inteles.

Straduieste-te mai mult, altfel vei ramane un (geniu?) neinteles, cel putin aici......

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 14 apr 2005 11:15 de ExoticDream

Tu cum ti-ai trata fosta prietena ca te-a inselat cu un "bun prieten" din copilarie si nu iti da nici macar nici un raspuns plauzibil, de ce a facut ceea ce a facut, si dupa o relatie de 5 ani de zile?

Eu i-as raspunde la "buna-ziua", m-as purta civilizat (dar rece) cu ea, daca are o farama de suflet si va vedea ca ai puterea sa zambesti (fara sa ierti)dupa tot ce s-a intamplat, poate va intelege cat a gresit, iar tu te vei simti mult mai impacat cu tine insuti decat daca i-ai intoarce spatele, incruntandu-te si injurand-o in gand, purtandu-i dusmanie eterna si neintalegand ca atat a fost ea in stare sa simta in sufletul ei micut!

sus

haniball13

Guest

scris pe 15 apr 2005 00:34 de haniball13

da la ala cu borcane ma refer.
si tot pt el in continuare.sa sti ca nu am pretentia sa ma intelegi tu probabil ca nici nuai cum singurul lucru istet este nickname-ul tau te reprezinta esti doar un vis care pluteste in neant sperand sa intalneasca realitatea care este paralela lui.asa ca fratioare esti plin de tine si nu e loc .mandria este inaintea caderi.asa a spus Iisus.
sus

De la Cluj

Guest

scris pe 15 apr 2005 09:07 de De la Cluj

mai fratilor, sincer nu inteleg un lucru: am tot urmarit parerile fiecaruia si n-am inteles de ce Dumnezeu trebuie sa se mai desp[arta un cuplu daca se iubesc...mai tarziu? Sau daca s-au iubit si au avut momente tandre , delicate s-au ajutat reciproc, etc. Asta sa zicem ca s-ar fi intamplat din cauzele enumerate mai sus (inselari, certuri, diferente de caractere ,etc) dar cum ramane cu acele cazuri particulare in care cei doi simt ca "doar nu mai merge" - ei uite un lucru care nu-l inteleg. De ce intervine plictiseala sau "obisnuinta"? - asa cum zicea cineva in posturile de mai sus. paiu deaca te "iubesti cu cineva", pai ma gandesc (cel putin asa simt eu) ca trebuie sa fi "activ" catre celalalt, adica il iubesti = acele furnicaturi care te incearca si toate acele emotii bune si placute care le ai cand vezi, saruti, etc, persoana iubita si vezi ca ai parte de acelasi tratament(foarte pacut de altfel). Nu ?Si atunci VINE INTREBAREA:CUM DUMNEZEU (ma repet ..dar asta-i) se face ca pe cineva care iubesti te desparti de el/ea ..dar cicxa totusi il iubesti.
Ei bine eu starile astea nu le inteleg si nu mi-s klare, mai.Adik esti ori in car ori in caruta, sau cum se spune. NU??
??? Si daca ceva nu merge inseamna ca acele doua persoane , ori au lipsa de imaginatie si intervine mponotonia in cuplu(pentru care exista tratament daca e efectuat la timp) ori ceva certiuri, gelozii sau mai stie lumea ce....ca deja m-am enervat. Nu ii inteleg pe aceia...mai ziceti si voi ceva. Va salut cu respect si numai bine.
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

scris pe 15 apr 2005 09:07 de Nekunoskuta

si tot pt el in continuare.sa sti ca nu am pretentia sa ma intelegi tu probabil ca nici nuai cum singurul lucru istet este nickname-ul tau te reprezinta esti doar un vis care pluteste in neant sperand sa intalneasca realitatea care este paralela lui.asa ca fratioare esti plin de tine si nu e loc .mandria este inaintea caderi.asa a spus Iisus.

"Ala" e de fapt "aia".

Oricum sunt doua cuvinte urate, "ala/aia" are unh nickname.

Nimic...
sus

De la Cluj

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Cum te porti cu fosta/fostul

scris pe 15 apr 2005 09:35 de De la Cluj

Si ca sa mai completez ar mai fi inca ceva: v-am vazut posturile cu laude de genul "am fost cu el/ea de 6, 5, sau macar 3 ani si m-am despartit ca ceva n-a mai functionat" ...dar ne mai imntalnim uneori ..si o mai si facem..."pai cum adik? daca te-ai despartit asa remai si ex-ul va ramane doar la stadiul de amic(a) daca nu vrei sa-ti fie mai mult. Sau sa inteleg ca nu mai merge din alte cauze sau iubirea-i pe butuci , dar sexul merge, si chiar la "una scurta"Pai chiar nu inteleg ,daca voi stiti ce e iubirea sau va laudati asa vitejeste...Si ziceam de ani ...pai nu va mai laudati mai fratilor atat, ca nu stiu daca merita: am un vecin de palier (de bloc) care e cu prietena sa de pe a 7-a. Si acum au amandoi 25-26 de ani. No, acum socotiti voi de cate ori va depaseste acei 4-5-6 ani de "prietenie" ..hummm??? sa va vad acum ce-ti mai zice? Si chestia e ca nici nu s-au laudat vre-o data catre mine sau altii de cand stau ei impreuna si alte celea si fara sa fie casatoriti sau logoditi macar. Ei fac la fel ca in vorba romanului-tace si face. Numai bine si sa fiti iubiti
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 15 apr 2005 11:54 de ExoticDream

Banuiesc ca mie mi te adresezi, eu sunt "aia cu borcanele". Ai zice ca ne potrivim, nici eu nu am pretentia sa ma intelegi, nu ai cum, dar..... surprinzator, te contrazici singur sau te crezi geniu al psihologiei, considerand ca, in cateva zile de cand activezi aici, ai reusit sa ma cunosti! Iar trebuie sa fac un exercitiu de contorsionare ca sa pot lega cat de cat logic notiuni cum ar fi istetimea unui nickname, neantul, Isus, mandria, caderea, plus ca am probleme in a-mi imagina cum sa stau pentru ca realitatea sa-mi fie paralela!

In concluzie, nu te mai lansa in aprecieri gen "quickie", nu te prind, incearca sa citesti si dincolo de cuvinte, uneori mai exista acolo o gluma, o ironie, o metafora, un sfat.... RELAX!!!

sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

36 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online