iubire< in stres

Pagina 1 din 1
1

expeditor

Guest

iubire&lt; in stres

scris pe 19 apr 2005 12:46 de expeditor

credetzi voi expertzi ,etc ca se merita sa te lashi iubit de o persoana posesiva?
sus

trinchi

Veteran member
448 mesaje

Re: iubire&lt; in stres

scris pe 20 apr 2005 11:10 de trinchi

credetzi voi expertzi ,etc ca se merita sa te lashi iubit de o persoana posesiva?

Pai poti sa te lasi iubit dar nu este indicat!

Nu ridica niciodata o femeie la cer, te va insela cu primul inger!
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

scris pe 20 apr 2005 14:05 de valentine

Daca tie iti place asa...d c nu?
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 20 apr 2005 17:56 de ExoticDream

Exista o vorba: "Nu e indragostit care sa nu fie macar putin gelos". Nu cred ca este adevarata. A fi gelos din iubire se traduce de fapt in a nu iubi suficient. Iubesti cu toata fiinta ta, si atunci iubirea e adevarata si durabila, sau nu iubesti si gata! Cand iubesti, ai incredere nemarginita in persoana pe care spui ca o iubesti, nu stai rozandu-ti unghiile si intrebandu-te la nesfarsit ce si cu cine face cand nu este cu tine. Gelozia inseamna neincredere si necunoasterea persoanei "iubite", inseamna ca vrei s-o controlezi asa incat sa fii convins ca face "tot ce se cuvine", iar, daca face altceva, atunci o pedepsesti.

Tu pui ciudat problema: cum adica "sa te lasi iubit"? Tu nu ai nici un gand sa te implici in acea relatie?

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

scris pe 20 apr 2005 19:46 de Nekunoskuta

Nici eu nu inteleg chestia cu "sa te lasi iubit". Asta inseamna ca tu nu iubesti? Atunci de ce stai cu persoana respectiva?
E adevarat ca posesia poate dranja dar depinde in ce fel se manifesta. Am cunoscut un caz in care el o urmarea pe ea la locul de munca, cu binoclul, de peste strada. S-a ajuns bineinteles la divort.
Eu consider ca putina gelozie da dovada de iubire. Chiar imi place sa se uite "urat" cand ma priveste cineva, insa stiu ca situatia nu degenereaza.

Nimic...
sus

Guest

Guest

scris pe 20 apr 2005 21:49 de Guest

Am gustat din umorul fin al acestui mesaj!
sus

SORIN28

Expert member
3805 mesaje

Re: Re: iubire&lt; in stres

scris pe 20 apr 2005 22:56 de SORIN28

A fi gelos din iubire se traduce de fapt in a nu iubi suficient.

Aici te contrazic,nu esti gelos daca nu iubesti,nu exista gelozie daca nu iubesti.Parerea mea

Radio Greu de difuzat

http://radio-host.ro:8012/
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: iubire&lt; in stres

scris pe 21 apr 2005 16:42 de ExoticDream

Aici te contrazic,nu esti gelos daca nu iubesti,nu exista gelozie daca nu iubesti.Parerea mea

Am gandit si eu exact ca tine pana in ziua in care am intalnit pe cineva care m-a facut sa inteleg ca ma inselam.

Daca iubesti (si esti iubit), nu exista gelozie pentru ca adevaratul sentiment de iubire (care nu le este accesibil tuturor) include acea incredere in celalalt in care ganduri meschine de gelozie nu-si au rostul, nu poti iubi si totusi avea ochi, suflet si trup si pentru altcineva! A fi gelos este un semn ca iubirea ta este schioapa, daca iubesti cu adevarat esti mandru ca iubita ta este admirata, chiar curtata de altii, nu te musca viermele nesigurantei, invidiei, pentru ca stii ca in sufletul ei existi doar tu si, orice ar face pretendentii aceia, nu ar reusi sa i se apropie de suflet!

Daca nu iubesti sau daca ti se pare doar ca iubesti sau daca nu esti iubit cu adevarat, este firesc sa te simti nesigur....., atunci gelozia musca din plin, orice privire pe care iubita ta o arunca altui baiat sau o primeste de la el iti invenineaza sufletul! Cel mai des acest sentiment doare cand tu totusi iubesti din toata inima, insa te temi sau chiar stii ca partenerul nu simte la fel.....

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: Re: Re: iubire&lt; in stres

scris pe 21 apr 2005 16:49 de Nekunoskuta

orice privire pe care iubita ta o arunca altui baiat sau o primeste de la el iti invenineaza sufletul!

Asta e posesie in cel mai inalt grad si e cel mai stupid sentiment pe care poate sa-l aiba cineva.

Nimic...
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: iubire&lt; in stres

scris pe 21 apr 2005 17:02 de ExoticDream

Asta e posesie in cel mai inalt grad si e cel mai stupid sentiment pe care poate sa-l aiba cineva.

Cred ca nu toti suntem capabili sa ne investim intr-o iubire intreaga fiinta, cu minte, trup si suflet, exista oameni care iubesc in felul lor, marginit, ei nu au capacitatea de a renunta la toate barierele si de a lasa EUL propriu de a se contopi cu EUL celuilalt pentru a forma idealul NOI, de aceea ei nu au cum sa inteleaga iubirea in toata splendoarea ei, nu vor cunoaste acele trairi fascinante care nu se pot naste in absenta comunicarii aproape perfecte, a sentimentului "eu te inteleg si fara cuvinte", a cunoasterii reciproce profunde! Mintea si sufletul lor nu pot gandi si simti mai mult, de aceea se ajunge la situatii aberante ca cea cu binoclul.... Din pacate, nu cred ca astfel de oameni pot fi ajutati sa simta mai mult......

Mai exista si o altfel de gelozie..... post-relatie! Aceea insa este alta poveste....

sus

SORIN28

Expert member
3805 mesaje

scris pe 21 apr 2005 19:58 de SORIN28

Am gandit si eu exact ca tine pana in ziua in care am intalnit pe cineva care m-a facut sa inteleg ca ma inselam.

Daca iubesti (si esti iubit), nu exista gelozie pentru ca adevaratul sentiment de iubire (care nu le este accesibil tuturor) include acea incredere in celalalt in care ganduri meschine de gelozie nu-si au rostul, nu poti iubi si totusi avea ochi, suflet si trup si pentru altcineva! A fi gelos este un semn ca iubirea ta este schioapa, daca iubesti cu adevarat esti mandru ca iubita ta este admirata, chiar curtata de altii, nu te musca viermele nesigurantei, invidiei, pentru ca stii ca in sufletul ei existi doar tu si, orice ar face pretendentii aceia, nu ar reusi sa i se apropie de suflet!

Daca nu iubesti sau daca ti se pare doar ca iubesti sau daca nu esti iubit cu adevarat, este firesc sa te simti nesigur....., atunci gelozia musca din plin, orice privire pe care iubita ta o arunca altui baiat sau o primeste de la el iti invenineaza sufletul! Cel mai des acest sentiment doare cand tu totusi iubesti din toata inima, insa te temi sau chiar stii ca partenerul nu simte la fel.....

Poate nu m-am facut inteles,nu am spus niciodata ca nu am incredere in ea,nu am spus niciodata ca am ganduri meschine.Sunt FOARTE mandru cand mergem pe strada si se uita lumea dupa ea si o admira,dar ca sa fie curtata de altii,hmmmm:/,nu cred ca as accepta cu toate ca stiu ca doar eu sunt pentru ea.Nu ma astept sa gandesti ca mine,si nu sunt gelos pentru ca iubirea mea schioapata ci pentru ca stiu ca nu oricine are asa femeie langa el,sunt gelos pentru ca am motiv,sunt gelos pentru ca merita.Dar gelozia (cel putin la mine) are un punct de la care pleaca si un motiv.Nu cred ca intelegi ce vreau eu sa spun dar am in mine o anumita doza de gelozie

Radio Greu de difuzat

sus

Alida

Senior member
67 mesaje

scris pe 22 apr 2005 13:51 de Alida

Gelozia e o 'boala' incurabila, dupa ce ai dobandit-o esti gata, nu mai poti scapa de ea. Oamenii sunt gelosi atunci cand nu au incredere ca pot tine o persoana langa ei, cand considera ca nu sunt destul de buni. Neincrederea in tine si in calitatile propri te face sa ajungi gelos.
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: iubire&lt; in stres

scris pe 22 apr 2005 15:18 de ExoticDream

Nu ma astept sa gandesti ca mine,si nu sunt gelos pentru ca iubirea mea schioapata ci pentru ca stiu ca nu oricine are asa femeie langa el,sunt gelos pentru ca am motiv,sunt gelos pentru ca merita.Dar gelozia (cel putin la mine) are un punct de la care pleaca si un motiv.Nu cred ca intelegi ce vreau eu sa spun dar am in mine o anumita doza de gelozie

Ai dreptate, nu te-ai facut inteles, mai incearca! Esti gelos pentru ca merita, pentru ca nu oricine are asa femeie langa el? Asa cum a scris Alida, in cazul tau cred ca este vorba despre neincrederea in tine insuti, esti constient ca ai alaturi o fata pe care "lumea" o considera superioara tie (chiar daca poate nici ea, nici tu nu considerati ca este asa) si de aceea te temi continuu ca, fie cei din jurul ei o vor determina sa renunte la tine, fie va aparea un barbat "de nivelul ei" si poate vei fi parasit. Vezi tu, de-asta spuneam ca, in general, este bine ca oamenii sa "se adune" tinand cont si de amanunte cum ar statutul social, studiile...., mai devreme sau mai tarziu te lovesti de ele si doare al naibii!!!

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 22 apr 2005 15:28 de ExoticDream

Gelozia e o 'boala' incurabila, dupa ce ai dobandit-o esti gata, nu mai poti scapa de ea. Oamenii sunt gelosi atunci cand nu au incredere ca pot tine o persoana langa ei, cand considera ca nu sunt destul de buni. Neincrederea in tine si in calitatile propri te face sa ajungi gelos.

Depinde. Se poate intampla sa ai ghinionul sa te indragostesti de cineva care te face sa te simti inferior, desi realitatea este cu totul alta, iti pierzi (temporar) parte din increderea in tine insuti, te simti nedreptatit, umilit, dar ramai acolo pentru ca iubesti. In perioada respectiva poti fi si gelos pentru ca nu mai esti tu cel original, ci unul modificat. Dupa ce relatia se incheie (asa ceva nu are sanse sa reziste prea mult), iti revii si iti recapeti increderea in propria persoana, iar "boala" dispare! Nu cred ca gelozia este incurabila (daca nu ne indragostim mereu de persoane care ne sunt mult inferioare sau mult superioare!)....

sus

Alida

Senior member
67 mesaje

scris pe 22 apr 2005 15:47 de Alida

Depinde. Se poate intampla sa ai ghinionul sa te indragostesti de cineva care te face sa te simti inferior, desi realitatea este cu totul alta, iti pierzi (temporar) parte din increderea in tine insuti, te simti nedreptatit, umilit, dar ramai acolo pentru ca iubesti. In perioada respectiva poti fi si gelos pentru ca nu mai esti tu cel original, ci unul modificat. Dupa ce relatia se incheie (asa ceva nu are sanse sa reziste prea mult), iti revii si iti recapeti increderea in propria persoana, iar "boala" dispare! Nu cred ca gelozia este incurabila (daca nu ne indragostim mereu de persoane care ne sunt mult inferioare sau mult superioare!)....

Daca te cunosti destul de bine si stii sa ,,citesti,, oamenii nu ai cum sa te simti inferior unei persoane inferioare tie.
Nu ai cum sa te indragostesti de o persoana care nu e la acelasi nivel cu tine, cel putin eu una nu pot, poate imi ascult ratiunea, poate caut ceva mai mult, nu stiu dar cert e ca mi se pare putin trasa de par faza: M-am indragostit de o persoana inferioara mie.
Spui ca dupa o relatie de acest gen, boala dispare dar eu te intreb pana cand? Tot tipul recidiveaza intr-un moment sau altul.
Gelozia insa se poate controla, eu am controlat-o o data cand stiam ca nu are sens sa fiu geloasa, tipul era superb, destept inteligent si afemeiat, mi-a zis din start ca nu cauta o relatie stabila, nu am fost geloasa niciodata cand imi povestea una alta.. stiam ca nu are sens si inconstient mi-am impus sa nu simt ghiara geloziei dar dupa etapa asta.. am simtit-o din nou.
sus

SORIN28

Expert member
3805 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: iubire&lt; in stres

scris pe 22 apr 2005 20:55 de SORIN28

Ai dreptate, nu te-ai facut inteles, mai incearca! Esti gelos pentru ca merita, pentru ca nu oricine are asa femeie langa el? Asa cum a scris Alida, in cazul tau cred ca este vorba despre neincrederea in tine insuti, esti constient ca ai alaturi o fata pe care "lumea" o considera superioara tie (chiar daca poate nici ea, nici tu nu considerati ca este asa) si de aceea te temi continuu ca, fie cei din jurul ei o vor determina sa renunte la tine, fie va aparea un barbat "de nivelul ei" si poate vei fi parasit. Vezi tu, de-asta spuneam ca, in general, este bine ca oamenii sa "se adune" tinand cont si de amanunte cum ar statutul social, studiile...., mai devreme sau mai tarziu te lovesti de ele si doare al naibii!!!

Am avut dreptate,nu ai inteles.Cand spui ca "oamenii sa se adune" te referi la studii sau statut social.Din pacate pentru tine cunosc cuplu(el 50ani,ea 45ani)unde ea este judecator si el mecanic la un service asa ca mai gandestete.Intotdeauna am avut incredere in mine,ea nu este mai sus ca mine si daca imi aduc eu bine aminte parca cu ceva timp in urma spuneai ca de fapt nu studiile conteaza ,ci omul.Acum ce faci ,te-ai sucit ?! Stau si ma intreb cum ai reactiona daca ai vedea ca o femeie flirteaza cu al tau iubit ?

Radio Greu de difuzat

sus

nemesis

Expert member
2038 mesaje

scris pe 23 apr 2005 00:18 de nemesis

Nu! In cazul meu, ingradirea libertatii si "sufocarea", sunt cele mai rapide cai de a ma indeparta.

Why am I frank with you? Because we, my friend, face an evolutionary gap here...

Din ciclul: "Prostia-i mai mare decat fosta Uniune Sovietica", astazi va prezentam: Si ar fi trebuit atunci sa se gandeasca la faptul ca un intelectual nu face amor pe cuptor. Nicolae I. Nicolae, consilier al presedintelui Academiei Romane
sus

xander

Veteran member
482 mesaje

scris pe 23 apr 2005 07:47 de xander

Nu! In cazul meu, ingradirea libertatii si "sufocarea", sunt cele mai rapide cai de a ma indeparta.

Corect!Unii oameni nu intzeleg ca libertatea nu inseamna timpul de a-ti acorda ptr alte relatzii.

omul care taie iarba..
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iubire&lt; in stres

scris pe 23 apr 2005 21:57 de ExoticDream

Am avut dreptate,nu ai inteles.Cand spui ca "oamenii sa se adune" te referi la studii sau statut social.Din pacate pentru tine cunosc cuplu(el 50ani,ea 45ani)unde ea este judecator si el mecanic la un service asa ca mai gandestete.Intotdeauna am avut incredere in mine,ea nu este mai sus ca mine si daca imi aduc eu bine aminte parca cu ceva timp in urma spuneai ca de fapt nu studiile conteaza ,ci omul.Acum ce faci ,te-ai sucit ?! Stau si ma intreb cum ai reactiona daca ai vedea ca o femeie flirteaza cu al tau iubit ?

Nu obisnuiesc "sa ma sucesc" radical in conceptii, este adevarat ca, pe masura ce capeti experienta, iti mai schimbi unele idei, dar pana acum n-am avut ocazia sa fac decat cel mult retusuri la ceea ce gandesc de cand ma stiu. Evident ca in primul rand conteaza omul, banuiesc ca te referi la caracter si personalitate, nu ai putea sta langa cineva care nu ti se potriveste astfel, insa....., chiar daca diploma in sine nu spune mare lucru, cred ca oameni cu statut social diferit nu au sanse sa ramana impreuna fara compromisuri mari. Nu diploma face diferenta, ci ceea ce se afla in spatele ei, dar asta numai in cazul in care persoana n-a trecut prin scoala ca gasca prin apa. Cunosc si eu "studenti" la unele facultati (in special particulare) care nu sunt cu nimic mai pregatiti decat un elev de clasa a X-a, dupa cum si tu imi dai un exemplu de cuplu care se intelege bine, desi membrii sai sunt total diferiti ca statut social. Exista si exceptii in celalalt sens, probabil tu esti una dintre ele, cand ceea ce stii se poate compara cu ceea ce ai invata daca ai face o facultate. Totusi, in general, nu cred ca poti fi pe aceeasi lungime de unda cu cineva care iti este mult superior sau mult inferior ca inteligenta si pregatire, la un moment dat diferenta se simte si atunci este dureros: "inferiorul" se va simti aiurea in anumite situatii (de exemplu discutii care il depasesc), "superiorul" va incerca sa mascheze plictiseala, poate va ramane din mila langa celalalt, dar farmcul initial va fi disparut....

Ce legatura are asta cu eventualul flirt al unei femei cu iubitul meu?

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 23 apr 2005 22:02 de ExoticDream

O persoana care te iubeste nu iti va ingradi libertatea pentru ca va avea incredere deplina in tine si va sti ca nu ai folosi-o pentru a face gesturi care ar pune in pericol relatia.

sus

SORIN28

Expert member
3805 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iubire&lt; in stre

scris pe 24 apr 2005 07:25 de SORIN28

Ce legatura are asta cu eventualul flirt al unei femei cu iubitul meu?

Parca era vorba de gelozie ?!

Radio Greu de difuzat

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 25 apr 2005 09:54 de ExoticDream

Nu ai cum sa te indragostesti de o persoana care nu e la acelasi nivel cu tine

Ba da, se intampla si la case mari, exista in istorie destule exemple de oameni inteligenti care au facut pasiuni devastatoare pentru persoane net inferioare lor. Pascal avea dreptate..... "Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste."

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 25 apr 2005 10:05 de ExoticDream

Corect!Unii oameni nu intzeleg ca libertatea nu inseamna timpul de a-ti acorda ptr alte relatzii.

Ideea este ca unii oameni nu inteleg sa acorde libertate pentru ca se tem de infidelitate (in cazul acesta, oare cat de "adevarata" este oare relatia? ), in timp ce altii profita de libertatea castigata astfel pentru a comite infidelitati (daca se intampla asa ceva, din nou relatia respectiva este o umbra de relatie). Idealul este sa iubim sincer, sa acordam celuilalt libertate si sa primim libertate, acest "schimb" fiind unul natural, cu zambetul pe buze si fara viermele geloziei cuibarit in suflet!

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iubire&lt; in stres

scris pe 25 apr 2005 10:25 de ExoticDream

Stau si ma intreb cum ai reactiona daca ai vedea ca o femeie flirteaza cu al tau iubit ?

Probabil ca primul impuls ar fi sa-mi folosesc abilitatile castigate la orele de arte martiale ca sa o "zbor" de langa comoara mea, dar..... n-as da curs acestui gand (mai stii, poate nici n-a inceput ea!). As sta in expectativa..... ceea ce conteaza este reactia LUI, femeia/fufa poate incerca orice tertip ii trazneste prin cap, fie ca stie ca barbatul acela este "luat", fie ca nu, nu ma intereseaza profilul ei moral, definitoriu este raspunsul lui la "asalt": daca o ignora (exista metode civilizate de a face asta), totul este OK, daca insa ii da apa la moara, se prinde in jocul ei si flirteaza la randul lui, daca ascunde intamplarea, atunci pentru mine el devine..... HISTORY! Nu-mi doresc un fustangiu langa mine! Mi-ar placea sa fie admirat, apreciat, chiar dorit de alte fete/femei, as fi mandra ca partenerul meu este plin de calitati, tentant si fascinant, dar nu l-as imparti cu nimeni! Asta nu inseamna ca n-ar avea "voie" sa aiba prietene, sa le intalneasca, nici vorba de restrictii aiurite, dar nu as accepta ca limitele acelor prietenii sa fie depasite. Sunt pentru o relatie sincera, bazata pe comunicare, in care ambii parteneri sa se simta liberi, o iubire nu inseamna construirea unei custi in care cei doi stau impreuna, iar orice evadare din spatiul comun este urmarita ca de catre CIA!!!

sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iubire&lt; in stre

scris pe 25 apr 2005 10:33 de Nekunoskuta

Probabil ca primul impuls ar fi sa-mi folosesc abilitatile castigate la orele de arte martiale ca sa o "zbor" de langa comoara mea

Crezi ca asta nu e dovada de gelozie? Nu ar conta cum ai actiona ci primul gand, primul impuls care la tine ar fi unul violent provenit din gelozie, nu?

Nimic...
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iubire&lt; in

scris pe 25 apr 2005 10:58 de ExoticDream

Crezi ca asta nu e dovada de gelozie? Nu ar conta cum ai actiona ci primul gand, primul impuls care la tine ar fi unul violent provenit din gelozie, nu?

Cum sa-ti explic.... ar fi un pseudogand, un nongand.... as zambi si nu l-as duce pana la capat. Cred ca asta tine de maturizare si de calitatea iubirii pe care o traiesti: daca relatia este una firava, in care fie nu iti cunosti inca suficient partenerul, fie il stii cam "albinuta" si esti capabil sa accepti unele compromisuri, atunci risti sa fii gelos, daca insa ai gasit persoana care ti se potriveste, daca o iubesti si te iubeste, gelozia nu are ce cauta. Chestia cu artele martiale a fost mai mult o gluma, ca sa te gandesti la asa ceva cand iti vezi partenerul tinta a unui flirt trebuie sa fii tare nesigur in relatia ta!

sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

38 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online