Intrebare: mai sunt oamenii romantici?

Pagina 1 din 1
1

angelgabriel

Junior member
20 mesaje

Intrebare: mai sunt oamenii romantici?

scris pe 30 mai 2005 12:25 de angelgabriel

O problema cu care ne confruntam in ziua de azi... lipsa romantismului, a preludiului si a sentimentelor sincere.
Voi ce credeti? Mai sunt oamenii romantici? Sinceri si increzatori in iubire?

lume... asteapta-ma ca vin!!!
sus

lupulnebun

Veteran member
223 mesaje

Re: Intrebare: mai sunt oamenii romantici?

scris pe 30 mai 2005 12:29 de lupulnebun

O problema cu care ne confruntam in ziua de azi... lipsa romantismului, a preludiului si a sentimentelor sincere.

Da, mai sunt.:/

madwolf is watching you!
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

scris pe 30 mai 2005 12:31 de Nekunoskuta

Da...sa speram...

Nimic...
sus

lupulnebun

Veteran member
223 mesaje

Re: Re: Intrebare: mai sunt oamenii romantici?

scris pe 30 mai 2005 12:35 de lupulnebun

Da...sa speram...

Mai sunt insa trebuie gasiti. Dupa cum am mai spus si in alt subiect (nu mai stiu care) "Dumnezeu iti da dar nu iti baga si in plasa". Si sunt mai multi decat ai crede ca sunt...

madwolf is watching you!
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: Re: Intrebare: mai sunt oamenii romantici?

scris pe 30 mai 2005 12:40 de Nekunoskuta

Mai sunt insa trebuie gasiti. Dupa cum am mai spus si in alt subiect (nu mai stiu care) "Dumnezeu iti da dar nu iti baga si in plasa". Si sunt mai multi decat ai crede ca sunt...

In ziua de azi romantismul nu mai tine prea mult de firea omului. Acum e o "stare sociala". Nu ai bani (eterna problema) sa-ti duci iubita la un restaurant sau sa-i iei un trandafir...romantism ucis, muncesti 12 ore pe zi, ajungi acasa, parca nu mai ai chef de alinturi si dragoste...romantism ucis, apare un copil...eheee...romantism evaporat.
De firea omului tine insa capacitatea de a mentine romantismul undeva intre "ranit usor" si "pe patul de moarte"

Nimic...
sus

lupulnebun

Veteran member
223 mesaje

Re: Re: Re: Re: Intrebare: mai sunt oamenii romant

scris pe 30 mai 2005 12:42 de lupulnebun

In ziua de azi romantismul nu mai tine prea mult de firea omului. Acum e o "stare sociala". Nu ai bani (eterna problema) sa-ti duci iubita la un restaurant sau sa-i iei un trandafir...romantism ucis, muncesti 12 ore pe zi, ajungi acasa, parca nu mai ai chef de alinturi si dragoste...romantism ucis, apare un copil...eheee...romantism evaporat.
De firea omului tine insa capacitatea de a mentine romantismul undeva intre "ranit usor" si "pe patul de moarte"

Parca erai optimista.. sau asta e partea pesimista a ta?

madwolf is watching you!
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Intrebare: mai sunt oamenii ro

scris pe 30 mai 2005 12:46 de Nekunoskuta

Parca erai optimista.. sau asta e partea pesimista a ta?

Nu e pesimism, e realitate. Optimusmul apare exact in acea capacitate de a mentine romantismul "pe linia de plutire"

Nimic...
sus

lupulnebun

Veteran member
223 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Intrebare: mai sunt oameni

scris pe 30 mai 2005 12:49 de lupulnebun

Nu e pesimism, e realitate. Optimusmul apare exact in acea capacitate de a mentine romantismul "pe linia de plutire"

Da, insa tu te-ai referit la modul general. Romantismul difera de la o varsta la alta si de la un cuplu la altul. Insa acesta exista si asta era raspunsul mesajului principal.

madwolf is watching you!
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Intrebare: mai sunt oa

scris pe 30 mai 2005 13:01 de Nekunoskuta

Da, insa tu te-ai referit la modul general. Romantismul difera de la o varsta la alta si de la un cuplu la altul. Insa acesta exista si asta era raspunsul mesajului principal.

Cred ca ti-am mai explicat ca aici nu prea conteaza mesajul "principal" si modul "general"Ar fi putin monoton ca la aceasta intrebare sa intre toti userii si sa scrie doar "Da". Mai dezvoltam si noi ideea, mai impartasin experiente...citeste si tu din urma si o sa observi cum se transforma topicurile.

Nimic...
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 30 mai 2005 16:25 de ExoticDream

Dupa parerea mea, ierarhia valorilor este complet data peste cap in aceasta lume parca in permanenta tranzitie, o lume incapabila sa se regaseasca pe sine, sa-si defineasca propriul EU pentru a merge mai departe. Multe dintre sentimentele cu adevarat frumoase s-au pierdut in incercarea de a rezista intr-o societate in care legea o fac banul, puterea si sexul.... Extrem de putini au ramas aceia care mai pretuiesc romantismul, sentimentele sincere...... putini mai au curajul sa se recunoasca romantici intr-o lume a baietilor de cartier si a argoului, a sexului facut la coltul strazii, a interesului.... Ne formam o anumita personalitate, care depinde de ADNul parintilor, de educatia primita, de mediul in care traim...., dar cred ca noi suntem adevaratii responsabili pentru ceea ce am devenit. Este o prostie sa spui ca romantismul este perimat, nu poti trai iubirea in absenta lui! Indiferent cat de dura este viata, poti gasi in sufletul tau resurse sa fii romantic.... nu este nevoie sa daruiesti palate, uneori un singur cuvant sau un gest valoreaza mai mult decat toate comorile lumii!

Romantismul din noi poate fi cultivat.... daca dorim acest lucru! In loc sa culegem replici de agatat de pe Internet sau din reviste pentru adolescenti, mult mai util este sa citim o carte..... Observand ca astazi nimeni nu mai citeste, Cartarescu spunea ca traim intr-un cerc vicios: "ca sa poti citi activ si sa asimilezi trebuie sa fii sensibil, dar ca sa fii sensibil trebuie sa citesti". Un spirit cultivat va sti intotdeauna sa spuna cuvantul potrivit si sa faca gestul potrivit la momentul potrivit.... A trai a-metaforic, fara romantism, mi se pare fad, frustrant...... si extrem de plictisitor!

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

copilasul

Guest

scris pe 30 mai 2005 22:41 de copilasul

Teoretic exista romantism sincer insa niciodata nu va fi dezinteresat Mereu cand omul face un lucru il face ca pe viitorul apropiat sau indepartat sa poata obtine un beneficiu.Ar fi de prisos sa dau exemple.
Romantismul e doar un raspuns la patima unor "bieti" indragostiti o actiune ce asteapta reactiune.Niciodata nu exista ceva pur, sincer!
numa' bine!
sus

lupulnebun

Veteran member
223 mesaje

scris pe 30 mai 2005 22:52 de lupulnebun

Teoretic exista romantism sincer insa niciodata nu va fi dezinteresat Mereu cand omul face un lucru il face ca pe viitorul apropiat sau indepartat sa poata obtine un beneficiu.Ar fi de prisos sa dau exemple.
Romantismul e doar un raspuns la patima unor "bieti" indragostiti o actiune ce asteapta reactiune.Niciodata nu exista ceva pur, sincer!
numa' bine!

madwolf is watching you!
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

scris pe 30 mai 2005 22:53 de Nekunoskuta

numa' bine!

Vrei sa-mi spui ca tu cand te intalnesti cu iubita/sotia si o iei in brate, o saruti, ii soptesti cuvinte fumoase la ureche, o alinti, faci asta cu un interes?...INTERESant

Nimic...
sus

tora

Newbie
7 mesaje

scris pe 31 mai 2005 13:49 de tora

parerea mea e ca nu mai sunt.chiar acum cateva zile mi s-a demonstrat ca am dreptate.nu am fost ayenta dak esti baiat sau fata dar iti zic sigur ca nu se mai gaseste asa ceva.romantisnul implica foarte multe chestii pe care multi nu le inteleg sau "anumite prostii" care lor li se par chiar normale.
sus

lupulnebun

Veteran member
223 mesaje

scris pe 31 mai 2005 14:05 de lupulnebun

parerea mea e ca nu mai sunt.chiar acum cateva zile mi s-a demonstrat ca am dreptate.nu am fost ayenta dak esti baiat sau fata dar iti zic sigur ca nu se mai gaseste asa ceva.romantisnul implica foarte multe chestii pe care multi nu le inteleg sau "anumite prostii" care lor li se par chiar normale.

madwolf is watching you!
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

scris pe 31 mai 2005 14:17 de Nekunoskuta

Aceste "anumite prostii" depind de la om la om, unor li se pot pare romantice, altora nu. Am auzit un caz in care ea primea zilnic de la el trandafiri facuti din hartie colorata. E un gest foarte frumos si romantic care costa putin. Totusi...te plictisesti zilnic de hartii
Dar mai bine ne povestesti ce ti s-a intamplat si ce consideri tu "prostii", poate intelegem mai bine.

Nimic...
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 31 mai 2005 15:11 de ExoticDream

numa' bine!

Parerea ta!

Vezi??? Esti produsul aceste societati moderne, in care totul se deruleaza interesat, sentimentele sunt slabiciuni de care este indicat sa ne folosim pentru a ne atinge scopurile, fara a le scapa din mana si fara a le lasa sa ne subjuge sufletul!

Exista inca lucruri pure, sincere, facute ignorand principiul actiunii si reactiunii invatat la fizica inca din gimnaziu.....! Romantismul nu este numai in povestile de iubire, daca tot pomenim manualele de scoala, de ce sa nu ne amintim trasaturile romantismului, invatate la literatura? Iubirea este numai un aspect...., dar mai exista natura, exoticul, istoria, visul, fantezia, aspiratia catre absolut..... Romantismul tine de personalitatea omului, independent de iubire.... si nu cred ca are nici cea mai mica legatura cu interesul!

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 31 mai 2005 15:17 de ExoticDream

Aceste "anumite prostii" depind de la om la om, unor li se pot pare romantice, altora nu. Am auzit un caz in care ea primea zilnic de la el trandafiri facuti din hartie colorata. E un gest foarte frumos si romantic care costa putin. Totusi...te plictisesti zilnic de hartii

A fi romantic nu inseamna obligatoriu sa fii si inteligent! Combinatia este fascinanta, dar, chiar daca ursitoarele au fost atat de darnice cu tine si te-au blagoslovit cu romantism si inteligenta, nu te considera fericit, depinde peste cine dai! Un romantic inteligent ajuns intr-o combinatie cu un realist (mai putin inteligent) risca fie sa se lecuiasca de romantism, fie sa o ia la fuga! Un om ancorat puternic in prezent va rade cu gura pana la urechi sau te va privi ca pe un proaspat cazat la "Gh. Marinescu" daca te apuci sa-i vorbesti in metafore!

sus

copilasul

Guest

scris pe 31 mai 2005 23:11 de copilasul

Parerea ta!

Vezi??? Esti produsul aceste societati moderne, in care totul se deruleaza interesat, sentimentele sunt slabiciuni de care este indicat sa ne folosim pentru a ne atinge scopurile, fara a le scapa din mana si fara a le lasa sa ne subjuge sufletul!

Exista inca lucruri pure, sincere, facute ignorand principiul actiunii si reactiunii invatat la fizica inca din gimnaziu.....! Romantismul nu este numai in povestile de iubire, daca tot pomenim manualele de scoala, de ce sa nu ne amintim trasaturile romantismului, invatate la literatura? Iubirea este numai un aspect...., dar mai exista natura, exoticul, istoria, visul, fantezia, aspiratia catre absolut..... Romantismul tine de personalitatea omului, independent de iubire.... si nu cred ca are nici cea mai mica legatura cu interesul

Oare sa fie asa cum vrei tu? Incearca sa te desprinzi putin de melancolia ce te inconjoara de literatura ce-ti inhiba simturile.Gadeste-te de cate ori nu ai fost pus in situatia de a face complimente...cu ce scop? de ce nu spui cuiva adevarul in fata?
generalizat, iubitei tale ii spui doar partea frumoasa a adevarului pentru a evita o cearta si defapt pt a obtine sarutul mult visat.Totul este relativ insa un lucru e cert omul gandeste si inconstient se protejeaza de tot si incearca sa-si duca drintele visele acolo unde singur niciodata nu va reusi.Defineste notiunea "aspiratia spre absolut" e o aberatie gasita in textele lui Eminescu. Compromisul e singura cale spre atingerea unui tel insa niciodata absolutul .este empiric si nu se ajunge nici macar prin cunostere si meditatie. Cand dumneata spui te iubesc la ce te gandesti? de cate ori in viata si cator persoane le spui ca le iubesti .Nu conjuctura te face sa rostesti acele cuvinte? exista om perfect ei bine atunci nici presupusa puritate a gandirii umane nu exista e doar o iluzie in care ne pierdem vrand parca sa dam o definitie unui fenomen ce nu-l intelegem
Numa' bine!!
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

scris pe 31 mai 2005 23:25 de Nekunoskuta

generalizat, iubitei tale ii spui doar partea frumoasa a adevarului pentru a evita o cearta si defapt pt a obtine sarutul mult visat.

Asta nu e iubire, e prefacatorie.

Nimic...
sus

angelgabriel

Junior member
20 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Intrebare: mai sunt oamenii ro

scris pe 1 iun 2005 00:36 de angelgabriel

Va multumesc pentru pareri... imi sunt de ajutor si sper sa fie si altora

lume... asteapta-ma ca vin!!!
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 1 iun 2005 16:23 de ExoticDream

Oare sa fie asa cum vrei tu? Incearca sa te desprinzi putin de melancolia ce te inconjoara de literatura ce-ti inhiba simturile.Gadeste-te de cate ori nu ai fost pus in situatia de a face complimente...cu ce scop? de ce nu spui cuiva adevarul in fata?
generalizat, iubitei tale ii spui doar partea frumoasa a adevarului pentru a evita o cearta si defapt pt a obtine sarutul mult visat.Totul este relativ insa un lucru e cert omul gandeste si inconstient se protejeaza de tot si incearca sa-si duca drintele visele acolo unde singur niciodata nu va reusi.Defineste notiunea "aspiratia spre absolut" e o aberatie gasita in textele lui Eminescu. Compromisul e singura cale spre atingerea unui tel insa niciodata absolutul .este empiric si nu se ajunge nici macar prin cunostere si meditatie. Cand dumneata spui te iubesc la ce te gandesti? de cate ori in viata si cator persoane le spui ca le iubesti .Nu conjuctura te face sa rostesti acele cuvinte? exista om perfect ei bine atunci nici presupusa puritate a gandirii umane nu exista e doar o iluzie in care ne pierdem vrand parca sa dam o definitie unui fenomen ce nu-l intelegem
Numa' bine!!

Nu, literatura nu-mi inhiba simturile, ci ceea ce vad in jurul meu, melancolia nu vine din carti, ci din tristetea de a observa cum se degradeaza rapid relatiile dintre oameni.

Nu am facut niciodata complimente pentru ca "trebuie", detest minciuna si prefer sa tac atunci cand cica ar fi cazul sa laud aiurea pe cineva sau ceva. Nu ma intereseaza avantajele obtinute prin prefacatorie, mi se pare abject sa obtin ceva astfel, pretul este prea murdar.

Spui ca omul gandeste si inconstient se protejeaza de tot, absolutul nu exista si nu poate fi atins, iar a aspira la el este o aberatie. Poate ca perfectiunea nu exista, insa a tinde asimptotic catre ea mi se pare cel mai frumos lucru posibil. Compromisul sa fie singura optiune pentru a-ti atinge telurile? Nu-mi place.... nu ma pot multumi cu lucruri pe jumatate atata timp cat nu am convingerea ca ele nu pot fi mai bune.

Nu am spus niciodata "te iubesc" inainte de a avea certitudinea ca simt acest lucru in adancul fiintei mele, nu sunt de acord ca aceste cuvinte, poate cele mai frumoase din cate exista, sa fie spuse "de conjunctura", la intamplare sau ca sa obtii cine stie ce avantaj! Este o crima sa minti ca iubesti! La ce ma gandesc cand spun cele doua cuvinte fermecate? Mi-ar trebui 7 forumuri sa explic si tot n-as reusi....

Puritatea gandirii umane? Eu zic ca exista.....

sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

26 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online