Dragostea moderna dureaza trei ani?

Pagina 1 din 2
1   2   »

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 31 aug 2005 14:13 de ExoticDream

Stiu ca lectura nu mai este la moda in era Internetului, dar am descoperit o carte scrisa cu o sinceritate dezarmanta, cu umor, fara cine stie ce figuri de stil, profund autobiografica, in care autorul, un francez in varsta de 40 de ani, cauta raspunsul la intrebarea din titlu, "Dragostea dureaza trei ani".

Am sa va citez cateva paragrafe din carte, numerotandu-le, ca sa va spuneti, eventual, parerea despre ceea ce gandeste tipul asta. Povestea este simpla: omul s-a casatorit la 27 de ani din dragoste impartasita cu o femeie desteapta si frumoasa (Anne), iar dupa 3 ani a constatat ca iubirea i s-a terminat si s-a indragostit de o alta femeie (Alice), casatorita la randul ei, si-a inselat sotia care nu a putut ierta tradarea si cei doi au divortat. Apropiindu-se de "termenul" de 3 ani de convietuire alaturi de noua iubita (devenita intai divortata de fostul, apoi sotie), scriitorul se teme ca sentimentele ii vor disparea la fel ca prima data....

Motto

"Vorbesc cu autoritatea pe care mi-o da esecul."

Scott Fizgerald

"Si ce! Si ce! Nu trebuie sa te complici! Trebuie sa le spui lucrurilor pe nume. Iubesti si, dupa aia, nu mai iubesti!"

Francoise Sagan

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 31 aug 2005 14:27 de ExoticDream

1. Capitolul I: Cu timpul, iubirea dispare

Dragostea este o batalie pierduta dinainte

La inceput, totul este frumos, chiar si tu. Nu-ti vine sa crezi ca esti asa de indragostit. Fiecare zi isi poarta mica incarcatura de miracole. Fericire exista; si este simpla: este un chip. Universul zambeste. Timp de un an, viata nu este decat o insiruire de dimineti insorite, chiar si in dupa-amiezile cu ninsoare. Scrii carti pe aceasta tema. Te casatoresti cat mai iute posibil - de ce sa stai pe ganduri daca esti asa de fericit?

In al doilea an, lucrurile incep sa se schimbe. Ai devenit tandru. Esti mandru de intelegerea care s-a stabilit in sanul cuplului. Iti intelegi sotia "din priviri"; ce bucurie sa simti ca esti una cu ea! Faceti dragoste din ce in ce mai rar si crezi ca nu e nimic grav. Inca te abtii sa te uiti dupa domnisoarele proaspete care dau stralucire strazii.

In al treilea an nu te mai abtii sa te uiti dupa domnisoarele proaspete care dau stralucire strazii. Nu mai vorbesti cu sotia ta. Iesi in oras din ce in ce mai des: asta iti este scuza ca sa nu mai regulezi. Curand dupa aceea vine si momentul in care nu-ti mai poti suporta nevasta nici o secunda fiindca te-ai indragostit de alta. Viata are ultimul cuvant. O veste buna: dezgustata, nevasta te paraseste. O veste rea: incepi o noua carte.

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 31 aug 2005 14:44 de ExoticDream

2. Capitolul V: Data limita a valabilitatii

Poti sa fii inalt, brunet si sa plangi. Pentru a face asta e de ajuns sa descoperi dintr-odata ca dragostea dureaza trei ani. Este genul de descoperire pe care nu i-l doresc nici celui mai mare dusman.

Un tantar dureaza o zi, un trandafir trei zile. O pisica dureaza treisprezece ani, dragostea trei. Uite asa. La inceput este un an de pasiune, pe urma un an de tandrete si, in cele din urma, un an de plictis.

Nimeni nu te avertizeaza ca dragostea dureaza trei ani. Complotul dragostei se bazeaza pe un secret bine pastrat. Esti lasat sa crezi ca dragostea e o chestie pe viata, cand, de fapt ? dpdv chimic ? dispare dupa trei ani. Am citit intr-o revista pentru femei ca dragostea este o emisie, de scurta durata, de dopamina, noradrenalina, prolactina, luliberina si ocitocina. O mica molecula, feniletilamina (FEA), declanseaza senzatii de veselie, de exaltare, de euforie. Cand te indragostesti la prima vedere, inseamna ca neuronii din sistemul limbic iti sunt saturati cu FEA. Tandretea nu inseamna altceva decat endorfine (opiul cuplului). Societatea te insala: iti vinde marea dragoste, cand, de fapt, s-a demonstrat stiintific ca acesti hormoni inceteaza sa mai actioneze dupa trei ani.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 31 aug 2005 14:47 de ExoticDream

3. Capitolul VII: Reteta pentru ameliorarea situatiei

Sa repetati des aceste trei fraze:

1) FERICIREA NU EXISTA.
2) DRAGOSTEA ESTE IMPOSIBILA.
3) NIMIC NU ESTE GRAV.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 31 aug 2005 14:53 de ExoticDream

4. Capitolul VIII: Pentru cei care au pierdut inceputul

....m-am casatorit din dragoste. Intr-o zi, am crezut ca zaresc eternitatea intr-o privire albastra.[...] mi-am inchipuit ca sunt fericit.

[...]Asa e viata: cum esti nitelus fericit, cum are ea grija sa te cheme la ordine.

[...]Casatoria este o uriasa masinatie, o escrocherie infernala, o minciuna organizata in care ne-am pierdut ca doi copii. De indata ce au spus "da", pe cap le cade brusc o intreaga lista de obligatii...[...]... dupa aceea totul este organizat in asa fel incat sa se deteste reciproc.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 31 aug 2005 14:56 de ExoticDream

5. Capitolul IX: Ploua peste Copacabana

Basmele nu exista decat in basme. Adevarul este mai dezamagitor. Adevarul este intotdeauna dezamagitor, de-aia minte toata lumea.

[...] Adevarul este ca dragostea incepe cu apa de trandafiri si se termina cu laturi.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 31 aug 2005 15:01 de ExoticDream

6. Capitolul X: Palatul de Justitie din Paris

Divortul este o dezvirginare mentala. Dezastrele de acest gen (alaturi de moartea mamei sau a tatalui, de paralizia dupa un accident de masina, de pierderea apartamentului in urma unei concedieri abuzive) sunt singurele evenimente care ne fac sa devenim barbati.

De acum ne vom pupa ca doi vechi prieteni. Vom merge sa bem o cafea impreuna, de parca Pamantul nu s-ar fi prabusit cu cateva clipe in urma. In jurul nostru, oamenii vor continua sa traiasca. Vom palavragi pe un ton glumet si apoi, cand ne vom desparti, cu un aer de parca nu s-ar fi intamplat nimic, va fi pentru totdeauna. "La revedere" va fi ultima minciuna.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 31 aug 2005 15:12 de ExoticDream

7. Capitolul XI: Barbatul de treizeci de ani

La 20 de ani, credeam ca stiu totul despre viata. la 30 de ani, am aflat ca nu stiam nimic. Tocmai petrecusem 10 ani invatand ceea ce trebuia sa uit dupa aceea.

[...] Necazul cu mariajul din dragoste este ca demareaza la un nivel prea inalt. Esti deja in Paradis inainte de a fi avut ragazul sa traiesti. Cand ai totul prea devreme, ajungi sa speri un dezastru care sa te elibereze.

[...] ...mariajul nu este un lucru pe care il faci pentru tine insuti. Te insori ca sa-ti sacai prietenii sau ca sa-ti multumesti parintii, deseori ambele, uneori viceversa.

[...] Intr-o lume perfecta, fetele de 20 de ani n-ar fi niciodata atrase de o inventie atat de artificiala cum este casatoria ("institutia-care-face-dragostea-de-rahat, "ghiuleaua amorului silnic si a impreunarii pe viata" -Maupassant). Ele ar visa sinceritate, pasiune, absolut, nu un tip in smoching inchiriat. L-ar astepta pe Barbatul care ar sti sa le uimeasca in fiecare zi lasta de Dumnezeu, nu pe Barbarul care le va oferi etajere Ikea. Ar lasa Natura - adicatelea dorinta - sa-si implineasca menirea.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 31 aug 2005 15:25 de ExoticDream

8. Capitolul XII: Iluzii pierdute

Generatia noastra este prea superficiala pentru a fi casatorita. Oamenii se casatoresc asa cum se duc la MacDo. Dupa care zapeaza. Cum ati vrea sa ramana toata viata cu aceeasi persoana, in societatea zappingului generalizat? De ce ar fi crutat sentimentul dragostei de schizofrenia generala?

De unde ni se trage aceasta dureroasa obsesie: sa te dai peste cap ca sa fii fericit cu o singura persoana? Din 558 de tipuri de societati umane, numai 24% sunt monogame. Majoritatea speciilor animale sunt poligame.

Casatoria este ca si cum ai manca la toate mesele caviar: o indigestie datorata fapturii adorate pana la ingretosare.

Un cercetator american tocmai a demonstrat ca infidelitatea este biologica, "o strategie genetica menita sa favorizeze supravietuirea speciei".

Nu o sa ma satur in veci: cand imi place o fata, vreau sa ma indragostesc de ea; cand sunt indragostit de ea, vreau sa o sarut; cand o sarut, vreau sa ma culc cu ea; cand ma culc cu ea, vreau sa traim impreuna intr-un apartament mobilat; cand traim impreuna intr-un apartament mobilat, vreau sa ma insor cu ea; dupa ce ma insor cu ea, intalnesc o alta fata care imi place. Barbatul este un animal nesatisfacut, care ezita intre mai multe frustrari. Daca femeile ar fi smechere, l-ar refuza, ca sa alerge dupa ele toata viata.

In dragoste exista o singura intrebare: cand incep minciunile? Esti la fel de fericit sa te intorci acasa pentru a regasi aceeasi persoana care te asteapta? Cand ii zici "te iubesc", crezi intotdeauna chestia asta? Va veni - in mod fatal - un momrnty in care te vei cazni s-o faci. In care "te-iubescurile" tale nu vor mai avea acelasi gust.

[...] Dragostea ia sfarsit atunci cand nu te mai poti intoarce inapoi. Asa iti dai seama: apa a curs sub poduri, neintelegerea domneste; v-ati despartit fara ca macar sa observati.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 31 aug 2005 15:32 de ExoticDream

9. Capitolul XVI: Vrei sa fii haremul meu?

Dragostea este o catastrofa magnifica: sa stii ca te indrepti cu toata viteza spre un zid si totusi sa accelerezi; sa alergi catre pierzanie, cu zambetul pe buze; sa astepti, plin de curiozitate, clipa in care se va alege praful de toate. dragostea este singura deceptie programata, singura nenorocire previzibila, pe care o vrei mereu si mereu.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 31 aug 2005 15:45 de ExoticDream

10. Capitolul XVII: Dileme

Dragostea cea mai puternica este cea neimpartasita. Nimic nu e mai rau decat sa iubesti pe cineva care nu te iubeste - si, in acelasi timp, cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat vreodata. Sa iubesti pe cineva care te iubeste este narcisism. Sa iubesti pe cineva care nu te iubeste, asta da, e dragoste. Iubesc o fata care nu ma iubeste si nu o mai iubesc pe cea care ma iubeste. Ma folosesc de femei pentru ca sa ma detest pe mine insumi.

"Fan-Chiang a intrebat: - Ce este dragostea?
Maestrul a raspuns: - Sa pui mai mult pret pe efort decat pe recompensa, asta este dragostea." (Confucius)

[...] Ce este mai rau: sa faci dragoste fara sa iubesti sau sa iubesti fara sa faci dragoste?

- va urma -

sus

lupulnebun

Veteran member
223 mesaje

Re: Dragostea moderna dureaza trei ani?

scris pe 31 aug 2005 19:04 de lupulnebun

Dragostea cea mai puternica este cea neimpartasita. Nimic nu e mai rau decat sa iubesti pe cineva care nu te iubeste - si, in acelasi timp, cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat vreodata. Sa iubesti pe cineva care te iubeste este narcisism. Sa iubesti pe cineva care nu te iubeste, asta da, e dragoste. Iubesc o fata care nu ma iubeste si nu o mai iubesc pe cea care ma iubeste. Ma folosesc de femei pentru ca sa ma detest pe mine insumi.

"Fan-Chiang a intrebat: - Ce etse dragostea?
Maestrul a raspuns: - Sa pui mai mult pret pe efort decat pe recompensa, asta este dragostea." (Confucius)

[...] Ce este mai rau: sa faci dragoste fara sa iubesti sau sa iubesti fara sa faci dragoste?

- va urma -

Gishy....

madwolf is watching you!
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

scris pe 31 aug 2005 19:18 de valentine

- va urma -

hmmm naspa intrebare...care se risca sa raspunda?

Si reject la impresari
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Dragostea moderna dureaza trei ani?

scris pe 1 sep 2005 03:05 de ExoticDream

hmmm naspa intrebare...care se risca sa raspunda?

Si reject la impresari

Hei.... tie ti-a fost lene si nu ai citit decat finalul?!? O fi acum vacanta, dar in curand se redeschid gradinitele si reintroducem lectiile online, sper sa nu te prindem nepregatit!

Acum sa vedem intrebarea.... riscanta:

Ce este mai rau: sa faci dragoste fara sa iubesti sau sa iubesti fara sa faci dragoste?

Dupa parerea mea, a face dragoste fara sa iubesti are doua semnificatii:

- daca partenerul respectiv nu te iubeste, inseamna sex pur, sex sportiv, sex de amuzament, avand ca scop eliberarea hormonala in absenta oricarui sentiment de dragoste

- daca partenerul te iubeste, inseamna crima intrucat este teribil de dureros pentru cineva care te iubeste sa faca dragoste cu tine, in timp ce tu nu-i poti oferi decat sex.

Eu zic ca este rau in ambele cazuri (sexul sportiv pentru ca este un lucru fad, un fel de mancare lipsita de gust, este asa cum spunea cineva mai demult un fel de "te dezbraci, dai din fund, ejaculezi, te imbraci si pleci", iar sexul cu cineva care te iubeste pentru ca ranesti o fiinta care are sentimente pentru tine), dar cred ca cei care sunt obisnuiti sa faca sex sportiv vor critica puternic aceasta parere.

Sa iubesti fara sa faci dragoste..... mi se pare deosebit de trist.... frustrant...., dar si aici sunt doua variante:

- daca partenerul nu te iubeste, desi ai luptat pana la capat ca sa-i castigi afectiunea, atunci nu exista solutie, trebuie sa te resemnezi

- daca te iubeste, dar probabil conditiile sunt vitrege, ai pentru ce lupta si nu are sens sa te dai batut, cand doi oameni se iubesc, pana si cele mai cumplite si incapatanate bariere pot fi daramate, chiar daca uneori dureaza si este nevoie de multe sacrificii.... oricum, ai sentimentul ca raul acela este temporar....

In concluzie, cred ca mai rau este sa faci dragoste fara sa iubesti... fie ca o faci din obligatie (esti legat de cineva prin casatorie), fie ca ti s-a nazarit sa ai "one night stand". Sa iubesti fara sa faci dragoste implica o speranta..... si, asa cum spune scriitorul asta, o iubire care ti se ofera pe tava, pentru care nu este nevoie sa lupti, nu are sanse sa reziste....

sus

Eu

Guest

Re: Re: Re: Dragostea moderna dureaza trei ani?

scris pe 1 sep 2005 15:39 de Eu

Hm.....interesant...dar poate fiecare om isi construieste destinul sau..nu neaparat vom trece prin experiente asemanatoare 100% cu cele a autorului...Tu ce zici?? se poate sa fie adevarat? poate autorul e un mic G. Bacovia inca nedescoperit..dragostea poate avea mii de infatisari..
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

scris pe 2 sep 2005 13:07 de valentine

Hei.... tie ti-a fost lene si nu ai citit decat finalul?!? O fi acum vacanta, dar in curand se redeschid gradinitele si reintroducem lectiile online, sper sa nu te prindem nepregatit!
:

:/:/:/
sus

SORIN28

Expert member
3805 mesaje

scris pe 3 sep 2005 09:35 de SORIN28

Stiu ca lectura nu mai este la moda in era Internetului, dar am descoperit o carte scrisa cu o sinceritate dezarmanta, cu umor, fara cine stie ce figuri de stil, profund autobiografica, in care autorul, un francez in varsta de 40 de ani, cauta raspunsul la intrebarea din titlu, "Dragostea dureaza trei ani".

Am sa va citez cateva paragrafe din carte, numerotandu-le, ca sa va spuneti, eventual, parerea despre ceea ce gandeste tipul asta. Povestea este simpla: omul s-a casatorit la 27 de ani din dragoste impartasita cu o femeie desteapta si frumoasa (Anne), iar dupa 3 ani a constatat ca iubirea i s-a terminat si s-a indragostit de o alta femeie (Alice), casatorita la randul ei, si-a inselat sotia care nu a putut ierta tradarea si cei doi au divortat. Apropiindu-se de "termenul" de 3 ani de convietuire alaturi de noua iubita (devenita intai divortata de fostul, apoi sotie), scriitorul se teme ca sentimentele ii vor disparea la fel ca prima data....

Motto

Scott Fizgerald

"Si ce! Si ce! Nu trebuie sa te complici! Trebuie sa le spui lucrurilor pe nume. Iubesti si, dupa aia, nu mai iubesti!"

Francoise Sagan

Iubirea nu stiu daca dispare, poate dispare acel "of, de-ar trece timpul mai repede sa ma intalnesc cu eael", dar se transforma in respect, intelegere si tot ceea ce implica viata in doi

Radio Greu de difuzat

http://radio-host.ro:8012/
sus

SORIN28

Expert member
3805 mesaje

scris pe 3 sep 2005 09:39 de SORIN28

2. Capitolul V: Data limita a valabilitatii

Poti sa fii inalt, brunet si sa plangi. Pentru a face asta e de ajuns sa descoperi dintr-odata ca dragostea dureaza trei ani. Este genul de descoperire pe care nu i-l doresc nici celui mai mare dusman.

Un tantar dureaza o zi, un trandafir trei zile. O pisica dureaza treisprezece ani, dragostea trei. Uite asa. La inceput este un an de pasiune, pe urma un an de tandrete si, in cele din urma, un an de plictis.

Nimeni nu te avertizeaza ca dragostea dureaza trei ani. Complotul dragostei se bazeaza pe un secret bine pastrat. Esti lasat sa crezi ca dragostea e o chestie pe viata, cand, de fapt ? dpdv chimic ? dispare dupa trei ani. Am citit intr-o revista pentru femei ca dragostea este o emisie, de scurta durata, de dopamina, noradrenalina, prolactina, luliberina si ocitocina. O mica molecula, feniletilamina (FEA), declanseaza senzatii de veselie, de exaltare, de euforie. Cand te indragostesti la prima vedere, inseamna ca neuronii din sistemul limbic iti sunt saturati cu FEA. Tandretea nu inseamna altceva decat endorfine (opiul cuplului). Societatea te insala: iti vinde marea dragoste, cand, de fapt, s-a demonstrat stiintific ca acesti hormoni inceteaza sa mai actioneze dupa trei ani.

Nu cred nimic din ceea ce a scris aici

Radio Greu de difuzat

sus

SORIN28

Expert member
3805 mesaje

scris pe 3 sep 2005 09:50 de SORIN28

7. Capitolul XI: Barbatul de treizeci de ani

La 20 de ani, credeam ca stiu totul despre viata. la 30 de ani, am aflat ca nu stiam nimic. Tocmai petrecusem 10 ani invatand ceea ce trebuia sa uit dupa aceea.

[...] Necazul cu mariajul din dragoste este ca demareaza la un nivel prea inalt. Esti deja in Paradis inainte de a fi avut ragazul sa traiesti. Cand ai totul prea devreme, ajungi sa speri un dezastru care sa te elibereze.

[...] ...mariajul nu este un lucru pe care il faci pentru tine insuti. Te insori ca sa-ti sacai prietenii sau ca sa-ti multumesti parintii, deseori ambele, uneori viceversa.

[...] Intr-o lume perfecta, fetele de 20 de ani n-ar fi niciodata atrase de o inventie atat de artificiala cum este casatoria ("institutia-care-face-dragostea-de-rahat, "ghiuleaua amorului silnic si a impreunarii pe viata" -Maupassant). Ele ar visa sinceritate, pasiune, absolut, nu un tip in smoching inchiriat. L-ar astepta pe Barbatul care ar sti sa le uimeasca in fiecare zi lasta de Dumnezeu, nu pe Barbarul care le va oferi etajere Ikea. Ar lasa Natura - adicatelea dorinta - sa-si implineasca menirea.

Necazul cu mariajul din dragoste?! De ce ar trebui sa ne casatorim?! Din interes?! Pentru ca oil vor parintii pe X?!
Inseamna ca din acest motiv multe cupluri ale zilelor noastre prefera sa traiasca in concubinaj. Ce atata cheltuiala cu nunta daca stii ca in 3ani ajungi la tribunal si iar cheltuiala

Radio Greu de difuzat

sus

SORIN28

Expert member
3805 mesaje

scris pe 3 sep 2005 10:00 de SORIN28

Dragostea cea mai puternica este cea neimpartasita. Nimic nu e mai rau decat sa iubesti pe cineva care nu te iubeste - si, in acelasi timp, cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat vreodata.

Da, aici are mare dreptate, sa iubesti pe cineva care nici nu vrea sa te vada, sa te bage in seama este o mare durere si parca mai mult te ambitionezi sa ii castigi inma acelei persoane pentru ca stii ca oil vrei langa tine(mai mult de 3 ani), pentru ca stii ca oil vrei fericit, pentru ca stii ca oil vrei langa tine o viata, pentru ca stii ca doar cu eael te poti simti complet, implinita

Radio Greu de difuzat

sus

LonelyGirl

Expert member
1322 mesaje

scris pe 3 sep 2005 17:57 de LonelyGirl

Din pacate situatiile,starile,sentimentele pe care le-a descris autorul in aceasta carte sunt des intalnite.Multi le cunoastem dinproprie experienta sau daca nu le cunoastem probabil vom ajunge sa o facem.Dar "3ani" mi se pare cam dur spus.Cunosc oameni care au ajuns la nunta de aur.Cu siguranta au trecut prin momente grele dar iubirea lor a rezistat de-a lungul timpului.Si asa cum poate sa dureze sa zicem 50 de ani , tot asa poate sa dureze doar un an sau doi.
Cred ca durata in ceea ce priveste dragostea nu poate fi redusa la 3 ani.

Ti-e bine?Stai linistit, o sa treci si peste asta!

Dragostea catre Prietenie: Si daca eu exist, tu ce rost mai ai?
Prietenia: Eu las un zambet acolo unde tu lasi o lacrima...
sus

nemesis

Guest

scris pe 5 sep 2005 23:07 de nemesis

Pentru Wanted:

http://www.librariilehumanitas.ro/product.php?id=3595

(de la ExoticDream)

------------------------

In legatura cu intrebarea la care valentine vroia raspuns, iata ca ma risc eu sa dau un raspuns:

Este mai greu sa nu iubesti si sa faci dragoste decat sa iubesti si sa nu faci dragoste, ...de mii de ori mai greu!!!
De ce? Eh, la asta nu mai raspund eu... il las pe valentine!
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

scris pe 5 sep 2005 23:54 de valentine

In legatura cu intrebarea la care valentine vroia raspuns, iata ca ma risc eu sa dau un raspuns:

Este mai greu sa nu iubesti si sa faci dragoste decat sa iubesti si sa nu faci dragoste, ...de mii de ori mai greu!!!

ora tarzie = singurul neuron valabil din capul meu doarme...asa ca vedem maine
sus

DarkAngel

Expert member
1098 mesaje

scris pe 6 sep 2005 04:14 de DarkAngel

Motto

Scott Fizgerald

Francoise Sagan

este normal sa se mai intample asa pt ca... oamenii de generatii intregi care cand s-au intalnit si au format o familie si au avut un copchil p care trebuia sa-l creasca...ok pana aici copilul este total neajutorat pana la varsta de 3-4 ani si creierul uman s-a cablat in asa fel incat dupa acesta perioada de stat impreuna cu o persoana iubita sa permita deschiderea unor noi oportunitati.. stiu ca suna aiurea dar e ceva tipic uman.. si chiar daca nu se despart dupa 3 ani dupa acea perioada deobicei apar certuri mai serioase etc...dar sa nu uitam ca sunt si exceptii
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 6 sep 2005 23:43 de ExoticDream

Risc si eu o intrebare: daca nu iubesti, cum sa faci dragoste?!?

sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

scris pe 7 sep 2005 12:31 de valentine

Dap are dreptate baietu...daca e fata virgina si o iubesc? Nu ma ating de ea si 2 ani de zile...gasesc eu alte modalitate sa ma descarc
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 7 sep 2005 22:13 de ExoticDream

Dap are dreptate baietu...daca e fata virgina si o iubesc? Nu ma ating de ea si 2 ani de zile...gasesc eu alte modalitate sa ma descarc

Exista numeroase situatii in care iubesti si totusi nu faci dragoste cu fiinta iubita.... de exemplu daca ea se afla departe sau este vorba despre o iubire interzisa sau tu o iubesti si ea nu te iubeste sau.....

A propos de iubirea interzisa, umbla vorba cum ca adulterul nu va mai fi pedepsit de lege, asa ca..... atunci sa vezi infidelitati!!!

sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: Re: Re: Dragostea moderna dureaza trei ani

scris pe 7 sep 2005 22:24 de Nekunoskuta

A propos de iubirea interzisa, umbla vorba cum ca adulterul nu va mai fi pedepsit de lege, asa ca..... atunci sa vezi infidelitati!!!

Eu am auzit ca nu s-ar mai pedepsi cu inchisoarea dar tot va fi prevazut in Codul Penal. Deci...pentru 5.000.000 lei te tine sa-ti inseli nevasta/barbatul?

Nimic...
sus

Wanted

Veteran member
168 mesaje

scris pe 8 sep 2005 15:28 de Wanted

Pentru Wanted:

http://www.librariilehumanitas.ro/product.php?id=3595

(de la ExoticDream)

Mersi. Acum am vazut

Carpe diem
sus

saabba

Veteran member
480 mesaje

scris pe 11 sep 2005 11:17 de saabba

"Dragostea ia sfarsit atunci cand nu te mai poti intoarce inapoi. Asa iti dai seama: apa a curs sub poduri, neintelegerea domneste; v-ati despartit fara ca macar sa observati."

Dezarmant de adevarat!
sus
Pagina 1 din 2
1   2   »

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

45 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online