Din "Libertatea": "Contraceptive la 13 ani"

Pagina 1 din 1
1

valentine

Expert member
6465 mesaje

Din "Libertatea": "Contraceptive la 13 ani"

scris pe 28 sep 2005 15:35 de valentine

Nu, nu e vorba de Aluka

E vorba de un articol de astazi din libertatea:

"Folosesc contraceptive de la 13 ani
Abia ajunse in clasa a VIII-a, fetele de nici 14 ani din Vrancea sunt deja initiate in tainele amorului. "Peste 3.000 de femei folosesc anticonceptionale si printre acestea se numara si fete din clasa a VII-a. Sunt fete de 13 ani care au nascut", a declarat Carmen Turcanu, de la Directia de sanatate publica Vrancea, citata de Rompres. Problema o constituie faptul ca tinerele folosesc anticonceptionale cu administrare orala sau injectabile. "Dorim sa implementam in randul tinerilor pana in 30 de ani ideea folosirii prezervativului, deoarece asa se evita transmiterea bolilor sexuale", a mai adaugat medicul Carmen Turcanu."

Libertatea

Eu acum stau si ma gandesc daca nu cumva kinderii din ziua de azi nu cumva au luat-o razna rau de tot?
Adica mai aud relatari de genul ca x si y care au 8 ani au fost prinsi pe scari incercand sa vada cum e sa faci sex
Bai frate...si eu eram curios cand eram un mic copil, dar nici in halul asta!
Eu sunt ofticat pe prietena mea pt ca la 28 de ani a avut inaintea mea 3 parteneri...dar cu o pustoaica de 16-17 de ani...pe aia cum oi mai fii, daca ele de la 16 ani au mai multa experienta decat mamele noastre...(e o metafora!)
sus

Aluka

Guest

Re: razna

scris pe 28 sep 2005 15:51 de Aluka

Nu, nu e vorba de Aluka

deja ma repezisem spre postul tau cu 25 de warp/secunda..!
sus

dark_love

Guest

scris pe 28 sep 2005 15:53 de dark_love

Nu, nu e vorba de Aluka

Abia ajunse in clasa a VIII-a, fetele de nici 14 ani din Vrancea sunt deja initiate in tainele amorului. "Peste 3.000 de femei folosesc anticonceptionale si printre acestea se numara si fete din clasa a VII-a. Sunt fete de 13 ani care au nascut", a declarat Carmen Turcanu, de la Directia de sanatate publica Vrancea, citata de Rompres. Problema o constituie faptul ca tinerele folosesc anticonceptionale cu administrare orala sau injectabile. "Dorim sa implementam in randul tinerilor pana in 30 de ani ideea folosirii prezervativului, deoarece asa se evita transmiterea bolilor sexuale", a mai adaugat medicul Carmen Turcanu."

Libertatea

Eu acum stau si ma gandesc daca nu cumva kinderii din ziua de azi nu cumva au luat-o razna rau de tot?
Adica mai aud relatari de genul ca x si y care au 8 ani au fost prinsi pe scari incercand sa vada cum e sa faci sex
Eu sunt ofticat pe prietena mea pt ca la 28 de ani a avut inaintea mea 3 parteneri...dar cu o pustoaica de 16-17 de ani...pe aia cum oi mai fii, daca ele de la 16 ani au mai multa experienta decat mamele noastre...(e o metafora!)

pai, le dam bani si cerem ore de meditatie?
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 28 sep 2005 22:52 de ExoticDream

Cand spui "kinderii din ziua de azi", la ce segment de varsta faci referire? Nu de alta, dar am observat ca nu te incluzi....Ooops, se pare ca te gandesti la cei de 8 ani, nu la 15-16, cum credeam eu!

Din pacate, nu este o metafora! Multe din mamele noastre au avut 1-2 parteneri in toata viata lor, in timp ce fetele de astazi sunt extrem de zburdalnice! O relatie "moderna" tine, in cel mai fericit caz, 2-3 luni, timp in care se petrec de toate pentru toti, cu o viteza care ne-ar condamna nu bunicile, ci mamele, la infarct! Faza aia incipienta, romantioasa, cu rositul la rostirea unui cuvant tandru, plimbatul de manuta pe aleile parcurilor sub clar de luna si scrisori decorate cu inimioare, este folosita cel mult ca instrument de agatat fetele mai sarace cu duhul, in rest se sare lejer peste ea, fiind considerata perimata. Faza de cunoastere reciproca dureaza extrem de putin, ea limitandu-se la 1-2 discutii online sau intalniri live, in care fiecare isi prezinta preferintele muzicale, sportive, cinematografice, sexuuale si... cam atat. Faza de "relatie propriuzisa" contine intalniri live, nopti pierdute prin cluburi, discoteci si, evident, sex! Faza finala se petrece brusc, fara menajamente, in clipa in care subiectele de discutie se epuizeaza, iar sexul devine plictisitor. Se spune "La revedere, drum bun." cu zambetul pe buze, nu se tipa, nu se plange, nu se cer explicatii, fiecare isi vede de viata lui ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Intr-un sens, chiar nici nu s-a intamplat..... pentru ca astfel de relatii nu includ nici o implicare sufleteasca, sunt doar amuzamente, modalitati de a gusta din placerile vietii si... punct! Sunt frecvent intalnite din numeroase motive: incultura generatiei Internet-TV-Playboy-CoolGirl, lipsa de maturitate, dorinta de distractie fara complicatii, lenea de a gandi, lenea de a simti, teama de a-si asuma responsabilitati.

Tu ai problema privind fostii parteneri ai prietenei tale datorita diferentei de varsta dintre voi..... Mi se pare o idee buna ca baiatul sa fie mai mare..... chestie de maturizare si nu numai.... Oricum...., ai dreptate, trecutul celuilalt doare aproape intotdeauna..., nu poti sa-l ignori pur si simplu, omul pe care il iubesti a strans in brate alte trupuri, a iubit alte suflete....., nu poti decat sa te impaci cu gandul...., cel mai greu este atunci cand tu esti la prima experienta si celalalt nu.....

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

dark_love

Guest

Re: Re: razna

scris pe 29 sep 2005 09:44 de dark_love

Oricum...., ai dreptate, trecutul celuilalt doare aproape intotdeauna..., nu poti sa-l ignori pur si simplu, omul pe care il iubesti a strans in brate alte trupuri, a iubit alte suflete....., nu poti decat sa te impaci cu gandul...., cel mai greu este atunci cand tu esti la prima experienta si celalalt nu.....

scuze ca ma bag in seama dar, nu mi se pare normal sa judeci partenerul dupa trecut, mi se pare ciudat.
k, el a strans nu stiu cate fete in brate le-a spus cuvinte dulci, k dar e trecutul.parerea mea, daca si el ar fi gelos pe trecutul tau ce s-ar intampla?
ar iesii scandaluri de fiecare data pe sistemul: pai, da cu ala/aia faceai asa da cu mine de ce nu?
simplu, fiecare relatie e unica, nu poti sa iubesti la fel, pe fiecare ii iubesti altfel.
inca o data scuze ca m-am bagat ca muuu in discutie dar nu sunt de accord cu gelozia pe trecut, eu una am suferit mult din cauza unuia care ar fi vrut sa-mi staerga trecutul cu buretele, atunci am realizat ca el voia doar o jucarie nu o persoana cu temperament, dorinte, aspiratii, chiar si trecut.
este al nostru trecutul si nimeni si nimic nu tre sa-l schimbe, in fond si la urma urmei din greselile trecutului am invatat, nu?
sus

dark_love

Guest

scris pe 29 sep 2005 09:48 de dark_love

Eu sunt ofticat pe prietena mea pt ca la 28 de ani a avut inaintea mea 3 parteneri...
poftim?ce relevanta are cati parteneri a avut?
chiar nu te inteleg.
sorry dar nu ar trebui sa pui problema asa, parerea mea, acu ma tai din condica, nu mai sunt pacienta ta, nu mai barfim dar e absurd sa fi gelos pe trecut.
sus

Brunhilda

Junior member
19 mesaje

scris pe 29 sep 2005 12:20 de Brunhilda

Nu, nu e vorba de Aluka

Libertatea

la 15 anisori inca ma jucam cu papusile, dar daca fiica mea va aplica ce afla de la mine sau de la prieteni ceva de genul articolului la 15 ani..........o inchid in casa,pe bune

De spaima toamnei frunza rugineste
si chipul si-l lipeste de pamant;
De spaima nemuririi ingeru-si topeste
cereasca fericire pe pamant;
De spaima dragostei, ce azi in tine creste,
Tu ai vrut sa fugi, sa te ascunzi plangand.
Dar numai spaima toamnei rataceste
Iar nemurirea-i doar un gand.
Cand stralucirea dragostei orbeste
In limpezimea lacrimei ma vei afla oricand...

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: razna

scris pe 29 sep 2005 13:11 de ExoticDream

scuze ca ma bag in seama dar, nu mi se pare normal sa judeci partenerul dupa trecut, mi se pare ciudat.
k, el a strans nu stiu cate fete in brate le-a spus cuvinte dulci, k dar e trecutul.parerea mea, daca si el ar fi gelos pe trecutul tau ce s-ar intampla?
ar iesii scandaluri de fiecare data pe sistemul: pai, da cu ala/aia faceai asa da cu mine de ce nu?
simplu, fiecare relatie e unica, nu poti sa iubesti la fel, pe fiecare ii iubesti altfel.
inca o data scuze ca m-am bagat ca muuu in discutie dar nu sunt de accord cu gelozia pe trecut, eu una am suferit mult din cauza unuia care ar fi vrut sa-mi staerga trecutul cu buretele, atunci am realizat ca el voia doar o jucarie nu o persoana cu temperament, dorinte, aspiratii, chiar si trecut.
este al nostru trecutul si nimeni si nimic nu tre sa-l schimbe, in fond si la urma urmei din greselile trecutului am invatat, nu?

Nu trebuie sa-ti ceri scuze, este o discutie deschisa, la care este invitat sa participe oricine doreste!

In privinta trecutului partenerului.... ideea nu este aceea ca il judeci dupa ce a facut inainte de a fi impreuna cu tine (cu toate ca...., orice s-ar spune, conteaza daca a avut 1-2 relatii sau 100! ), ci faptul ca esti putin... gelos..... Stiu ca suna aiurea, doar pe vremea aia nu te cunostea pe tine, "the one", este o gelozie ciudata, retroactiva, dar.... pentru unii ea exista, chiar daca stiu ca trecutul ii apartine fiecaruia..., intelegi?

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

dark_love

Guest

Re: Re: Re: Re: razna

scris pe 29 sep 2005 14:02 de dark_love

Nu trebuie sa-ti ceri scuze, este o discutie deschisa, la care este invitat sa participe oricine doreste!

In privinta trecutului partenerului.... ideea nu este aceea ca il judeci dupa ce a facut inainte de a fi impreuna cu tine (cu toate ca...., orice s-ar spune, conteaza daca a avut 1-2 relatii sau 100! ), ci faptul ca esti putin... gelos..... Stiu ca suna aiurea, doar pe vremea aia nu te cunostea pe tine, "the one", este o gelozie ciudata, retroactiva, dar.... pentru unii ea exista, chiar daca stiu ca trecutul ii apartine fiecaruia..., intelegi?

k, am inteles.
dar nu in doze prea mari, ca strica.e bine sa fi gelos sau sa simti ca partenerul e gelos da nu mult ca da in diverse.
pai, n-am vrut sa deranjez, stiu ca e ptr toti sa-si dea cu parerea da eu is noua si n-am vrut sa se creada ca: bai, uit-o si pe asta ce bagareata e, intelegi, nu?
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Re: razna

scris pe 29 sep 2005 14:44 de valentine

Faza era ca eu sunt gelos pe trecutul pretenei mele...nu ea...
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: razna

scris pe 29 sep 2005 14:47 de valentine

k, am inteles.
dar nu in doze prea mari, ca strica.e bine sa fi gelos sau sa simti ca partenerul e gelos da nu mult ca da in diverse.
pai, n-am vrut sa deranjez, stiu ca e ptr toti sa-si dea cu parerea da eu is noua si n-am vrut sa se creada ca: bai, uit-o si pe asta ce bagareata e, intelegi, nu?

Ai pile la mine, nu se ia nimeni de tine
sus

Brunhilda

Junior member
19 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: razna

scris pe 29 sep 2005 15:39 de Brunhilda

mai primesti membri?
ea cum a reusit sa-ti intre in gratzii?
pot si eu?

sus

dark_love

Guest

scris pe 29 sep 2005 15:49 de dark_love

mersi, mult,da stii ca de acu o sa intrebe lumea de ce si cum si cat ti-am dat ca sa fi prtectorul meu?
oricum u r sweet, ORICARE AR FI POZA.NR.1 ORI NR2, stii tu!
Chiar de Nr.1, se poate indragostii cineva de tine, conteaza cum gandesti si cum o faci sa se simta,nu?
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: razna

scris pe 29 sep 2005 16:45 de valentine

mersi, mult,da stii ca de acu o sa intrebe lumea de ce si cum si cat ti-am dat ca sa fi prtectorul meu?
Chiar de Nr.1, se poate indragostii cineva de tine, conteaza cum gandesti si cum o faci sa se simta,nu?

Ssssttttt
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

scris pe 29 sep 2005 16:45 de valentine

mai primesti membri?
ea cum a reusit sa-ti intre in gratzii?
pot si eu?

Vezi la faza cu locurile
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: razna

scris pe 30 sep 2005 02:42 de ExoticDream

kpai, n-am vrut sa deranjez, stiu ca e ptr toti sa-si dea cu parerea da eu is noua si n-am vrut sa se creada ca: bai, uit-o si pe asta ce bagareata e, intelegi, nu?

Nu-i nici o problema, fii oricat de "bagareata" vrei, noi ii primim cu placere pe cei care au ceva interesant de spus! Pe vremuri am avut si cazuri patologice: venea cate unul si umplea vreo doua pagini de forum (adica aproximativ 30 de topicuri) pe zi cu raspunsuri de 1-2-3 cuvinte, plus ceva emoticonuri!

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 30 sep 2005 02:45 de ExoticDream

Helloooooo, gugustiucilor, pentru discutii in tete-a-tete exisat mesageria personala, remember?!?

P.S. NU sunt geloasa!

sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

scris pe 30 sep 2005 08:36 de valentine

Nu-i nici o problema, fii oricat de "bagareata" vrei, noi ii primim cu placere pe cei care au ceva interesant de spus! Pe vremuri am avut si cazuri patologice: venea cate unul si umplea vreo doua pagini de forum (adica aproximativ 30 de topicuri) pe zi cu raspunsuri de 1-2-3 cuvinte, plus ceva emoticonuri!

Mersi ma!:/
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: razna

scris pe 30 sep 2005 08:37 de valentine

Helloooooo, gugustiucilor, pentru discutii in tete-a-tete exisat mesageria personala, remember?!?

P.S. NU sunt geloasa!

Esti geloasa...te aprinzi...stii tu mai departe
sus

dark_love

Guest

scris pe 30 sep 2005 11:33 de dark_love

P.S. NU sunt geloasa!

n-ai de ce sa fii,parerea mea.
sus

dark_love

Guest

scris pe 30 sep 2005 11:34 de dark_love

Ssssttttt

k,sorry
sus

Brunhilda

Junior member
19 mesaje

scris pe 30 sep 2005 11:45 de Brunhilda

Vezi la faza cu locurile

si dau unde spaga?ca sa fiu sigura 100% ca am loc si nu ala de veci

sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: razna

scris pe 30 sep 2005 12:52 de valentine

si dau unde spaga?ca sa fiu sigura 100% ca am loc si nu ala de veci

Acum ma crezi si corupt?
sus

dark_love

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: razna

scris pe 3 oct 2005 12:40 de dark_love

Acum ma crezi si corupt?

ce faci?ameninti fetele?bravo
sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

30 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online