Exista minciuni "pardonabile"?

Pagina 1 din 1
1

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Exista minciuni "pardonabile"?

scris pe 4 nov 2005 13:41 de ExoticDream

Cateodata ascundem adevarul sau mintim din dorinta de a nu ne rani partenerul.

De exemplu, poate vi-l amintiti pe userul care s-a indragostit, dar nu i-a putut spune fetei ca era casatorit (desi relatia nu mai functiona de mult timp, iar ei erau despartiti in fapt) pentru ca ea l-ar fi parasit. Au locuit impreuna 4 ani, timp in care el a facut eforturi aproape supraomenesti pentru a divorta. In clipa in care a avut documentul, i-a marturisit iubitei sale adevarul, cerandu-i sa ii fie sotie. Ea nu a putut trece peste faptul ca el i-a ascuns adevarul si l-a parasit.

Alt exemplu: un baiat este diagnosticat cu o boala incurabila, stie ca mai are de trait probabil un an si, desi isi iubeste nebuneste partenera si comunica perfect cu ea, amana sa-i impartaseasca vestea cumplita pentru a-i mai oferi cateva zile, saptamani de liniste...

Ce parere aveti: este bine sa apelam uneori la astfel de subterfugii (cu riscul de a fi descoperiti si/sau de a suferi mustrari de constiinta) sau trebuie sa fim intotdeauna 100% sinceri? Ce minciuni vi se par "pardonabile"?

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Exista minciuni "pardonabile"?

scris pe 4 nov 2005 15:36 de valentine

Ce minciuni vi se par "pardonabile"?

Sunt virgin/virgina
sus

Alluka

Senior member
75 mesaje

Re: Re: Exista minciuni "pardonabile"?

scris pe 4 nov 2005 22:01 de Alluka

Sunt virgin/virgina

e si deshtept !

Ceea ce esti,vorbeste mai mult decat ceea ce spui!XXXXX
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 5 nov 2005 00:33 de ExoticDream

Sunt virgin/virgina

Asta nu este o minciuna "pardonabila" pentru ca asa ceva ar atrage minciuni in serie si persoana pacalita si-ar forma o impresie gresita despre tine (de exemplu, tu ai facut sex cu 7 femei si ei ii spui ca esti pur ca un sfant), iar la un moment dat nu vei mai sti sa iesi din paienjenisul de aberatii, aflarea adevarului producand prea multa suferinta. Intrebarea mea se referea la acele minciuni sau ascunderi ale adevarului care impiedica temporar suferinta cuiva, dar care sunt dezvaluite totusi la un moment dat. Tu te referi la minciuni bune pentru vrajitul fetelor....

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Re: Exista minciuni "pardonabile&quot

scris pe 5 nov 2005 00:41 de valentine

Asta nu este o minciuna "pardonabila" pentru ca asa ceva ar atrage minciuni in serie si persoana pacalita si-ar forma o impresie gresita despre tine (de exemplu, tu ai facut sex cu 7 femei si ei ii spui ca esti pur ca un sfant), iar la un moment dat nu vei mai sti sa iesi din paienjenisul de aberatii, aflarea adevarului producand prea multa suferinta. Intrebarea mea se referea la acele minciuni sau ascunderi ale adevarului care impiedica temporar suferinta cuiva, dar care sunt dezvaluite totusi la un moment dat. Tu te referi la minciuni bune pentru vrajitul fetelor....

Stiai ca sunt virgin?
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Exista minciuni "pardonabile&

scris pe 5 nov 2005 00:49 de ExoticDream

Stiai ca sunt virgin?

Iar trebuie sa discutam chestia aia cu ata?!?

sus

saabba

Veteran member
480 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Exista minciuni "pardonab

scris pe 5 nov 2005 10:07 de saabba

sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Exista minciuni "pardonab

scris pe 5 nov 2005 12:34 de valentine

Da!
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Exista minciuni "pard

scris pe 5 nov 2005 15:12 de ExoticDream

Da!

Of, bineeeee, baiatul mamei, hai sa depanam firul (pardon, ata) povestii.... Defineste conceptul baiat virgin!

sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Exista minciuni "

scris pe 5 nov 2005 16:56 de valentine

Defineste conceptul baiat virgin!

Eu
sus

Necunoscut

Expert member
535 mesaje

scris pe 5 nov 2005 16:58 de Necunoscut

De exemplu, poate vi-l amintiti pe userul care s-a indragostit, dar nu i-a putut spune fetei ca era casatorit (desi relatia nu mai functiona de mult timp, iar ei erau despartiti in fapt) pentru ca ea l-ar fi parasit. Au locuit impreuna 4 ani, timp in care el a facut eforturi aproape supraomenesti pentru a divorta. In clipa in care a avut documentul, i-a marturisit iubitei sale adevarul, cerandu-i sa ii fie sotie. Ea nu a putut trece peste faptul ca el i-a ascuns adevarul si l-a parasit.

Alt exemplu: un baiat este diagnosticat cu o boala incurabila, stie ca mai are de trait probabil un an si, desi isi iubeste nebuneste partenera si comunica perfect cu ea, amana sa-i impartaseasca vestea cumplita pentru a-i mai oferi cateva zile, saptamani de liniste...

Ce parere aveti: este bine sa apelam uneori la astfel de subterfugii (cu riscul de a fi descoperiti si/sau de a suferi mustrari de constiinta) sau trebuie sa fim intotdeauna 100% sinceri? Ce minciuni vi se par "pardonabile"?

In general nu e bine sa minti, pentru ca o minciuna atrage de la sine alta minciuna, si tot asa...
Oricum, referitor la baiatul cu boala aceea, daca spunea adevarul, era clar ca se producea o ruptura, si el a preferat (cred eu din egoism involuntar) sa ascunda lucrul asta...
Oricum, daca mai are un an de trait... fata aceea va suferi..

Oricum, daca persoana de langa ne iubeste cu adevarat, nu conteaza ce situatie ar fi, si ne-ar intelege... orice problema ar exista.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 5 nov 2005 17:25 de ExoticDream

Oricum, referitor la baiatul cu boala aceea, daca spunea adevarul, era clar ca se producea o ruptura, si el a preferat (cred eu din egoism involuntar) sa ascunda lucrul asta...
Oricum, daca mai are un an de trait... fata aceea va suferi..

Oricum, daca persoana de langa ne iubeste cu adevarat, nu conteaza ce situatie ar fi, si ne-ar intelege... orice problema ar exista.

Referitor la baiatul acela, nu este asa, nu s-ar fi produs nici o ruptura si el stia asta. Cand intre doi oameni exista sentimente de iubire, cum iti poti imagina ca unul din ei l-ar parasi pe celalalt doar pentru ca nu mai este valid, viitorul ii este compromis si ar urma un ocean de suferinta? Cand iubesti, ii esti alaturi celuilalt indiferent ce se intampla, si asta nu din mila, ci pentru ca... il iubesti! Baiatul stia ca fata nu l-ar parasi, dar a vrut sa-i mai ofere putin timp inainte de tristetea covarsitoare care urma, nu a facut-o din egoism, ci dimpotriva, a ales sa indure singur povara cumplitului adevar numai ca ea sa nu sufere.... inca. Stia ca ea il va intelege, stia ca ca vor ramane impreuna chiar si asa, a mai "cumparat" un strop de liniste pentru ea.... Eu zic ca este dovada de iubire....

sus

Necunoscut

Expert member
535 mesaje

Re: Re: Re: Exista minciuni "pardonabile&quot

scris pe 6 nov 2005 00:29 de Necunoscut

Baiatul stia ca fata nu l-ar parasi, dar a vrut sa-i mai ofere putin timp inainte de tristetea covarsitoare care urma, nu a facut-o din egoism, ci dimpotriva, a ales sa indure singur povara cumplitului adevar numai ca ea sa nu sufere.... inca.

Aste cred eu ca de fapt... era ruptura.. nu cred ca lucrurile erau "the same".. de fapt sunt sigur ca se producea o ruptura... nu ca va fi parasit, dar ceva s-ar fi schimbat in comportamentul ei... te-ai comporta la fel... daca (Doamne fereste) ai stii ca iubitul tau va muri..?

Stia ca ea il va intelege, stia ca ca vor ramane impreuna chiar si asa, a mai "cumparat" un strop de liniste pentru ea.... Eu zic ca este dovada de iubire....

Oricum va suferi.. e clar... mai devreme sau mai tarziu, nu e decat o "amanare"
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Exista minciuni "pardonabile&

scris pe 6 nov 2005 05:17 de ExoticDream

... te-ai comporta la fel... daca (Doamne fereste) ai stii ca iubitul tau va muri..?

Abstractie facand de tristetea infinita si de revolta impotriva unui destin nedrept,..... da, m-am comportat la fel....... este singura solutie in astfel de cazuri....

I will always have an unfinished business with God!

sus

LonelyGirl

Expert member
1322 mesaje

scris pe 7 nov 2005 17:24 de LonelyGirl

In principiu minciunile ar trebui excluse din orice relatie.Totusi , uneori sunt scuzabile.Uneori sunt lucruri care nu trebuie spuse sub nici o forma deoarece ar putea duce la o despartire , la neincredere etc.

Ti-e bine?Stai linistit, o sa treci si peste asta!

Dragostea catre Prietenie: Si daca eu exist, tu ce rost mai ai?
Prietenia: Eu las un zambet acolo unde tu lasi o lacrima...
sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

45 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online