Asasini sentimentali...?

Pagina 1 din 1
1

adieu

Junior member
49 mesaje

Asasini sentimentali...?

scris pe 14 ian 2006 20:03 de adieu

Voi credeti ca iubirea poate fi ucisa in noi insine daca ne dorim asta din tot sufletul si ne folosim in acest scop intreaga ratiune de care dispunem? (Este vorba despre iubirea despre care consideram ca nu (prea) are sanse.) Daca ati experimentat asa ceva, ne puteti explica algoritmul? Cam cat timp a durat.... crima? Ati reusit sa faceti fata tentatiilor de a nu va indeplini... misiunea?

ADI-EU
sus

BlackIsIs

Newbie
5 mesaje

Re: Asasini sentimentali...?

scris pe 15 ian 2006 07:57 de BlackIsIs

Ati reusit sa faceti fata tentatiilor de a nu va indeplini... misiunea?

Depinde de persoana..dar..da..e posibil lucrul asta..daca ai vointa..poti realiza orice ..chiar si ceva care te doare, cum ar fi sa incetezi sa iubesti..trebuie doar sa vrei cu adevarat!
sus

LonelyGirl

Expert member
1322 mesaje

scris pe 15 ian 2006 14:24 de LonelyGirl

Voi credeti ca iubirea poate fi ucisa in noi insine daca ne dorim asta din tot sufletul si ne folosim in acest scop intreaga ratiune de care dispunem? (Este vorba despre iubirea despre care consideram ca nu (prea) are sanse.) Daca ati experimentat asa ceva, ne puteti explica algoritmul? Cam cat timp a durat.... crima? Ati reusit sa faceti fata tentatiilor de a nu va indeplini... misiunea?

Bineinteles ca se poate.Suntem proprii nostri stapani, deci orice e posibil.iti trebuie o motivatie puternica, o "planificare" a gandurilor si restul vine de la sine.

Ti-e bine?Stai linistit, o sa treci si peste asta!

Dragostea catre Prietenie: Si daca eu exist, tu ce rost mai ai?
Prietenia: Eu las un zambet acolo unde tu lasi o lacrima...
sus

Dru_me

Guest

scris pe 15 ian 2006 16:26 de Dru_me

Sigur ca se poate.dar intrebarea e: merita cu adevarat?Suferim mai putin daca punem acum punct sau daca luptam in continuare?
Just asking...
sus

miky

Senior member
83 mesaje

scris pe 16 ian 2006 10:22 de miky

Este ffffffffffffff greu.Este o lupta asidua cu tine si trebuie sa fii sau sa devii o persoana puternica si sigura de sine ca va reusi, altfel nu vad cum.
sus

Swann

Junior member
29 mesaje

Re: Re: Asasini sentimentali...?

scris pe 16 ian 2006 18:34 de Swann

Sigur ca se poate.dar intrebarea e: merita cu adevarat?Suferim mai putin daca punem acum punct sau daca luptam in continuare?
Just asking...

Mai tarziu nu vei mai suferi...sa presupunem ca iubesti foarte mult pe cineva; simplul gand ca intr-o zi nu vei mai simti mare lucru pt persoana respectiva ti se pare de neconceput, te gandesti ca e o tragedie ca dragostea ta sa se sfarseasca...dar daca zi de zi iti impui o anumita raceala, incerci sa nu te mai gandesti la celalalt,sa iti gasesti alte activitati...te vei trezi intr-o buna zi ca dragostea a disparut, si te vei intreba :"oare de ce am fost indragostit de X? mi se pare asa de banal"...si nu vei mai simti nimic.
sus

Dru_me

Guest

Re: Re: Re: Asasini sentimentali...?

scris pe 16 ian 2006 20:24 de Dru_me

Swann ai fost vreodata indragostit/indragostita cu adevarat?Daca da,tu ai fi putut sa te racesti de persoana respectiva?
sus

Swann

Junior member
29 mesaje

Re: Re: Re: Re: Asasini sentimentali...?

scris pe 17 ian 2006 10:19 de Swann

Swann ai fost vreodata indragostit/indragostita cu adevarat?

Cred ca da.

Daca da,tu ai fi putut sa te racesti de persoana respectiva?

Si am reusit sa nu mai simt nimic pentru acea persoana.
sus

oona

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Asasini sentimentali...?

scris pe 18 ian 2006 09:22 de oona

cu siguranta, poti sa treci peste sentimente, oricat de profunde ar fi ele.
daca e vorba de departare, iubirea moare foarte usor, pt ca nu poti sa traiesti din inchipuiri, ochii care nu se vad, se uita.
daca a fost vorba de cearta, e greu sa uiti cuvintele ce ti-au fost aruncate.
daca e vorba de tradare, te scarbesti aotomat si nu-ti mai trebuie persoana.
daca te indragostesti de altcineva, uiti imediat ce tot ceea ce a fost inainte.
cred ca singurul semtiment de care nu putem scapa, indiferent cat am vrea, este ura. dragostea e mult prea fragila,volatila, ca sa reziste timpului, distantei.
sus

oona

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asasini sentimentali...?

scris pe 18 ian 2006 09:49 de oona

Voi credeti ca iubirea poate fi ucisa in noi insine daca ne dorim asta din tot sufletul si ne folosim in acest scop intreaga ratiune de care dispunem? (Este vorba despre iubirea despre care consideram ca nu (prea) are sanse.) Daca ati experimentat asa ceva, ne puteti explica algoritmul? Cam cat timp a durat.... crima? Ati reusit sa faceti fata tentatiilor de a nu va indeplini... misiunea.

am iubit in 1999 mult de tot, a trecut in 2 luni (aveam 17 ani). nu m-am inalnit ceva timp cu respectivul, am cunoscut persoane noi, am primit complimente. persoanele noi m-au sfatuit la o autoevaluare, si pt ca am facut-o impreuna cu ele, mi-au aratat ca merit muuuult mai mult.
am iubit in 2000-2001 muuult de tot. credeam ca o sa mor de suparare mai ales ca la un moment dat intervenise distanta. a trecut in 6 luni.
acum dispretuiesc pesoanele respective pt ca sunt niste tipi de nimic, niste tipi fara calitati reale, niste cuceritori de meserie, si care fie ies cu tine ca se pot mandri cu felul in care arata partenera, fie se mandresc cu potentialul ei financiar. mi se intoarce stomacul.
indragosteli am patit multe, dar trec usor in 2 saptamani. si fara sa suferi.
sus

LonelyGirl

Expert member
1322 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asasini sentimentali..

scris pe 18 ian 2006 14:01 de LonelyGirl

Aici trebuie sa te contrazic.Sunt5 perosne care au nevoie de o perioada lunga de timp(poate fi vorba chiar de ani) pentru a uita o iubire.

sus

oona

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asasini sentimenta

scris pe 19 ian 2006 09:09 de oona

am descoperit ce omoara sentimentele rapid de tot, MINCIUNA. da' stiti cum trece iubirea? instantaneu! mai ales atunci cand ba e alba, ba e neagra. asadar descoperiti cum va minte celalalt si sunteti aproape, daca nu complet vindecati!
sus

cory

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asasini sentim

scris pe 19 ian 2006 12:54 de cory

am descoperit ce omoara sentimentele rapid de tot, MINCIUNA. da' stiti cum trece iubirea? instantaneu! mai ales atunci cand ba e alba, ba e neagra. asadar descoperiti cum va minte celalalt si sunteti aproape, daca nu complet vindecati!

Really?
Sunt cazuri in care descoperi ca te minte si, cu toate astea sentimentele nu dispar, suferi in interiorul tau pentru ca ai aflat ca ai fost mintita.
Mor sentimentele sau moare o parte din fiinta ta, atunci cind afli ca ai fost minti/mintita? Moare un pic din fiecare?

Asociez minciuna cu "picatura chinezeasca", putin cite putin in fiecare zi pina cind..., pina cind te hotarasti sa pui capat suferintei tale. Si totusi, ratiunea e cea care ne ajuta sa trecem peste si poate, sa "ucidem" sentimentele.

sus

MachoMan

Veteran member
399 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asasini se

scris pe 19 ian 2006 13:05 de MachoMan

Sunt cazuri in care descoperi ca te minte si, cu toate astea sentimentele nu dispar, suferi in interiorul tau pentru ca ai aflat ca ai fost mintita.

Suferi nu pentru ca ai aflat (asta e un lucru pozitiv, chiar daca doare), ci pentru ca ai fost mintit/a. Durata agoniei sentimentelor depinde de la caz la caz in functie de profunzimea lor, de sensibilitatea "killerului", de forta vointei sale. Geniilor le trece mai usor, asa-i? Luceafarul s-a consolat destul de repede, nu?
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 19 ian 2006 16:36 de ExoticDream

Just asking...

Daca vorbim despre o iubire nepotrivita, a carei prelungire nu ar aduce decat noi si noi dezamagiri, atunci nu ai incotro, trebuie sa o ucizi, altfel risti sa te ucida ea pe tine si e pacat pentru ca nu merita!

Daca insa iubirea aceea este ceea ce ti-ai dorit, dar a o avea presupune o lupta dificila si poate indelungata, atunci este aproape o crima sa renunti la ea! Uneori, desi stim bine ca am gasit ceea ce cautam de ani si ani, preferam sa nu ne complicam si taiem sentimentul din radacina, gandindu-ne ca asa prevenim o oarecare cantitate de posibila suferinta, fara sa mai conteze ca pierdem ceva atat de valoros cum este o iubire sincera.....

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asasini sentimenta

scris pe 19 ian 2006 16:38 de ExoticDream

Aici trebuie sa te contrazic.Sunt5 perosne care au nevoie de o perioada lunga de timp(poate fi vorba chiar de ani) pentru a uita o iubire.

Ea vorbea de indragosteli, nu de iubiri, acelea (indragostelile) trec rapid, este adevarat, si asta pentru ca nu se bazeaza decat pe simpla atractie de moment.

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

oona

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asasini sentim

scris pe 19 ian 2006 16:45 de oona

oricum, nu mi se pare normal sa te cramponezi de anumite persoane. pe Terra sunt miliarde de oameni, asa ca de ce sa-ti faci sange rau pt 1. eu sunt f optimista ca la inceputul anului asta, o sa cunosc un tip super, si poate o sa fie dragoste la prima vedere, reciproca. abia astept.
si nu mai disperati, timpul le sterge pe toate, oricat de grave, de intense, de, de, de ar fi. pa.
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asasini sentimentali...?

scris pe 19 ian 2006 16:54 de ExoticDream

cu siguranta, poti sa treci peste sentimente, oricat de profunde ar fi ele.

Poate, dar uneori acest proces iti ia ani si ani...

daca e vorba de departare, iubirea moare foarte usor, pt ca nu poti sa traiesti din inchipuiri, ochii care nu se vad, se uita.

Nu cred, exista oameni pentru care conteaza mult mai mult ceea ce se ascunde dincolo de chipul/trupul cuiva, uitarea nu are legatura cu distanta.

daca a fost vorba de cearta, e greu sa uiti cuvintele ce ti-au fost aruncate.

Exista o limita pana la care poti ierta cuvinte spuse la manie.

daca e vorba de tradare, te scarbesti aotomat si nu-ti mai trebuie persoana.

In cazul asta, o iei la fuga obligatoriu, iti calci peste suflet si il izgonesti din viata ta!

daca te indragostesti de altcineva, uiti imediat ce tot ceea ce a fost inainte.

Daca te indragostesti imediat de altcineva, inseamna ca fosta relatie avea probleme mari si merita sa fie uitata. Daca insa a trecut ceva timp si fosta relatie a fost una frumoasa, nu o uiti, ci o pastrezi intr-un colt de suflet, impreuna cu un zambet intors catre trecut...

cred ca singurul semtiment de care nu putem scapa, indiferent cat am vrea, este ura. dragostea e mult prea fragila,volatila, ca sa reziste timpului, distantei.

Ura care se naste din dragoste este uneori direct proportionala cu intensitatea fostului sentiment, alteori reprezinta doar o razbunare tocmai pentru ca sentimentul a fost mic si nenorocit, iar posesorul lui a fost parasit. In general ura nu dureaza mult, isi pierde rapid obiectul...., in locul ei fie ramane o farama de iubire, fie se instaleaza o indiferenta rautacioasa. Dragostea rezista daca este sincera, impartasita... Daca dispare la prima adiere de vant, inseamna ca nu a fost cine stie ce....

sus

cory

Guest

scris pe 19 ian 2006 17:30 de cory

Daca insa iubirea aceea este ceea ce ti-ai dorit, dar a o avea presupune o lupta dificila si poate indelungata, atunci este aproape o crima sa renunti la ea!

Aici, sunt de acord cu tine.

Uneori, desi stim bine ca am gasit ceea ce cautam de ani si ani, preferam sa nu ne complicam si taiem sentimentul din radacina, gandindu-ne ca asa prevenim o oarecare cantitate de posibila suferinta, fara sa mai conteze ca pierdem ceva atat de valoros cum este o iubire sincera.....

A renunta poate fi cea mai simpla cale pe care o poti alege dar, nu si cea mai buna. Aceasta frica ascunsa in spatele unor ganduri ca "prevenirea unei posibile cantitati de suferinta" este o fuga de acceptare a unor responsabilitati.
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 19 ian 2006 19:04 de ExoticDream

A renunta poate fi cea mai simpla cale pe care o poti alege dar, nu si cea mai buna.

Mi-este tare teama ca privim problema din unghiuri diferite! Nu privesti din perspectiva cui trebuie! Exista persoane care nu ar renunta, chiar daca ar parea ca fac asta, pentru ele sentimentele nu mor chiar daca....

sus

David21

Expert member
596 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asasini sentimentali..

scris pe 19 ian 2006 23:56 de David21

am iubit in 1999 mult de tot, a trecut in 2 luni (aveam 17 ani). nu m-am inalnit ceva timp cu respectivul, am cunoscut persoane noi, am primit complimente. persoanele noi m-au sfatuit la o autoevaluare, si pt ca am facut-o impreuna cu ele, mi-au aratat ca merit muuuult mai mult.
am iubit in 2000-2001 muuult de tot. credeam ca o sa mor de suparare mai ales ca la un moment dat intervenise distanta. a trecut in 6 luni.
acum dispretuiesc pesoanele respective pt ca sunt niste tipi de nimic, niste tipi fara calitati reale, niste cuceritori de meserie, si care fie ies cu tine ca se pot mandri cu felul in care arata partenera, fie se mandresc cu potentialul ei financiar. mi se intoarce stomacul.

Tu ori iubesti prea mult ,ori nu stii ce e aia iubire!!!!
Ce-ai avut tu chiar ca nu a fost iubire!!

Legalize_iT_in_Ro
sus

nemesis

Expert member
2038 mesaje

scris pe 20 ian 2006 01:37 de nemesis

Algoritm: Vrei - > Reusesti. Pur si simplu te fixezi pe o idee.

1. 6 luni
2. ~3 luni
3. 2 luni
4. a few days...
--------------
Nu ma refer doar "uciderea" sentimentelor de iubire.

Tentatii?

Why am I frank with you? Because we, my friend, face an evolutionary gap here...

Din ciclul: "Prostia-i mai mare decat fosta Uniune Sovietica", astazi va prezentam: Si ar fi trebuit atunci sa se gandeasca la faptul ca un intelectual nu face amor pe cuptor. Nicolae I. Nicolae, consilier al presedintelui Academiei Romane
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

scris pe 20 ian 2006 10:07 de valentine

Si pana la urma cum facem sa scapam de sentimentul asta de iubire?
Mai ales daca ai in tine o ura imensa pt persoana aia dar si iubire tot imensa...
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

scris pe 20 ian 2006 11:35 de Nekunoskuta

Mai ales daca ai in tine o ura imensa pt persoana aia dar si iubire tot imensa...

Una din cele doua predomina...sigur! Incearca sa afli care

Nimic...
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

scris pe 20 ian 2006 11:37 de valentine

Una din cele doua predomina...sigur! Incearca sa afli care

Se cam bat intre ele...dar stau numai la egalitate
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 21 ian 2006 02:39 de ExoticDream

Nu este atat de simplu, daca fantoma pe care te straduiesti sa o uiti are calitati speciale, risti sa intri intr-o bucla infinita.... sau iti da eroare... cam ca la impartirea cu zero, si atunci ce faci?

Daca stapanesti acest algoritm, ar fi o idee buna sa ni-l impartasesti si noua, sistematic, pe pasi, la tine perioadele negre au durat putin, ne roade invidia, intelege-ne! La lectia asta n-o sa fie ca la gramatica, ai sa vezi ca n-o sa lipseasca nimeni!

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 21 ian 2006 02:57 de ExoticDream

Si pana la urma cum facem sa scapam de sentimentul asta de iubire?

Eu nu cred ca exista retete... Orice te-ar sfatui unii si altii, tot doare al naibii de rau, nimeni nu poate sa-ti ia suferinta asupra-si, te lupti singur cu ea, incercand sa nu te lasi invins....

Exista nuante totusi.... Daca persoana pe care vrei sa o stergi din fiinta ta este una care nu te-a meritat, a gresit enorm si te-a ranit intentionat, atunci sansele sa scapi sunt mai mari, mereu iti vei aduce aminte de lucrurile negative care te-au facut sa intelegi ca nu este potrivita pentru tine si sentimentul fata de ea va mai scadea un pic cu fiecare rememorare. Daca insa trebuie sa te desparti de un om deosebit, caruia nu ai ce sa-i reprosezi, daca vina iti apartine, atunci suferinta este imensa pentru ca stii ca ai pierdut persoana care ti se potrivea si poate niciodata nu vei mai gasi pe cineva atat de bun, te doare ca, orice ai face, nu te va mai primi nicicand inapoi, nu-ti va mai zambi, nu va mai avea pentru tine un cuvant cald, nu te va mai tine in brate, nu va mai construi planuri care sa te includa, in schimb tu vei muri rapid in sufletul ei, nu vei ramane decat o amintire stearsa, insignifianta, chiar neplacuta..... Astfel de iubiri mor la capatul multor luni, ani sau poate niciodata.... regretele raman vesnic! Pe oricine ai intalni mai tarziu nu va mai fi la fel, vei face mereu comparatii si mereu iti vei aminti ca ai avut cateva clipe in palme fericirea si ai lasat-o sa zboare...

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 21 ian 2006 03:29 de ExoticDream

Aha, as ramane fixata pe ideea ca il iubesc. Si ca a-l pierde pe el ar insemna sa ma pierd pe mine. Chiar daca as vrea, nu as reusi sa ucid sentimentul. Ce ar fi preferabil (ca intensitate a durerii): sa traiesc ca o leguma sau sa il port in sufletul meu chiar daca el ar fi plecat de acolo?

Concluzie: computerul din mine nu functioneaza dupa acest algoritm, sorry!

sus

LonelyGirl

Expert member
1322 mesaje

scris pe 21 ian 2006 16:40 de LonelyGirl

Concluzie: computerul din mine nu functioneaza dupa acest algoritm, sorry!

Cine pe cine controleaza?Computerul pe tine sau tu pe el??

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 22 ian 2006 03:49 de ExoticDream

Cine pe cine controleaza?Computerul pe tine sau tu pe el??

Cand vine vorba de scoala/job/afaceri, este simplu: actionezi in baza ratiunii, precum computerul. In cazul iubirii insa...., intri in zona interferentei dintre ratiune si sentiment. Daca lucrurile merg bine, nu exista disensiuni, cele doua unde sunt in faza, daca insa apar probleme..... se declanseaza razboiul: sentimentul iti dicteaza ceva, ratiunea se opune. Ce faci? Computerul nu te ajuta decat daca esti suficient de tare incat sa refuzi de la inceput sa mai vezi sentimentul...., cand/daca ajungi in faza aia, esti deja vindecat! Nu toti avem puterea asta...., cand esti parasit sau exista un motiv pentru care relatia trebuie incheiata brusc si daca sentimentul este puternic, ratiunea nu iti poate spune decat sa incerci sa lupti pana in panzele albe, ea nu poate ucide instantaneu sau intr-o luna ceea ce tot ea a cladit in zece. Uneori te ajuta orgoliul sau dorinta de razbunare, vrei sa-i dovedesti celuilalt ca poti trai si in absenta lui.

Oricum, ratiunea nu poate sterge senzatia de vid care ramane in urma unei crime sentimentale..... Te simti impacat ca ai reusit sa treci peste acea relatie, dar ce faci cu golul din fiinta ta? Ratiunea nu te va ajuta sa-l umpli cu altceva...., pentru asta ai nevoie de sentiment, insa pe el l-ai dorit agonizand, si-a dat obstescu-i sfarsit sub ochii tai, nu-i poti cere sa reinvie atat de repede.....

sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

31 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online