"Ochii care nu se vad se uita "

Pagina 2 din 2
«   1   2

spleen

Senior member
56 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Ochii ca

scris pe 3 mar 2006 10:30 de spleen

Cunosc detaliile: ea pleca sa-si continue studiile in America, sprijinita fiind de un alt baiat cu care se presupune ca s-ar fi logodit/casatorit acolo, cam asta era conditia si ei stiau ca, daca ea accepta sa plece, practic relatia lor se va fi sfarsit. Ea ar fi renuntat, el insa s-a gandit la viitorul ei, la faptul ca, de-abia iesit din facultate, el nu avea inca nici o perspectiva, si a impins-o sa plece.

Au suferit mult amandoi, ea si-a luat doctoratul, s-a maritat cu acel baiat, care este cumsecade, dar pe care nu il iubeste, el a reusit sa obtina un post bun tot in America, s-au vazut acolo, dar ea va naste in curand un copil si oricum totul este istorie....

Eu cred ca nu ar fi trebuit sa faca acel sacrifciu...

nu inteleg de ce tipa nu l-a asteptat. Ce conteaza ca a fost sprijinita si ajutata de alt baiat? Oare drept recompensa trebuia sa se casatoreasca cu el?
prostii. si nici nu prea inteleg de ce era atit de sigur tipul ca o va pierde in state. din detaliele pe care le-ai prezentat trag urmatoarele concluzie. Tipa nu-l merita si bine ca a pierdut-o. In locul lui mi-ar fi parut rau de fiecare secunda alaturi de ea si as fi bucuros ca stiu ADEVARUL despre potentialul ei spiritual.
Gestul fetei e oribil, de-ar mai putine ca ele, sunt cele mai periculoase.
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "

scris pe 4 mar 2006 00:34 de ExoticDream

Asta e gestul suprem de iubire dupa parerea mea. Sa renunti la persoana iubita doar ca sa fie fericita si implinita. Multi sunt cei care spun ca ar face asta, putini sunt cei care fac asta.

Ai dreptate, am fost in aceasta situatie la un moment dat si mi-am dat seama ca numai un om care iubeste din toata fiinta poate face acest sacrificiu....

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Ochi

scris pe 4 mar 2006 00:45 de ExoticDream

nu inteleg de ce tipa nu l-a asteptat. Ce conteaza ca a fost sprijinita si ajutata de alt baiat? Oare drept recompensa trebuia sa se casatoreasca cu el?
prostii. si nici nu prea inteleg de ce era atit de sigur tipul ca o va pierde in state. din detaliele pe care le-ai prezentat trag urmatoarele concluzie. Tipa nu-l merita si bine ca a pierdut-o. In locul lui mi-ar fi parut rau de fiecare secunda alaturi de ea si as fi bucuros ca stiu ADEVARUL despre potentialul ei spiritual.
Gestul fetei e oribil, de-ar mai putine ca ele, sunt cele mai periculoase.

Personajele in discutie sunt din India, la ei situatia nu este prea roza dupa ce termina facultatea, iar posibilitatea de a gasi de lucru in strainatate este redusa, unii se chinuie ani de zile pentru a gasi un post undeva. Apoi este religia.... fata nu ar fi putut pleca in SUA fara a fi practic logodita cu acel baiat, la ei nu merge sistemul "impartim aceeasi camera, suntem doar amici", mai ales ca era vorba si de suport material (fata nu avea bursa) pe care tot baiatul l-a furnizat.

Ideea este ca amandoi o iubeau, dar unul era mai instarit decat celalalt. Ea a vrut sa ramana in India langa cel pe care il iubea, dar acesta a facut tot posibilul ca ea sa plece, gandindu-se ca pentru ea va fi mult mai bine in SUA. Stia ca o pierde, dar a sacrificat iubirea in speranta ca ea va fi fericita. Fata a plecat in cele din urma, plangand....

Nu cred ca merita condamnata atat de mult, desi...., in locul ei, nu as fi putut pleca, indiferent ce mi s-ar fi oferit "dincolo". Oricum, si-a primit pedeapsa.... traieste langa un om pe care nu il iubeste si are ghinionul sa vada ca si fostul ei iubit a reusit sa ajunga acolo prin forte proprii insa.

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

spleen

Senior member
56 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "

scris pe 6 mar 2006 01:18 de spleen

Asta e gestul suprem de iubire dupa parerea mea. Sa renunti la persoana iubita doar ca sa fie fericita si implinita. Multi sunt cei care spun ca ar face asta, putini sunt cei care fac asta.

pentru mine e gestul cel mai prostesc posibil, situatia releva cum pragmatismul distruge dragostea. iubirea a fost pusa la taraba iar pretul a fost o bursa tentanta. nu stiu ce emotii va genereaza situatia, gestul, mie cel putin imi genereaza numai scarba.
sus

YLoveCamelia

Expert member
721 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: &q

scris pe 6 mar 2006 03:14 de YLoveCamelia

pentru mine e gestul cel mai prostesc posibil, situatia releva cum pragmatismul distruge dragostea. iubirea a fost pusa la taraba iar pretul a fost o bursa tentanta. nu stiu ce emotii va genereaza situatia, gestul, mie cel putin imi genereaza numai scarba.

subscriu. inteleg ideea voastra a sacrilegiului, aici totusi nu are ce sa caute.

Cyra

Junior member
34 mesaje

Re: "Ochii care nu se vad se uita "

scris pe 8 mar 2006 04:07 de Cyra

Distanta dintre doi oameni care se iubesc nu cred ca poate fi masurata in kilometri sau in cuvinte. Poti foarte bine sa fii un strain fata de cel care e langa tine fizic si sa te simti aproape de cel de care te despart sute sau mii de kilometrii. O iubire adevarata poate supravietui chiar si distantei, caci in caz contrar poate ar trebui sa te-ntrebi daca a fost intr-adevar mare iubire sau...nu, caci daca distanta a facut-o sa dispara, mai mult ca sigur ca si in alte conditii "ochii ar fi fost uitati",fie ei si vazuti zilnic.

"A really hard laugh is like sex: one of the ultimate diversions of existence." (Jerry Seinfeld)

sus

bluemoon

Senior member
134 mesaje

Re: Re: "Ochii care nu se vad se uita "

scris pe 8 mar 2006 08:46 de bluemoon

Distanta dintre doi oameni care se iubesc nu cred ca poate fi masurata in kilometri sau in cuvinte. Poti foarte bine sa fii un strain fata de cel care e langa tine fizic si sa te simti aproape de cel de care te despart sute sau mii de kilometrii. O iubire adevarata poate supravietui chiar si distantei, caci in caz contrar poate ar trebui sa te-ntrebi daca a fost intr-adevar mare iubire sau...nu, caci daca distanta a facut-o sa dispara, mai mult ca sigur ca si in alte conditii "ochii ar fi fost uitati",fie ei si vazuti zilnic.

Oare mai exista aceea dragoste adevarata de care vorbesti? E frumos sa crezi in asa ceva dar cand vine vorba de realitate totul se schimba. Suntem oameni si la un moment dat exista slabiciuni. Si intrebarea e daca poti trece peste ele asa usor. Daca e foarte departe atunci legatura va ajunge sa se rupa la un moment dat. Si atunci nu ajungi sa-ti para rau ca ai facut un sacrificiu inutil?

Cuget deci exist!
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: "Ochii care nu se vad se uita "

scris pe 9 mar 2006 01:02 de ExoticDream

Subscriu 100%!

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: "Ochii care nu se vad se uita &am

scris pe 9 mar 2006 01:10 de ExoticDream

Oare mai exista aceea dragoste adevarata de care vorbesti? E frumos sa crezi in asa ceva dar cand vine vorba de realitate totul se schimba. Suntem oameni si la un moment dat exista slabiciuni. Si intrebarea e daca poti trece peste ele asa usor. Daca e foarte departe atunci legatura va ajunge sa se rupa la un moment dat. Si atunci nu ajungi sa-ti para rau ca ai facut un sacrificiu inutil?

Da, mai exista, chiar daca extrem de rar. Te contrazic, slabiciunile de care vorbesti pot fi depasite, nu usor, dar se poate daca iubesti si te iubeste. Legatura nu se rupe chiar daca distanta este uriasa pentru ca, din moment ce ai gasit in celalalt omul pe care ti l-ai dorit, nu ii vei da cu piciorul doar pentru ca, un timp, soarta asterne kilometri intre voi. Chiar crezi ca o mangaiere, un sarut sau o partida de sex cu cineva aflat la indemana te poate satisface mai mult decat cateva cuvinte schimbate cu omul de departe de care te simti aproape in mintea si sufletul tau? Ce te poate trada si face sa renunti? Trupul? Daca nu te poti pastra departe de tentatiile carnale, inseamna ca nu iubesti indeajuns...

Daca rupi legatura din cauza distantei, cum poti regreta timpul "pierdut"??? Nu poti pastra macar amintirea acelei relatii? Mi se pare destul de.... mercantil sa faci astfel de calcule....

sus

bluemoon

Senior member
134 mesaje

Re: Re: Re: Re: "Ochii care nu se vad se uita

scris pe 9 mar 2006 05:01 de bluemoon

Mercantil, poate dar nu crezi ca in proportie de 90% tot ceea ce ne inconjoara e mercantil? Mi-as dori sa cred ca mai exista astfel de dragoste deoarece o parte din sufletul meu e departe si abia astept momentul in care va reveni. Totusi realitatea din jurul meu e destul de descurajatoare. Eu nu fac decat sa scot in evidenta partile mai putin frumoase. De ce sa visam frumos la ceva care se intalneste atat de rar?

Cuget deci exist!
sus

Cyra

Junior member
34 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: "Ochii care nu se vad se

scris pe 9 mar 2006 06:12 de Cyra

Mercantil, poate dar nu crezi ca in proportie de 90% tot ceea ce ne inconjoara e mercantil? Mi-as dori sa cred ca mai exista astfel de dragoste deoarece o parte din sufletul meu e departe si abia astept momentul in care va reveni. Totusi realitatea din jurul meu e destul de descurajatoare. Eu nu fac decat sa scot in evidenta partile mai putin frumoase. De ce sa visam frumos la ceva care se intalneste atat de rar?

Dragostea adevarata exista numai pentru cei care cred in ea, care o pretuiesc...si care n-au renuntat sa viseze frumos, sa creada ca dragostea poate invinge orice , chiar si distanta, oricat ar fi de mare. Si oricat de mercantila, oricat de stramba ar fi lumea in care traim, dragostea e aceeasi, nu tine seama de timp sau spatiu, e dincolo de ratiune si logica...asa ca nu ne ramane decat sa visam frumos, nu?

"A really hard laugh is like sex: one of the ultimate diversions of existence." (Jerry Seinfeld)

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: "Ochii care nu se vad se

scris pe 9 mar 2006 13:55 de ExoticDream

De ce iti pasa de cele 90 procente de realitate urata cand tu poti avea realitatea ta? Nu trebuie sa te afunzi in masa amorfa doar pentru a fi in pas cu lumea, ai libertatea de a alege! Vrei sa iti urmezi visul frumos, intalnit atat de rar, si aflat departe? Alege cele 10 procente, strange din dinti si vei vedea mai tarziu ca a meritat. Vrei sa traiesti acum si aici, facand si desfacand relatii, la fel ca majoritatea lumii? Alege cele 90 de procente, va fi simplu, poti incepe imediat, insa risti ca mai tarziu sa regreti.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Ochii care nu se vad

scris pe 9 mar 2006 13:58 de ExoticDream

dragostea e aceeasi, nu tine seama de timp sau spatiu, e dincolo de ratiune si logica...asa ca nu ne ramane decat sa visam frumos, nu?

Daca dai la o parte complet ratiunea, risti sa ramai doar cu visul...... frumos, dar neimplinit....

sus

David21

Expert member
596 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Ochii care nu se

scris pe 9 mar 2006 14:04 de David21

Daca dai la o parte complet ratiunea, risti sa ramai doar cu visul...... frumos, dar neimplinit....

Legalize_iT_in_Ro
sus

bluemoon

Senior member
134 mesaje

scris pe 9 mar 2006 16:33 de bluemoon

De ce iti pasa de cele 90 procente de realitate urata cand tu poti avea realitatea ta? Nu trebuie sa te afunzi in masa amorfa doar pentru a fi in pas cu lumea, ai libertatea de a alege! Vrei sa iti urmezi visul frumos, intalnit atat de rar, si aflat departe? Alege cele 10 procente, strange din dinti si vei vedea mai tarziu ca a meritat. Vrei sa traiesti acum si aici, facand si desfacand relatii, la fel ca majoritatea lumii? Alege cele 90 de procente, va fi simplu, poti incepe imediat, insa risti ca mai tarziu sa regreti.

Am trecut is prin faza in care faceam si sesfaceam relatii si nu mi-a adus nici un fel de stisfactie. In suflet nu am avut decat pustiu. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit dor pt ca am subliniat partea mai putin frumoasa a realitatii. Inca imi pastrez speranta si visez la momentul in care imi voi avea barbatul uibit in brate. Recunosc ca de multe ori tentatia e mare dar nimic nu se compara cu clipele in care ii aud vocea sau primesc acel msg de "buna dimineatza".

Cuget deci exist!
sus

lorenna

Guest

Re: Re: Re: Re: "Ochii care nu se vad se uita

scris pe 9 mar 2006 21:26 de lorenna

[Eu cred k daca exista iubire nu exista nici distanta si nimeni si nimik nu se poate interpune intre tine si persoana iubita!Trec si eu acum prin asa ceva si sper k relatia sa dureze mereu kiar daca ne desparte o oarecare distanta sper sa existe mereu aceeasi inceredere si iubire intre noi ,cred k e mai misterios asa si mai incitant,e kiar un test distanta pt cupluri atunci iti dai seama daca celalat te iubeste k adevarat si...eu zik ca okii lui sint de neuitat
sus

lorenna

Guest

scris pe 9 mar 2006 21:33 de lorenna

frumos spus ai pus punctul pe i este exact ceea ce simt si eu .Asa e intr-o lume atat de rece si cruda ne ramin doar visele pe care zik eu nimeni si nimik nu ni le poate lua ...deci SA visam frumos
sus

Cyra

Junior member
34 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Ochii care nu se

scris pe 9 mar 2006 21:35 de Cyra

Cred ca atunci cand visul se refera la iubire, ratiunea nu-si prea are rostul, mai ales intr-o lume in care alegerile rationale ne indeparteaza tot mai mult de dreagostea adevarata, de acea iubire neconditionata care parca devine tot mai mult un basm pentru cei naivi si pare ca nu mai are nimic in comun cu realitatea. Suntem tot mai preocupati de cariere,de partea materiala a vietii, renuntam atat de usor la iubire, findca ratiunea ne spune ca asa e mai bine, uitam sa mai privim in sufletul nostru, uitam ca timpul e ireversibil si clipele care trec pe langa noi nu se mai intorc. Si poate la un moment dat in viata, ajungem sa regretam ca am pus ratiunea pe primul plan si nu am ales cu inima. Cand ma uit la bunicii mei,care de mai bine de 50 ani sunt unul langa altul, impartind toate tristetile si bucuriile vietii, imi dau seama ca mai exista si oameni norocosi, care la un moment dat al vietii lor au stiut ca trebuie sa aleaga si au ales corect...au ales iubirea.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Ochii care n

scris pe 9 mar 2006 23:08 de ExoticDream

Cred ca atunci cand visul se refera la iubire, ratiunea nu-si prea are rostul, mai ales intr-o lume in care alegerile rationale ne indeparteaza tot mai mult de dreagostea adevarata, de acea iubire neconditionata care parca devine tot mai mult un basm pentru cei naivi si pare ca nu mai are nimic in comun cu realitatea. Suntem tot mai preocupati de cariere,de partea materiala a vietii, renuntam atat de usor la iubire, findca ratiunea ne spune ca asa e mai bine, uitam sa mai privim in sufletul nostru, uitam ca timpul e ireversibil si clipele care trec pe langa noi nu se mai intorc. Si poate la un moment dat in viata, ajungem sa regretam ca am pus ratiunea pe primul plan si nu am ales cu inima. Cand ma uit la bunicii mei,care de mai bine de 50 ani sunt unul langa altul, impartind toate tristetile si bucuriile vietii, imi dau seama ca mai exista si oameni norocosi, care la un moment dat al vietii lor au stiut ca trebuie sa aleaga si au ales corect...au ales iubirea.

Iti trebuie o anumita cantitate de ratiune si in iubire, in special la inceput, altfel risti sa-ti dai peste cap intreaga viata indragostindu-te de un om cu care nu te potrivesti deloc, care are cu totul alte idealuri in viata (sau nu are nici unele) sau care nu te merita. Daca te-ai convins ca alesul tau este OK, atunci poti pune deoparte ratiunea si te poti lasa condus in principal de sentimente, cu toate ca si atunci ratiunea iti este utila pentru a cladi relatia impreuna, pentru a o face sa mearga mai departe.

De acord cu faptul ca in alegerile pe care le facem nu trebuie sa ignoram iubirea, ratiunea seaca, lipsita de sentiment, ne poate dicta drumul spre o cariera glorioasa (in afaceri, stiinta, arta etc.), dar ne priveaza de caldura unui suflet cu care sa impartasim aceste realizari marete. Exista oameni care se multumesc cu implinirea profesionala si nu ii mai intereseaza altceva, eu nu cred ca poti ajunge la aceasta filosofie de viata decat in cazul in care esti atat de dezamagit in iubire incat renunti constient sa mai ai incredere in ea.

:/:/:/

sus

Cyra

Junior member
34 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Ochii ca

scris pe 9 mar 2006 23:57 de Cyra

Iti trebuie o anumita cantitate de ratiune si in iubire, in special la inceput, altfel risti sa-ti dai peste cap intreaga viata indragostindu-te de un om cu care nu te potrivesti deloc

E foarte adevarat ce spui tu, doar ca problema e ca de ce cele mai multe ori ne indragostim exact de cine nu trebuie si-atunci nu mai putem fi rationali, oricat ar incerca sa ne convinga ceilalti ca realitatea e alta, si ca cel de care ne-a indragostit nu e persoana potrivita, e putin probabil ne trezim si sa vedem adevarul. Mai de vreme sau mai tarziu, e adevarat, ne dezmeticim, redevenim rationali, ne intrebam ce-a fost in capul nostru,ne facem procese de constiinta, dar pana la urma acceptam ca am gresit...Oricum, e greu sa eviti asa ceva, cred ca ni se intampla tuturor la un moment dat, in viata fiecaruia exista un moment in care dregostea te orbeste, te face sa te porti prosteste uneori, te face sa suferi, iti bulverseaza existenta...Si cu toate astea ne incapatanam sa iubim, riscam sa repetam greselile, dar cred ca pana la urma e in firea lucrurilor..,

sus
Pagina 2 din 2
«   1   2

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

56 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online