De ce isi ascund barbatii sentimentele?

Pagina 1 din 1
1

MachoMan

Veteran member
399 mesaje

De ce isi ascund barbatii sentimentele?

scris pe 10 mar 2006 14:35 de MachoMan

Esti barbat, se intampla sa fii nervos, suparat, prietena te intreaba ce ai, dar tie nu-ti place sa dai detalii, ea se simte jignita, marginalizata, se supara si te acuza ca nu te exteriorizezi, ca nu arati ce simti, ca vrei sa pozezi in personajul puternic, fara slabiciuni.

Voi ce ziceti, ar trebui sa fim mai deschisi cu partenerele noastre sau mai bine le-am explica faptul ca asa sunt barbatii, nu plang niciodata, pentru ca, de fapt, nu vor sa piarda controlul?
sus

YLoveCamelia

Guest

Re: De ce isi ascund barbatii sentimentele?

scris pe 10 mar 2006 15:47 de YLoveCamelia

Esti barbat, se intampla sa fii nervos, suparat, prietena te intreaba ce ai, dar tie nu-ti place sa dai detalii, ea se simte jignita, marginalizata, se supara si te acuza ca nu te exteriorizezi, ca nu arati ce simti, ca vrei sa pozezi in personajul puternic, fara slabiciuni.

Voi ce ziceti, ar trebui sa fim mai deschisi cu partenerele noastre sau mai bine le-am explica faptul ca asa sunt barbatii, nu plang niciodata, pentru ca, de fapt, nu vor sa piarda controlul?

trebuie sa fim deschisi bine unii la altii.
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: De ce isi ascund barbatii sentimentele?

scris pe 10 mar 2006 16:10 de Nekunoskuta

Adevarul e ca sunt momente in care nu prea ai chef sa spui ce ai pe suflet. Si nu se aplica doar la barbati. Cheia e insa ca tu ca barbat sa o intelegi si pe ea cand trece prin astfel de momente. Bineinteles ca nu sustin faptul ca fiecare e cu treaba lui, doar spun ca in unele momente poti simti ca vrei sa fii complet singur.

Nimic...
sus

sweetgirl1

Veteran member
221 mesaje

scris pe 10 mar 2006 17:22 de sweetgirl1

La unii barbati cred ca intervine si chestia cu "sexul tare" si s-ar simti mai mult sau mai putin prost sa isi exteriorizeze sentimentele de teama, neincredere, pentru ca de obicei, femeile au aceste sentimente.Intradevar mai sunt si situati in care pur si simplu are nevoie de liniste, are nevoie sa se gandeasca si chiar sa nu vrea sa isi ingrijoreze prietena.

Daca vrei sa dobandesti puterea de a suporta viata, fii gata sa accepti moartea.
Sigmund Freud
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

scris pe 10 mar 2006 21:00 de valentine

Vina cui o fii ca tampitele din ziua de azi te iau de prost daca esti si tu mai emotiv ori romantic ori chestii de genul asta...?
sus

Cyra

Junior member
34 mesaje

scris pe 10 mar 2006 23:02 de Cyra

Eu cred ca e vorba in mare parte de o "mostenire culturala" care s-a transmis pana azi, anume ideea ca barbatii trebuie sa dea dovada de curaj, stapanire de sine si sa nu-si arate sub nici o forma slabiciunile, fiindca in caz contrar "barbatia" lor ar fi pusa sub semnul intrebarii. Din acest motiv incearca sa-si ascunda pe cat posibil emotiile, pentru a ramane stapani pe situatie. Cred ca societatea alimenteaza, sustine acest tip de comportament la barbati, fiindca inca de mici baietii sunt sfatuiti sa "se poarte barbateste" sau li se spune ca baietii nu plang niciodata, ca numai fetele reactioneaza asa.

"A really hard laugh is like sex: one of the ultimate diversions of existence." (Jerry Seinfeld)

sus

sweetgirl1

Veteran member
221 mesaje

scris pe 10 mar 2006 23:35 de sweetgirl1

Vina cui o fii ca tampitele din ziua de azi te iau de prost daca esti si tu mai emotiv ori romantic ori chestii de genul asta...?

Nu sunt toate la fel.Nu poti sa le pui pe toate in aceasi oala.Sunt fete si fete.Eu nu cred ca este un defect pentru un baiat daca se exteriorizeaza.Nu m-ar face sa ma simt cu nimic mai nesigura in prezenta lui, nu m-ar face mai neincrezatoare in taria lui, dar mi-as da seama ca si el este om, si el are temerile lui, poate si neincredere in el.Mie mi se pare ceva absolut normal.Intr-o relatie partenerii trebuie sa fie uniti, sa poata discuta despre problemele lor,despre ceea ce ii framanta.Asta este o parte esentiala dintr-o relatie.

Daca vrei sa dobandesti puterea de a suporta viata, fii gata sa accepti moartea.
Sigmund Freud
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: De ce isi ascund barbatii sentimentele

scris pe 11 mar 2006 01:19 de ExoticDream

Eu cred ca e vorba in mare parte de o "mostenire culturala" care s-a transmis pana azi, anume ideea ca barbatii trebuie sa dea dovada de curaj, stapanire de sine si sa nu-si arate sub nici o forma slabiciunile, fiindca in caz contrar "barbatia" lor ar fi pusa sub semnul intrebarii. Din acest motiv incearca sa-si ascunda pe cat posibil emotiile, pentru a ramane stapani pe situatie. Cred ca societatea alimenteaza, sustine acest tip de comportament la barbati, fiindca inca de mici baietii sunt sfatuiti sa "se poarte barbateste" sau li se spune ca baietii nu plang niciodata, ca numai fetele reactioneaza asa.

Tu ai citit extrem de atent cuplul Allan si Barbara Pease, asa-i? Asta fac si eu acum, sunt OK!

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 11 mar 2006 01:22 de ExoticDream

baietii nu plang niciodata

Mie imi plac baietii care plang din cand in cand.... mi se pare o dovada de sensibilitate...

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Cyra

Junior member
34 mesaje

Re: Re: Re: Re: De ce isi ascund barbatii sentimen

scris pe 11 mar 2006 02:42 de Cyra

Tu ai citit extrem de atent cuplul Allan si Barbara Pease, asa-i? Asta fac si eu acum, sunt OK!

Am citit "El e cu minciuna, ea vorbeste-ntruna" (nu mi se pare o traducere foarte inspirata a titlului original) si mi s-a parut destul de interesanta (am primit-o de la prietenul meu)

"A really hard laugh is like sex: one of the ultimate diversions of existence." (Jerry Seinfeld)

sus

Cyra

Junior member
34 mesaje

scris pe 11 mar 2006 02:50 de Cyra

Mie imi plac baietii care plang din cand in cand.... mi se pare o dovada de sensibilitate...

Sunt de aceeasi parere

sus

SORIN28

Expert member
3805 mesaje

scris pe 11 mar 2006 15:30 de SORIN28

La naiba, sunt barbat(si nu baietel) dar cand sunt nervos chiar nu am chef de vorba cu nimeni. Prietenaiubita chiar nu are de ce sa simta jignita, ofensata. Daca era ceva care sa priveasca cuplulrelatia da, era alta problema. M-am trezit cu nervi, am fost nervos toata ziua, am spus asta si a inteles, nu vad ce e asa greu de inteles?!

Nu ma intereseaza sa "pozez" in ala puternic doar ca nu vreau sa o "incarc" si pe ea cu problemele care nu privesc cuplul.

Radio Greu de difuzat

http://radio-host.ro:8012/
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 12 mar 2006 02:04 de ExoticDream

Nu ma intereseaza sa "pozez" in ala puternic doar ca nu vreau sa o "incarc" si pe ea cu problemele care nu privesc cuplul.

Dar daca ea vrea sa se implice, sa te ajute, chiar daca nu sunt probleme care privesc cuplul? Poate nu de fiecare data, dar cand vezi/simti ca ar putea sa-ti ofere o parere, un sfat sau o mangaiere, tot inchis ramai? Partenera nu se baga in sufletul tau de teama ca ii ascunzi cine stie ce, ci pentru ca te iubeste si vrea sa te ajute....

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: De ce isi ascund barbatii sent

scris pe 12 mar 2006 02:10 de ExoticDream

Am citit "El e cu minciuna, ea vorbeste-ntruna" (nu mi se pare o traducere foarte inspirata a titlului original) si mi s-a parut destul de interesanta (am primit-o de la prietenul meu)

Eu citesc "De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda" (traducere aiurea si in cazul asta, titlul original fiind "Why men don't listen and women can't read maps"), mi se pare interesanta (am primit-o de la mine, de 8 Martie).

sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

scris pe 12 mar 2006 16:38 de valentine

Nu sunt toate la fel.Nu poti sa le pui pe toate in aceasi oala.Sunt fete si fete.Eu nu cred ca este un defect pentru un baiat daca se exteriorizeaza.Nu m-ar face sa ma simt cu nimic mai nesigura in prezenta lui, nu m-ar face mai neincrezatoare in taria lui, dar mi-as da seama ca si el este om, si el are temerile lui, poate si neincredere in el.Mie mi se pare ceva absolut normal.Intr-o relatie partenerii trebuie sa fie uniti, sa poata discuta despre problemele lor,despre ceea ce ii framanta.Asta este o parte esentiala dintr-o relatie.

Inca un exemplu de generalizare total proasta...
Inteleg, tu gandesti asa, dar te asigur ca doar inca o fata din 10.000 mai gandeste asa!

Bine...ce pot sa zic, e o mare problema modul de gandire din ziua de azi...toti baieti zic "toate femeile sunt c**** ", iar toate femeile.."toti barbatii sunt porci".
Bai...sa fie clar, in ziua de azi, intradevar...toate femeile sunt c**** si toti barbatii sunt porci,DAR........stiti voi..."padure fara uscaturi nu exista", dar uscaturile sunt personajele alea care nu intra in "toate femeile c**** , toti barbatii porci". Am zis-o de o gramdada de ori si o sa o mai zic......asa ca nu mai generalizati aiurea ca o faceti urat de tot
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

scris pe 12 mar 2006 19:19 de Nekunoskuta

Vali, cred ca treci printr-o pasa extrem de proasta, nu? Citeste tu mai bine ce a scris sweetgirl. O sa observi ca nu generalizeaza deloc, chiar spune "sunt fete si fete". O sa citesti ca se adreseaza folosind persoana I (adica "eu"...daca nu intelegi) deci tot ce scrie este din punctul ei de vedere, ce ar face ea, cum crede ea ca e situatia. Nu aveai de cine te lua si te-ai luat de ea, nu? Nu mai fi asa rau si nu te mai arunca cu capul inainte.

Nimic...
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

scris pe 13 mar 2006 14:05 de valentine

Vali, cred ca treci printr-o pasa extrem de proasta, nu? Citeste tu mai bine ce a scris sweetgirl. O sa observi ca nu generalizeaza deloc, chiar spune "sunt fete si fete". O sa citesti ca se adreseaza folosind persoana I (adica "eu"...daca nu intelegi) deci tot ce scrie este din punctul ei de vedere, ce ar face ea, cum crede ea ca e situatia. Nu aveai de cine te lua si te-ai luat de ea, nu? Nu mai fi asa rau si nu te mai arunca cu capul inainte.

Nu trec printr-o pasa proasta, trec printr-o perioada normala (adica proasta) si nici nu m-am luat de ea...doar am avut impresia ca inca o persoana generalizeaza total aiurea si nu cred ca trebuie sa iti aduc aminte cate generalizari de genul asta au existat scrise pe aici....
sus

spleen

Guest

scris pe 13 mar 2006 19:16 de spleen

Sunt de aceeasi parere

puterea cucereste, sensibilitatea apropie.
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: De ce isi ascund barbatii

scris pe 14 mar 2006 00:41 de ExoticDream

puterea cucereste, sensibilitatea apropie.

Stii ceva? Uneori plansul ala "sensibilos" al baietilor este arma de cucerire a fetelor impresionabile, baiatul joaca un teatru atat de bine pus la punct incat ai jura ca sufera cu adevarat si, suflet caritabil, ai sari sa-l mangai, saracutul!

Atentie, fetelor: nu va lasati pacalite de lacrimile cazute pe Internet, credeti doar ce vedeti cu ochii vostri!!!

sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: De ce isi ascund barba

scris pe 14 mar 2006 20:04 de valentine

Atentie, fetelor: nu va lasati pacalite de lacrimile cazute pe Internet, credeti doar ce vedeti cu ochii vostri!!!

sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

48 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online