Uitarea fostului

Pagina 1 din 1
1

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Uitarea fostului

scris pe 13 mar 2006 22:14 de verdiuc

Este bine sa incerci sa treci peste suferinta despartirii de prietenul/a la care ai tinut,aruncandu-te in bratele altuia/alteia,pentru a uita veche relatie?

Fericirea este ceva care nu se atinge,dar in cautarea careia merita sa alergi toata viata.
sus

Farfalla

Veteran member
416 mesaje

Re: Uitarea fostului

scris pe 13 mar 2006 23:06 de Farfalla

Este bine sa incerci sa treci peste suferinta despartirii de prietenul/a la care ai tinut,aruncandu-te in bratele altuia/alteia,pentru a uita veche relatie?
Daca asta te face sa te simti mai bine, da!Depinde de fiecare persoana, am observat ca unele persoane mai degraba prefera sa stea singure un timp si apoi sa fie cu altcineva. Dar si "aruncandu-te in bratele altuia" este o solutie.

Eu nu sunt altceva decat o pata de sange care vorbeste ...
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 14 mar 2006 01:14 de ExoticDream

Categoric NU!!!

De ce?

1. Te amagesti si il amagesti pe partenerul cel nou si il vei face sa sufere daca se ataseaza de tine (intrucat tu nu te poti indragosti imediat, indiferent cat de vulnerabil esti si cat ai vrea asta).

2. Vei suferi si mai mult cand vei incerca sa faci lucruri gen plimbat de mana, imbratisat, sarutat, sex, pentru ca amintirile te vor sufoca, sunt prea proaspete, prea dureroase, ca sa le faci fata chiar si cu un partener nou.

Ia-ti un timp in singuratate, linisteste-te, fa-ti ordine in suflet, uita si, abia cand vei ajunge aproape de zero cu sentimentele pentru "fosta", te poti gandi sa cineva nou.

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

scris pe 14 mar 2006 09:22 de Nekunoskuta

Uneori poate merge. Dar asta ar fi doar de suprafata, nu vei fi niciodata confortabil in bratele altcuiva pentru ca te vei gandi la fostul/fosta. Ar merge pentru ca esti obisnuit/a sa traiesti langa cineva si astfel gasesti substitutul. Ar merge pentru ca poate esti dependent/a de saruturi si vorbe bune si astfel le gasesti din nou. Nu ar merge insa dpdv sufletesc pentru ca acolo ar fi un haos.

Nimic...
sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Uitarea fostului

scris pe 14 mar 2006 09:36 de verdiuc

Uneori poate merge. Dar asta ar fi doar de suprafata, nu vei fi niciodata confortabil in bratele altcuiva pentru ca te vei gandi la fostul/fosta. Ar merge pentru ca esti obisnuit/a sa traiesti langa cineva si astfel gasesti substitutul. Ar merge pentru ca poate esti dependent/a de saruturi si vorbe bune si astfel le gasesti din nou. Nu ar merge insa dpdv sufletesc pentru ca acolo ar fi un haos.

Mie mi s-a intamplat si a mers.Situatia insa a fost cea descrisa de nekinoskuta.Pe de alta parte,printr-un comportament putin ciudat al meu,a rezultat ceea ce a zis ExoticDream,si anume suferitul ei,si urmarea,o despartire in timp...
Dar macar se uita fosta.Si se scapa de o suferinta degradanta.

Fericirea este ceva care nu se atinge,dar in cautarea careia merita sa alergi toata viata.
sus

bluemoon

Senior member
134 mesaje

scris pe 14 mar 2006 09:42 de bluemoon

Personal am incercat si pt mine nu merge. Iar dupa primul sarut cu o alta persoana mi-am dat seama de gresala facuta. M-am simtit atat de vinovata, am simtit ca ma tradez pe mine si sentimentele mele. Mi-a luat aproape un an dupa despartirea de prima mea dragoste pana m-am simtit pregatita sa ies cu altcineva. Dar asta a fost in cazul meu. In general depinde de persoana dar in majoritatea cazurilor cel sau cea in bratele caruia,careaia te-ai consolat are in final de suferit.

Cuget deci exist!
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: Uitarea fostului

scris pe 14 mar 2006 09:51 de Nekunoskuta

in majoritatea cazurilor cel sau cea in bratele caruia,careaia te-ai consolat are in final de suferit.

In toate cazurile! Asta daca presupunem ca fosta iubire chiar a fost iubire. Cred ca e omeneste imposibil sa iubesti si in 3 zile sa uiti si sa fii capabil/a sa sari in bratele altuia pe care sa-i iubesti la randul lui.

Nimic...
sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Re: Uitarea fostului

scris pe 14 mar 2006 09:59 de verdiuc

Ba esti capabil,doar ca sa nu mai stai in casa si sa te gandesti la EA/EL,si sa nu te mai prinda noaptea cu un dor imens care nu te lasa sa dormi.Si sa iti mai dea si tie cineva SMSuri...

sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: Re: Re: Uitarea fostului

scris pe 14 mar 2006 10:02 de Nekunoskuta

Ba esti capabil,doar ca sa nu mai stai in casa si sa te gandesti la EA/EL,si sa nu te mai prinda noaptea cu un dor imens care nu te lasa sa dormi.Si sa iti mai dea si tie cineva SMSuri...

Vezi ca ajungi la ce zic eu si bluemoon? Cea de-a doua a fost doar un substitut, nu o iubeai.

Nimic...
sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Uitarea fostului

scris pe 14 mar 2006 10:11 de verdiuc

Vezi ca ajungi la ce zic eu si bluemoon? Cea de-a doua a fost doar un substitut, nu o iubeai.

Evident!! Nici nu am sugerat asa ceva.Doar ca astfel uiti de o iubire peste care chiar credeai ca nu mai poti trece...este vorba de acel ''In casa nu mai rezist/De cand tu ai plecat totul e trist.''

sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uitarea fostului

scris pe 14 mar 2006 10:22 de Nekunoskuta

este vorba de acel ''In casa nu mai rezist/De cand tu ai plecat totul e trist.''

Preferi sa fii egoist si sa chinui o saraca fata care poate pune sentiment in relatie doar ca sa scapi tu de amintirea alteia?

De statul in casa se scapa usor cu ajutorul prietenilor, a rudelor....nu cred ca e nevoie sa dezamagesti pe cineva pentru asta.

Nimic...
sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uitarea fostului

scris pe 14 mar 2006 10:30 de verdiuc

Preferi sa fii egoist si sa chinui o saraca fata care poate pune sentiment in relatie doar ca sa scapi tu de amintirea alteia?

De statul in casa se scapa usor cu ajutorul prietenilor, a rudelor....nu cred ca e nevoie sa dezamagesti pe cineva pentru asta.

Nu trebuie neaparat sa dezamagesti.Te porti ok in timpul in care esti cu persoana aia.Iaru cu timpul,te vei putea indragosti de ea...

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uitarea fostului

scris pe 14 mar 2006 14:02 de ExoticDream

Doar ca astfel uiti de o iubire peste care chiar credeai ca nu mai poti trece...este vorba de acel ''In casa nu mai rezist/De cand tu ai plecat totul e trist.''

Mi se pare o gandire extrem de egoista (ca sa nu spun criminala) sa scoti castanele din foc cu mana altuia! Tu suferi, esti trist, nu mai rezisti in casa si ce te gandesti?!? Ia sa imi fac eu o relatie noua si rezolv problema: am cu cine sa ma plimb, sarut, fac sex, in fond, tot tehnica aia e, indiferent de persoana, uit si de fosta cu ocazia asta, ce importanta are daca nu simt nimic pentru cea noua? Si, cel mai grav, ce conteaza ca ea s-ar putea sa simta pentru mine?!?

Chestia asta mi se pare mai perversa decat flirto-vrajeala baietasilor care arunca si ei momeala, daca se prinde, asta e, insa cel putin in cazul lor exista o sansa mica de a se naste totusi o relatie, avand in vedere ca baietasii nu sunt implicati in alte povesti! Tu chiar nu te gandesti cat de mult rau poti face unui suflet care nu are alta "vina" decat aceea de a-ti fi fost aproape la nevoie? Cred ca ar trebui sa-ti schimbi radical modul de gandire in probleme sentimentale, este pacat sa te razbuni pe altii pentru propriile dureri (in plus, dovedesti slabiciune, ori.... esti barbat, nu?)

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uitarea fostului

scris pe 14 mar 2006 14:11 de verdiuc

Mi se pare o gandire extrem de egoista (ca sa nu spun criminala) sa scoti castanele din foc cu mana altuia! Tu suferi, esti trist, nu mai rezisti in casa si ce te gandesti?!? Ia sa imi fac eu o relatie noua si rezolv problema: am cu cine sa ma plimb, sarut, fac sex, in fond, tot tehnica aia e, indiferent de persoana, uit si de fosta cu ocazia asta, ce importanta are daca nu simt nimic pentru cea noua? Si, cel mai grav, ce conteaza ca ea s-ar putea sa simta pentru mine?!?

Chestia asta mi se pare mai perversa decat flirto-vrajeala baietasilor care arunca si ei momeala, daca se prinde, asta e, insa cel putin in cazul lor exista o sansa mica de a se naste totusi o relatie, avand in vedere ca baietasii nu sunt implicati in alte povesti! Tu chiar nu te gandesti cat de mult rau poti face unui suflet care nu are alta "vina" decat aceea de a-ti fi fost aproape la nevoie? Cred ca ar trebui sa-ti schimbi radical modul de gandire in probleme sentimentale, este pacat sa te razbuni pe altii pentru propriile dureri (in plus, dovedesti slabiciune, ori.... esti barbat, nu?)

Nu este criminal deloc.Persoana cea noua pe care iti doresti sa o introduci in viata ta,este o persoana agreabila,o persoana pe care iti dai seama ca,odata cu trecerea timpului,este una la care ai putea ajunge sa tii.Nu iti propui deloc sa ''iti bati joc de ea''.Sau asta se intampla in masura in care un timp,destul de scurt,nu vei tine la ea asa cum ar trebui.Pe de alta parte,nu in orice relatie tii la persoana aceea de la inceput.
Iar cu timpul se va intampla si ceea ce ti-ai dorit.Sa o uiti pe cea veche si sa tii la cea noua.
Important este sa nu iti propui sa iti bati joc de ''inlocuitoare''.

sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uitarea fostului

scris pe 14 mar 2006 15:45 de Nekunoskuta

Important este sa nu iti propui sa iti bati joc de ''inlocuitoare''.

Normal ca nu-ti propui asta dar totusi ea e inlocuitoarea, ea e cea care practic te consoleaza. Poate inca o iubesti pe fosta, cum poti gandi ca in timp poate te indragostesti de actuala? Din ce zici tu e ceva ciudat intre suferinta dupa fosta relatie si avantul in actuala relatie.

Nimic...
sus

pinul

Guest

scris pe 14 mar 2006 17:41 de pinul

Am facut exact asa ceva. Bine relatia pe care am avut-o a fost total distructiva, moral vorbind. Am suferit enorm si m-am aruncat in bratele primului venit. Si...mi-am batut joc de sentimentele lui, lucru de care imi pare rau acum. El s-a atasat de mine, iar eu nu i-am putut raspunde la fel. Dupa o perioada de timp, am incheiat aceasta relatie, dar m-am urat pentru ce facusem. Nu, nu este indicat sa incerci sa uiti o poveste fortand alta. Cineva va avea de suferit,iar faza cu "pofta vine mancand" si la un moment dat vei avea sentimente nu functioneaza intotdeauna.
sus

LonelyGirl

Expert member
1322 mesaje

Re: Re: Re: Uitarea fostului

scris pe 14 mar 2006 19:49 de LonelyGirl

Mie mi s-a intamplat si a mers.Situatia insa a fost cea descrisa de nekinoskuta.Pe de alta parte,printr-un comportament putin ciudat al meu,a rezultat ceea ce a zis ExoticDream,si anume suferitul ei,si urmarea,o despartire in timp...
Dar macar se uita fosta.Si se scapa de o suferinta degradanta.

Dar se provoaca o alta suferinta, unei alte persoane

Ti-e bine?Stai linistit, o sa treci si peste asta!

Dragostea catre Prietenie: Si daca eu exist, tu ce rost mai ai?
Prietenia: Eu las un zambet acolo unde tu lasi o lacrima...
sus

Bozgoru

Expert member
3081 mesaje

Re: Re: Re: Re: Uitarea fostului

scris pe 15 mar 2006 04:02 de Bozgoru

Nu.. nu e bine.. ca poate mai exista o sansa sa te impaci cu fostul..pe care il iubesti... si care.. poate te iubeste...! nu asa se da uitarii o relatie!
sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

40 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online