Ciclu in timpul sarcinii?

Pagina 1 din 1
1

baterfly

Guest

Ciclu in timpul sarcinii?

scris pe 14 apr 2006 14:45 de baterfly

e posibil sa ai ciclu in timpul sarcinei
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: sarcina

scris pe 14 apr 2006 15:42 de Nekunoskuta

Nu.

Nimic...
sus

Farfalla

Veteran member
416 mesaje

Re: sarcina

scris pe 14 apr 2006 16:28 de Farfalla

Este posibil numai in cazul unei sarcini extrauterine, dar aceea nu se numeste menstruatie ci este o hemoragie uterina, care tine 2-3 zile. O sarcina extrauterina se manifesta prin dureri abdominale si hemoragii uterine survenind dupa o intarziere a fluxului menstrual intre 3 si 6 saptamani, in general.
Dar cum a zis si Nekunoskuta menstruatie in timpul sarcini nu este posibil

Eu nu sunt altceva decat o pata de sange care vorbeste ...
sus

bluu

Newbie
5 mesaje

Re: Re: sarcina

scris pe 15 apr 2006 19:14 de bluu

Este posibil numai in cazul unei sarcini extrauterine, dar aceea nu se numeste menstruatie ci este o hemoragie uterina, care tine 2-3 zile. O sarcina extrauterina se manifesta prin dureri abdominale si hemoragii uterine survenind dupa o intarziere a fluxului menstrual intre 3 si 6 saptamani, in general.
Dar cum a zis si Nekunoskuta menstruatie in timpul sarcini nu este posibil

Pe Eva.ro se spune altceva. Unele femei au spus ca au avut menstruatie timp de cateva luni, concomitent cu sarcina.
De fapt, care e adevarul?
sus

bluu

Newbie
5 mesaje

Re: Re: Re: sarcina

scris pe 16 apr 2006 11:45 de bluu

dati-va si voi osteneala si raspundeti..
sus

Farfalla

Veteran member
416 mesaje

Re: Re: Re: sarcina

scris pe 16 apr 2006 13:45 de Farfalla

Pe Eva.ro se spune altceva. Unele femei au spus ca au avut menstruatie timp de cateva luni, concomitent cu sarcina.
De fapt, care e adevarul?
Pai da, dar aceea nu se poate numi menstruatie pentru ca ea de obicei apare la 2-3 saptamani cand trebuie sa vina menstruatia normala si tine decat 2-3 zile,cum am zis mai sus aceea este o hemoragie uterina. Am scris mai demult despre sarcina extrauterina :SARCINA EXTRAUTERINA. Sarcina care se dezvolta in afara cavitatii uterine. SINONIM: sarcina ectopica.
O sarcina extrauterina(S.E.U.), apare cam in 2% dintre sarcini.

DIFERITE TIPURI DE SARCINA EXTRAUTERINA. In 96% dintre cazuri, oul se implanteaza in trompa lui Fallopio(saricna tubara). Alte localizari, mai rare, sunt tuboovariene sau peritoneale(in cavitatea abdominala).

FACTORI DE RISC.Factorii de risc care explica cresterea frecventei sarcinilor extrauterine se grupeaza in mai multe categorii.
- Frecventa crescanda a bolilor cu transmitere sexuala(B.T.S.) este un factor important: un antecedent de infectie multiplica de 6 ori riscul de sarcina extrauterina prin suprimarea cililor care, in mod normal, tapeteaza trompa si faciliteaza deplasarea ovulului.
- Steriletul, desi atat de eficace in calitate de contraceptiv, creste de 3 ori riscul de sarcina extrauterina in raport cu metodele de contraceptie orala. Steriletele continand progesteron cresc riscul de 6 sau 7 ori. Acest risc, care creste dupa doi ani de utilizare a steriletului, este reversibil atunci cand steriletul este indepartat. In schimb, steriletele nu cresc frecventa sarcinilor extrauterine in raport cu o populatie de femei care nu folosesc contraceptia.
- Tutunul este un factor de risc de saricna extrauterina; cu cat o femeie fumeaza mai mult, cu atat mai mult creste riscul.
- Varsta mamei este o problema: riscul este de 2 ori mai mare pentru femeile intre 35 si 39 de ani si aproape de 4 ori mai mare peste varsta de 40 de ani.
- Chirurgia sterilitatii, chiar daca restabileste permeabilitatea unei trompe, lasa in mod obligatoriu cicatrice si nu repara leziunile preexistente ale mucoasei.
- Procreatia asistata medical, adica fecundatia in vitro si transferul intratubar al gametilor(constand in introducerea spematozoizilor si ovulului intr-o trompa), creste de 2 ori riscul unei sarcini extrauterine
- Alti factori de crestere a frecventei sarcinilor extrauterine sunt micropilulele (contraceptive orale slab dozate) si faptul de a fi avut deja un astfel de sarcina.

SIMPTOME SI SEMNE. O sarcina extrauterina se manifesta prin dureri abdominale si hemoragii uterine surbenind dupa o intarziere a fluxului menstrual intre 3 si 6 saptamani, in general. In fapt, oul se dezvolta intr-un tesut care nu este facut pentru a-l primi si pe care in intinde. Atunci cand oul este grefat in ampula tubara, sarcina poate sa continuie mai mult timp, embrionul putand sa-si continuie dezvoltarea in abdomen.

DIAGNOSTIC SI EVOLUTIE. Diagnosticarea precoce a unei sarcini extrauterine este asigurata prin doua examene, asociate de multe ori, practicate in mediu spitalicesc.
- Dozarea, in urina sau in plasma sangvina, a hormonului specific sarcinii, hormonul corionic gonadotrofic ( h.C.G.), secretat de catre corion intai, apoi de catre placenta, organe de hranire a oului, indica un nivel, in general, inferior nivelului asteptat pentru varsta gestationala.
- Ecografia poate pune in evidenta o activitate cardiaca embrionara in afara uterului. In afara acestui semn direct, examenul poate pune in evidenta un gol uterin care nu corespunde cu data sarcinii.
Pericolul unei sarcini extrauterine rezita in ruperea trompei, care poate antrena o hemoragie interna de importanta mai mare sau mai mica si se afla la originea leziunilor ireversibile. Totusi, aceasta complicatie, care constituie o urgenta chirurgicala a devenit exceptionala.

TRATAMENT SI PROGNOSTIC. O sarcina extrauterina pe cale de regresie spontana trebuie supravegheata din cauza riscului de rupere a trompei. Toate celelalte cazuri necesita un tratament chirurgical, fie radical(ablatia trompei), fie conservativ (pastrarea trompei), dupa caz. Deschiderea abdomenului este indicata atunci cand o hemoragie interna mare urmeaza ruperii bruste a trompei sau cand o efuziune sangvina s-a inchistat si cand s-au creat aderente. Sarcinile ovariana si abdominala au ca indicatie deschiderea abdomenului. In alte cazuri, celiochirurgia (interventie practicata sub control endoscopic) permite sa intervina fara a practica incizii mari. Mai recent, unele echipe chirurgicale au tratat sarcini extrauterine prin puntie sub supraveghere ecografica, asociata cu injectarea locala a unui medicament antimitotic, destinat sa distruga celulele sarcinii extrauterine.
Atunci cand este pus acest diagnostic, pacienta trebuie sa fie spitalizata de urgenta, cu scopul de a preveni o eventuala complicatie (ruperea trompei, in particular ).

sus

Farfalla

Veteran member
416 mesaje

Re: Re: Re: Re: sarcina

scris pe 16 apr 2006 13:48 de Farfalla

P.S. - Aceasta sarcina, sarcina extrauterina este mai rara ...

sus

bluu

Newbie
5 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: sarcina

scris pe 16 apr 2006 16:23 de bluu

Multumesc mult.
sus

alexandra

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Re: sarcina

scris pe 1 ian 2009 12:42 de alexandra

Buna sunt noua...am o intrebare,in timpul sarcinii e posibil sa vina ciclul menstrual???luna asta mi-a venit dar fff putin fatza de lunile trecute...uni zic ca e ff posibil sa iti vina timp de 3,4 luni,ajutati-ma va rog cu un sfat...
sus

ioanalarisa

Newbie
1 mesaje

Re: Ciclu in timpul sarcinii?

scris pe 5 ian 2009 23:54 de ioanalarisa

am si eu o intrebare si as dori un rasp cat mai rapid:este posibil sa ai ciclu in timpul sarcinii?..imi este foarte frica pentru ca eu nu vreau un bebe acum dar am senzatia ca mi s-a umflat putin burtica si pentru 2 zile la rand am avut greturi..momentan am ciclu si mi-a venit la timp si luna trecuta la fel...dar tot imi este frica pentru ca este pentru prima data cand se umfla burtica....iar de obicei aveam dureri...acum nu am si imi curge mai putin decat in datile anterioare..va rog ajutati-ma....
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sarcina

scris pe 6 ian 2009 00:58 de ExoticDream

Buna sunt noua...am o intrebare,in timpul sarcinii e posibil sa vina ciclul menstrual???luna asta mi-a venit dar fff putin fatza de lunile trecute...uni zic ca e ff posibil sa iti vina timp de 3,4 luni,ajutati-ma va rog cu un sfat...

Da, este adevarat, sangerari mai slabe decat cele din timpul menstruatiei pot aparea in prima parte a sarcinii (ciclu fals). De ce nu faci un test de sarcina?

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

deeadeea21

Senior member
92 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sarcina

scris pe 8 ian 2009 14:03 de deeadeea21

fetelor, pot exista intr-adevar sangerari in timpul sarcinii, dar o sa va dati voi seama ca e ceva in neregula. ori e sangerare redusa, ori are alta culoare, ori stiu eu ce alta ciudatenie.in orice caz, daca se intampla asa ceva, chiar singure o sa realizati ca e ceva in neregula. asa ca nu va mai impacientati degeaba

Unde dragoste nu e, raman doar sticlele...
sus

lolita

Guest

Re: Ciclu in timpul sarcinii?

scris pe 24 feb 2009 16:26 de lolita

e posibil sa imi vina ciclul de 2 ori pe luna?
sus

marria_ioanna

Senior member
53 mesaje

Re: Re: Ciclu in timpul sarcinii?

scris pe 24 feb 2009 16:35 de marria_ioanna

tot legat de ciclu...e normal sa dureze mai bine de o saptamana si sa curga "ca la robinet"...fata de alte dati acum mi se pare ca nu se mai opreste.

Traieste clipa si vei fi fericit:X
sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

43 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online