Mici necazuri in dragoste, de vina o fi stresul?

Pagina 1 din 1
1

lolita669

Newbie
6 mesaje

Mici necazuri in dragoste, de vina o fi stresul?

scris pe 3 mai 2006 22:46 de lolita669

De ceva timp am o intrebare destul de intrebatoare.
Sunt cu prietenul de 6 luni, totul a inceput bine si frumos, ne iubim, ne intelegem bine, doar ca.....atunci cand se supara/enerveaza (de obicei din mici prostii : k nui dau bip-uri destule intr-o zi, el a venit sa ma astepte la lic si eu scapasem cu 1 ora mai devreme si stabilisem k el se duce la meditatie si ne vdem a doua zi, etc.)imi trimite un mesaj si imi spune ceva asemanator : " cred ca ar trebui sa luam o pauza, k vad k de la un timp nu ne mai intelegem, ne certam tot mai des, si intotdeuana e vina ta, iti spun eu , asa e cel mai bine, sa ne despartim"; dupa care inchide toate tel si nu pot sa mai dau de el .
In cele din urma imi rasp, ma duc la el acasa si ii prezint problema din punctul meu de vedere(mentionez k variantele mele au fost 80% cazuri corecte, vina a fost 50% eu 50% el)si pan` la urma reusesc sa ne impacam. Intrebarea mea e : de ce e asa dulce si dragutz si imi demonstreaza ca ma iubeste , cand e fericit sau indiferent si cand se supara "stii nu ne potrivim, nu avem un singur lucru in comun!"
p.s. mentionez k pana acum nu a mai avut o relatie mai lunga de 1 luna , anul asta da bacul si eu am fost prima fata cu care a facut dragoste.
astept sfaturile voastre, chiar nu stiu ce sa mai fac...uneori chiar incep sa-l cred ca nu ne potrivim, o fi stresu de la bac de vina, sau....ce ?
multumesc
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: pt veterani....

scris pe 4 mai 2006 00:09 de ExoticDream

Sunt cu prietenul de 6 luni, totul a inceput bine si frumos, ne iubim, ne intelegem bine, doar ca.....atunci cand se supara/enerveaza (de obicei din mici prostii : k nui dau bip-uri destule intr-o zi, el a venit sa ma astepte la lic si eu scapasem cu 1 ora mai devreme si stabilisem k el se duce la meditatie si ne vdem a doua zi, etc.)imi trimite un mesaj si imi spune ceva asemanator : " cred ca ar trebui sa luam o pauza, k vad k de la un timp nu ne mai intelegem, ne certam tot mai des, si intotdeuana e vina ta, iti spun eu , asa e cel mai bine, sa ne despartim"; dupa care inchide toate tel si nu pot sa mai dau de el .
In cele din urma imi rasp, ma duc la el acasa si ii prezint problema din punctul meu de vedere(mentionez k variantele mele au fost 80% cazuri corecte, vina a fost 50% eu 50% el)si pan` la urma reusesc sa ne impacam. Intrebarea mea e : de ce e asa dulce si dragutz si imi demonstreaza ca ma iubeste , cand e fericit sau indiferent si cand se supara "stii nu ne potrivim, nu avem un singur lucru in comun!"
p.s. mentionez k pana acum nu a mai avut o relatie mai lunga de 1 luna , anul asta da bacul si eu am fost prima fata cu care a facut dragoste.
astept sfaturile voastre, chiar nu stiu ce sa mai fac...uneori chiar incep sa-l cred ca nu ne potrivim, o fi stresu de la bac de vina, sau....ce ?
multumesc

Prietenul tau are 18-19 ani si esti prima fata cu care are intr-adevar o relatie (prostiile acelea de o luna nu se pot numi astfel), mai ales ca ati facut si dragoste, iar tu ai probabil 16-17 ani. Pentru baieti, varsta asta (18-19) este una teribil de... ciudata, sucita, la care nici ei nu stiu ce vor, tot ceea ce au visat ani de zile (dragoste, sex) se amesteca in sufletul lor, asta ii zapaceste (ei oricum se maturizeaza mai tarziu decat fetele, cred ca nu-ti spun o noutate), sunt schimbatori, acum sunt monumente de tandrete, peste cateva ore se metamorfozeaza in mici monstri capabili sa te faca sa plangi. Adauga stresul legat de examenele care se apropie (toata lumea pe capul lor, tragand de ei sa invete, sa-si aleaga o facultate, alergarea la meditatii, testele) si vei avea tabloul complet al naucelii careia trebuie sa-i faca ei fata. De multe ori, iau decizii pripite pe care le regreta mai tarziu, nu se mai inteleg nici ei insisi, dar'mite cei din jur!

Eu nu spun ca ar fi normal sa-i tolerezi prietenului tau toate toanele (gen 100 de beepuri pe zi, suparari absurde), pari o fata cu capul pe umeri care isi doreste ca el sa se concentreze pe invatat in perioada asta (este o dovada de iubire faptul ca te intereseaza viitorul lui si esti capabila sa sacrifici intalniri si alte lucruri pentru ca el sa poata trece cu bine de lunile de foc care urmeaza). Mai e prea putin timp pana la bac ca sa declansezi niste discutii serioase privind relatia voastra sau sa simulezi o despartire, incearca sa amani asta pana dupa admiterea la facultate, fii tu cea diplomata si gaseste metode ca sa depasesti acele clipe de neincredere in relatie, insa in paralel analizeaza situatia si vezi daca ceea ce spune el este adevarat (va potriviti?). Important este acum sa-l sprijini in aceasta perioada, sa fii cu el in scurtele momente de relaxare, sa-l incurajezi si pe urma.... stati serios de vorba!

Baietii astia sunt.... copii la 18-19 ani, trebuie sa mai ai putintica rabdare daca vrei sa creasca!

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: pt veterani....

scris pe 4 mai 2006 08:59 de valentine

De precizat la textul moderatoarei ca se pot inversa rolurile fara prb...
Adica in loc de fata pune baiat si in loc de baiat pune fata
sus

lolita669

Newbie
6 mesaje

Re: Re: Re: pt veterani....

scris pe 4 mai 2006 09:59 de lolita669

Mersi Exotic de sfat,chiar m-ai ajutat sa ma mai linistesc.
Eu incerc intotdeauna sa il inteleg si de fiecare data cand avea indoieli am reusit sa il conving sa mai astepte pana dupa bac,atunci sa vb, nu acum, dar situatia devine tot mai complicata. Din punct de vedere psihic, el e distrus si incet incet cred ca o sa ajung si eu sa clachez.
Mai e putzin, o sa incerc sa fie totul cat mai bine pt amandoi.
10x
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Re: Re: pt veterani....

scris pe 4 mai 2006 10:39 de valentine

Sa stii un lucru...acolo unde exista cearta,exista si multa iubire

Cuplurile care nu se cearta deloc ori nu se iubesc ori e ceva in neregula cu ei...
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: pt veterani....

scris pe 4 mai 2006 16:10 de Nekunoskuta

Eu te sfatuiesc sa nu mai fii tu mereu cea care se duce sa se impace. Lasa-l o data sa vezi ce face dupa ce se supara si zice sa va despartiti. Acum el s-a invatat ca poate sa-ti zica asa si intr-o zi-doua te duci la el sa te impaci. Lasa-l sa vada cum e cand nu mai faci tu primul pas si cand risca sa te piarda din cauza unei chestii pe care a facut-o fara sa gandeasca mult inainte

Nimic...
sus

LonelyGirl

Expert member
1322 mesaje

scris pe 4 mai 2006 18:38 de LonelyGirl

Pana dupa bac lasa-l asa ca sa nu risti sa ti se reproseze si un eventual esec.Dar trebuie sa te impui.Nu uita de mandria ta, orgoliul tau si personalitatea ta.Daca intr-o zi se va intampla sa va despartiti sa sti ca nu va conta intelegerea ta de acum sau faptul ca desi nu ai fost de vina ai luat vina asupra ta mereu.Iar daca tu vei lasa lucrurile sa decurga in acest mod si mai departe, se prea poate ca intr-o buna zi sa te trezesti ca i-ai oferit tot, ai incercat tot, ai facut tot si totusi...renunta el.

Ti-e bine?Stai linistit, o sa treci si peste asta!

Dragostea catre Prietenie: Si daca eu exist, tu ce rost mai ai?
Prietenia: Eu las un zambet acolo unde tu lasi o lacrima...
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 5 mai 2006 00:00 de ExoticDream

Sa stii un lucru...acolo unde exista cearta,exista si multa iubire

Corect doar daca zici un pic pe dos ("acolo unde exista multa iubire, exista si cearta" ) si cu conditia ca cearta sa se intample relativ rar si din motive marunte!

Cuplurile care nu se cearta deloc ori nu se iubesc ori e ceva in neregula cu ei...

Aha...., iar cuplurile care se cearta foarte des sigur sunt in neregula!!!

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 5 mai 2006 00:04 de ExoticDream

Mersi Exotic de sfat,chiar m-ai ajutat sa ma mai linistesc.
Eu incerc intotdeauna sa il inteleg si de fiecare data cand avea indoieli am reusit sa il conving sa mai astepte pana dupa bac,atunci sa vb, nu acum, dar situatia devine tot mai complicata. Din punct de vedere psihic, el e distrus si incet incet cred ca o sa ajung si eu sa clachez.
Mai e putzin, o sa incerc sa fie totul cat mai bine pt amandoi.
10x

Mi se pare ca numai tu lupti pentru aceasta relatie, nekunoskuta are dreptate, ar trebui sa-l lasi din cand in cand sa vada si cum este cand nu te duci la el sa faceti pace, insa asta DUPA examene!

De ce spui ca el este distrus din punct de vedere psihic?!? Din cauza stresului examenelor sau a certurilor voastre???

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: pt veterani....

scris pe 5 mai 2006 00:14 de ExoticDream

Daca intr-o zi se va intampla sa va despartiti sa sti ca nu va conta intelegerea ta de acum sau faptul ca desi nu ai fost de vina ai luat vina asupra ta mereu.Iar daca tu vei lasa lucrurile sa decurga in acest mod si mai departe, se prea poate ca intr-o buna zi sa te trezesti ca i-ai oferit tot, ai incercat tot, ai facut tot si totusi...renunta el.

Indiferent cum decurg lucrurile, daca el nu te mai iubeste, intr-o buna zi tot renunta la tine, poti sa stai si in cap, sa-i pui universul la picioare, impanat cu iubirea ta, si tot va pleca, uitand tot ce a fost ca si cum nu s-ar fi petrecut in viata asta.

Poate totusi in cazul lor baiatul se va trezi, isi va da seama daca o iubeste sau nu si lucrurile vor avea happy end, le doresc asta din tot sufletul!

sus

LonelyGirl

Expert member
1322 mesaje

Re: Re: Re: pt veterani....

scris pe 5 mai 2006 14:17 de LonelyGirl

Indiferent cum decurg lucrurile, daca el nu te mai iubeste, intr-o buna zi tot renunta la tine, poti sa stai si in cap, sa-i pui universul la picioare, impanat cu iubirea ta, si tot va pleca, uitand tot ce a fost ca si cum nu s-ar fi petrecut in viata asta.

Poate totusi in cazul lor baiatul se va trezi, isi va da seama daca o iubeste sau nu si lucrurile vor avea happy end, le doresc asta din tot sufletul!

Si eu le doresc asta.Din pacate in ultima vreme happy end-urile parca exista doar in basme

sus

lolita669

Newbie
6 mesaje

scris pe 10 mai 2006 23:16 de lolita669

Si eu le doresc asta.Din pacate in ultima vreme happy end-urile parca exista doar in basme

Am avut "discutia" cu prietenul meu, si am hotarat sa ne despartim pana dupa bac.Vom ramane impreuna intr-un fel, dar o sa ne vedem mult mai rar. Dupa aceea...vedem noi, poate va fi un happy end..sau poate nu.
Va multumesc inca o data pt sfaturi.
sus

ThroughRain

Junior member
42 mesaje

scris pe 10 mai 2006 23:25 de ThroughRain

Am avut "discutia" cu prietenul meu, si am hotarat sa ne despartim pana dupa bac.Vom ramane impreuna intr-un fel, dar o sa ne vedem mult mai rar. Dupa aceea...vedem noi, poate va fi un happy end..sau poate nu.

lolita669 : ai facut o alegere foarte buna.e chiar respectabila eu te'as respecta caci ai ales asta, nu multe fete ar fi facut asa ci ar fi ramas cu el.si eu am fost intr'o astfel de situati dar cu prietena mea si amandoi ne dadeam bacu...
mai intai te'as ruga sa te gandesti ce inseamna pentru tine o relatie?
daca raspunsul tau e comunicare , iubire , pasiune ; in aceasta ordine e foarte bine.Intr'o relatie de iubire daca exista comunicarea deja nu mai e relatie de iubire ci de placere..( va placeti dar nu discutati unele lucruri ). Intr'o relatie serioasa Comunicarea trebuie sa fie totdeauna pe primul loc. totdeauna sa va stiti ofurile/bucuriile si atunci patrunzi cu adevarat in sufletul persoanei de langa tine. iubirea de obicei exista cu aceasta pasiune si impreuna cu comunicarea creste.
ideea de ati gasi prietenul/sotul ideal este sa aveti despre ce discuta si sa te simti bine in compania acestuia cand discutati ( orice, nu doar unele lucruri ).
P.S. acum vei avea si spor la invatat daca nu iti pierzi toata vremea cu baietii nu ? Bafta la B.A.C.
Sa auzim de bine

Through The Rain
sus

baxxu

Senior member
103 mesaje

scris pe 10 mai 2006 23:42 de baxxu

multumesc
hai ca tin cu fetele an seara asta.nu m-i se pare ca te-ar iubi asa cum ai merita.dragostea trece peste bac si toate celelalte.a iubi anseamna sacrificiu,nu mofturi.sa spui ca trebuie sa luam o pauza,?,asta numai daca e grav.numai ca an situatia voastra nu e grav,sunt mai multe mofturi acolo.

fii cel mai bun si ancearca sa-i multumesti pe toti.
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 11 mai 2006 00:41 de ExoticDream

E trist ca ati ajuns la solutia asta, insa, date fiind imprejurarile (comportamentul lui, nu examenele), este varianta corecta. Poate in perioada care urmeaza isi va da seama ce simte pentru tine si daca isi doreste sa fiti impreuna (asa cum scrie la carte) sau nu. Daca nu revine, nu insista, veti merge pe drumuri diferite, fiecare la facultatea lui, si veti depasi momentul.

sus

Duduia

Expert member
607 mesaje

scris pe 11 mai 2006 14:39 de Duduia

sa vedem la ce concluzie ai ajuns TU dupa bac, nu numai el. este posibil sa ai si tu o revelatie, nu doar el.

I am a thounsand kisses deep... dar nu azi
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt veterani....

scris pe 12 mai 2006 01:52 de ExoticDream

sa vedem la ce concluzie ai ajuns TU dupa bac, nu numai el. este posibil sa ai si tu o revelatie, nu doar el.

Daca dupa bac ea isi da seama ca nu-l (mai) iubeste, cred ca e salvata! Mi-e teama insa ca fetele au tendinta sa "uite" din defectele baiatului atunci cand il iubesc....

sus

Duduia

Expert member
607 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt veterani....

scris pe 12 mai 2006 12:33 de Duduia

Mi-e teama insa ca fetele au tendinta sa "uite" din defectele baiatului atunci cand il iubesc....

este valabila si reciproca. sper sa nu fie cazul "din pacate".

sus

SORIN28

Expert member
3805 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt veterani....

scris pe 12 mai 2006 15:29 de SORIN28

Mi-e teama insa ca fetele au tendinta sa "uite" din defectele baiatului atunci cand il iubesc...

Si cand iubim oare nu trebuie sa-l iubim cu tot cu defecte?! Si nu prea cred eu ca merge sa ajungi sa-l iubesti fara sa-i stii si defectele

Radio Greu de difuzat

http://radio-host.ro:8012/
sus

LonelyGirl

Expert member
1322 mesaje

scris pe 13 mai 2006 01:09 de LonelyGirl

Imi pare rau pentru hotararea de moment insa...cine stie...poate candva vei ajunge la concluzia ca asa a fost cel mai bine.Nu intotdeauna fericirea consta in ceea ce credem ca ne face fericiti intr-un anumit moment.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt veterani....

scris pe 13 mai 2006 02:37 de ExoticDream

Si cand iubim oare nu trebuie sa-l iubim cu tot cu defecte?! Si nu prea cred eu ca merge sa ajungi sa-l iubesti fara sa-i stii si defectele

De acord ca il iubim cu tot cu defecte, dar.... cu conditia ca acele defecte sa fie acceptabile, de-asta calea ar fi: il cunosti cat de bine poti, te gandesti daca poti sa accepti ceea ce nu e chiar OK, apoi, daca da, mergi mai departe, daca nu, pui punct.

sus

lolita669

Newbie
6 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt veterani...

scris pe 13 mai 2006 11:34 de lolita669

Salut..sa va mai tin la curent cu ce se mai intampla.
Dupa ce i-am spus k avem nevoie de acea pauza, el s-a opus la inceput dar dupa aceea a acceptat, cu conditia ca de ziua mea, adica prin iulie , dupa ce se va termina totul sa fim din nou impreuna.
Aseara am trecut pe la el prin cartier, si l-am vazut cu o fata, erau destul de apropiati, m-a vazut si mi-a explicat 1h k era doar o amica (nu mai auzisem de ea in 6 luni, cu toate ca ii cunosteam toate prietenele/prietenii).
............
Vroiam sa va intreb acum:un baiat poate sa fie doar "amic" cu o fata ?
p.s. din pctul meu de vedere , mi s-a parut perfecta pt el, avea toate calitatile pe care eu nu le am si el si le-ar dori...nu stiu ce sa cred...........
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt veteran

scris pe 13 mai 2006 16:48 de Nekunoskuta

Aseara am trecut pe la el prin cartier, si l-am vazut cu o fata, erau destul de apropiati, m-a vazut si mi-a explicat 1h k era doar o amica (nu mai auzisem de ea in 6 luni, cu toate ca ii cunosteam toate prietenele/prietenii).
............
p.s. din pctul meu de vedere , mi s-a parut perfecta pt el, avea toate calitatile pe care eu nu le am si el si le-ar dori...nu stiu ce sa cred...........

Da, un barbat poate fi prieten cu o femeie. Dar zic "un barbat" nu un baiat caruia ii joaca hormonii Respectiva era..."doar o amica" (baga de seama ghilimelele)

Nimic...
sus

lolita669

Newbie
6 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt vet

scris pe 14 mai 2006 16:03 de lolita669

(baga de seama ghilimelele)

sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt veterani....

scris pe 14 mai 2006 22:57 de verdiuc

Domnule,eu stiu un lucru clar: da-i drumul,si daca se va intoarce,este al tau.Daca nu se va intoarce,nu l-ai avut niciodata.
Poate ca ar trebui sa incerci asta,oricat de mult ai suferi acum.Daca nu vei face asa,s-ar putea sa suferi mai mult,mai tarziu.

Fericirea este ceva care nu se atinge,dar in cautarea careia merita sa alergi toata viata.
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt vet

scris pe 15 mai 2006 03:11 de ExoticDream

Da, un barbat poate fi prieten cu o femeie. Dar zic "un barbat" nu un baiat caruia ii joaca hormonii Respectiva era..."doar o amica" (baga de seama ghilimelele)

Nota 10 cu felicitari!

sus

Duduia

Expert member
607 mesaje

scris pe 15 mai 2006 14:06 de Duduia

Salut..sa va mai tin la curent cu ce se mai intampla.
Dupa ce i-am spus k avem nevoie de acea pauza, el s-a opus la inceput dar dupa aceea a acceptat, cu conditia ca de ziua mea, adica prin iulie , dupa ce se va termina totul sa fim din nou impreuna.
............

te gandesti prea mult la el si la tine deloc. nu o va face nimeni.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 15 mai 2006 15:09 de ExoticDream

Daca ar fi tinut la tine macar un sfert din cat tii tu la el, nu ar fi acceptat aceasta pauza, mai ales in perioada examenelor cand orice om normal simte nevoia sa fie sustinut moral, sa aiba macar un suflet aproape. Nu-mi suna bine chestia asta!

............

Un raspuns perfect ti-a dat nekunoskuta. Foloseste optiunea de cautare pe forum si vei gasi cel putin un topic in care s-a dezbatut problema prieteniei dintre fete si baieti. Pe vremea aceea si eu credeam ca baietii pot avea simple amice, intre timp insa m-am convins ca asa ceva nu (prea) este posibil, doar barbatii cu capul pe umeri sunt capabili de asa ceva, restul.... gandesc cu alt cap cand vine vorba de (aproape) orice fata!

Mie mi se pare ciudat cum iubitul tau cel aflat in pauza a aterizat direct extrem de aproape de o "amica" de care tu n-ai auzit de luni in sir!

Chiar atat de multe defecte ai?!? El chiar perfectiunea intruchipata este de ii doresti un inger alaturi? Cred ca esti prea dura cu tine.... am impresia ca tu esti cea care merita mai mult.

sus

Bozgoru

Expert member
3081 mesaje

scris pe 19 iun 2006 04:51 de Bozgoru

e si stresu de la bac.. care intervine fara s avrei in subconstient.. dar poate ca asa e o relatie mai frumoasa..si cu certuri... mai ales cand stii ca dupa cearta vine impacare... nu ?
sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

25 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online