Love & Hate

Pagina 1 din 1
1

DarkAngel

Expert member
1098 mesaje

Love & Hate

scris pe 29 iun 2006 19:16 de DarkAngel

Stiti voi expresia asta: "there is a thin line between love and hate" Ce credeti chiar este asa ? adica... mai is momente in care te certi cu persoana iuibita si sa ajungi la o stare in care sa poti zice ca o urasti ? si daca chiar este asa o "linie" subtire intre dragoste si ura ce poate fi facut ca acea linie sa nu fie calcata ?
sus

BeyondGirl

Senior member
69 mesaje

Re: Love & Hate

scris pe 29 iun 2006 19:23 de BeyondGirl

E al naibiiii de subtire... si pe moment simti furie, ura, ciuda

I-am dat o palma ... so what?? peste cateva ore am vorbit la telefon si i-am zis "te iubesc, prostule!"

I-am spus sa se gandeasca de 2 ori inainte de a face ceva care ne va afecta relatia.

Don't take it for granted!
sus

DarkAngel

Expert member
1098 mesaje

Re: Re: Love & Hate

scris pe 29 iun 2006 19:42 de DarkAngel

E al naibiiii de subtire... si pe moment simti furie, ura, ciuda

I-am dat o palma ... so what?? peste cateva ore am vorbit la telefon si i-am zis "te iubesc, prostule!"

I-am spus sa se gandeasca de 2 ori inainte de a face ceva care ne va afecta relatia.
Mda... asta ma duce cu gandu sa tind sa afirm ca ura ar fi o manifestare a unei iubiri neimplinite.. si defapt e cealalta latura a iubirii dar cred ca as exagera daca zic asta.... oricum e o granita invizibila intre astea doua si nu prea imi place
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Love & Hate

scris pe 30 iun 2006 01:20 de ExoticDream

Mda... asta ma duce cu gandu sa tind sa afirm ca ura ar fi o manifestare a unei iubiri neimplinite.. si defapt e cealalta latura a iubirii dar cred ca as exagera daca zic asta.... oricum e o granita invizibila intre astea doua si nu prea imi place

Eu nu cred ca exista o linie subtire intre dragoste si ura, niciodata nu am putut sa urasc ce am iubit si invers. Cand iubesti cu adevarat (nu impresii de vrajealo-flirtuiala), sentimentul este prea puternic, prea indus in fiecare celula a fiintei tale ca sa poata disparea brusc sau transforma in orice altceva. Acesta este motivul pentru care cine iubeste nu poate ucide dragostea in cateva saptamani, oricata vointa ar avea. Cine poate...., ei bine, acela nu a iubit cine stie cat.

Stiu insa cazuri de genul celor amintite de tine: iubesti, nu esti iubit sau esti inselat sau ti se pare, si atunci simti nevoia sa omori cu rautate sentimentul pe care il porti inutil in suflet... Mi s-a servit aceasta replica la un moment dat, ca o justificare pentru moartea rapida a iubirii, insa nu cred in asa ceva; ori iubesti si atunci te rupi cu greu, in timp, indiferent din ce motive s-a petrecut despartirea, ori a fost te miri ce si mai nimic si atunci gasesti aceasta scuza ca sa nu pari insensibil fata de celalalt.

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

DarkAngel

Expert member
1098 mesaje

Re: Re: Re: Re: Love & Hate

scris pe 30 iun 2006 01:36 de DarkAngel

Eu nu cred ca exista o linie subtire intre dragoste si ura, niciodata nu am putut sa urasc ce am iubit si invers. Cand iubesti cu adevarat (nu impresii de vrajealo-flirtuiala), sentimentul este prea puternic, prea indus in fiecare celula a fiintei tale ca sa poata disparea brusc sau transforma in orice altceva. Acesta este motivul pentru care cine iubeste nu poate ucide dragostea in cateva saptamani, oricata vointa ar avea. Cine poate...., ei bine, acela nu a iubit cine stie cat.

Stiu insa cazuri de genul celor amintite de tine: iubesti, nu esti iubit sau esti inselat sau ti se pare, si atunci simti nevoia sa omori cu rautate sentimentul pe care il porti inutil in suflet... Mi s-a servit aceasta replica la un moment dat, ca o justificare pentru moartea rapida a iubirii, insa nu cred in asa ceva; ori iubesti si atunci te rupi cu greu, in timp, indiferent din ce motive s-a petrecut despartirea, ori a fost te miri ce si mai nimic si atunci gasesti aceasta scuza ca sa nu pari insensibil fata de celalalt.

Mda asa e ce zici tu dar io zic de momentele alea cand te enervezi si zici tot ce nu vrei sa zici si dupa aia iti pare rau ca ai zis aia.... ma intreb daca in momentele alea chiar asa simtzi chiar urasti persoana iubita sau doar nu te poti controla si zici la nervi...fara sa fie asa cum zici (nici macar in momentul iesirii respective)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Love & Hate

scris pe 30 iun 2006 02:15 de ExoticDream

Mda asa e ce zici tu dar io zic de momentele alea cand te enervezi si zici tot ce nu vrei sa zici si dupa aia iti pare rau ca ai zis aia.... ma intreb daca in momentele alea chiar asa simtzi chiar urasti persoana iubita sau doar nu te poti controla si zici la nervi...fara sa fie asa cum zici (nici macar in momentul iesirii respective)

Nu cred ca ura este ceea ce simti "la nervi", poate cuvinte insuficient gandite mai arunci in astfel de situatii, dar o palma mi se pare deja un lucru grav. Chiar daca greseala ii apartine partenerului si este una mare (de exemplu, te-a inselat), demn este sa spui ce ai de spus si... atat.

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

BeyondGirl

Senior member
69 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Love & Hate

scris pe 30 iun 2006 07:34 de BeyondGirl

Nu mi vorbiti din carti...
Ca daca afli ca te-a inselat, iti vine sa-l/s-o omori (nu luati totul mot-a-mot), simti furie, nu intelegi why, nu accepti... si-atunci e usor pe moment sa simti ura.

Esential, zic eu, este daca sentimentul persista ... daca e love ... hate nu are prea multe sanse de izbanda .. fiindca indiferent ce ar face celalalt, tot iubesti, poate evntual ajungi sa consideri ca nu mai merita iubirea ta...

Bonne courage!

Don't take it for granted!
sus

Kaly

Veteran member
216 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Love & Hate

scris pe 30 iun 2006 10:09 de Kaly

Nu mi vorbiti din carti...
Ca daca afli ca te-a inselat, iti vine sa-l/s-o omori (nu luati totul mot-a-mot), simti furie, nu intelegi why, nu accepti... si-atunci e usor pe moment sa simti ura.

Esential, zic eu, este daca sentimentul persista ... daca e love ... hate nu are prea multe sanse de izbanda .. fiindca indiferent ce ar face celalalt, tot iubesti, poate evntual ajungi sa consideri ca nu mai merita iubirea ta...

Bonne courage!

Eu spun ca atunci cand iubesti, nu mai este loc nici macar pentru o mica adiere de ura. Si mai spun ca in dragoste nu exista jumatati de masura. E dragoste si atat. A, ca exista certuri, e adevarat. Dar sunt furtuni trecatoare, dupa care intotdeauna iese soarele. Cine spune ca intre dragoste si ura exista o linie foarte firava, acela probabil ca nu a iubit cu adevarat sau nu stie sa iubeasca.

Atunci cand iti doresti cu adevarat ceva, intreg Universul conspira sa iti realizeze visul
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Love & Hate

scris pe 30 iun 2006 12:15 de ExoticDream

Eu spun ca atunci cand iubesti, nu mai este loc nici macar pentru o mica adiere de ura. Si mai spun ca in dragoste nu exista jumatati de masura. E dragoste si atat. A, ca exista certuri, e adevarat. Dar sunt furtuni trecatoare, dupa care intotdeauna iese soarele. Cine spune ca intre dragoste si ura exista o linie foarte firava, acela probabil ca nu a iubit cu adevarat sau nu stie sa iubeasca.

sus

Kaly

Veteran member
216 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Love & Hate

scris pe 30 iun 2006 14:00 de Kaly

merci, merci

Atunci cand iti doresti cu adevarat ceva, intreg Universul conspira sa iti realizeze visul
sus

Dysdera

Veteran member
378 mesaje

scris pe 30 iun 2006 18:25 de Dysdera

Stiti voi expresia asta: "there is a thin line between love and hate" Ce credeti chiar este asa ? adica... mai is momente in care te certi cu persoana iuibita si sa ajungi la o stare in care sa poti zice ca o urasti ? si daca chiar este asa o "linie" subtire intre dragoste si ura ce poate fi facut ca acea linie sa nu fie calcata ?

ma indoiesc ca sentimentul la care te referi tu este ura adevarata...cand urasti cu adevarat o persoana in interiorul tau nu se poate sadi samantza dragostei pentru aceeasi persoana..daca te referi la clasicele povesti in acre ei doi nu se inteleg la inceput si se omoara din priviri apoi se iubesc de parca nu ar mai exista a doua zi..aia nu e ura..e orgoliu si lipsa de comunicare plus atractie sentimente inabusite

"sa placi un baiat pentru calitati si sa-l iubesti pentru defecte"
sus

LonelyGirl

Expert member
1322 mesaje

scris pe 30 iun 2006 19:50 de LonelyGirl

Depinde de felul iubirii.Unul dintre fostii mei iubiti ma uraste azi din tot sufletul.Eu cred ca poti ajunge cel mult la o stare de indiferenta, in nici un caz ura.Concluzia ar fi ca daca ma uraste nu m-a iubit niciodata

Ti-e bine?Stai linistit, o sa treci si peste asta!

Dragostea catre Prietenie: Si daca eu exist, tu ce rost mai ai?
Prietenia: Eu las un zambet acolo unde tu lasi o lacrima...
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 1 iul 2006 01:04 de ExoticDream

Depinde de felul iubirii.Unul dintre fostii mei iubiti ma uraste azi din tot sufletul.Eu cred ca poti ajunge cel mult la o stare de indiferenta, in nici un caz ura.Concluzia ar fi ca daca ma uraste nu m-a iubit niciodata

Este o aberatie sa urasti pe cineva in acest fel, mai ales daca respectivul nu poate fi invinuit de ceva! Cand pleci dintr-o relatie, in cel mai rau caz te poti uri pe tine, fie pentru ca ai fost prea fraier si nu ti-ai dat seama ca celalalt nu te merita, fie pentru ca tu esti cel care si-a ranit partenerul (gresind grav sau, pur si simplu topindu-ti-se sentimentele).

sus

Kaly

Veteran member
216 mesaje

scris pe 3 iul 2006 09:22 de Kaly

Nu neaparat... Si poate nu este neaparat ura, ci mai degraba frustrare. Sau tristetea de a nu te mai avea, care se manifesta violent.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Love & Hate

scris pe 4 iul 2006 02:52 de ExoticDream

Nu neaparat... Si poate nu este neaparat ura, ci mai degraba frustrare. Sau tristetea de a nu te mai avea, care se manifesta violent.

Frustrare? Tristetea de a nu te mai avea? Nici vorba de asa ceva in cazul in care el este cel care a ales sa plece din relatie tocmai pentru ca nu mai simtea nimic! Mai degraba cred ca este un fel de bravada, de fals eroism si orgoliu, un fel de a demonstra ca el este cel care a dictat si dicteaza conditiile, ca un adevarat mascul ce se afla, in timp ce tu nu esti decat o fraiera plangacioasa care nu intelege viteza cu care se deruleaza astazi "iubirile"!

sus

Kaly

Veteran member
216 mesaje

Re: Re: Re: Re: Love & Hate

scris pe 4 iul 2006 09:24 de Kaly

...... care nu intelege viteza cu care se deruleaza astazi "iubirile"!

Hi hi hi... esti grozava. Te seaca rau chestia cu viteza.... SIncer, ai dreptate in ceea ce priveste treaba asta. Astazi, din pacate, totul se consuma cu o viteza turbata... Stii ce cred eu? Ca amandoua ar fi trebuit sa ne nastem in alt secol... Iti dai seama? Vremea eternelor iubiri, baluri, dueluri... Tu fata, iti dai seama cati s-ar duela pentru noi?

sus

carrie

Expert member
823 mesaje

scris pe 4 iul 2006 11:40 de carrie

Hi hi hi... esti grozava. Te seaca rau chestia cu viteza.... SIncer, ai dreptate in ceea ce priveste treaba asta. Astazi, din pacate, totul se consuma cu o viteza turbata... Stii ce cred eu? Ca amandoua ar fi trebuit sa ne nastem in alt secol... Iti dai seama? Vremea eternelor iubiri, baluri, dueluri... Tu fata, iti dai seama cati s-ar duela pentru noi?

tu chiar crezi ca in vremurile alea era intr-adevar asa cum se spune? iubire eterna, bla bla bla...nicidecum...aventuri, adulter si tot ce exista acum era si atunci. doar ca totul se facea "sub perdea". da, majoritatea femeilor se casatoareau virgine ca sa nu sufere oprobiul public (desi existau si atunci metode de "salvare"), dar dupa aceea... mie mi se pare ca acum totul e mai liber si "in vazul tuturor" dar nici pe vremuri nu era totul "roz" si "pur"...

"The best way to predict the future is to invent it"

"I'm in love with my lust/Burning angel wings to dust"
sus

Kaly

Veteran member
216 mesaje

scris pe 4 iul 2006 11:47 de Kaly

tu chiar crezi ca in vremurile alea era intr-adevar asa cum se spune? iubire eterna, bla bla bla...nicidecum...aventuri, adulter si tot ce exista acum era si atunci. doar ca totul se facea "sub perdea". da, majoritatea femeilor se casatoareau virgine ca sa nu sufere oprobiul public (desi existau si atunci metode de "salvare"), dar dupa aceea... mie mi se pare ca acum totul e mai liber si "in vazul tuturor" dar nici pe vremuri nu era totul "roz" si "pur"...

Stiu ca asa e cum spui tu, doar ca eu am luat partea frumoasa a lucrurilor. Atata tot. Si imi mentin punctul de vedere...

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 5 iul 2006 02:50 de ExoticDream

Da, ai dreptate, nu-mi place deloc viteza in acel sens, ea se potriveste cu derularea imbunatatirilor din cadrul tehnologiei, dezvoltarii stiintelor exacte in general, insa, din pacate, ne marcheaza viata personala in mod negativ. Carrie are si ea dreptate cand spune ca si pe vremuri existau violuri, adultere, dar incidenta lor era mult mai scazuta decat astazi, iar pedepsele usturatoare! Nu cred ca ai fi riscat sa-ti pierzi viata pentru o noapte fierbinte in compania unei persoane casatorite sau a unei tinere care s-ar fi opus vehement, astazi insa poti viola nu stiu cate fete si ai sanse mari sa nu faci nici aia 7 ani care erau pana la un moment dat (la cat de corupta este justitia, fetele alea risca sa faca ele inchisoare pentru hartuirea ta!).

Ideea este ca judecam in viteza si nu inseamna ca facem asta neaparat bine, nu avem chef sa ne pierdem timpul analizand, disecand mtivele pentru care o relatie se impiedica din cand in cand, ne e lene sa luptam sa o reparam si/sau sa ne punem palmele in jurul flacarii delicate a iubirii ca sa o ajutam sa nu se stinga, este infinit mai simplu sa incheiem acea relatie si sa o luam de la inceput imediat cu altcineva, fara sa ne pese ce lasam in urma. Devenim din ce in ce mai insensibili, suntem mult mai inculti decat inaintasii nostri (o dovedesc elevii care dau examene astazi, politicienii care nu sunt capabili sa conjuge verbul "a fi", bibliotecile si librariile aproape lipsite de vizitatori, nebunia de kitsch din mass media, exemplele deformate pe care si le insusesc copiii privindu-si parintii ahtiati sa faca bani pe orice cale, rasturnarea ierarhiei valorilor in asa hal incat un cioban care injura ca la usa cortului se afla printre VIPurile noastre si reprezinta un model pentru generatia tanara, proliferarea tiganiei in industria muzicala etc.)

Nu-mi place aceasta lume hidoasa si mi-as fi dorit sa ma nasc cu 1-3 secole mai devreme....

sus

carrie

Expert member
823 mesaje

scris pe 5 iul 2006 13:48 de carrie

Nu-mi place aceasta lume hidoasa si mi-as fi dorit sa ma nasc cu 1-3 secole mai devreme....

nu cred. cu 1-3 secole in urma viata era muuuuuult mai dificila, mai ales pentru o femeie. tu, care tii la educatia ta si la ideea de a reusi in viata prin propriile puteri si de a-ti gasi iubirea adevarata, nu cred ca ai accepta sa fii obligata sa te casatoresti cu cineva pe care nu il indragesti, nu cred ca ai accepta sa depinzi financiar de cineva, nu ai dori sa-ti fie ingradita libertatea de miscare samd. poate in lumea actuala sunt multe exemple negative, multe rasturnari ale ierarhiei valorilor, multe lucruri injuste...dar asta e si nu trebuie neaparat sa te afecteze la modul asta, pentru ca oricum singura iti decizi viata si modul de gandire, chiar si cercul in care te invarti samd, in asa fel incat mizeria sa nu te mai afecteze in asa o mare masura. da, tigania, mahalaua, saracia, prostia, murdaria, mitocania, toate sunt in jurul nostru. ne afecteaza, ne revolta, dar nu avem ce face. cel mai bine este sa incercam sa ignoram ceea ce nu putem schimba.
iar conceptul de iubire absoluta din trecut, cu baluri, printi si printese...hmmmm...trebuie sa iei in considerare ca toti aia erau tineri. ca mai tarziu...mai ales cum femeile nu erau emancipate inca, sau prea putin, adulterul barbatului nu era vazut ca ceva grav...mai sunt multe de adaugat, ca de exemplu conditiile de trai dpdv al igienei si altele. si nu cred ca incidenta faptelor reprobabile era cu mult mai mica, insa de aflat nu se afla asa usor.
oricum cred ca eu vorbesc prea practic si realist acum si tu probabil te referi mai mult la aspectul idealizat al vietii din trecut...

"The best way to predict the future is to invent it"

"I'm in love with my lust/Burning angel wings to dust"
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 6 iul 2006 02:13 de ExoticDream

nu cred. cu 1-3 secole in urma viata era muuuuuult mai dificila, mai ales pentru o femeie. tu, care tii la educatia ta si la ideea de a reusi in viata prin propriile puteri si de a-ti gasi iubirea adevarata, nu cred ca ai accepta sa fii obligata sa te casatoresti cu cineva pe care nu il indragesti, nu cred ca ai accepta sa depinzi financiar de cineva, nu ai dori sa-ti fie ingradita libertatea de miscare samd. poate in lumea actuala sunt multe exemple negative, multe rasturnari ale ierarhiei valorilor, multe lucruri injuste...dar asta e si nu trebuie neaparat sa te afecteze la modul asta, pentru ca oricum singura iti decizi viata si modul de gandire, chiar si cercul in care te invarti samd, in asa fel incat mizeria sa nu te mai afecteze in asa o mare masura. da, tigania, mahalaua, saracia, prostia, murdaria, mitocania, toate sunt in jurul nostru. ne afecteaza, ne revolta, dar nu avem ce face. cel mai bine este sa incercam sa ignoram ceea ce nu putem schimba.
iar conceptul de iubire absoluta din trecut, cu baluri, printi si printese...hmmmm...trebuie sa iei in considerare ca toti aia erau tineri. ca mai tarziu...mai ales cum femeile nu erau emancipate inca, sau prea putin, adulterul barbatului nu era vazut ca ceva grav...mai sunt multe de adaugat, ca de exemplu conditiile de trai dpdv al igienei si altele. si nu cred ca incidenta faptelor reprobabile era cu mult mai mica, insa de aflat nu se afla asa usor.
oricum cred ca eu vorbesc prea practic si realist acum si tu probabil te referi mai mult la aspectul idealizat al vietii din trecut...

De acord ca accesul femeii la educatie era revoltator de restrans (nu m-as fi multumit cu un pic de pian, broderie si limbi straine), iar casatoria hotarata de altii m-ar fi facut sa-mi iau campii! In privinta bunelor maniere, a respectului, a dragostei, totusi, existau cercuri (segmente ale societatii) in care acestea insemnau ceva.

Spui ca astazi avem mai multa independenta, libertate de miscare, asa este, insa, chiar daca dorim sa ne izolam de mizeria, prostia, tigania, minciuna din jurul nostru, este imposibil ca ele sa nu ne atinga, nu putem trai in clopote de sticla: te duci la un interviu pentru un job atractiv si constati ca, desi ai toate cunostintele necesare, este angajata nepoata sotiei fratelui varului finului nu stiu carui sef, chit ca respectiva este proasta de bubuie, mergi sa cumperi ceva din piata si te trezesti ca nu mai ai portofel, intri sa vezi un film in cel mai bun cinematograf din oras si in jurul tau se mananca vartos seminte si se vorbeste (tare) in argou, te urci in autobuz si aproape lesini de aromele pestilentiale emanate de trupuri nespalate de secole, circuli regulamentar cu masina proprie, dar intra in tine un nenorocit care si-a luat carnetul cu 100 de euro etc.

Ce poti face in aceste conditii? Sa-ti gasesti perechea si sa te retragi impreuna cu ea pe o insula exotica pustie? Sa te ocupi de educatia ta pana nu se mai poate si apoi sa zbori spre alte zari, mai civilizate? Sa incerci sa te transformi intr-o persoana insensibila, pentru a nu mai pune la suflet necazurile provenind din imperfectiunea lumii in care traim?

sus

Bozgoru

Expert member
3081 mesaje

scris pe 9 iul 2006 02:07 de Bozgoru

linia este calcata cand intervine despartirea.. atunci... drgostea devine ura si repulsie...
sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

scris pe 16 iul 2006 09:16 de Pasaroi_Cuminte

indiferent in care secol te-ai fi nascut :
"Vivir Asi es Morir de Amor " a spus-o Camilo Sexto in melodia :
"Vivir Asi es Morir de Amor" , asculta versurile , spune multe tipul asta

http://www.youtube.com/watch?v=3hxO_RB27jk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=E9SmQW2TPgM&feature=related

"A phoenix is a mythical bird with a tail of beautiful gold and red plumage or purple and blue.
The bird was also said to regenerate when hurt or wounded by a foe, thus being almost immortal and invincible — it is also said that it can heal a person with a tear from its eyes and make them temporarily immune to death. The phoenix is a symbol of fire and divinity." ( Greek mythology )

"Creierul=locul geometric al neuronilor egal departati de inteligenta situati pe cercul purtator al centrelor de vointa" (Eu,Pasaroi_Cuminte)
sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

16 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online