Efemeritatea iubirii (carpe diem vs indoieli)

Pagina 1 din 1
1

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Efemeritatea iubirii (carpe diem vs indoieli)

scris pe 9 iul 2006 13:46 de ExoticDream

Sa zicem ca ati intalnit partenerul care se apropie cel mai mult de idealul vostru, sa zicem ca feelingul este si reciproc si sansele sa se nasca o iubire frumoasa sunt destul de mari. Va lasati purtati de noile sentimente, visati ca va fi ca-n povesti sau va macina inca de la inceput gandul ca, oricat de minunat ar fi, tot se va sfarsi intr-o zi pentru ca... asa se intampla mereu, iubirea este un sentiment delicat care, spre deosebire de altele (cum este prietenia, de exemplu), nu tine decat.... un strop de eternitate...? Puteti sa traiti cu gandul ca va veni o zi in care fiinta careia i-ati pus sufletul in palme va va spune ca regreta, dar sentimentele i s-au terminat....?

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

DarkAngel

Expert member
1098 mesaje

Re: Efemeritatea iubirii (carpe diem vs indoieli)

scris pe 10 iul 2006 02:43 de DarkAngel

Sa zicem ca ati intalnit partenerul care se apropie cel mai mult de idealul vostru, sa zicem ca feelingul este si reciproc si sansele sa se nasca o iubire frumoasa sunt destul de mari. Va lasati purtati de noile sentimente, visati ca va fi ca-n povesti sau va macina inca de la inceput gandul ca, oricat de minunat ar fi, tot se va sfarsi intr-o zi pentru ca... asa se intampla mereu, iubirea este un sentiment delicat care, spre deosebire de altele (cum este prietenia, de exemplu), nu tine decat.... un strop de eternitate...? Puteti sa traiti cu gandul ca va veni o zi in care fiinta careia i-ati pus sufletul in palme va va spune ca regreta, dar sentimentele i s-au terminat....?

Da... decat sa nu traiesc deloc mai bine e asa si asta este o idee pe care trebe sa o accepti pt ca este foarte probabil sa se ajunga la un sfarsit si daca din cauza asta alegi sa nu traiesti sa nu simti si sa nu inveti nimic din ceea ce urmeaza sa se intample inseamna ca iti este frik sa traiesti si nu mai faci nimic ajungi un looser... e ca si cum tiar fi frik sa treci strada pentru ca exista o posibilitate destul de mare ca cel de la volan sa vorbeasca la telefon si sa nu te vada si sa opreasca la zebra sau pur si simplu sa nu ii prinda bine frana sau sa vina un maniac in viteza si sa nu mai poata sa te ocoleasca.... as a ca eu zic ca mai bine traiesti naibii calumea pt ca nu ai 9 vieti si nici o eternitate la dispozitie si ar fi bine sa iei cat mai mult din fiecare moment si sa-l valorifici si sa-i pastrezi numai partile bune iar cele rele sa iti fie invatzatura de minte pe viitor pentru a nu-ti mai repeta greselile (probabil ca vei inventa altele noi....dar nah asta-i partea amuzanta).... Asa ca eu zic daca poate sa iasa ceva nu rata ocazia ca o sa regretzi pe cand asa.. daca nu o iesit macar sti ca ai incercat si o fost frumos cat o durat.. si ai mai invatat ceva si.. da... ai mai TRAIT (in adevaratul sens al cuvantului nu doar supravietuit )cel putin io asa vad lucrurile si asa incerc sa fac de fiecare data.... acuma daca nu esti deacord sau mai ai ceva de zis... please do
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Efemeritatea iubirii (carpe diem vs indoie

scris pe 10 iul 2006 13:01 de valentine

Clar esti indragostita...
sus

DarkAngel

Expert member
1098 mesaje

Re: Re: Re: Efemeritatea iubirii (carpe diem vs in

scris pe 10 iul 2006 17:08 de DarkAngel

Clar esti indragostita...
hehe
sus

sweetgirl1

Veteran member
221 mesaje

scris pe 10 iul 2006 22:02 de sweetgirl1

Daca am sta mereu cu frica, ...nu am mai traii.Prefer sa risc decat sa regret dupa aceea intrebandu-ma ce ar fi fost daca...Cunosc persoane care dupa o dezamagire in dragoste s-au inchis in ele si au lasat sa treaca pe langa ele ocazii de a trai cu adevarat o dragoste intensa, frumoasa, sincera din cauza fricii.Si daca relatie esueaza o pot vedea ca o sansa de a invata ceva, de a nu comite inca o data anumite greseli.

Daca vrei sa dobandesti puterea de a suporta viata, fii gata sa accepti moartea.
Sigmund Freud
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 11 iul 2006 01:48 de ExoticDream

Cunosc persoane care dupa o dezamagire in dragoste s-au inchis in ele si au lasat sa treaca pe langa ele ocazii de a trai cu adevarat o dragoste intensa, frumoasa, sincera din cauza fricii.

Poti condamna o astfel de atitudine daca nu stii ce inseamna suferinta din dragoste? Uita-te in jur si spune-mi cate relatii minunate, de durata, fericite, observi? La ora actuala, eu stiu doar una..., in schimb cunosc zeci de cupluri care s-au despartit din fel de fel de motive....

Si daca relatie esueaza o pot vedea ca o sansa de a invata ceva, de a nu comite inca o data anumite greseli.

Eu nu m-am referit la relatii care risca sa moara din cauza unor greseli ale partenerilor, ci la cazul mult mai delicat si perfid in care sentimentele se atenueaza pana cand dispar, fara ca vreunul din cei doi sa greseasca....

Un exemplu: am un coleg de liceu care a fost catva ani amic cu o fata din clasa noastra, ea a trait o iubire frumoasa alaturi de un alt baiat, iar colegul meu a vazut cat de fericita se simtea ea in acea vreme. Relatia s-a incheiat (nu stiu de ce) si baiatul asta s-a indragostit de ea, insa se temea... pentru ca se gandea ca si el, peste un timp, va fi un "fost" la fel ca celalalt baiat.... si asta nu pentru ca fata n-ar fi fost OK, ci.... din cauza efemeritatii iubirii.

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Duduia

Expert member
607 mesaje

scris pe 11 iul 2006 15:46 de Duduia

Poti condamna o astfel de atitudine daca nu stii ce inseamna suferinta din dragoste? Uita-te in jur si spune-mi cate relatii minunate, de durata, fericite, observi? La ora actuala, eu stiu doar una..., in schimb cunosc zeci de cupluri care s-au despartit din fel de fel de motive....

Eu nu m-am referit la relatii care risca sa moara din cauza unor greseli ale partenerilor, ci la cazul mult mai delicat si perfid in care sentimentele se atenueaza pana cand dispar, fara ca vreunul din cei doi sa greseasca....

Un exemplu: am un coleg de liceu care a fost catva ani amic cu o fata din clasa noastra, ea a trait o iubire frumoasa alaturi de un alt baiat, iar colegul meu a vazut cat de fericita se simtea ea in acea vreme. Relatia s-a incheiat (nu stiu de ce) si baiatul asta s-a indragostit de ea, insa se temea... pentru ca se gandea ca si el, peste un timp, va fi un "fost" la fel ca celalalt baiat.... si asta nu pentru ca fata n-ar fi fost OK, ci.... din cauza efemeritatii iubirii.

foarte bine, va trai mereu cu indoiala "dar daca". a fost alegerea lui si nu are drept sa se planga.

I am a thounsand kisses deep... dar nu azi
sus

Bozgoru

Expert member
3081 mesaje

Re: Re: Re: Re: Efemeritatea iubirii (carpe diem v

scris pe 11 iul 2006 23:55 de Bozgoru

ma gandeam in primul an de relatie..la chestia asta... acuma... doar sper ca va fii totul bine... am imbatranit sa mai ma gandesc ca totul se va termina.. mai bine stau batarneste in banca mea..si astept sa vedem ce se intampla..poate va fii bine..poate va fii rau..
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Efemeritatea iubirii (carpe di

scris pe 12 iul 2006 02:22 de ExoticDream

ma gandeam in primul an de relatie..la chestia asta... acuma... doar sper ca va fii totul bine... am imbatranit sa mai ma gandesc ca totul se va termina.. mai bine stau batarneste in banca mea..si astept sa vedem ce se intampla..poate va fii bine..poate va fii rau..

Stii.... mie mi se pare teribil de greu sa ma gandesc la asta... Toata lumea spune: "Eheeee, nu va mai fi niciodata ca la inceput, s-a dus vremea cand tremurai de emotie si nu stiai de ce, cand gandurile iti erau tulburi, te intrebai daca te mai suna sau nu, daca te place si ea/el, daca te doreste aproape.... , te inroseai ca sfecla daca te atingea in treacat sau spunea ceva cu dublu inteles, cand nu-l cunosteai suficient de bine ca sa-i intuiesti urmatorul gest, cand te surprindea cu un SMS dulce in miez de noapte, un cuvant soptit in fuga la despartire sau un sarut care iti alunga somnul pentru toata noaptea si te facea sa visezi cu ochii deschisi la cate si mai cate...."

Ce ma roade teribil nu este trecerea la un nivel superior in cadrul relatiei, ci felul strain si rece in care poti privi dupa un timp pe cel care ti-a trezit aceste senzatii, sentimente, vise, ganduri candva, nu pot intelege cum se poate topi iubirea fara ca vreunul sa greseasca si cum te poti indeparta incet-incet de fiinta pe care o iubesti, adica ai iubit-o....

sus

Duduia

Expert member
607 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Efemeritatea iubirii (carp

scris pe 12 iul 2006 13:59 de Duduia

Stii.... mie mi se pare teribil de greu sa ma gandesc la asta... Toata lumea spune: "Eheeee, nu va mai fi niciodata ca la inceput, s-a dus vremea cand tremurai de emotie si nu stiai de ce, cand gandurile iti erau tulburi, te intrebai daca te mai suna sau nu, daca te place si ea/el, daca te doreste aproape.... , te inroseai ca sfecla daca te atingea in treacat sau spunea ceva cu dublu inteles, cand nu-l cunosteai suficient de bine ca sa-i intuiesti urmatorul gest, cand te surprindea cu un SMS dulce in miez de noapte, un cuvant soptit in fuga la despartire sau un sarut care iti alunga somnul pentru toata noaptea si te facea sa visezi cu ochii deschisi la cate si mai cate...."

Ce ma roade teribil nu este trecerea la un nivel superior in cadrul relatiei, ci felul strain si rece in care poti privi dupa un timp pe cel care ti-a trezit aceste senzatii, sentimente, vise, ganduri candva, nu pot intelege cum se poate topi iubirea fara ca vreunul sa greseasca si cum te poti indeparta incet-incet de fiinta pe care o iubesti, adica ai iubit-o....

ne putem da cu parerea mult si bine. mai bine revenim asupra subiectului peste minimum 10 ani. eu, una, m-am saturat sa citesc/ascult teorii. ma apuc iar de trait.

I am a thounsand kisses deep... dar nu azi
sus

sweetgirl1

Veteran member
221 mesaje

scris pe 13 iul 2006 23:39 de sweetgirl1

Daca toti ne-am inchide in noi dupa un raspuns negativ sau o dezamagire ce am face mai departe?Am ramane toti deprimati, fara chef de viata s.a.m.d.Nu mi se pare normal.Cred ca toti am avut cel putin o dezamagire in dragoste.Intradevar sunt mai putine cupluri fericite decat cele nefericite, decat cele care se despart dar asta ar trebui sa ne opreasca sa iubim, sa cautam persoana potrivita, sa nu lasam persoana potrivita sa treaca pe langa noi sau sa ne ascundem de frica unei noi dezamagiri.Nu spun ca trebuie sa ne aruncam intr-o relatie noua fara sa ne gandim, cu capul inainte dar nici sa ne ferim.
Si atunci nu ar trebui sa mai iubim de frica efemeritatii iubirii?Se stie ca iubirea dispare dupa un timp, si ii ia locul lucruri mai importante cum ar fi respectul, atasamentul, increderea si aici nu vreau sa desconsider iubirea, pentru ca si eu consider ca fi ceva important dar asta nu ma va impiedica sa fiu realista.

Daca vrei sa dobandesti puterea de a suporta viata, fii gata sa accepti moartea.
Sigmund Freud
sus

mya

Expert member
1180 mesaje

scris pe 28 iul 2006 20:35 de mya

ma las purtata de val, pt k gandindu-ma prea mult la trecut sau la viitor in cazul asta, punand in prim plan sentimente negativiste reusesc sa nu mai traiesc prezentul. nu mai traiesc momentele, gandindu-ma mereu la ce ar putea fi. daca stim sa intretzinem relatia, nu va sosi cu sigurantza ziua in care pers careia i-am pus sufletul in palme ne va spune ca sentimentele sale s-au terminat. daca nu gresim, sau nu dam motive, nu avem de ce sa-l pierdem/inlaturam. totul consta in cat de bine stie fiecare s-o faca

Viata nu e alcatuita din numarul de respiratii, ci din momentele care iti taie respiratia.

Ce fiinta umbla dimineata in patru picioare, la amiaza in doua, iar seara in trei? Este omul in copilarie, la maturitate si la batranete.

Daca-ti depasesti limitele, esti pedepsit, daca nu ti le depasesti, nu esti om.

Unde anume se afla lacasul sufletului si al cugetului in corpul omenesc? In inima sau in cap?
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 30 iul 2006 21:37 de ExoticDream

ma las purtata de val, pt k gandindu-ma prea mult la trecut sau la viitor in cazul asta, punand in prim plan sentimente negativiste reusesc sa nu mai traiesc prezentul. nu mai traiesc momentele, gandindu-ma mereu la ce ar putea fi. daca stim sa intretzinem relatia, nu va sosi cu sigurantza ziua in care pers careia i-am pus sufletul in palme ne va spune ca sentimentele sale s-au terminat. daca nu gresim, sau nu dam motive, nu avem de ce sa-l pierdem/inlaturam. totul consta in cat de bine stie fiecare s-o faca

In "lumina" relativ trista a trecutului, eu nu mai am curajul sa risc orice si oricum, prefer sa deschid ochii laaaaaaaaaaaaaaaarg de tot si, daca imi place ceea ce vad, discutam....., daca nu, mai astept sau... renunt. Suferinta din dragoste este mult prea dureroasa ca sa o traiesti iar si iar...

sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

20 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online