Are sens institutia casatoriei?

Pagina 1 din 2
1   2   »

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Are sens institutia casatoriei?

scris pe 7 sep 2006 19:12 de ExoticDream

Avand in vedere tendinta poligama a oamenilor in general, numeroasele frustrari, probleme (atat interpersonale, cat si legale) aparute datorita incercarii societatii de a stavili manifestarea acestei tendinte, credeti ca institutia casatoriei isi mai are locul astazi sau ar trebui sa eliberam omenirea (in fine, partea care se straduieste sa pastreze monogamia) din chingile care o impiedica sa-si manifeste liber inclinatiile?!? Daca optati pentru renuntarea la casatorie, cum vedeti problema urmasilor?

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

dazza

Expert member
513 mesaje

Re: Are sens institutia casatoriei?

scris pe 7 sep 2006 20:55 de dazza

Avand in vedere tendinta poligama a oamenilor in general, numeroasele frustrari, probleme (atat interpersonale, cat si legale) aparute datorita incercarii societatii de a stavili manifestarea acestei tendinte, credeti ca institutia casatoriei isi mai are locul astazi sau ar trebui sa eliberam omenirea (in fine, partea care se straduieste sa pastreze monogamia) din chingile care o impiedica sa-si manifeste liber inclinatiile?!? Daca optati pentru renuntarea la casatorie, cum vedeti problema urmasilor?

Casatoria este un pas important in viata,o alta etapa... necesara.
Exista si in zilele noastre cupluri fericite,care chiar au o relatie solida,care nu se detrama la orice suflare de vant.
Vine o perioada cand iti doresti f tare sa te casatoresti sa ai o familie.Vine un moment in care te simti incomplet fara actul ala si fara verigheta aia pe deget.Barbatii cel putin ...cum ai simtul proprietatii mai dezvoltat..isi doresc ca femeia sa nu fie iubita ci sotia lor !

Daca tii prea usor dragostea,zboara,daca o tii prea strans,moare....
sus

Dysdera

Veteran member
378 mesaje

scris pe 7 sep 2006 21:19 de Dysdera

eu cosider ca institutia casatoriei exista in primul rand pentru copii, apoi pentru cei doi care se "iubesc". fiindca la urma urmei iubirea poate muri in monotonie..in frustrari si certuri..si la sfarsit cei doi ajung legati unul de celalalt de copii lor..consider ca societatea umana a creat casatoria si caminul pentru urmasii lor.fiindca la cum e situatia in ziua de azi..pretentia de fidelitate pe viatza intr-o casnicie e utopica..

"sa placi un baiat pentru calitati si sa-l iubesti pentru defecte"
sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

Re: Re: Are sens institutia casatoriei?

scris pe 8 sep 2006 03:35 de Pasaroi_Cuminte

Casatoria reprezinta celula acestui organism numit civilizatie

http://www.youtube.com/watch?v=3hxO_RB27jk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=E9SmQW2TPgM&feature=related

"A phoenix is a mythical bird with a tail of beautiful gold and red plumage or purple and blue.
The bird was also said to regenerate when hurt or wounded by a foe, thus being almost immortal and invincible — it is also said that it can heal a person with a tear from its eyes and make them temporarily immune to death. The phoenix is a symbol of fire and divinity." ( Greek mythology )

"Creierul=locul geometric al neuronilor egal departati de inteligenta situati pe cercul purtator al centrelor de vointa" (Eu,Pasaroi_Cuminte)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 8 sep 2006 12:17 de ExoticDream

la cum e situatia in ziua de azi..pretentia de fidelitate pe viatza intr-o casnicie e utopica..

Prin ce difera fidelitatea in casnicie de astazi fata de cea din alte vremuri? Orice persoana care ajunge la ofiterul starii civile este a priori condamnata sa fie inselata sau/si sa isi insele partenerul dupa un anumit timp? Daca da, care este solutia totusi? Divorturi si casatorii in serie, amanti in paralel (cu pastrarea discretiei sa nu se prinda copiii) sau altceva?!?

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Are sens institutia casatoriei?

scris pe 8 sep 2006 12:21 de ExoticDream

Casatoria reprezinta celula acestui organism numit civilizatie

O celula bolnava, se pare....

sus

mya

Expert member
1180 mesaje

Re: Re: Re: Are sens institutia casatoriei?

scris pe 8 sep 2006 13:22 de mya

Prin ce difera fidelitatea in casnicie de astazi fata de cea din alte vremuri?

totul depinde de membrii casniciei, de principiile lor, de cat de asezatzi "cerebral" sunt. pe vremurile de mult apuse, nu erau atat de multe tentatzii ca astazi de a insela (vezi cluburile, iesirile nocturne). atunci era mai multa moralitate, care la multa lume s-a pierdut pana azi. unii oameni acum nu mai pun accept pe iubirea vesnica, au aparut atatea care pot "produce" satisfactzie, care pot umple de distractzie, desfrau, incat se renuntza greu la ele pt o viata destinata doar unei persoane.

Orice persoana care ajunge la ofiterul starii civile este a priori condamnata sa fie inselata sau/si sa isi insele partenerul dupa un anumit timp?

categoric NU. nu orice persoana, ci doar anumite pers. acele pers care se angajeaza intr-o casatorie fara sa fie pregatitzi, care se joaca de-a dragostea, pers ale caror sentimente se sting ushor (din diverse motive) etc.

Daca da, care este solutia totusi? Divorturi si casatorii in serie, amanti in paralel (cu pastrarea discretiei sa nu se prinda copiii) sau altceva?!?

solutzia ar fii ca orice pers sa se gandeasca foarte bine daca este gata pt a incepe o noua etapa din viata lor alaturi de cineva, sa-si analizeze posibilitatziile, "pachetul" de responsabilitatzi pe care le implica o casnicie, sentimentele. daca totusi se ajunge la a insela, casnicica e compromisa, respectul, increderea, fidelitatea ... se pierd

Viata nu e alcatuita din numarul de respiratii, ci din momentele care iti taie respiratia.

Ce fiinta umbla dimineata in patru picioare, la amiaza in doua, iar seara in trei? Este omul in copilarie, la maturitate si la batranete.

Daca-ti depasesti limitele, esti pedepsit, daca nu ti le depasesti, nu esti om.

Unde anume se afla lacasul sufletului si al cugetului in corpul omenesc? In inima sau in cap?
sus

mya

Expert member
1180 mesaje

Re: Re: Re: Re: Are sens institutia casatoriei?

scris pe 8 sep 2006 13:24 de mya

pentru unele minti, la fel de bolnave ca si "celula casatoriei"

Viata nu e alcatuita din numarul de respiratii, ci din momentele care iti taie respiratia.

Ce fiinta umbla dimineata in patru picioare, la amiaza in doua, iar seara in trei? Este omul in copilarie, la maturitate si la batranete.

Unde anume se afla lacasul sufletului si al cugetului in corpul omenesc? In inima sau in cap?
sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Are sens institutia casatoriei

scris pe 8 sep 2006 14:11 de verdiuc

Casatoria este suprema realizare pentru o persoana,si casatoria ar trebui sa survina dupa ce persoanele in cauza se iubesc si considera ca ele vor ramane impreuna mereu,deci ele ar trebui sa sa aseze 'la casa lor'-sa se casatoreasca.
Din pacate,in ziua de azi institutia casatoriei a ajuns sa fie bagatelizata,si acea hartie in nici nu caz nu reprezinta o garantie a faptului ca cei doi,in cazul in care se vor purta firesc,in continuare,vor ramane impreuna.Iar casatoria a fost bagatelizata,si ca urmare a intrarii declaratiei 'te iubesc' in firesc,ca vocabular,dupa cateva intalniri.Astazi,ajungem 'sa iubim' pe oricine,dupa un timp foarte scurt de timp,fara a ajunge sa cunoastem prea mult persoana in cauza,si de fapt noi ne gandim la alta persoana! Incredibil! Fireste,daca cealalta persoana crede cele spuse,iar ea simte la fel,care este urmatorul pas?...Casatoria,dupa ceva timp: pentru pregatirea efectiva a ei,nu pentru cunoastere.Asadar,casatoria,neavand la baza iubirea celor doi,este firesc ca ea sa nu fie 'de piatra'.
Acest lucru intamplandu-se la tot pasul,iar noi,tinerii,vazand ce se intampla,normal ca ne intrebam: 'mai are rost sa ne casatorim?'

Fericirea este ceva care nu se atinge,dar in cautarea careia merita sa alergi toata viata.
sus

carrie

Expert member
823 mesaje

scris pe 8 sep 2006 14:41 de carrie

pe vremurile de mult apuse, nu erau atat de multe tentatzii ca astazi de a insela (vezi cluburile, iesirile nocturne). atunci era mai multa moralitate, care la multa lume s-a pierdut pana azi. unii oameni acum nu mai pun accept pe iubirea vesnica, au aparut atatea care pot "produce" satisfactzie, care pot umple de distractzie, desfrau, incat se renuntza greu la ele pt o viata destinata doar unei persoane.

mda...sa nu mai credem in povesti cu zane, feti-frumosi si ilene cosanzene care au trait fericiti pana la adanci batraneti!... pe naiba vremurile apuse ca ma si enervez. cati se luau din dragoste in vremurile apuse si cati din cu totul alte motive? cate casatorii erau "pe bune" si cate aranjate, mai ales cu cat urci pe scara sociala? da, facea tanarul serenade domnitei sfioase, dar tot apela la vreo vaduva, curtezana sau alta femeie. nu exista divort, dar infidelitatea nu era ceva deloc iesit din comun nici atunci. de altfel cum sa nu inseli un bosorog impotent(desi sunt destule care au fost fidele) sau o tanara scortoasa educata la scoala de maicute pe principiul "in timp ce barbatul isi face datoria, stai intinsa pe pat cu picioarele usor desfacute, nu fa nici o miscare, nu scoate nici un sunet si gandeste-te la binele tarii". singurele diferente fata de atunci sunt: 1. cel putin teoretic, femeia are libertate sexuala ca si barbatul 2. nu ne mai ascundem atata dupa deget, totul e mai "pe fata". in rest omul a ramas cam la fel.
institutia casatoriei este importanta pentru dezvoltarea armonioasa a urmasilor. in trecut avea si rolul de sprijin financiar pentru femeie, care nu avea dreptul sa munceasca, singurul scop in viata constituindu-l gasirea unei "partide bune" (din pacate in unele cazuri acest rol se mentine si azi).
cat ma priveste pe mine, imi este absolut egal daca ma voi casatori sau nu. depinde ce imi rezerva viata. cu siguranta insa nu voi face nunta cu rochie alba si lautari. cine stie. oricum, ca esti singura sau ca te casatoresti si ai copii, in final este acelasi lucru. copiii pleaca, sotul de obicei moare inainte ca barbatii au speranta de viata mai mica...asa ca la 90 de ani tot singura ramai...

"The best way to predict the future is to invent it"

"I'm in love with my lust/Burning angel wings to dust"
sus

mya

Expert member
1180 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Are sens institutia casatoriei

scris pe 9 sep 2006 23:22 de mya

mda...sa nu mai credem in povesti cu zane, feti-frumosi si ilene cosanzene care au trait fericiti pana la adanci batraneti!...

ca se intampla ce anume, ma rog ?

pe naiba vremurile apuse ca ma si enervez. cati se luau din dragoste in vremurile apuse si cati din cu totul alte motive? cate casatorii erau "pe bune" si cate aranjate, mai ales cu cat urci pe scara sociala? da, facea tanarul serenade domnitei sfioase, dar tot apela la vreo vaduva, curtezana sau alta femeie. nu exista divort, dar infidelitatea nu era ceva deloc iesit din comun nici atunci. de altfel cum sa nu inseli un bosorog impotent(desi sunt destule care au fost fidele) sau o tanara scortoasa educata la scoala de maicute pe principiul "in timp ce barbatul isi face datoria, stai intinsa pe pat cu picioarele usor desfacute, nu fa nici o miscare, nu scoate nici un sunet si gandeste-te la binele tarii".

nu cred ca vb de aceleasi vremuri de mult apuse. de exemplu: ma uit la toate cuplurile din neamul meu, si ii vad inca impreuna, fericitzi, cu copii, luatzi din dragoste. nu ma refer la anii 1800-1800 si ceva

singurele diferente fata de atunci sunt: 1. cel putin teoretic, femeia are libertate sexuala ca si barbatul 2. nu ne mai ascundem atata dupa deget, totul e mai "pe fata". in rest omul a ramas cam la fel.

omu' se mai da si modeleaza si dupa vremurile pe care le traieste , pe langa principiile si mentalitatea pe care le are el.

cu siguranta insa nu voi face nunta cu rochie alba si lautari.cine stie.

de ce nu ?

oricum, ca esti singura sau ca te casatoresti si ai copii, in final este acelasi lucru. copiii pleaca, sotul de obicei moare inainte ca barbatii au speranta de viata mai mica...asa ca la 90 de ani tot singura ramai...

da, dar pana sa moara barbatul (asta daca moare inaintea ta) si pana sa-ti plece copiii, traiesti o viata alturi de ei. pune in balanta un camin si singuratate, si o sa vezi k sunt mari deosebiri depinde adeptul carei partzi esti

sus

carrie

Expert member
823 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Are sens institutia casato

scris pe 10 sep 2006 16:33 de carrie

ca se intampla ce anume, ma rog ?

nu se intampla nimic, in afara de faptul ca vom fi dezamagiti. de fapt fiecare are dreptul sa creada ce vrea.

nu cred ca vb de aceleasi vremuri de mult apuse. de exemplu: ma uit la toate cuplurile din neamul meu, si ii vad inca impreuna, fericitzi, cu copii, luatzi din dragoste. nu ma refer la anii 1800-1800 si ceva

si ce te face sa crezi ca totul e roz in aceste cupluri? si eu ma uit la cuplurile din jurul meu, la multi totul pare ok, insa nu intotdeauna aparenta este corecta. nu contest, existau cupluri fericite intotdeauna, si acum sute de ani, si acum cateva zeci de ani, si in zilele noastre. insa de multe ori totul pare ok si in spatele acestei aparente se ascunde altceva. cunosc destule familii, cu copii, etc., par cupluri fericite, dar cate au in spate de multe ori: divort, apoi reimpacare, aventuri, despartiri temporare etc. nu totul e ceea ce pare. societatea nu era mai morala nici in vremurile la care ma refeream in postul anterior, nici in cazul strabunicilor-bunicilor-parintilor nostri.

omu' se mai da si modeleaza si dupa vremurile pe care le traieste , pe langa principiile si mentalitatea pe care le are el.

normal ca se adapteaza vremurilor. insa nu consider ca vremurile de azi sunt mai "destrabalate" ca cele trecute. au existat epoci si mai si. just human nature.

de ce nu ?

pentru ca nu mi se potriveste.

da, dar pana sa moara barbatul (asta daca moare inaintea ta) si pana sa-ti plece copiii, traiesti o viata alturi de ei. pune in balanta un camin si singuratate, si o sa vezi k sunt mari deosebiri depinde adeptul carei partzi esti

da, depinde. insa singuratatea nu este niciodata totala, nu inseamna o acritura urata, nenorocita si ne******, iar viata de familie nu inseamna numai lapte si miere. daca iei in calcul toate argumentele, balanta este relativ echilibrata. eu inca nu stiu ce voi alege. depinde ce imi va scoate viata in cale.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Are sens institutia casato

scris pe 11 sep 2006 12:48 de ExoticDream

Casatoria este suprema realizare pentru o persoana

Mai exista si alte laturi ale vietii in care se pot obtine realizari marete, nu stiu daca este bine sa punem in aceeasi oala, de exemplu, casatoria si cariera.

si casatoria ar trebui sa survina dupa ce persoanele in cauza se iubesc

Dupa ce se iubesc?!? Eu ma gandeam la varianta in timp ce se iubesc!

casatoria a fost bagatelizata,si ca urmare a intrarii declaratiei 'te iubesc' in firesc,ca vocabular,dupa cateva intalniri.Astazi,ajungem 'sa iubim' pe oricine,dupa un timp foarte scurt de timp,fara a ajunge sa cunoastem prea mult persoana in cauza,si de fapt noi ne gandim la alta persoana! Incredibil!

Incredibil?!? Aminteste-ti ce ti-am scris la postul cu sufletul-pereche, tocmai tu pui problema lui "te iubesc" spus dupa cateva intalniri, a "iubirii" fara sa cunosti persoana??? Cine este de vina daca "ajungem" sa "iubim", daca nu avem rabdarea sa cunoastem inainte de a ne arunca in relatii, daca rostim cuvinte prea mari in comparatie cu realitati prea mici sau inexistente?!? Noi! Ne plangem ca institutia casatoriei este bagatelizata, dar continuam sa ne jucam de-a iubirea, de-a relatia, de-a casatoria, de-a viata! Daca am fi mai maturi, rata despartirilor ar fi mult mai mica!

Fireste,daca cealalta persoana crede cele spuse,iar ea simte la fel,care este urmatorul pas?...Casatoria,dupa ceva timp: pentru pregatirea efectiva a ei,nu pentru cunoastere.

Aici marturisesc ca nu am inteles: cum adica "pentru pregatirea efectiva a ei,nu pentru cunoastere"???

Asadar,casatoria,neavand la baza iubirea celor doi,este firesc ca ea sa nu fie 'de piatra'.
Acest lucru intamplandu-se la tot pasul,iar noi,tinerii,vazand ce se intampla,normal ca ne intrebam: 'mai are rost sa ne casatorim?'

Interesant rationament! Adica noi, fiind constienti de faptul ca o casatorie care nu are la baza sentimente de iubire nu are sanse sa reziste, asadar stiind clar care este motivul "subrezeniei" ei, ne intrebam "normal" ce rost mai are sa ne casatorim!!! That was really funny!!!

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Are sens institutia ca

scris pe 11 sep 2006 12:59 de ExoticDream

insa nu consider ca vremurile de azi sunt mai "destrabalate" ca cele trecute.

Eu cred ca traim vremuri mai destrabalate decat cele mai destrabalate vremuri de altadata. De vina sunt multi factori.... mass media, metodele contraceptive bla bla bla.

da, depinde. insa singuratatea nu este niciodata totala, nu inseamna o acritura urata, nenorocita si ne******, iar viata de familie nu inseamna numai lapte si miere. daca iei in calcul toate argumentele, balanta este relativ echilibrata.

Si totusi.... lipsa unei familii este resimtita acut de fiecare in diferite etape ale vietii sale. Este adevarat ca statutul de celibatar iti permite o libertate mult mai mare, dar este oare asta totul? Poti compara posibilitatea de a-ti alege partenerii sexuali in fel si chip cu emotia pe care o simti ca parinte atunci cand copilul spune "mama, tata", cand face primii pasi, cand reuseste la un examen? Da, copiii te parasesc la un moment dat, dar ai trait decenii langa ei, te-ai bucurat de clipele frumoase, ai ras si plans alaturi de ei si apoi..... nu-i pierzi de tot, chiar daca pleaca la casele lor. M-am referit doar la copii, dar exista desigur si sotul, omul cu care iti impartasesti bucurile si necazurile, sufletul cald care te asteapta acasa dupa o zi infernala la serviciu... Stiu ca exista si reversul: gelozia, minciuna, inselatul, monotonia...., dar, daca tot vorbim de o balanta,.... cred ca a fi singur este mai trist...

sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

scris pe 11 sep 2006 16:05 de Pasaroi_Cuminte

Pai dragostea neconditionata si respectul fata de partener securitatea financiara asigurata toata acestea formeaza un vaccin polivalent

"A phoenix is a mythical bird with a tail of beautiful gold and red plumage or purple and blue.
The bird was also said to regenerate when hurt or wounded by a foe, thus being almost immortal and invincible — it is also said that it can heal a person with a tear from its eyes and make them temporarily immune to death. The phoenix is a symbol of fire and divinity." ( Greek mythology )

"Creierul=locul geometric al neuronilor egal departati de inteligenta situati pe cercul purtator al centrelor de vointa" (Eu,Pasaroi_Cuminte)
sus

mya

Expert member
1180 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Are sens instituti

scris pe 11 sep 2006 19:25 de mya

Eu cred ca traim vremuri mai destrabalate decat cele mai destrabalate vremuri de altadata. De vina sunt multi factori.... mass media, metodele contraceptive bla bla bla.

sunt de aceeasi parere, plus ca pe vremuri nu exista riscul ca orice ticalos sa-ti nenoroceasca viata, violandu-te, cand te intorceai noaptea de la munca, erau alte principii, era teama de justitie, credintza mai mare. insa acum, toate au disparut si in locul lor s-au instalat tot felul de reguli de comportare "bolnavicioase", animalice

dar, daca tot vorbim de o balanta,.... cred ca a fi singur este mai trist...

singuratatea ucide la un moment dat, iar schimbarea partenerilor si libertinajul nu este benefic intotdeuna, naste frustrari in viata unui om, mai mari sau mai mici, in functzie de om

sus

Dysdera

Veteran member
378 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Are sens insti

scris pe 11 sep 2006 20:20 de Dysdera

singuratatea ucide la un moment dat, iar schimbarea partenerilor si libertinajul nu este benefic intotdeuna, naste frustrari in viata unui om, mai mari sau mai mici, in functzie de om

frustrari ca frustrari dar ce sa mai vorbim de bts

sus

mya

Expert member
1180 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Are sens i

scris pe 11 sep 2006 23:19 de mya

frustrari ca frustrari dar ce sa mai vorbim de bts

sa nu mai zic vai de poponetzele lor atunci

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 12 sep 2006 02:27 de ExoticDream

sunt de aceeasi parere, plus ca pe vremuri nu exista riscul ca orice ticalos sa-ti nenoroceasca viata, violandu-te, cand te intorceai noaptea de la munca, erau alte principii, era teama de justitie, credintza mai mare. insa acum, toate au disparut si in locul lor s-au instalat tot felul de reguli de comportare "bolnavicioase", animalice

Pe vremuri, pedepsele erau mai dure, nu-ti dadea mana sa risti sa mori pentru cateva clipe de pasiune salbatica, astazi violezi, incerci sa scapi la mica intelegere cu familia victimei sau primesti 7 ani de inchisoare, faci recurs cu martori mincinosi (stim bine cat de dreapta este justitia!) si ajungi la 4, apoi iesi dupa 1 an pentru "buna purtare" si... violezi din nou ca nu te costa mult!

Astazi, cu atatea mijloace contraceptive, nu mai exista nici teama de sarcini nedorite, drept pentru care te trage ata sa te zbantui in sute de paturi. Tineretul, sufocat de filmele si revistele XXX, lipsit de indrumare in cadrul scolii si familiei, aluneca pe panta inculturii cu fiecare zi care trece, educatia este la pamant, adolescentii se plac dpdv fizic de la varste fragede, schimba 3 propozitii si ajung la sex pentru ca altfel se plictisesc, nu stiu ce sa mai faca intr-o relatie, acumuland zeci-sute de relatii pana la maturitate.

Atmosfera de promiscuitate domneste pretutindeni, anumite slujbe, pozitii sociale si chiar note la scoala/facultate se obtin si prin prestarea de servicii sexuale, lumea face sex fara jena la cinema, pe banci in parc, sub scara blocului, in tufisuri, pe ringul de dans, in toaletele scolilor, restaurantelor, reclamele la TV au si ele tenta sexuala (pana si pungile de Chips fac sex in picioare pe-acolo!), versurile pieselor urlate la maximum pe posturile de radio contin expresii explicite, copiii au ce invata!

Este o lume bolnava de sex fara discernamant!!!

Libertinajul care depaseste o anumita varsta te oboseste, te macina, chiar daca pare fenomenal si toate cuplurile casatorite sunt invidioase! Nu mai ai puterea sa te implici intr-o relatie serioasa, casatoria este compromisa, ramai singur practic toata viata, la cheremul relatiilor trecatoare, care nu cred ca-ti pot aduce satisfactie ani de-a randul. La 40-50 de ani, ajungi sa fii invidios pe cei care si-au intemeiat la timpul potrivit o familie..., iar grupul de oameni in care esti obligat sa fiintezi se reduce la cei ca tine (pentru ca, fiind celibatar, reprezinti un potential pericol pentru cuplurile casatorite), lucru care devine frustrant la un moment dat. Daca te decizi totusi sa te stabilizezi la o singura persoana, de multe ori plaja din care poti alege este limitata la oameni cu probleme (divortati, vaduvi, timizi) - asta presupunand ca nu vrei sa desparti familii!

sus

carrie

Expert member
823 mesaje

scris pe 12 sep 2006 09:00 de carrie

sunt de aceeasi parere, plus ca pe vremuri nu exista riscul ca orice ticalos sa-ti nenoroceasca viata, violandu-te, cand te intorceai noaptea de la munca

poftim?? am impresia ca dati vremurilor trecute o imagine total idealista si lipsita de corespondent in realitate. daca in istorie nu s-a scris prea multe despre violuri sau daca pe vremea impuscatului nu s-a vorbit despre asta, nu inseamna ca nu au existat. si inca cate. si infractionalitatea generala era extrem de ridicata si pe atunci. si constiinta de turma mai puternica decat cea individuala. si razboaie si lupte. si crime. si epidemii. si tot.

iar cu "vremurile destrabalate", parerea mea ramane ca nu este chiar asa, doar ca ne ascundem mult mai putin dupa deget. mi se pare ca vedeti prea multa promiscuitate, desfrau, sex animalic... eu una nu traiesc intr-un cerc de genul acesta, majoritatea persoanelor pe care le cunosc fie au o relatie stabila, fie sunt singure, cunosc chiar cateva fete virgine (la 22-23 de ani), fie au o aventura cand si cand. si cum fiecare vrea sa para, mai ales barbatii, mai activ sexual decat este, diferenta dintre "sex imaginar" si "sex real" este maricica (in special la adolescenti, grupul care va doare, care chiar le infloresc de numa).
si pana la urma, e sexul fara dragoste asa o mare problema? sexul consimtit, facut de 2 adulti, cu dorinta de a se simti bine si a-l face si pe celalalt sa se simta bine, nu e promiscuitate, nu e desfrau, e pur si simplu o modalitate placuta de a-ti petrece timpul. si scriu din nou, daca faci sex nu inseamna ca esti incult, ca nu ai ce vorbi, ca bla bla bla. cunosc si persoane care au aventuri mai mereu si relatii cam niciodata, si totusi sunt oameni cu care ai ce discuta, care se descurca foarte bine pe plan profesional, care au terminat o facultate cu brio, pe bune, nu pe alte "merite". nu ca se face sex ar trebui sa ne doara, ar trebui sa ne doara cand se face fara cap, cand femeia care face sex este privita ca o c**** , cand se rapesc fete pentru prostitutie, cand au loc violuri sau semi-violuri... si dincolo de problemele legate de sex sunt altele mai grave: crimele, coruptia, discriminarea si cate altele. adevarate probleme si nu probleme carora le dam o importanta mai mare decat o au.
lipsa unei casatorii nu inseamna neaparat libertinaj. in fine, continui altadata, ma grabesc.

sus

dazza

Expert member
513 mesaje

scris pe 12 sep 2006 14:16 de dazza

Sa ne amintit de faimosul Ramaru Bine ca l`au omorat

Daca tii prea usor dragostea,zboara,daca o tii prea strans,moare....
sus

LonelyGirl

Expert member
1322 mesaje

scris pe 12 sep 2006 16:11 de LonelyGirl

Bineinteles ca are sens.Poligamii pot renunta la casatorie, nu trebuie enaparat sa faac pe cienva sa sufere sau sa lase niste copii sa creasca fara unul din parinti.Cred ca cei care isi doresc sa se casatoreasca trebuie sa se tgandeasca bien inainte.Nu-ti poti lua jucariile si sa pleci sau sa incalci regulile dupa bunul plac din moment ce ti-ai insusit o astfel de responsabilitate

Ti-e bine?Stai linistit, o sa treci si peste asta!

Dragostea catre Prietenie: Si daca eu exist, tu ce rost mai ai?
Prietenia: Eu las un zambet acolo unde tu lasi o lacrima...
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

scris pe 13 sep 2006 14:18 de Nekunoskuta

Institutia casatoriei nu are sens. Este necesara doar pentru reglementarea situatiei urmasilor, nu si pentru situatia dintr-un cuplu. E chiar mai usor sa te desparti de cineva fara a trece printr-un divort. Nu o sustin dar o accept pentru partea ei legala.

Nimic...
sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

scris pe 13 sep 2006 14:54 de Pasaroi_Cuminte

Institutia casatoriei nu are sens. Este necesara doar pentru reglementarea situatiei urmasilor, nu si pentru situatia dintr-un cuplu. E chiar mai usor sa te desparti de cineva fara a trece printr-un divort. Nu o sustin dar o accept pentru partea ei legala.

Institutia are sens.De asemenea casatoria pune la test cu ADEVARAT iubirea celor doi si nu iubirea declarata.Casatoria este mai mult decat o foaie de hartie ( cum zic unii) este o responsabilitate fatza de tine insuti si fata de cel de langa tine .
Sigur ca unii vor zice "dar o hartie ma leaga eu vreau sa fiu liber bla bla fleosch" .Palavre si nimic mai mult.Cine este cu adevarat liber niciodata nu-l va opri o hartie.
Altii vor spune "dar ce draga o hartie este asa de importanta ? Dragostea e mai importanta decat un certificat " Iarasi palavre de 2 lei pt tonti.Daca hartia/certificatul nu este important atunci semmnaza-l ce mai atatea discutii.
In fine casatoria=seriozitate + sinceritate fata de partener.

Daca unul din ei vrea sa se casatoreasca si altul nu vrea atunci pana aici i-a fost cuplului.
99.99 % din cupluri se despart tocmai acestui motiv.De ce ? Simplu : niciodata nu au fost destul de sinceri unul cu altul

sus

Dysdera

Veteran member
378 mesaje

scris pe 13 sep 2006 16:45 de Dysdera

poftim?? am impresia ca dati vremurilor trecute o imagine total idealista si lipsita de corespondent in realitate. daca in istorie nu s-a scris prea multe despre violuri sau daca pe vremea impuscatului nu s-a vorbit despre asta, nu inseamna ca nu au existat. si inca cate. si infractionalitatea generala era extrem de ridicata si pe atunci. si constiinta de turma mai puternica decat cea individuala. si razboaie si lupte. si crime. si epidemii. si tot.

iar cu "vremurile destrabalate", parerea mea ramane ca nu este chiar asa, doar ca ne ascundem mult mai putin dupa deget. mi se pare ca vedeti prea multa promiscuitate, desfrau, sex animalic... eu una nu traiesc intr-un cerc de genul acesta, majoritatea persoanelor pe care le cunosc fie au o relatie stabila, fie sunt singure, cunosc chiar cateva fete virgine (la 22-23 de ani), fie au o aventura cand si cand. si cum fiecare vrea sa para, mai ales barbatii, mai activ sexual decat este, diferenta dintre "sex imaginar" si "sex real" este maricica (in special la adolescenti, grupul care va doare, care chiar le infloresc de numa).
si pana la urma, e sexul fara dragoste asa o mare problema? sexul consimtit, facut de 2 adulti, cu dorinta de a se simti bine si a-l face si pe celalalt sa se simta bine, nu e promiscuitate, nu e desfrau, e pur si simplu o modalitate placuta de a-ti petrece timpul. si scriu din nou, daca faci sex nu inseamna ca esti incult, ca nu ai ce vorbi, ca bla bla bla. cunosc si persoane care au aventuri mai mereu si relatii cam niciodata, si totusi sunt oameni cu care ai ce discuta, care se descurca foarte bine pe plan profesional, care au terminat o facultate cu brio, pe bune, nu pe alte "merite". nu ca se face sex ar trebui sa ne doara, ar trebui sa ne doara cand se face fara cap, cand femeia care face sex este privita ca o c**** , cand se rapesc fete pentru prostitutie, cand au loc violuri sau semi-violuri... si dincolo de problemele legate de sex sunt altele mai grave: crimele, coruptia, discriminarea si cate altele. adevarate probleme si nu probleme carora le dam o importanta mai mare decat o au.
lipsa unei casatorii nu inseamna neaparat libertinaj. in fine, continui altadata, ma grabesc.

in comparatie cu ziua de azi ma indoiesc ca in trecut erau copii de 12 ani care faceau sex oral cu cainii sau orgii

sus

carrie

Expert member
823 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Are se

scris pe 13 sep 2006 17:11 de carrie

in comparatie cu ziua de azi ma indoiesc ca in trecut erau copii de 12 ani care faceau sex oral cu cainii sau orgii

te indoiesti degeaba. scuze daca par rea, dar: orgiile din roma antica. incest in egiptul antic. casatoriile aranjate intre fete-copile, de 12-13 ani, cu barbati maturi, chiar trecuti. homosexualitatea vazuta ca o virtute in grecia antica. boierii care considerau ca au dreptul sa siluiasca orice fecioara de pe mosie, papi si alti clerici care traiau in desfranarea cea mai crunta. marchizul de sade. hoardele de navalitori (sau soldati) care violau (adesea si omorau) tot ce intalneau in cale. nu are rost sa mai continui. de altfel, nu prostitutia e cea mai veche meserie din lume? nu...sigur inainte oamenii faceau sex doar dupa ce se casatoreau si numai in pozitia misionarului... siiiigur ca da.

ps: cati copii fac sex oral de la 12 ani? cu cainii nici atat. hai sa fim seriosi! nu mai generalizati dupa 2-3 pornosaguri cu nu stiu ce pustimi care circula pe net sau dupa ce zice un copil care se crede mai smecher. din astia sunt 1 din 20 sau mai putini. bine, oricum instinctul sexual se manifesta oricum de la varste extrem de fragede. unii copii si-l manifesta cu inocenta chiar pe la 5-6 ani (bine, in moduri relativ "soft
", si asta de cand lumea).
lumea nu a fost nicidecum un loc mai bun nicicand. dimpotriva, societatea de acum e cea mai buna. nu ma refer dpdv sexual, ci din (aproape) toate punctele de vedere. pe atunci daca barbatul te insela, ceea ce se intampla la fel de des ca acum, eu as tinde sa zic ca chiar mai des, nu aveai ce sa faci. taceai, coseai goblenuri si citeai religie. sau incercai sa o faci si tu. ca sa nu mai vorbim de conditii dpdv tehnic, igienic samd. lumea de acum cateva zeci-sute de ani e mai buna decat cea de acum numai in telenovele. si in anumite carti.

sus

Dysdera

Veteran member
378 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ar

scris pe 13 sep 2006 20:16 de Dysdera

te indoiesti degeaba. scuze daca par rea, dar: orgiile din roma antica. incest in egiptul antic. casatoriile aranjate intre fete-copile, de 12-13 ani, cu barbati maturi, chiar trecuti. homosexualitatea vazuta ca o virtute in grecia antica. boierii care considerau ca au dreptul sa siluiasca orice fecioara de pe mosie, papi si alti clerici care traiau in desfranarea cea mai crunta. marchizul de sade. hoardele de navalitori (sau soldati) care violau (adesea si omorau) tot ce intalneau in cale. nu are rost sa mai continui. de altfel, nu prostitutia e cea mai veche meserie din lume? nu...sigur inainte oamenii faceau sex doar dupa ce se casatoreau si numai in pozitia misionarului... siiiigur ca da.

ps: cati copii fac sex oral de la 12 ani? cu cainii nici atat. hai sa fim seriosi! nu mai generalizati dupa 2-3 pornosaguri cu nu stiu ce pustimi care circula pe net sau dupa ce zice un copil care se crede mai smecher. din astia sunt 1 din 20 sau mai putini. bine, oricum instinctul sexual se manifesta oricum de la varste extrem de fragede. unii copii si-l manifesta cu inocenta chiar pe la 5-6 ani (bine, in moduri relativ "soft
", si asta de cand lumea).
lumea nu a fost nicidecum un loc mai bun nicicand. dimpotriva, societatea de acum e cea mai buna. nu ma refer dpdv sexual, ci din (aproape) toate punctele de vedere. pe atunci daca barbatul te insela, ceea ce se intampla la fel de des ca acum, eu as tinde sa zic ca chiar mai des, nu aveai ce sa faci. taceai, coseai goblenuri si citeai religie. sau incercai sa o faci si tu. ca sa nu mai vorbim de conditii dpdv tehnic, igienic samd. lumea de acum cateva zeci-sute de ani e mai buna decat cea de acum numai in telenovele. si in anumite carti.

din anumite puncte de vedere lumea din trecut era mai buna..din alte puncte de vedere lumea de astazi e mai buna..dar asta e doar la o analiza superficiala a situatiilor de azi si de "ieri" ca sa zic asa..cel mai in masura sa faca o comparatie adecvata intre epoci este o persoana care a trait si epoca fanaticilor crestini s.a.m.d si a libertinajului sexual din ziua de azi...mergi la un batran si spune-i sa faca comparatie..atunci vino la noi cu un raspuns mai putin superficial..parerea mea e neutra..si sunt de parere ca nu poti argumenta care situatie a fost mai buna..cea din trecut sau cea din prezent..daca nu le-ai trait pe amandoua

sus

carrie

Expert member
823 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re

scris pe 13 sep 2006 23:34 de carrie

din anumite puncte de vedere lumea din trecut era mai buna..din alte puncte de vedere lumea de astazi e mai buna..dar asta e doar la o analiza superficiala a situatiilor de azi si de "ieri" ca sa zic asa..cel mai in masura sa faca o comparatie adecvata intre epoci este o persoana care a trait si epoca fanaticilor crestini s.a.m.d si a libertinajului sexual din ziua de azi...mergi la un batran si spune-i sa faca comparatie..atunci vino la noi cu un raspuns mai putin superficial..parerea mea e neutra..si sunt de parere ca nu poti argumenta care situatie a fost mai buna..cea din trecut sau cea din prezent..daca nu le-ai trait pe amandoua

hmmm...nu cred ca neaparat trebuie sa simti totul pe propria piele, mai invatam si din carti, din greselile sau realizarile altora... si depinde ce fel de batran intrebi. normal ca o babuta care a avut un singur barbat si cu ala ascunsi sub cearsaf se va oripila daca va vedea o revista hustler. insa cunosc batrani, barbati ma refer, care vorbeau cumva de genul "in tinerete nu am ratat nici una, doar nu eram prost", "cel mai frumos lucru din viata este sa ai femei cat mai multe pe care sa le regulezi" (nu e o inventie de-a mea, sunt fragmente dintr-o discutie intre 2 barbati de 70-80 de ani pe care am auzit-o), cunosc un batran de 81 de ani care a fost casatorit, are un copil, a fost un om realizat profesional, un om extrem de altruist, care face orice pentru copilul si nepotii sai si care a avut la viata lui...cel putin 100 de femei in pat; un altul cam tot de 80-85 de ani de o moralitate mizerabila, care s-a comportat extrem de rau cu sotia lui (chiar a bagat-o, indirect, in mormant pana la urma) si a avut o gramada de amante de-a lungul casniciei, o batrana care are 3 copii, nici nu stie sigur care este tatal lor, era recunoscuta pe toata strada unde locuia drept "rea de musca" samd. nu sunt inventii de-ale mele, sunt cazuri concrete. poate diferenta cea mai mare este in ceea ce priveste femeile: in trecut, era mai clara delimitarea intre cele "de distractie" si "fetele bune cu care sa iti intemeiezi familia". desi si atunci daca erai desteapta cumva-cumva te descurcai. nu cred in idealismul asta pastoral. daca doi batrani sau doi oameni in jurul varstei de 40-50 ani sunt inca impreuna, nu inseamna ca au fost un cuplu exemplar, ca nu s-a calcat pe langa etc. e greu sa ii privim pe parintii, pe bunicii nostri asa. am in jurul meu destule exemple. stiu ca tatal lui x, prieten de-al meu, a inselat-o pe mama lui x cu cine a apucat, iar femeia a rabdat pentru binele copilului si siguranta financiara, stiu ca mama lui y a avut 2 amanti semi-permanenti in timpul casatoriei, stiu ca sotia lui z nu era o fiinta prea pasionala si trecea cu vederea toate escapadele sotului intrucat acesta era foarte dragut si harnic si aducea multi bani in casa, stiu ca a si b au divortat pentru ca amandoi nu au putut sa se abtina, apoi s-au impacat pentru ca aveau 2 copii minori, nu are rost sa mai enumar. e drept ca stiu si cupluri fericite. dar stiu si cupluri fericite de varste apropiate noua, oameni care, in ciuda varstei fragede, considera, cel putin acum, ca o relatie trebuie respectata, nu concep sa isi insele partenerul etc. sunt oameni si oameni, natura umana a ramas la fel, e doar ceva mai cizelata de civilizatie. omul nu e o fiinta monogama si nici o fiinta pasnica. dimpotriva, e o fiinta patimasa, schimbatoare, poligama, violenta, chiar sadica. doar ca acum e mai "rafinat" ca sa zic asa, pentru ca nu are incotro, fata de trecut (vezi violenta la volan, pe stadioanele de fotbal, pe ringul de box, vezi filmele de actiune, filmele porno etc. versus razboaie, torturi, schingiuri etc.)noroc ca exista legi, nu ne mai putem manifesta instinctul criminal fara a fi pedepsiti.
totusi nu inteleg de ce consideri raspunsul meu anterior superficial. mai degraba este superficial sa condamni o intreaga generatie pentru ca acum se stie de niste lucruri care se faceau dintotdeauna, insa erau ascunse, pentru cateva exemplare. nu toti adolescentii sunt inculti, vulgari, nu toti adolescentii fac sex de la 12 ani, nu toti adolescentii iau droguri, nu toti cei care fac sex o fac ca sa se afle in treaba si pentru ca nu au ce vorbi. nu contest ca exista astfel de specimene, si destul de multe, insa nu putem vorbi de o majoritate. cei care chiar fac asta sunt putini, restul vor sa se integreze in turma si se lauda cu ce nu au vazut. sunt multe cazuri de grupuri de baieti, adolescenti, toti care nu au vazut p**** in viata lor, dar fiecare povesteste ce a facut el (de fapt vazuse pe internet). sau fetite care cred ca sunt mai interesente daca se lauda ca s** pixul si de fapt habar nu au cum arata. sunt si cei care chiar o fac, e plin si de inculti, dar oricum... intotdeauna intr-o tara va fi nevoie de oameni fara educatie care sa faca munca de jos, nu putem fi toti ingineri sau doctori. intotdeauna lumea va fi plina de ratati care se cred sau nu supermani. sunt multi oameni care din ignoranta, lipsa de educatie sau nesansa isi rateaza viata. dar asta e. sunt insa si oameni "de vaza" care sunt latrine morale, precum sunt si oameni saraci care merita cu adevarat titulatura de "om". si la o adica, daca nu esti un tampit, ce daca faci sex la 15 ani? ce daca incerci o mica orgie de 3 persoane ca sa vezi cum este? ce daca ai avut cateva aventuri? independent de astea poti fii un om inteligent, un om capabil de multe dpdv intelectual, profesional, un om capabil de a se implica cu adevarat intr-o relatie cu cineva potrivit, fara sa mai calce pe alaturi (decat, eventual, cu bun-simt si in situatii iesite din comun...dar poate chiar fara sa calce pe alaturi niciodata). te-as ruga sa imi enumeri cateva puncte de vedere din care lumea era mai buna in trecut. mie nu imi vine in minte acum decat faptul ca natura nu era poluata. si ca nu existau bombe si nici cretini care sa le detoneze in avioane sau piete (insa existau altfel de lupte si de crime).

sus

Dysdera

Veteran member
378 mesaje

scris pe 14 sep 2006 04:32 de Dysdera

hmmm...nu cred ca neaparat trebuie sa simti totul pe propria piele, mai invatam si din carti, din greselile sau realizarile altora... si depinde ce fel de batran intrebi. normal ca o babuta care a avut un singur barbat si cu ala ascunsi sub cearsaf se va oripila daca va vedea o revista hustler. insa cunosc batrani, barbati ma refer, care vorbeau cumva de genul "in tinerete nu am ratat nici una, doar nu eram prost", "cel mai frumos lucru din viata este sa ai femei cat mai multe pe care sa le regulezi" (nu e o inventie de-a mea, sunt fragmente dintr-o discutie intre 2 barbati de 70-80 de ani pe care am auzit-o), cunosc un batran de 81 de ani care a fost casatorit, are un copil, a fost un om realizat profesional, un om extrem de altruist, care face orice pentru copilul si nepotii sai si care a avut la viata lui...cel putin 100 de femei in pat; un altul cam tot de 80-85 de ani de o moralitate mizerabila, care s-a comportat extrem de rau cu sotia lui (chiar a bagat-o, indirect, in mormant pana la urma) si a avut o gramada de amante de-a lungul casniciei, o batrana care are 3 copii, nici nu stie sigur care este tatal lor, era recunoscuta pe toata strada unde locuia drept "rea de musca" samd. nu sunt inventii de-ale mele, sunt cazuri concrete. poate diferenta cea mai mare este in ceea ce priveste femeile: in trecut, era mai clara delimitarea intre cele "de distractie" si "fetele bune cu care sa iti intemeiezi familia". desi si atunci daca erai desteapta cumva-cumva te descurcai. nu cred in idealismul asta pastoral. daca doi batrani sau doi oameni in jurul varstei de 40-50 ani sunt inca impreuna, nu inseamna ca au fost un cuplu exemplar, ca nu s-a calcat pe langa etc. e greu sa ii privim pe parintii, pe bunicii nostri asa. am in jurul meu destule exemple. stiu ca tatal lui x, prieten de-al meu, a inselat-o pe mama lui x cu cine a apucat, iar femeia a rabdat pentru binele copilului si siguranta financiara, stiu ca mama lui y a avut 2 amanti semi-permanenti in timpul casatoriei, stiu ca sotia lui z nu era o fiinta prea pasionala si trecea cu vederea toate escapadele sotului intrucat acesta era foarte dragut si harnic si aducea multi bani in casa, stiu ca a si b au divortat pentru ca amandoi nu au putut sa se abtina, apoi s-au impacat pentru ca aveau 2 copii minori, nu are rost sa mai enumar. e drept ca stiu si cupluri fericite. dar stiu si cupluri fericite de varste apropiate noua, oameni care, in ciuda varstei fragede, considera, cel putin acum, ca o relatie trebuie respectata, nu concep sa isi insele partenerul etc. sunt oameni si oameni, natura umana a ramas la fel, e doar ceva mai cizelata de civilizatie. omul nu e o fiinta monogama si nici o fiinta pasnica. dimpotriva, e o fiinta patimasa, schimbatoare, poligama, violenta, chiar sadica. doar ca acum e mai "rafinat" ca sa zic asa, pentru ca nu are incotro, fata de trecut (vezi violenta la volan, pe stadioanele de fotbal, pe ringul de box, vezi filmele de actiune, filmele porno etc. versus razboaie, torturi, schingiuri etc.)noroc ca exista legi, nu ne mai putem manifesta instinctul criminal fara a fi pedepsiti.
totusi nu inteleg de ce consideri raspunsul meu anterior superficial. mai degraba este superficial sa condamni o intreaga generatie pentru ca acum se stie de niste lucruri care se faceau dintotdeauna, insa erau ascunse, pentru cateva exemplare. nu toti adolescentii sunt inculti, vulgari, nu toti adolescentii fac sex de la 12 ani, nu toti adolescentii iau droguri, nu toti cei care fac sex o fac ca sa se afle in treaba si pentru ca nu au ce vorbi. nu contest ca exista astfel de specimene, si destul de multe, insa nu putem vorbi de o majoritate. cei care chiar fac asta sunt putini, restul vor sa se integreze in turma si se lauda cu ce nu au vazut. sunt multe cazuri de grupuri de baieti, adolescenti, toti care nu au vazut p**** in viata lor, dar fiecare povesteste ce a facut el (de fapt vazuse pe internet). sau fetite care cred ca sunt mai interesente daca se lauda ca s** pixul si de fapt habar nu au cum arata. sunt si cei care chiar o fac, e plin si de inculti, dar oricum... intotdeauna intr-o tara va fi nevoie de oameni fara educatie care sa faca munca de jos, nu putem fi toti ingineri sau doctori. intotdeauna lumea va fi plina de ratati care se cred sau nu supermani. sunt multi oameni care din ignoranta, lipsa de educatie sau nesansa isi rateaza viata. dar asta e. sunt insa si oameni "de vaza" care sunt latrine morale, precum sunt si oameni saraci care merita cu adevarat titulatura de "om". si la o adica, daca nu esti un tampit, ce daca faci sex la 15 ani? ce daca incerci o mica orgie de 3 persoane ca sa vezi cum este? ce daca ai avut cateva aventuri? independent de astea poti fii un om inteligent, un om capabil de multe dpdv intelectual, profesional, un om capabil de a se implica cu adevarat intr-o relatie cu cineva potrivit, fara sa mai calce pe alaturi (decat, eventual, cu bun-simt si in situatii iesite din comun...dar poate chiar fara sa calce pe alaturi niciodata). te-as ruga sa imi enumeri cateva puncte de vedere din care lumea era mai buna in trecut. mie nu imi vine in minte acum decat faptul ca natura nu era poluata. si ca nu existau bombe si nici cretini care sa le detoneze in avioane sau piete (insa existau altfel de lupte si de crime).

ti-am spus ca opinia mea e neutra...nu am de gand sa fac o comparatie intre cele 2 epoci avand in vedere ca nu am trait decat una..nu am zis ca una e mai buna decat cealalta..am zis ca nu noi suntem in masura sa determinam asta..fiindca fiecare epoca e mai buna sau mai rea din anumite aspecte

sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

scris pe 14 sep 2006 05:45 de Pasaroi_Cuminte

din anumite puncte de vedere lumea din trecut era mai buna

Vezi Rome serialul de pe HBO.
A rulat sin la noi si inca ma ruleaza .
O sa-ti schimbi parerea
http://www.hbo.com/rome/

ti-am spus ca opinia mea e neutra

Daca e opinia ta atunci automat e subiectiva.Exprimi ceea ce gandesti.Si
n-ai cum sa gandesti neutru.

sus
Pagina 1 din 2
1   2   »

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

32 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online