Ciclul menstrual nu este ceas!

Pagina 1 din 1
1

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 20 sep 2006 04:24 de ExoticDream

Am primit o intrebare legata de acest subiect de la o fata de 20 de ani (inca virgina) si marturisesc ca problema (daca este una, intr-adevar) ma intereseaza si pe mine. Asadar.... cat de normal este ca o fata sa aiba ciclu menstrual ba de 30 de zile, ba de 45, ba de 28, ba de 33, in conditiile in care au trecut cativa ani buni de la instalarea lui si nu exista nici un fel de probleme medicale??? Normalizarea se realizeaza la inceperea vietii sexuale sau esti blagoslovita cu aceasta problema pana la menopauza?

Este destul de neplacut.... Metoda calendarului devine inaplicabila, nu poti sa-ti programezi plecarea la mare, intalnirea fierbinte cu iubitul...

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

Re: Ciclul menstrual nu este ceas!

scris pe 20 sep 2006 08:50 de Pasaroi_Cuminte

Am primit o intrebare legata de acest subiect de la o fata de 20 de ani (inca virgina) si marturisesc ca problema (daca este una, intr-adevar) ma intereseaza si pe mine. Asadar.... cat de normal este ca o fata sa aiba ciclu menstrual ba de 30 de zile, ba de 45, ba de 28, ba de 33, in conditiile in care au trecut cativa ani buni de la instalarea lui si nu exista nici un fel de probleme medicale??? Normalizarea se realizeaza la inceperea vietii sexuale sau esti blagoslovita cu aceasta problema pana la menopauza?

Este destul de neplacut.... Metoda calendarului devine inaplicabila, nu poti sa-ti programezi plecarea la mare, intalnirea fierbinte cu iubitul...

Off-topic:
Imi place cum ai inceput subiectul
On-topic:
exista un ceas si acela este celebrul ceas intern (biologic).Chestia e ca ceasul asta nu merge de fiecare data dupa "calendar".Functionarea sa se bazeaza pe o multitudinea de factori.Unul dintre cei mai semnificativ este :cantitatea de hormoni existenti in corp in perioada respectiva care influenteaza dinamica ciclului menstrual.

aceasta problema pana la menopauza?

Nu.

http://www.youtube.com/watch?v=3hxO_RB27jk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=E9SmQW2TPgM&feature=related

"A phoenix is a mythical bird with a tail of beautiful gold and red plumage or purple and blue.
The bird was also said to regenerate when hurt or wounded by a foe, thus being almost immortal and invincible — it is also said that it can heal a person with a tear from its eyes and make them temporarily immune to death. The phoenix is a symbol of fire and divinity." ( Greek mythology )

"Creierul=locul geometric al neuronilor egal departati de inteligenta situati pe cercul purtator al centrelor de vointa" (Eu,Pasaroi_Cuminte)
sus

carrie

Expert member
823 mesaje

scris pe 20 sep 2006 14:48 de carrie

exista femei care pur si simplu au un ciclu neregulat, chiar dupa mai multi ani. nu e neaparat o problema, dar poate deveni. cea mai buna rezolvare este o vizita la medicul ginecolog sau planning. sau pur si simplu poate incerca sa ia pilule anticonceptionale de capul ei, dar nu e chiar recomandabil (poti sa ai noroc sa le nimeresti potrivite, ceea ce se intampla in majoritatea cazurilor, sau sa nu ti se potriveasca, cum mi s-a intamplat mie pe la inceput, dar asta nu e nicidecum ceva atat de grav, atunci chiar te duci la medic si le schimba). odata ce vei lua pilule, chiar ca va veni ca ceasul.

"The best way to predict the future is to invent it"

"I'm in love with my lust/Burning angel wings to dust"
sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

Re: Re: Ciclul menstrual nu este ceas!

scris pe 20 sep 2006 21:03 de Pasaroi_Cuminte

(poti sa ai noroc sa le nimeresti potrivite, ceea ce se intampla in majoritatea cazurilor, sau sa nu ti se potriveasca, cum mi s-a intamplat mie pe la inceput, dar asta nu e nicidecum ceva atat de grav, atunci chiar te duci la medic si le schimba). odata ce vei lua pilule, chiar ca va veni ca ceasul.

Alba-Neagra cu hormonii Carrie ?

http://www.youtube.com/watch?v=3hxO_RB27jk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=E9SmQW2TPgM&feature=related

"A phoenix is a mythical bird with a tail of beautiful gold and red plumage or purple and blue.
The bird was also said to regenerate when hurt or wounded by a foe, thus being almost immortal and invincible — it is also said that it can heal a person with a tear from its eyes and make them temporarily immune to death. The phoenix is a symbol of fire and divinity." ( Greek mythology )

"Creierul=locul geometric al neuronilor egal departati de inteligenta situati pe cercul purtator al centrelor de vointa" (Eu,Pasaroi_Cuminte)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 25 sep 2006 02:49 de ExoticDream

cea mai buna rezolvare este o vizita la medicul ginecolog sau planning.

Vizita la medic s-a efectuat (am precizat ca nu este vorba de nici o afectiune de natura medicala), dar nu si la cabinetul de planning intrucat nu avea sens (aia se face in vederea protejarii de sarcina, ori noi vorbeam de virgine care nu se afla neaparat in apropierea inceputului vietii sexuale).

sau pur si simplu poate incerca sa ia pilule anticonceptionale de capul ei, dar nu e chiar recomandabil (poti sa ai noroc sa le nimeresti potrivite, ceea ce se intampla in majoritatea cazurilor, sau sa nu ti se potriveasca, cum mi s-a intamplat mie pe la inceput, dar asta nu e nicidecum ceva atat de grav, atunci chiar te duci la medic si le schimba).

Pilule anticonceptionale de capul ei?!? N-as recomanda asa ceva nimanui, cu atat mai putin unei virgine care nici macar nu estimeaza ca va face sex in curand! Nu cred ca hormonii sunt subiect de teste, este riscant sa te joci cu dozaje aiurea, in special fara sfatul medicului! Cand o virgina se prezinta la doctor cu problema ciclului neregulat, dupa investigatii care nu scot la iveala nici o problema, i se spune ca situatia se reglementeaza de obicei dupa inceperea vietii sexuale. Intrebarea era daca cineva a simtit pe propria-i piele aceasta normalizare... naturala sau tot pilulele anticonceptionale au fost remediul (luate insa ca la carte)?

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

dazza

Expert member
513 mesaje

Re: Re: Re: Ciclul menstrual nu este ceas!

scris pe 26 sep 2006 15:56 de dazza

Vizita la medic s-a efectuat (am precizat ca nu este vorba de nici o afectiune de natura medicala), dar nu si la cabinetul de planning intrucat nu avea sens (aia se face in vederea protejarii de sarcina, ori noi vorbeam de virgine care nu se afla neaparat in apropierea inceputului vietii sexuale).

Pilule anticonceptionale de capul ei?!? N-as recomanda asa ceva nimanui, cu atat mai putin unei virgine care nici macar nu estimeaza ca va face sex in curand! Nu cred ca hormonii sunt subiect de teste, este riscant sa te joci cu dozaje aiurea, in special fara sfatul medicului! Cand o virgina se prezinta la doctor cu problema ciclului neregulat, dupa investigatii care nu scot la iveala nici o problema, i se spune ca situatia se reglementeaza de obicei dupa inceperea vietii sexuale. Intrebarea era daca cineva a simtit pe propria-i piele aceasta normalizare... naturala sau tot pilulele anticonceptionale au fost remediul (luate insa ca la carte)?

Eu am un ciclu menstrual f anapoda...ba e la 24 de zile...ba la 29 ...si cel mai rau la 36.
Inceperea vietii sexuale nu m`a ajutat in sensul asta...doar ca am observat ca nu mai am dureri in timpul menstruatiei de cand mi`am inceput viata sexuala.
Pastilele sunt cele mai bune.
Eu am luat..le`am intrerupt..si acum le reincep...pt ca...este cazul...trebuie sa ma feresc de sarcina.

Daca tii prea usor dragostea,zboara,daca o tii prea strans,moare....
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Ciclul menstrual nu este ceas!

scris pe 26 sep 2006 18:50 de ExoticDream

Eu am un ciclu menstrual f anapoda...ba e la 24 de zile...ba la 29 ...si cel mai rau la 36.
Inceperea vietii sexuale nu m`a ajutat in sensul asta...doar ca am observat ca nu mai am dureri in timpul menstruatiei de cand mi`am inceput viata sexuala.
Pastilele sunt cele mai bune.
Eu am luat..le`am intrerupt..si acum le reincep...pt ca...este cazul...trebuie sa ma feresc de sarcina.

Eu nu chiar anapoda, dar invartindu-se undeva in plaja 33-45. Acum catva timp as fi optat pentru pastile inca de la inceputul vietii sexuale, acum ma mai gandesc, nu stiu daca reprezinta solutia ideala...., as prefera ceva mai... natural!

sus

monicutza

Guest

scris pe 11 feb 2008 20:28 de monicutza

da eu am fost in aceeasi situatie,si iti spun k de abia dupa ce am nascut ciclul meu sa reglat ca ceasul asa k poti astepta k nu ti se intampla nimic,mai ales k esti sanatoasa.
sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Ciclul menstrual nu este ceas!

scris pe 11 feb 2008 20:54 de verdiuc

Eu nu chiar anapoda, dar invartindu-se undeva in plaja 33-45. Acum catva timp as fi optat pentru pastile inca de la inceputul vietii sexuale, acum ma mai gandesc, nu stiu daca reprezinta solutia ideala...., as prefera ceva mai... natural!

E bine ca e mai rar. Daca era in plaja 25-30?

Fericirea este ceva care nu se atinge,dar in cautarea careia merita sa alergi toata viata.
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ciclul menstrual nu este c

scris pe 12 feb 2008 00:30 de ExoticDream

E bine ca e mai rar. Daca era in plaja 25-30?

Ia uite ce-l preocupa pe el! Vezi mai bine de plaja aia unde "un slip e de-ajuns, zece beri si-o gagica cu trupul uns" (dezacordul este, probabil, o licenta poetica).

sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ciclul menstrual nu es

scris pe 12 feb 2008 08:33 de verdiuc

Ia uite ce-l preocupa pe el! Vezi mai bine de plaja aia unde "un slip e de-ajuns, zece beri si-o gagica cu trupul uns" (dezacordul este, probabil, o licenta poetica).

Ma preocupa. Acum nu mai are voie sa ma preocupe nimic? Cat despre plaja aia,pentru moment,ea nu beneficiaza de cele mai bune conditii meteorologice dar...cat de curand vreau sa o vizitez iar,poate cu un suflet pereche de manuta.

Fericirea este ceva care nu se atinge,dar in cautarea careia merita sa alergi toata viata.
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ciclul menstrual n

scris pe 13 feb 2008 01:09 de ExoticDream

Ma preocupa. Acum nu mai are voie sa ma preocupe nimic?

Ciclul (meu) menstrual?!? Jesus!!!

...cat de curand vreau sa o vizitez iar,poate cu un suflet pereche de manuta.

Asa e, sufletele astea pereche se vand la kilogram in piata, la Obor se terminasera azi dimineata, dar poate mai prinzi la Matache! Se dau cu CD Tudor Chirila pentru crearea atmosferei... romantice (ceva in genul "Noaptea orasul doarme insa respira greu, gunoaiele prind viata si se rostogolesc, vorbesc si povestesc despre oras, firesc; Pazea! vin gunoierii, da n-au treaba cu noi, se duc si ei la c****, se duc sa fie eroi").

sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ciclul menstru

scris pe 13 feb 2008 09:08 de verdiuc

Ciclul (meu) menstrual?!? Jesus!!!

Asa e, sufletele astea pereche se vand la kilogram in piata, la Obor se terminasera azi dimineata, dar poate mai prinzi la Matache! Se dau cu CD Tudor Chirila pentru crearea atmosferei... romantice (ceva in genul "Noaptea orasul doarme insa respira greu, gunoaiele prind viata si se rostogolesc, vorbesc si povestesc despre oras, firesc; Pazea! vin gunoierii, da n-au treaba cu noi, se duc si ei la c****, se duc sa fie eroi").

Exotic, ma prezinti intr-o lumina atat de abjecta...sincer,tu crezi ca sunt cel mai josnic user de pe forum?

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ciclul men

scris pe 14 feb 2008 00:50 de ExoticDream

Exotic, ma prezinti intr-o lumina atat de abjecta...sincer,tu crezi ca sunt cel mai josnic user de pe forum?

Ti se pare...., eu vorbeam despre starul autohton de la malul marii si-al sau har divin concretizat in emanarea metaforelor!

sus

madu

Newbie
1 mesaje

scris pe 16 iun 2008 17:36 de madu

Stiu cum e sa ai un ciclu neregulat.Voi sunteti norocoase.Mie imi vine cand la 35 cand, la 40, cand la 46 de zile.acum sunt deja 48 de zile si tot nu mi-a venit.sunt disperata nu pot sa fac nimic.la plaja nu pot sa merg,iar hot date nici atat.totusi dupa 5 ani de zile trebuia sa se regleze.sa ma duc la medic sa-mi prescrie anticonceptionale.credeti ca e o idee buna??...si inca ceva:de la anticonceptionale cresc sanii??
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 18 iun 2008 01:25 de ExoticDream

Stiu cum e sa ai un ciclu neregulat.Voi sunteti norocoase.Mie imi vine cand la 35 cand, la 40, cand la 46 de zile.acum sunt deja 48 de zile si tot nu mi-a venit.sunt disperata nu pot sa fac nimic.la plaja nu pot sa merg,iar hot date nici atat.totusi dupa 5 ani de zile trebuia sa se regleze.sa ma duc la medic sa-mi prescrie anticonceptionale.

Daca totul este OK, medicul iti va spune ca problema se va regla de la sine dupa inceperea vietii sexuale (been there!).

sus

sarbu_oana

Newbie
6 mesaje

am o mare problema

scris pe 19 iun 2008 11:15 de sarbu_oana

am si eu o mare problema .e vb de un act sexual neprotejat .va rog cine vrea msa ma sfatuiasca sa ma contacteze ..va rog mult e urg .in special pt fetele ce au trecut prin aceasta problema

sarbu oana
sus

dedix

Newbie
1 mesaje

scris pe 28 mar 2009 00:54 de dedix

Hey..mie mi-a venit ciclul o data ,dar apoi s-a oprit. Au trecut mai mult de doua luni si inca nu a venit din nou.Poate fii considerata o problema? Si apropo am 14 ani

...
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 28 mar 2009 01:31 de ExoticDream

Hey..mie mi-a venit ciclul o data ,dar apoi s-a oprit. Au trecut mai mult de doua luni si inca nu a venit din nou.Poate fii considerata o problema? Si apropo am 14 ani

Stai linistita, eu am patit asa in primii doi ani si am avut prima menstruatie tot pe la 14. Se va regla de la sine in timp.

sus

lilea

Guest

mdeaa

scris pe 22 apr 2009 23:02 de lilea

help plizzz
prima minstuatie a fost pe 27 iunie
apoi pe 23 septenbrie 2008
shi pina acuma mu a mai venit ..e ceva serios??
am 14 ani dar relatii sexuale nu am azut shi ma simt ok
e normal o pauza de 6 luni??
primul ciclu a fost pe 27 iunie
sus

Ervin

Guest

scris pe 4 iun 2009 00:06 de Ervin

am o prietena la care avenit ciclul in ziua asta si un prieten la lovit peste fund si in 10 minute i sa facut rau si vro trei zile sa simtit rau voare ar avea ceva probleme pr nu vrea sa spuna la nimeni nimic si doctorita la indemnat la spital sa faca un tratament dar ea nu vrea sa meargaoare e ceva complicat
va rog sa ma ajutati sa stiu ce sa fac cu ea pt dacanu o duc eu la spital.astept raspuns
sus

xxxx

Guest

scris pe 29 iul 2009 15:08 de xxxx

Alba-Neagra cu hormonii Carrie ?
mda si eu sunt in aceeasi situatie nu mi-a venit decat luna trecuta pe 28 iar acum vad ca nu mi-a venit.Ma puteti ajuta va rog
sus

:(

Guest

scris pe 4 dec 2009 21:38 de :(

........si eu am patit la fel si nu stiu ce sa fac......eu astept sa vad ce se intampla.....sper ca nu e grav.....dar oricum sa nu iei pastile
sus

Denisa

Guest

Salut!

scris pe 27 mai 2010 21:45 de Denisa

am si eu o intrebare`.. daca te duki la ginecolog ca sa iti reglezi ciclul acesta o sa`i spuna parintelui daca mai esti virgina sau nu? ca ma tot framanta chestia asta ) va rog raspunde`ti`mi
sus

Blossom

Junior member
11 mesaje

Re: Salut!

scris pe 27 mai 2010 22:14 de Blossom

am si eu o intrebare`.. daca te duki la ginecolog ca sa iti reglezi ciclul acesta o sa`i spuna parintelui daca mai esti virgina sau nu? ca ma tot framanta chestia asta ) va rog raspunde`ti`mi

Nu cred ca ii va spune, este vorba de acel juramant de confidentialitate.. Din cate stiu eu nu, poate doar daca te duci de mana cu mamica.. Si apropo de cicu neregulat.. eu am de 6 ani.. si tot la o luna- o luna jumate am... deja m-am cam obisnuit cu ideea.. ma gandesc sa merg la nenea doctoru sa-mi dea niste pastilute.. mai ales ca am dureri groanice in perioada respectiva.. si stau cu calmantele dupa mine.. ma simt ca'n "house md"

A man's dreams are an index to his greatness.
sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

22 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online