Varsta de 17-18 ani de criza pt fete?

Pagina 1 din 1
1

Adam

Guest

Varsta de 17-18 ani de criza pt fete?

scris pe 19 sep 2006 15:46 de Adam

Am si eu o problema ce-mi da o mica bataie de cap, daca pot sa ii zic asa. Este vorba de prietena mea..eu am 20 ani ea 17.Si ma intreb daca nu cumva la varsta asta se poate schimba in ceva rau..Ea este o tipa frumoasa, cuminte..iubitoare..A cam fost tinuta in lesa de parinti..inca este virgina. Problema se pune in felul urmator :
oare se mai poate schimba? ca am si un exemplu..o tipa de varsta mea care prin clasa a 9-a si a 10-a era super de treaba..dar de cand s-au "infiltrat" niste tarfe sa o invete cum sta treaba..s-a schimbat si ea..a inceput sa se cupleze cu jmecheri..sa aiba ifose de gagica betoana..ceea ce era in contradictie cu ce a fost ea candva..
Asa..iubita mea nu prea are prietene..Are o sora mai mare..stie ca fetele sunt rele intre ele..dar ma tem sa nu se schimbe..
Eu o iubesc mult..suntem de 5 luni impreuna si incerc sa o respect in toate deciziile ei..Sa nu credeti ca sunt la picioarele ei..
Faza este ca a tine un "animal" in lant cativa ani, dupa care da-i drumul, si ai sa vezi ca primele 5 minute alearga ca disperatul..deci ma tem din cauza prostiilor astea..din cauza parintilor care au cam tinuto in lesa..am iesit la disco doar de vreo 4 ori in 5 luni decand sunt cu ea..ii plac telenovelele..cica vede cum stau treburile..desi eu i-am explicat ca is prostii si nu face bine "sanatatii"..sunt multe lucruri ce o pot influienta negativ..si de aceea doresc niste opinii in legatura cu asta.
Daca eu o tin langa mine si incerc sa o "educ" in felul meu..am sanse de reusita? Nu vreau sa devina o "tarfa" mancatoare de barbati..o vreau pe ea..inca este copila..zice ca vrea sa se casatoreasca cu mine..ca ii sunt perfect pt ea..Dar sa nu intervina pe viitor vreun factor negativ de orice natura ar fi el..
sus

Bozgoru

Expert member
3081 mesaje

Re: Varsta de 17-18 ani de criza pt fete?

scris pe 19 sep 2006 16:42 de Bozgoru

.. frate te inteleg perfect.. gandesti exact ca mine... problema e ca... fetele se schimba.. mai ales la varsta asta 17-18-19 ani... pt ca ele au nevoie de o schimbare..inauntrul psihicului lor.. nu o fac intentionat..asa sunt ele... plus ca daca le-ai intreba inainte de schimbare daca au de gand sa se schimbe.. iti promit in luna si in stele ca vor ramane la fel si ca tu esti nebun ca poti sa crezi asa ceva... oricum..speranta ca lucrurul asta nu se va intampla moare ultima... sa speram ca va fii asa cum vrem noi..si asa cum este normal... multa bafta !!
sus

webstar

Senior member
52 mesaje

Re: Re: Varsta de 17-18 ani de criza pt fete?

scris pe 19 sep 2006 18:31 de webstar

.. frate te inteleg perfect.. gandesti exact ca mine... problema e ca... fetele se schimba.. mai ales la varsta asta 17-18-19 ani... pt ca ele au nevoie de o schimbare..inauntrul psihicului lor.. nu o fac intentionat..asa sunt ele... plus ca daca le-ai intreba inainte de schimbare daca au de gand sa se schimbe.. iti promit in luna si in stele ca vor ramane la fel si ca tu esti nebun ca poti sa crezi asa ceva... oricum..speranta ca lucrurul asta nu se va intampla moare ultima... sa speram ca va fii asa cum vrem noi..si asa cum este normal... multa bafta !!

Din pacate ai dreptate...multe fete tinute "in lesa" se schimba ffff mult.

Dar, (exista si un dar) dak in perioada aceea de schimbare au un baiat dragut, amabil, si cu intentii bune (adica sa nu ii dea iluzii la inceput ca o iubeste si dupa aceea dintro prostie sa se desparta cei doi ...dak se intampla asta...da....sunt sanse destul de mari ca fata dupa aceea sa nu mai aiba o cariera atat de onorabila) no sa pateasca nimic.

Adam..dak zice ca ar vrea chiar si sa va casatoriti..ai grija de ea..sustineo..fii alaturi de ea(influenteaza in bine in perioada asta cat de mult poti)..si cand si dak o sa ajungeti sa faceti pasul cel mare nu cred ca o sa "devina o "tarfa" mancatoare de barbati".O sa ramana macar 75% din fata care o stii tu acum.

sus

Adam

Guest

Re: Re: Re: Varsta de 17-18 ani de criza pt fete?

scris pe 20 sep 2006 02:07 de Adam

Din pacate ai dreptate...multe fete tinute "in lesa" se schimba ffff mult.

Dar, (exista si un dar) dak in perioada aceea de schimbare au un baiat dragut, amabil, si cu intentii bune (adica sa nu ii dea iluzii la inceput ca o iubeste si dupa aceea dintro prostie sa se desparta cei doi ...dak se intampla asta...da....sunt sanse destul de mari ca fata dupa aceea sa nu mai aiba o cariera atat de onorabila) no sa pateasca nimic.

Adam..dak zice ca ar vrea chiar si sa va casatoriti..ai grija de ea..sustineo..fii alaturi de ea(influenteaza in bine in perioada asta cat de mult poti)..si cand si dak o sa ajungeti sa faceti pasul cel mare nu cred ca o sa "devina o "tarfa" mancatoare de barbati".O sa ramana macar 75% din fata care o stii tu acum.

sper sa fie asa..nu vreau ca armele mele care o fac sa tin aproape sa le foloseasca impotriva mea pe urma..o iubesc mult..
p.s.:arme sunt acele mici atuuri ale mele..
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 20 sep 2006 04:18 de ExoticDream

Si ma intreb daca nu cumva la varsta asta se poate schimba in ceva rau..[...]
Daca eu o tin langa mine si incerc sa o "educ" in felul meu..am sanse de reusita? Nu vreau sa devina o "tarfa" mancatoare de barbati..o vreau pe ea..inca este copila..

Stai linistit, fetele de 17-18 ani nu sunt un aluat moale caruia orice smecher/smechera ii poate schimba forma dupa plac. Anturajul are influenta lui, insa esentiala este educatia primita acasa. O fata "tinuta in lesa" de parinti nu cred sa fi avut in familie "modele" negative, in general acest gen de parinti exagereaza prin evidentierea lucrurilor bune (de exemplu, ei nu ar incuraja noptile pierdute in cine stie ce carciumi dubioase, viciile, relatiile intamplatoare, sexul facut aiurea etc.). Este adevarat ca prea multe restrictii trezesc dorinta de revolta, dar asta se intampla numai daca se acestea depasesc limita de suportabilitate, iar intre parinti si adolescenta nu exista cai de comunicare.

Fata asta te iubeste, este cuminte, tu esti mai mare cu 3 ani, reprezinti un model pentru ea, nu vad ce motive ar avea sa se lase pacalita de eventuale amice rau intentionate. Fetele care o iau razna fie provin din familii cu probleme deosebite (certuri intre parinti, batai) care se reflecat prin grave carente de educatie, fie au o personalitate extrem de slaba, teren propice pentru asimilarea unor modele proaste, fie au suferit o dezamagire sentimentala care le-a inrait. Nu te mai lua dupa unul sau altul, vezi-ti de relatia ta, gandurile astea nu-si au rostul. Nu-ti crea false probleme. Daca observi ca in anturajul ei se pripasesc persoane dubioase, poti sa intervii (cu diplomatie), facand-o sa inteleaga de ce ele nu merita sa se numere printre cei apropiati ei. va fi OK, o sa vezi.

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

scris pe 20 sep 2006 09:05 de Pasaroi_Cuminte

in anturajul ei se pripasesc persoane dubioase, poti sa intervii (cu diplomatie)

depinde. Daca in cercul de influente sunt persoane nesimitite la diplomatie atunci se lasa diplomatia si se trece la atacarea problemei direct (verbal bineinteles la inceput)

http://www.youtube.com/watch?v=3hxO_RB27jk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=E9SmQW2TPgM&feature=related

"A phoenix is a mythical bird with a tail of beautiful gold and red plumage or purple and blue.
The bird was also said to regenerate when hurt or wounded by a foe, thus being almost immortal and invincible — it is also said that it can heal a person with a tear from its eyes and make them temporarily immune to death. The phoenix is a symbol of fire and divinity." ( Greek mythology )

"Creierul=locul geometric al neuronilor egal departati de inteligenta situati pe cercul purtator al centrelor de vointa" (Eu,Pasaroi_Cuminte)
sus

Adam

Guest

scris pe 20 sep 2006 12:29 de Adam

Chiar eram ingrijorat de chestia asta..credeam ca este chiar o regula stricta prin care fata se va schimba la varsta asta..
Deci depinde cum se obisnuieste fata cu tine..depinde de anturaj..depinde de invataturile parintilor..Deocamdata e bine ca traiesc clipa..o iubesc.ma iubeste si ea..ca mi-am dat seama din comportamentul ei..
Multumesc de sfaturi..sunt f binevenite
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 20 sep 2006 13:09 de ExoticDream

depinde. Daca in cercul de influente sunt persoane nesimitite la diplomatie atunci se lasa diplomatia si se trece la atacarea problemei direct (verbal bineinteles la inceput)

Eu ma refeream la diplomatie in felul in care el o sfatuieste in legatura cu anturajul ei, nu trebuie sa ajunga sa ia decizii in locul ei, ci doar sa ii arate cum stau lucrurile atunci cand ea nu are inca maturitatea sa faca asta. Totusi nu este nevoie sa o lasa sa se dea cu capul de pragul de sus ca se se invete minte, o poate ajuta sa sara peste anumite experiente neplacute.

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

carrie

Expert member
823 mesaje

Re: Re: Re: Re: Varsta de 17-18 ani de criza pt fe

scris pe 20 sep 2006 14:32 de carrie

Chiar eram ingrijorat de chestia asta..credeam ca este chiar o regula stricta prin care fata se va schimba la varsta asta..
Deci depinde cum se obisnuieste fata cu tine..depinde de anturaj..depinde de invataturile parintilor..Deocamdata e bine ca traiesc clipa..o iubesc.ma iubeste si ea..ca mi-am dat seama din comportamentul ei..
Multumesc de sfaturi..sunt f binevenite

chiar iti faci false probleme, "regula stricta" auzi! in primul rand ca nu exista reguli stricte cu caracter de generalitate in ceea ce priveste oamenii! fiecare om are personalitatea sa si modul sau de gandire, reguli stricte nu exista. oamenii slabi o iau razna din pricina anturajului si imprumuta modele gresite. un om care are o personalitate puternica va actiona numai cum considera el ca este bine, imprumutand anumite trasaturi si comportamente de la altii numai in masura in care le analizeaza si le considera potrivite lui. educatia prea rigida poate aduce rebeliunea, e drept, dar daca persoana gandeste cum trebuie, "rebeliunea" va fi una controlata care nu ii va face rau.
cat priveste situatia voastra...atata vreme cat relatia merge cum trebuie nu ai de ce sa iti faci griji. oricum cred ca esti foarte constient ca lucrurile se pot schimba, pentru ca amandoi sunteti foarte tineri. ea probabil este la prima relatie si crede cu naivitate ca tot ce zboara se mananca, ca dragostea e minunata si lipsita de probleme, "love is in the air", iar un barbat la 20 de ani se aprinde soarte usor (dar si se poate "dez-aprinde" la fel de repede). cred ca sunteti mult prea tineri sa va puneti astfel de probleme, la 17-20 de ani nu te poti gandi la modul serios la o casatorie, oricum casatorindu-te atat de rapid faci o greseala. exista un procent de relatii de tipul acesta (adica asa de tineri) care sunt foarte reusite si durabile. insa nu foarte mare, dar posibil sa va aflati in acel procent. oricum nu iti mai pune intrebari fara sens, traiti clipa, iubiti-va, radeti, faceti cat mai multe lucruri impreuna fara sa va ganditi prea mult la viitor. ce va fi va fi. important este sa nu regreti ca ai lasat momentul sa treaca pe langa tine.

"The best way to predict the future is to invent it"

"I'm in love with my lust/Burning angel wings to dust"
sus

LonelyGirl

Expert member
1322 mesaje

scris pe 23 sep 2006 02:18 de LonelyGirl

daca tu crezi ca prietena ta este usor influentabila, ca nu are un caracter si o personalitate bine definite sau mai stiu eu ce cred ca ar trebui sa o indrumi.In nici un caz sa nu-i impui sau sa ii interzici stiu eu ce.Incearca sa o sfatuiesti, sa-i spui cum crezi ca ar fi mai bine sa procedeze si asa mai departe.
Daca ii vei impune ceva va face pe dos.Asta e clar.E la varsta la care majoritatea tinerilor au impresia ca le stiu pe toate, ca toata lumea e impotriva lor si ii sfatuieste gresit...
Sunt sigura ca o poti ajuta sa mearga pe "calea cea buna".Trebuie sa gasesti doar modul si atitusinea potrivita.

Ti-e bine?Stai linistit, o sa treci si peste asta!

Dragostea catre Prietenie: Si daca eu exist, tu ce rost mai ai?
Prietenia: Eu las un zambet acolo unde tu lasi o lacrima...
sus

deeagirl

Junior member
46 mesaje

scris pe 23 sep 2006 17:59 de deeagirl

Am si eu o problema ce-mi da o mica bataie de cap, daca pot sa ii zic asa. Este vorba de prietena mea..eu am 20 ani ea 17.Si ma intreb daca nu cumva la varsta asta se poate schimba in ceva rau..Ea este o tipa frumoasa, cuminte..iubitoare..A cam fost tinuta in lesa de parinti..inca este virgina. Problema se pune in felul urmator :
oare se mai poate schimba? ca am si un exemplu..o tipa de varsta mea care prin clasa a 9-a si a 10-a era super de treaba..dar de cand s-au "infiltrat" niste tarfe sa o invete cum sta treaba..s-a schimbat si ea..a inceput sa se cupleze cu jmecheri..sa aiba ifose de gagica betoana..ceea ce era in contradictie cu ce a fost ea candva..
Asa..iubita mea nu prea are prietene..Are o sora mai mare..stie ca fetele sunt rele intre ele..dar ma tem sa nu se schimbe..
Eu o iubesc mult..suntem de 5 luni impreuna si incerc sa o respect in toate deciziile ei..Sa nu credeti ca sunt la picioarele ei..
Faza este ca a tine un "animal" in lant cativa ani, dupa care da-i drumul, si ai sa vezi ca primele 5 minute alearga ca disperatul..deci ma tem din cauza prostiilor astea..din cauza parintilor care au cam tinuto in lesa..am iesit la disco doar de vreo 4 ori in 5 luni decand sunt cu ea..ii plac telenovelele..cica vede cum stau treburile..desi eu i-am explicat ca is prostii si nu face bine "sanatatii"..sunt multe lucruri ce o pot influienta negativ..si de aceea doresc niste opinii in legatura cu asta.
Daca eu o tin langa mine si incerc sa o "educ" in felul meu..am sanse de reusita? Nu vreau sa devina o "tarfa" mancatoare de barbati..o vreau pe ea..inca este copila..zice ca vrea sa se casatoreasca cu mine..ca ii sunt perfect pt ea..Dar sa nu intervina pe viitor vreun factor negativ de orice natura ar fi el..

Sfatul meu este fereste-ti prietena de alte prietene care o pot influenta negativ,vezi tu pe ele care sunt mai .....beep
sus

sweetgirl1

Veteran member
221 mesaje

scris pe 30 sep 2006 11:20 de sweetgirl1

Eu sunt un exemplu de fata tinuta in "lesa" desi intotdeuna m-a lasat sa merg la petreceri dar cu reguli destul de stricte.Trebuia sa ma duca si asa ma ia de acolo.Sa ma duc la discoteca era ceva imposibil, ma lasa doar cand mergeam la bal, la liceu si cand mi-a dat drumul nu am ajuns rau.Educatia este foarte importanta dar si personalitatea.Eu am o personalitate destul de puternica si am stiut sa refuz anumite lucruri care mi-au fost oferite.Am prieten de un an, ma marit anul viitor...totul merge bine in viata mea si nu mi-am schimbat caracterul, doar m-am maturizat si sunt mai constienta de pericolele care ne inconjoara si de efectul pe care anturajul il are asupra fetelor.Am o prietena care era extrem de linistita si dintr-o data s-a schimbat total dar este foarte usor influentabila.Atata timp cat este o fata cu personalitate puternica nu ai de ce sa iti faci griji, personalitatea adunata cu buna educatie este un lucru pe care te poti baza.

Daca vrei sa dobandesti puterea de a suporta viata, fii gata sa accepti moartea.
Sigmund Freud
sus

naGma

Newbie
9 mesaje

scris pe 2 oct 2006 22:41 de naGma

eu ce sa zic...fetele vor si ele cat de repede o "prima data" ..si apoi o a doua si tot asa...eu nu am nimic impotriva dar totusi am observat ca varsta de la care chiar incep sa se gandeasca numai la asta atinge cote alarmant de mici...13-14 ani....eu zic ca-i periculos

Cu viata nu te iei la tranta...
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

scris pe 5 oct 2006 21:29 de Nekunoskuta

Daca tu vei fi langa ea sa o duci pe o cale "mai dreapta" nu se va schimba. Oricum, sansele sunt cam 50% sa se schimbe, depinde mult de ea, de cum gandesti si cum priveste viata, nu de anturaj. Daca ei ii spun sa se arunce in cap ea o va face daca nu gandeste insa si-ar da seama ca nu e bine daca are ceva in creieras. Asa ca...tu trebuie sa ai incredere in ea ca e fata desteapta si va face numai bine in viata. Ince ceva...nu incerca sa o indepartezi de parinti prea brusc pentru ca si asta poate duce la schimbarea ei si eventual la ruperea relatiei voastre.

Nimic...
sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

29 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online