"Dragoste" la prima vedere

Pagina 1 din 1
1

mya

Expert member
1180 mesaje

"Dragoste" la prima vedere

scris pe 9 oct 2006 21:33 de mya

Credeti in dragostea la prima vedere? Sau mai degraba considerati ca este o atractie de moment destul de puternica, in nici un caz nefiind vorba de altfel de "sentimente"? Vi s-a intamplat? Daca da, ce s-a dovedit a fi in cele din urma?

Viata nu e alcatuita din numarul de respiratii, ci din momentele care iti taie respiratia.

Ce fiinta umbla dimineata in patru picioare, la amiaza in doua, iar seara in trei? Este omul in copilarie, la maturitate si la batranete.

Daca-ti depasesti limitele, esti pedepsit, daca nu ti le depasesti, nu esti om.

Unde anume se afla lacasul sufletului si al cugetului in corpul omenesc? In inima sau in cap?
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re:

scris pe 10 oct 2006 01:13 de ExoticDream

Credeti in dragostea la prima vedere? Sau mai degraba considerati ca este o atractie de moment destul de puternica, in nici un caz nefiind vorba de altfel de "sentimente"? Vi s-a intamplat? Daca da, ce s-a dovedit a fi in cele din urma?

Nu. Prin "dragoste la prima vedere" inteleg pseudosentimentul care se naste in sufletul cuiva atunci cand vede o persoana straina, fara a include insa si o conversatie cu aceasta. Dupa patrerea mea, la prima vedere poate fi o atractie fizica, nimic mai mult deoarece mintea si sufletul celui pe care il privesti sunt ca o cutie neagra pentru tine. In schimb, cred ca poate exista "dragostea la prima conversatie" pentru ca atunci partenerul de discutie ti se dezvaluie (partial, evident) si iti poti da seama daca esti pe aceeasi lungime de unda cu el, daca va plac aceleasi lucruri, aveti aceleasi idealuri.... Pe o scala de la 1 la 10, as plasa "dragostea la prima vedere" in dreptul numarului 2, in timp ce "dragostea la prima conversatie" ar fi pe la 9! Conversatia chiar in lipsa vederii poate determina indragostire mult mai profund decat vederea in lipsa conversatiei! Formula lui Stendhal conform careia "frumusetea ar fi o promisiune de fericire" se dovedeste, adesea, falsa, probabilitatea ca in spatele unui chip care te atrage sa se afle si o minte si un suflet cu care sa intri in rezonanta este... infima.

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re:

scris pe 10 oct 2006 10:48 de Nekunoskuta

NU exista "DRAGOSTE" la prima vedere. Exista atractie fizica, sexuala, pasiune, orice dar "dragoste" nu se poate numi.

Nimic...
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re:

scris pe 10 oct 2006 14:27 de valentine

NU exista "DRAGOSTE" la prima vedere. Exista atractie fizica, sexuala, pasiune, orice dar "dragoste" nu se poate numi.

That's correct!
sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Re:

scris pe 10 oct 2006 16:28 de verdiuc

Daca esti un psiholog foarte bun,daca stii sa citesti dincolo de fiecare fibra a corpului celuilalt,pentru a-ti dezvalui interiorul sufletesc al persoanei,atunci te poti indragosti la prima vedere.
Cei ce au vazut filmul 'Matrix' isi pot inchipui foarte bine cum acele persoanaje reusesc sa vada,prin numerele ce se insiruiesc,de sus in jos,si invers,realitatea.La fel unii dintre noi reusesc sa vada 'dincolo' foarte bine,si,in rarisimele cazuri in care descopera persoane care,cred ele,sunt potrivite lor,lasa deoparte orice inhibitie si incearca sa interactioneze.
Voi va referiti strict la cei care traiau in Matrix,si credeau ca ceea ce vad e real,asa cum,mergand in club,te poti indragosti de prima care arata cat de cat bine,vizandu-se fizicul,asa cum ati spus si voi.
Dar nu-i neglijati pe cei ce se pot indragosti de la prima vedere,pentru ca POT face asta,neavand nevoie de nici un cuvant in plus.

Fericirea este ceva care nu se atinge,dar in cautarea careia merita sa alergi toata viata.
sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Re: Re:

scris pe 10 oct 2006 16:31 de verdiuc

Unii nu inteleg.

Fericirea este ceva care nu se atinge,dar in cautarea careia merita sa alergi toata viata.
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

scris pe 10 oct 2006 16:35 de valentine

Dar nu-i neglijati pe cei ce se pot indragosti de la prima vedere,pentru ca POT face asta,neavand nevoie de nici un cuvant in plus.

Nu-i neglijam...le explicam ca nu e vorba de dragoste si doar de o atractie puternica
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re:

scris pe 10 oct 2006 23:37 de ExoticDream

Nu-i neglijam...le explicam ca nu e vorba de dragoste si doar de o atractie puternica

Unii (chiar) nu inteleg.

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re:

scris pe 11 oct 2006 10:29 de verdiuc

Mya,tu ce crezi?
Unii oameni se pot indragosti la prima vedere,sau este doar atractie fizica?

sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

scris pe 11 oct 2006 15:08 de valentine

Cauti aliati?
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 11 oct 2006 16:05 de ExoticDream

Mya,tu ce crezi?

My God.... ....

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 11 oct 2006 16:16 de ExoticDream

Daca esti un psiholog foarte bun,daca stii sa citesti dincolo de fiecare fibra a corpului celuilalt,pentru a-ti dezvalui interiorul sufletesc al persoanei,atunci te poti indragosti la prima vedere.
Cei ce au vazut filmul 'Matrix' isi pot inchipui foarte bine cum acele persoanaje reusesc sa vada,prin numerele ce se insiruiesc,de sus in jos,si invers,realitatea.La fel unii dintre noi reusesc sa vada 'dincolo' foarte bine,si,in rarisimele cazuri in care descopera persoane care,cred ele,sunt potrivite lor,lasa deoparte orice inhibitie si incearca sa interactioneze.
Voi va referiti strict la cei care traiau in Matrix,si credeau ca ceea ce vad e real,asa cum,mergand in club,te poti indragosti de prima care arata cat de cat bine,vizandu-se fizicul,asa cum ati spus si voi.

Eu n-am vazut nici un "Matrix", dragostea n-are nimic de a face cu SFul, eu inteleg ca medicii aia reali pot citi dincolo de fibra omului (adica "vad" tesuturi, organe, deformatie profesionala, asta e!), dar este o utopie sa sustii ca fie si un psihiatru/psiholog ar fi capabil sa citeasca sufletul omului in functie de ondulatiile tegumentului!!! That was really funny! Poate cei dotati cu capacitati paranormale sa fie in stare, in rest... sa fim seriosi, poti sa casti gura la cineva ore in sir si sa nu fii in stare sa-i ghicesti sufletul! De aici si proverbul...."Pe afara-i vopsit gardul, inauntru leopardul!"

Aici se intampla ceva mult mai simplu: unii se uita la altii care arata relativ bine si incep sa brodeze cai verzi pe pereti relativ la ceea ce ar putea fi "dincolo" de tegument (spiritual vorbind, ca fizicul se vede si le convine), in realitate se gandesc "Hai sa-mi incerc norocul si cu asta!", lasa inhibitia la o parte (care inhibitie nu prea exista din moment ce ei fac asta foarte des!) si.... interactioneaza imediat. In 0,000.....0001% din cazuri iese ceva, in restul...., nici o problema, interactioneaza cu urmatoarea ocazie care se iveste!

Cei care se pot indragosti cascand gura la cineva, fara sa fie articulat vreun cuvant, sunt fie naivi (se amagesc si amagesc), fie extrem de superficiali. Nu cred ca cineva si-ar dori sa fie obiectul trecator al unei asemenea "indragosteli"!

sus

Bozgoru

Expert member
3081 mesaje

scris pe 12 oct 2006 01:26 de Bozgoru

e o tampenie.. nu poti s aiubesti un om fara sa-l cunosti.. iubirea vine cunoscand.. ! nu privind.. !
sus

mya

Expert member
1180 mesaje

scris pe 12 oct 2006 13:58 de mya

Mya,tu ce crezi?

Mya crede urmatoarele:
da, este o atractzie foarte puternica, un chip, trup, amandoua, sex-appeal, acel ceva, pe care il vedem la o persoana si care ne ademeneste. intr-adevar exista si cupluri care s-au vazut, s-au placut si s-au luat, dar mi se par cazuri fericite care functioneaza dupa principiul "dragoste la prima vedere", persoane care chiar erau menite spre a ramane impreuna for ever. mie nu mi s-a intamplat niciodata sa fiu trasnita de "love at first sight" si nici nu am nimic impotriva celor care sustin ca lor li s-a intamplat. numai ca trebuie sa-mi expuna si niste argumente cum ca ar fii asa, sa-mi dovedeasca. eu sunt mai "suspicioasa" din fire

Viata nu e alcatuita din numarul de respiratii, ci din momentele care iti taie respiratia.

Ce fiinta umbla dimineata in patru picioare, la amiaza in doua, iar seara in trei? Este omul in copilarie, la maturitate si la batranete.

Daca-ti depasesti limitele, esti pedepsit, daca nu ti le depasesti, nu esti om.

Unde anume se afla lacasul sufletului si al cugetului in corpul omenesc? In inima sau in cap?
sus

oana

Guest

Re:

scris pe 25 oct 2006 16:35 de oana

...mie mi s-a intamplat sa ma indragostesc din prima vedere.....cum l-am vazut pe el am simtit iubire , dragoste..il iubeam...si acuma il iubesc si ma iubeste
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re:

scris pe 26 oct 2006 01:50 de ExoticDream

...mie mi s-a intamplat sa ma indragostesc din prima vedere.....cum l-am vazut pe el am simtit iubire , dragoste..il iubeam...si acuma il iubesc si ma iubeste

Explica-ne si noua cum de ai simtit iubire cand l-ai vazut pentru prima data, eu asa ceva.... nu inteleg! Ca v-ati placut si ca in timp s-a ajuns la o relatie frumoasa inteleg, dar.... cum sa iubesti cand nu stii nimic despre omul ala???

sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Re:

scris pe 30 oct 2006 20:24 de verdiuc

Explica-ne si noua cum de ai simtit iubire cand l-ai vazut pentru prima data, eu asa ceva.... nu inteleg! Ca v-ati placut si ca in timp s-a ajuns la o relatie frumoasa inteleg, dar.... cum sa iubesti cand nu stii nimic despre omul ala???

Eeee,e greu sa iti dai seama!
Oricat ti-ar explica fata,tu nu vei intelege.Nu poti face un robotel sa iubeasca din prima:trebuie sa ii dai algoritmi,programele,si de abia apoi considera ca iubeste..Noi,oamenii,iubim,pentru ca asta ne vine sa facem! Sa ne ancoram in celalalt,pentru ca simtim ca EL/EA este alesul/aleasa,pentru ca stii asta de la bun inceput!!

sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

scris pe 30 oct 2006 21:20 de Pasaroi_Cuminte

.Nu poti face un robotel sa iubeasca din prima:trebuie sa ii dai algoritmi,programele,si de abia apoi considera ca iubeste..Noi,oamenii,iubim,pentru ca asta ne vine sa facem! Sa ne ancoram in celalalt,pentru ca simtim ca EL/EA este alesul/aleasa,pentru ca stii asta de la bun inceput!!

[Cenzurat de Nemesis]

http://www.youtube.com/watch?v=3hxO_RB27jk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=E9SmQW2TPgM&feature=related

"A phoenix is a mythical bird with a tail of beautiful gold and red plumage or purple and blue.
The bird was also said to regenerate when hurt or wounded by a foe, thus being almost immortal and invincible — it is also said that it can heal a person with a tear from its eyes and make them temporarily immune to death. The phoenix is a symbol of fire and divinity." ( Greek mythology )

"Creierul=locul geometric al neuronilor egal departati de inteligenta situati pe cercul purtator al centrelor de vointa" (Eu,Pasaroi_Cuminte)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 31 oct 2006 01:08 de ExoticDream

Eeee,e greu sa iti dai seama!
Oricat ti-ar explica fata,tu nu vei intelege.Nu poti face un robotel sa iubeasca din prima:trebuie sa ii dai algoritmi,programele,si de abia apoi considera ca iubeste..Noi,oamenii,iubim,pentru ca asta ne vine sa facem! Sa ne ancoram in celalalt,pentru ca simtim ca EL/EA este alesul/aleasa,pentru ca stii asta de la bun inceput!!

Mai bine ca noi, cei care ne dam seama ca iubim abia dupa ce cunoastem cat de cat "materialul", decat ca tine pentru care sentimentul asta este o adevarata nebuloasa, bazata pe... nimic (pardon, pe vizualizarea unui trup)! "Medicul" poate "vedea" prin invelisul de haine si tegument cel mult niste organe chioare, dar ar avea nevoie de aplicatii tehnologice traznet (create de... ingineri!) pentru a fi capabil sa "citeasca" minti si suflete. Voi, "oamenii", carora "va vine" brusc iubirea in cateva clipe si care va incarligati de celalalt stiind... nimic de la prost inceput, sunteti in realitate robotii de care vorbesti, pentru ca actionati mecanic, fara sa ganditi (oops, ma tem ca am jignit robotii, astazi ei sunt inteligenti!), noi, ceilalti, avem nevoie de timp-cunoastere, as putea sa-ti vorbesc de algoritmi fuzzy pentru luarea deciziilor multiatribut sau algoritmi genetici si alte asemenea minuni "ingineresti", dar nu ar avea sens... Contrar aparentelor, nu suntem tampitei, dar, desi vorbim pe inteles, tu nu ne poti pricepe....

Intrebare (retorica):

Oare care iubiri au sanse sa dureze mai mult: cele bazate pe cunoasterea reciproca sau cele care "iti vin" la prima vedere?!?

sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

scris pe 31 oct 2006 08:42 de verdiuc

Intrebare (retorica):

Oare care iubiri au sanse sa dureze mai mult: cele bazate pe cunoasterea reciproca sau cele care "iti vin" la prima vedere?!?

sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

scris pe 31 oct 2006 12:37 de verdiuc

Verdiuc tu ai ramas blocat intr-un while Loop )
Ca tot esti la medicina:
ADN-ul cel mai performant algoritm descoperit vreodata mai "robotzelule".Ti-a sarit surubul cand ai vazut piulitza probabil, mama lui de prezon incastrat,
si zici ca e dragostea la prima vedere

Hmm voi medicii si buzunarul omului aia dragoste la prima vedere: Domnisoara Portofel

Pasaroi,stai linistit:
te apreciez foarte mult pe tine si pe toti ca tine.Nu conteaza cum ne indragostim,sunt doar diferente de opinie.Si cred ca este nevoie pe lumea asta si de medici si de ingineri.Si,personal,cred ca tu pui problema,in general,foarte realist.In rest,tine de caracterul fiecarui om cum se indragosteste,ce face....

sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re:

scris pe 31 oct 2006 14:43 de Pasaroi_Cuminte

Pasaroi,stai linistit:
te apreciez foarte mult pe tine si pe toti ca tine.Nu conteaza cum ne indragostim,sunt doar diferente de opinie.Si cred ca este nevoie pe lumea asta si de medici si de ingineri.Si,personal,cred ca tu pui problema,in general,foarte realist.In rest,tine de caracterul fiecarui om cum se indragosteste,ce face....

Respectul este reciproc Verdiuc.
Pai sunt pragmatic din fire.Fac ceva numai daca imi este de utilitate.Consum energia ( care este o resursa limitata) pt lucrurile care imi sunt cu adevarat de folos.
Insa in privinta sentimentelor las pragmatismul acasa si trec pe romantism.E adevarat ca iubirea este simtita diferit de fiecare(pentru ca suntem oameni si indiferent de cata obiectivitate ne straduim sa dam dovada totusi subiectivitatea ne definiste).
Cati barbati si cate femei sunt pe lumea asta atatea iubiri diferite sunt.
Desi par a semana intre ele luate in detaliu sunt diferite.

"A phoenix is a mythical bird with a tail of beautiful gold and red plumage or purple and blue.
The bird was also said to regenerate when hurt or wounded by a foe, thus being almost immortal and invincible — it is also said that it can heal a person with a tear from its eyes and make them temporarily immune to death. The phoenix is a symbol of fire and divinity." ( Greek mythology )

"Creierul=locul geometric al neuronilor egal departati de inteligenta situati pe cercul purtator al centrelor de vointa" (Eu,Pasaroi_Cuminte)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 1 nov 2006 00:55 de ExoticDream

Cati barbati si cate femei sunt pe lumea asta atatea iubiri diferite sunt.
Desi par a semana intre ele luate in detaliu sunt diferite.

De acord cu tine, dar am o intrebare: consideri ca iubirea este un lucru care iti pica din cer, ca un dar, sau rezultatul unui proces destul de lung de constructie/lupta in doi, care are ca "preludiu" cunoasterea reciproca?

sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

scris pe 1 nov 2006 05:46 de Pasaroi_Cuminte

iubirea este rezultatul unui proces destul de lung de constructie/lupta in doi, care are ca "preludiu" cunoasterea reciproca?

Da

sus

verdiuc

Expert member
1138 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

scris pe 1 nov 2006 10:31 de verdiuc

iubirea este un lucru care iti pica din cer, ca un dar, sau rezultatul unui proces destul de lung de constructie/lupta in doi, care are ca "preludiu" cunoasterea reciproca?

Iubirea este ceva care iti pica din cer,este cel mai frumos dar pe care l-am primit de la Dumnezeu.Dar trebuie sa avem grija de ea ca o floare,sa nu o ranim,ci sa o facem sa creasca frumos,prin cunoastere...si trebuie sa inlaturam orice gand rau in cel priveste pe celalalt.Dar iubirea nu este neaparat nevoie sa apara dupa un proces lung,'un mars in constiinta'.Ea poate aparea mai curand decat ne putem imagina.

sus

LonelyGirl

Expert member
1322 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

scris pe 1 nov 2006 12:07 de LonelyGirl

Sigur ca exista si dragoste la prima vedere, dar este intotdeauna bine sa mai aruncam si o a doua privire.
(am luat asta dintr-un blog, nu stiu cine a zis-o)

Ti-e bine?Stai linistit, o sa treci si peste asta!

Dragostea catre Prietenie: Si daca eu exist, tu ce rost mai ai?
Prietenia: Eu las un zambet acolo unde tu lasi o lacrima...
sus

karlytaaa

Newbie
8 mesaje

Re:

scris pe 9 nov 2006 20:33 de karlytaaa

Sincer...nu cred in asa ceva deoarece in fond si la urma urmei aceasta se dovedeste a fi doar atractie fizica, sexuala...cum vreti voi...dar dragoste niciodata.

karlytaaa
sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

30 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online