E greu de facut educatia sexuala

Pagina 1 din 2
1   2   »

Paula

Guest

E greu de facut educatia sexuala

scris pe 16 iun 2003 17:39 de Paula

Sunt o tanara mamica de 35 de ani, cu o fetita de 13 ani. Va supun dezbaterii o problema pe care nu am indraznit sa o discut cu nimeni, nici macar cu sotul meu. Credeam ca sunt o femeie fara prejudecati, eu si sotul meu facem si sex oral, dar trebuie sa va marturisesc ca m-a socat faptul ca fiica mea considera ca orice este permis in viata sexuala (oral, anal, etc.). Mi-am dat seama ca nu sunt asa de deschisa cum credeam si ca toata emanciparea mea se termina la gandul fiicei mele gingase facand felatie unui baiat. Mi-e si frica sa ii spun sotului meu, nu stiu cum ar reactiona.
sus

sabba

Expert member
1435 mesaje

Re: E greu de facut educatia sexuala

scris pe 16 iun 2003 17:57 de sabba

Te inteleg perfect, mai ales tinand cont de faptul ca varsta fetitei tale este destul de mica!
Si totusi trebuie sa recunoastem ca noua generatie este extrem de constienta de propria sexualitate! Mai mult decat atat, multi dintre ei considera sexul ca pe un sport! Sunt socanti cu dezinvoltura lor!

Cand totul este pierdut, tot ce-ti ramane e viitorul!
sus

nemesis

Expert member
2038 mesaje

scris pe 16 iun 2003 20:34 de nemesis

Sunt o tanara mamica de 35 de ani, cu o fetita de 13 ani. Va supun dezbaterii o problema pe care nu am indraznit sa o discut cu nimeni, nici macar cu sotul meu. Credeam ca sunt o femeie fara prejudecati, eu si sotul meu facem si sex oral, dar trebuie sa va marturisesc ca m-a socat faptul ca fiica mea considera ca orice este permis in viata sexuala (oral, anal, etc.). Mi-am dat seama ca nu sunt asa de deschisa cum credeam si ca toata emanciparea mea se termina la gandul fiicei mele gingase facand felatie unui baiat. Mi-e si frica sa ii spun sotului meu, nu stiu cum ar reactiona.

Din punct de vedere psihic/psihologic, in copil la 13 ani nu are o perceptie reala a ceea ce inseamna sex. Nu-ti fa probleme din cauza "emanciparii tale". Este normal sa "ti se termine" acesta "emancipare" atunci cand te gandesti la astfel de lucruri... Este un sentiment matern perfect normal. Oricum cred ca mai ai ceva timp pana cand aceste ganduri, o sa devina cel putin fondate... (in cazul in care educatia sexuala a fiicei tale este una solida).
Cum sa faci educatie sexuala? Pai, citeste inainte niste carti pe aceasta tema apoi i le poti recomanda...
Ea trebuie in primul rand sa aiba incredere in tine pentru ca educatia sa fie una reala...
Succes !

Why am I frank with you? Because we, my friend, face an evolutionary gap here...

Din ciclul: "Prostia-i mai mare decat fosta Uniune Sovietica", astazi va prezentam: Si ar fi trebuit atunci sa se gandeasca la faptul ca un intelectual nu face amor pe cuptor. Nicolae I. Nicolae, consilier al presedintelui Academiei Romane
sus

Lavrentie

Newbie
1 mesaje

scris pe 17 iun 2003 19:00 de Lavrentie

Nu stiu de ce te mira prea tare pozitia ei. Esti socata si te gandesti ca va face sex oral?? Convinge-o tu sa nu faca , ca nu e bine , ca intra in zona practicilor nefiresti...daca poti!!! bineinteles. si cred ca nu poti, pt ca si tu faci. Asta e problema, nu cere cuiva sa nu faca daca Tu faci...

Mai ridica ochii si spre Cer...

Lavrentie
(lavrentie@personal.ro)
sus

Paula

Guest

Poate ca am pacatuit

scris pe 17 iun 2003 20:32 de Paula

Nu stiu de ce te mira prea tare pozitia ei. Esti socata si te gandesti ca va face sex oral?? Convinge-o tu sa nu faca , ca nu e bine , ca intra in zona practicilor nefiresti...daca poti!!! bineinteles. si cred ca nu poti, pt ca si tu faci. Asta e problema, nu cere cuiva sa nu faca daca Tu faci...

Cred ca ai mare dreptate. Dumnezeu ne pedepseste pe cai nebanuite. Probabil ca asta este pedeapsa mea pentru perversiunile pe care le-am facut. Cel mai bine ar fi sa ma indrept mai intai eu. Iti multumesc pentru sfat.
sus

nemesis

Expert member
2038 mesaje

Re: Re: E greu de facut educatia sexuala

scris pe 17 iun 2003 20:42 de nemesis

Lavrentie draga!
A intra pe acest site este "O PRACTICA NEFIREASCA"!!! TU ESTI O PRACTICA NEFIREASCA!!!

Mergi si tu ca tot cre(s)tinul la Biserica si abtine-te de la practici din astea "nefiresti" de A SFATUI OAMENII DUPA CUM CREZI TU CA ITI VORBESTE CHRSTOSUL TAU, SAU DUPA CUM CREZI TU CA ESTE BINE !!!!!!!!!!

Aici discutam despre SEX (si asta sa-ti fie clar) iar biserica si invatatura asa zis revelata sau divina or sa fie MEREU REFUZATE DE MINE SI DE MAJORITATEA CELOR DE AICI; si asta pentru ca acea carte a fost scrisa acum 2000 de ani !

Sper ca am fost destul de clar!!! Daca nu anunta-ma si-ti trimit un desen, poata asa pricepi!!

Why am I frank with you? Because we, my friend, face an evolutionary gap here...

Din ciclul: "Prostia-i mai mare decat fosta Uniune Sovietica", astazi va prezentam: Si ar fi trebuit atunci sa se gandeasca la faptul ca un intelectual nu face amor pe cuptor. Nicolae I. Nicolae, consilier al presedintelui Academiei Romane
sus

OkiVerzi

Senior member
118 mesaje

Re: Re: Re: E greu de facut educatia sexuala

scris pe 18 iun 2003 07:26 de OkiVerzi

Lavrentie draga!
A intra pe acest site este "O PRACTICA NEFIREASCA"!!! TU ESTI O PRACTICA NEFIREASCA!!!

Mergi si tu ca tot cre(s)tinul la Biserica si abtine-te de la practici din astea "nefiresti" de A SFATUI OAMENII DUPA CUM CREZI TU CA ITI VORBESTE CHRSTOSUL TAU, SAU DUPA CUM CREZI TU CA ESTE BINE !!!!!!!!!!

Aici discutam despre SEX (si asta sa-ti fie clar) iar biserica si invatatura asa zis revelata sau divina or sa fie MEREU REFUZATE DE MINE SI DE MAJORITATEA CELOR DE AICI; si asta pentru ca acea carte a fost scrisa acum 2000 de ani !

Sper ca am fost destul de clar!!! Daca nu anunta-ma si-ti trimit un desen, poata asa pricepi!!

Desi suntem intr-o tara libera cei care se cred prea destepti sa se abtina..e cazul lu' laurentiu. Iar in cazul Paulei, parerea mea e ca ar trebui sa nu incerci sa faci pe pocaita. Ceea ce faci nu e anormal (parerea mea) iar fetitei tale de 13 anisori nu pot decat sa-i urez minte multa. Ideea cu educatia sexuala nu e rea dar pana atunci cel mai bine ar fi sa o inveti sa se respecte pe ea insasi, si in momentul ala nu va face o felatie unui nou cunoscut, va face acest gest doar in momentul in care va avea suficienta incredere in cineva,iar increderea in general tine de timp asa ca nu tb sa iti faci probleme.

Love is a feeling, sex is a game. Just for a minute forget the feeling, just play the game!!
sus

xander

Veteran member
482 mesaje

Re: Poate ca am pacatuit

scris pe 18 iun 2003 09:34 de xander

Cred ca ai mare dreptate. Dumnezeu ne pedepseste pe cai nebanuite. Probabil ca asta este pedeapsa mea pentru perversiunile pe care le-am facut. Cel mai bine ar fi sa ma indrept mai intai eu. Iti multumesc pentru sfat.

paula ,scuza.-ma dar..........gandesti ca o baba comunista;)))))))
Tu chiar crezi ca esti emancipata ptr ca mai faci shi sex oral cu sotzul?
Cum crezi tu ca ai sa indreptzi lucrurile? Pocaidu-te???Mai bine ia-o pe fiica-ta shi vorbitzi ca doua prietene!Asa o sa aiba un rezultat!

Shi apoi.........s-o intreb shi eu pe mama daca s-a gandit vreodata cum imi sta mie,baiatul ei, cu nasul in....savarina!)))))))

omul care taie iarba..
sus

Lavrentie

Guest

Re: Re: Re: E greu de facut educatia sexuala

scris pe 18 iun 2003 13:15 de Lavrentie

care e treaba? nu poti fi tolerant? se discuta, se dezbate , se pun idei...da? Despre ce gandesti despre Biblie, te priveste...Spui ca a fost scrisa acum 2000 de ani, dar nu stii ce a spus Hristos: "Eu sunt acelasi ieri si azi si in veci" sau "Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece". Si pt lamurirea carcotasilor, sunt simplu ortodox, au unii ideea ca daca vorbesti impotriva perversiunilor sexuale esti pocait, ca si cum crestinul ortodox ar avea alt Dumnezeu, alta Biblie. E vorba doar de ignoranta si de neasumarea statutului de crestin, un sperjur permanent fata de hotararea de la botez: ma lepad de satana si de toate lucrurile lui.

te inseli daca tu crezi ca AICI toti gandesc la fel, pe bune...Numai in comunism spuneau toti acelasi lucru...
Daca ai tu timp , spune-mi odata pe mail ce conteptie ai despre lume, viata, Dumnezeu...

sus

Lavrentie

Guest

scris pe 18 iun 2003 13:17 de Lavrentie

Dumnezeu sa-ti ajute. Te pomenesc si eu in rugaciune. Ai grija de tine.
sus

OkiVerzi

Senior member
118 mesaje

Re: Re: Poate ca am pacatuit

scris pe 18 iun 2003 20:53 de OkiVerzi

Dumnezeu sa-ti ajute. Te pomenesc si eu in rugaciune. Ai grija de tine.

Lavrentie nu te cunosc si nu am nimik cu tine dar sunt de acors ca sunt anumite pasaje in Biblie care au semnificatie universala dar altele trebuie sa recunoastem nu mai pot impune niste reguli in societatea de azi. Spre exemplu e pacat sa vizionezi filme erotice? E pacat sa faci virtual-sex, e pacat sa folosesti vibratoare? Acestea sunt unele aspecte particulare care au aparut pe masura ce lumea cica a evoluat. Dar astea sunt exemple doar din viata sexuala a unui om, exemplele pe alte domenii pot continua...

Love is a feeling, sex is a game. Just for a minute forget the feeling, just play the game!!
sus

sabba

Expert member
1435 mesaje

Re: Re: Poate ca am pacatuit

scris pe 19 iun 2003 00:26 de sabba

paula ,scuza.-ma dar..........gandesti ca o baba comunista;)))))))
Tu chiar crezi ca esti emancipata ptr ca mai faci shi sex oral cu sotzul?
Cum crezi tu ca ai sa indreptzi lucrurile? Pocaidu-te???Mai bine ia-o pe fiica-ta shi vorbitzi ca doua prietene!Asa o sa aiba un rezultat!

Shi apoi.........s-o intreb shi eu pe mama daca s-a gandit vreodata cum imi sta mie,baiatul ei, cu nasul in....savarina!)))))))

In primul rand mamele fetelor au mult mai multe motive de ingrijorare si de obicei isi fac mult mai multe griji!
In al doilea rand expresia asta cu savarina intotdeauna m-a dezgustat teribil!

Cand totul este pierdut, tot ce-ti ramane e viitorul!
sus

OkiVerzi

Senior member
118 mesaje

Re: Re: Re: Poate ca am pacatuit

scris pe 19 iun 2003 03:29 de OkiVerzi

In primul rand mamele fetelor au mult mai multe motive de ingrijorare si de obicei isi fac mult mai multe griji!
In al doilea rand expresia asta cu savarina intotdeauna m-a dezgustat teribil!

Sabba te dezgusta doar expresia, sau si intelesul ei, sunt si eu curios!??

sus

Lavrentie

Guest

scris pe 19 iun 2003 18:53 de Lavrentie

tu crezi ca vom spune asta lui Dumnezeu??? Fiecare epoca a avut tulburarile ei, ispitele ei. Mantuirea (vesnicia) se castiga in istorie oricum ar fi ea. De vina nu sunt "inovatiile" zilelor noastre ci proasta lor folosinta (tv, net etc.). Cu chibritul aprinzi aragazul sau dai foc unei case, nu?

Oricum ar fi vremurile, sunt vremurile mantuirii noastre.
sus

teo

Guest

scris pe 2 aug 2003 01:21 de teo

Mai intereseaza-te, obiceiurile astea existau si acum 2000 de ani,numai ca nu aveau suportul tehnic, si nu erau deloc considerate "evoluate".Erau practicate doar de unii.De altfel, este libertatea ta sa nu ai nici o religie...
sus

teo

Guest

scris pe 2 aug 2003 02:03 de teo

Considera asta pt ca asa a fost invatata de ceilalti colegi.Poate ca totusi ar trebui sa o indemni sa dicute si cu tatal ei despre asta, poate ca ar iesi ceva interesant.Oricum,educatia ei este si responsabilitatea lui.Poate ca ar fi bine daca ar sti si parerea ortodoxa despre aceste lucruri.Adica sa decida macar in cunostinta de cauza si nu luata de val.
sus

john doe

Guest

Pentru tanara mamica:)

scris pe 2 aug 2003 16:50 de john doe

Incearca sa o pacalesti nitel sau fa un compromis...sfatuieste-o "si am zis sfatuieste nu impune" sa nu o faca pana la , stiu eu, 15-16 ani? Asa poate obtii ceva. Dar pana la urma tot o sa aibva o viata sexuala asa ca iao deoparte si ca o mamica revolutionara explicai tot ce inseamna sexul...risc, boli, metode contraceptive....findca asta e singurul lucru de care sa ti fie frica.
sus

axxa

Senior member
106 mesaje

scris pe 4 aug 2003 03:47 de axxa

...mda...nasol...ma intreb...oare aschia sare departe de butuc?

axxa
sus

batranul

Veteran member
164 mesaje

Re: Re: E greu de facut educatia sexuala

scris pe 15 aug 2003 02:07 de batranul

...mda...nasol...ma intreb...oare aschia sare departe de butuc?
DE MULTE ORI CAND CITESC NU CRED CA POATE FI REAL! DAR TOTUSI! ORICUM E PENIBIL! OARE EXPERTII ASTIA CAND RASPUND EI NU GANDESC?

un sfat bun e intotdeauna bine primit!
sus

camelia

Veteran member
376 mesaje

scris pe 15 aug 2003 03:40 de camelia

Draga Paula:
Nu imi vine sa cred ceea ce imi pot vedea ochii , pe aceste pagini...Dupa o problema , atit de grava , asa cum ne-o descrii tu, acum incepi sa ne spui ca ai luat-o pe cai necurate? Adica ? De ce crezi tu ca ar sa te pedepseasca Dumnezeu...pentru ca ai facut felatie sotului tau, ori pentru ceea ce gindeste fetita ta??
Trezestete draga mea sintem in anul 2003!!!!!!!!

cami
sus

Laurentiu

Guest

Trezeste-te tu camelia

scris pe 15 aug 2003 17:50 de Laurentiu

Trezeste-te tu Camelia, Dumnezeu e Viu!!
Ce o sa-i spui la judecata?? "Doamne, stii eu am trait in anii 2000..."!!
sus

john doe

Guest

hmmm

scris pe 16 aug 2003 06:26 de john doe

Fiindca vad ca ati luat-o pe teme biblice...lol..unu) ce tot aruncati cu pietre crinilor? aaA? sunteti puri si nevinovati cumva? eu nu cred...
Si da este adevarat suntem in anul 2000....si a doua) nu reusesc sa vad legatura intre Dumnezeu si o simpla felatie...
sus

Aron

Guest

scris pe 4 oct 2003 16:06 de Aron

1) Paula, in primul rand, iti propun sa despartim putin apele, ca sa lamurim mai bine lucrurile. Privind lucrurile simplist, s-ar putea trage concluzia ca, din moment ce tu esti o femeie "fara prejudecati si emancipata", de ce te-ar mai deranja daca si fiica ta priveste lucrurile "la fel"? Asta, repet, privind simplist. Intrand in detalii, descoperim ca tu iti permiti un anumit grad de intimitate cu sotul tau, in timp ce fiica ta isi pune aceasta problema la modul general, fara sa-si particularizeze aceasta libertate in raport cu un anumit barbat (cazul fericit al viitorului sau sot). Ea si-a stabilit pana unde poate sa mearga cu libertatea in practicile sexuale, fara nici o referire asupra persoanei cu care ar fi dispusa sa faca acele lucruri. Dupa parerea mea, aici e punctul nevralgic, aici ar trebui sa vezi, in primul rand tu si apoi si ea, marea diferenta in abordarea subiectului. Asta, lasand la o parte faptul ca la varsta ei altele ar trebui sa fie preocuparile ei, dar ce sa facem, trebuie sa privim in fata provocarile vietii. Astea sunt influentele la moda si sunt convins ca nu tu ai directionat-o (cel putin, nu in mod direct) spre acest mod de a vedea sexualitatea si se pare ca nici nu i-ai oferit vreo alternativa. Nu uita ca adolescentii au nevoie de modele, le plac provocarile si, de cele mai multe ori, accepta valorile care, cel putin pana la momentul respectiv, raman in picioare. Este o competitie a valorilor. La varsta ei este absolut normal sa fie preocupata de viata sexuala (hormonii isi fac datoria), numai ca am convingerea ca si-a luat informatiile din sursele cele mai nepotrivite. Iti recomand sa te apropii de fiica ta si sa discuti in primul rand despre problemele prioritare in viata, sa o ajuti sa inteleaga ca adevaratele valori in viata nu sunt nicidecum libertatile sexuale, ci gradul, intensitatea si seriozitatea relatiei cu barbatul cu care, pe langa multe alte lucruri, va face si sex. Este dreptul ei sa aleaga ce vrea sa devina si este datoria ta sa o constientizezi asupra variantelor. Vrea sa devina ceea ce in mod curent se numeste o " c**** " (sa nu te feresti sa pronunti acest cuvant in fata ei, o va ajuta) - adica o femeie care practica sexul cu oricine, fara nici un criteriu de angajament si responsabilitate, ori se hotaraste sa-si pastreze potentialul sexual pentru cel de care va fi convinsa ca ii va fi alaturi la bine si la rau, ca o va respecta, ca o va innobila si o va iubi ne-egoist? Daca tu ai vrut sa faci din ea o "emancipata", nefacand nimic in acest sens si lasand-o in seama influentelor (care oricum venau), cred ca ar trebui sa schimbi directia in relatia ta cu ea, sau mai bine zis, sa o ajuti sa gaseasca o directie buna. Se pare ca din aceasta "emancipare" ea si-a luat numai ce este rau, dar aparent sclipitor: libertinismul sexual. In lipsa unei relatii profunde si trainice cu familia, pentru acest sclipici al "modernitatii", cele mai multe fete sunt dispuse sa faca absolut orice cu primul venit, mai ales daca acesta e vreun "macho". Nu te amagi cu ideea ca lucrurile bune trebuie sa mearga bine de la sine, ori ca, din moment ce tu nu ai influentat-o intr-un anumit sens, ea nu ar trebui sa se indrepte intr-acolo. Numai raul merge de la sine, pentru bine trebuie facute eforturi. (va urma)
sus

Aron

Guest

scris pe 4 oct 2003 16:11 de Aron

1) Paula, in primul rand, iti propun sa despartim putin apele, ca sa lamurim mai bine lucrurile. Privind lucrurile simplist, s-ar putea trage concluzia ca, din moment ce tu esti o femeie "fara prejudecati si emancipata", de ce te-ar mai deranja daca si fiica ta priveste lucrurile "la fel"? Asta, repet, privind simplist. Intrand in detalii, descoperim ca tu iti permiti un anumit grad de intimitate cu sotul tau, in timp ce fiica ta isi pune aceasta problema la modul general, fara sa-si particularizeze aceasta libertate in raport cu un anumit barbat (cazul fericit al viitorului sau sot). Ea si-a stabilit pana unde poate sa mearga cu libertatea in practicile sexuale, fara nici o referire asupra persoanei cu care ar fi dispusa sa faca acele lucruri. Dupa parerea mea, aici e punctul nevralgic, aici ar trebui sa vezi, in primul rand tu si apoi si ea, marea diferenta in abordarea subiectului. Asta, lasand la o parte faptul ca la varsta ei altele ar trebui sa fie preocuparile ei, dar ce sa facem, trebuie sa privim in fata provocarile vietii. Astea sunt influentele la moda si sunt convins ca nu tu ai directionat-o (cel putin, nu in mod direct) spre acest mod de a vedea sexualitatea si se pare ca nici nu i-ai oferit vreo alternativa. Nu uita ca adolescentii au nevoie de modele, le plac provocarile si, de cele mai multe ori, accepta valorile care, cel putin pana la momentul respectiv, raman in picioare. Este o competitie a valorilor. La varsta ei este absolut normal sa fie preocupata de viata sexuala (hormonii isi fac datoria), numai ca am convingerea ca si-a luat informatiile din sursele cele mai nepotrivite. Iti recomand sa te apropii de fiica ta si sa discuti in primul rand despre problemele prioritare in viata, sa o ajuti sa inteleaga ca adevaratele valori in viata nu sunt nicidecum libertatile sexuale, ci gradul, intensitatea si seriozitatea relatiei cu barbatul cu care, pe langa multe alte lucruri, va face si sex. Este dreptul ei sa aleaga ce vrea sa devina si este datoria ta sa o constientizezi asupra variantelor. Vrea sa devina ceea ce in mod curent se numeste o " c**** " (sa nu te feresti sa pronunti acest cuvant in fata ei, o va ajuta) - adica o femeie care practica sexul cu oricine, fara nici un criteriu de angajament si responsabilitate, ori se hotaraste sa-si pastreze potentialul sexual pentru cel de care va fi convinsa ca ii va fi alaturi la bine si la rau, ca o va respecta, ca o va innobila si o va iubi ne-egoist? Daca tu ai vrut sa faci din ea o "emancipata", nefacand nimic in acest sens si lasand-o in seama influentelor (care oricum venau), cred ca ar trebui sa schimbi directia in relatia ta cu ea, sau mai bine zis, sa o ajuti sa gaseasca o directie buna. Se pare ca din aceasta "emancipare" ea si-a luat numai ce este rau, dar aparent sclipitor: libertinismul sexual. In lipsa unei relatii profunde si trainice cu familia, pentru acest sclipici al "modernitatii", cele mai multe fete sunt dispuse sa faca absolut orice cu primul venit, mai ales daca acesta e vreun "macho". Nu te amagi cu ideea ca lucrurile bune trebuie sa mearga bine de la sine, ori ca, din moment ce tu nu ai influentat-o intr-un anumit sens, ea nu ar trebui sa se indrepte intr-acolo. Numai raul merge de la sine, pentru bine trebuie facute eforturi. (va urma)
sus

Aron

Guest

scris pe 4 oct 2003 16:15 de Aron

Imi cer scuze pentru multiplele mesaje identitce, initial am crezut ca nu au fost acceptate si am trimis din nou.
sus

Aron

Guest

scris pe 4 oct 2003 16:24 de Aron

2) Dupa parerea mea, fiica ta are nevoie acum nu sa afle, datorita teribilismul caracteristic pustilor, cate libertati sexuale isi poate permite cu primul venit, numai pentru a fi in rand cu fetelor "moderne" ori pentru ca vede in filme si ii aude pe altii/altele ca vad in aceste lucruri normalitatea, ci are nevoie sa afle care sunt si sa dezvolte acele valori care ii vor da o identitate sociala si familiala puternica si stabila. Normalitatea pentru varsta ei este sa-si concentreze eforturile asupra scolii si a viitorului apropiat si indepartat, nu sa-si insuseasca prematur tehnicile de divertisment sexual, doar pentru a parea mai "moderna". Pentru asta, ajut-o sa vada si sa inteleaga lucrurile cu adevarat importante in viata, incepand cu casnicia si valorile acesteia. Indiferent ce iti permiti tu cu sotul tau in intimitate, acest lucru trebuie sa ramana in custodia voastra exclusiva. Eu nu-mi permit sa iti spun ce sa faci si ce sa nu faci cu sotul tau, deoarece atata timp cat tot ceea ce faceti este liber consimtit de amandoi si (numai daca) duce la intarirea relatiei dintre voi, atunci lucrurile sunt in echilibru. Este datoria oricui sa va respecte alegerea voastra (oricare ar fi ea) si, de fapt, nici nu trebuie sa ii intereseze pe altii optiunea voastra. Insa fiica ta are nevoie acum nu de repere sexuale, ci de repere morale care sa-i spuna in primul rand nu ce fel de sex sa faca, ci cu cine, cand si de ce sa faca sex.
ATENTIE! Sexul in sine, nu este nici moral nici imoral, este amoral. In schimb, tipul si calitatea relatiei sub umbrela careia are loc sexul, poate defini o persoana ca fiind morala ori imorala. De aceea, dupa parerea mea, sexul monogam practicat intr-o relatie de casatorie armonioasa este singura confirmare a moralitatii acelei relatii, in timp ce sexul practicat in relatii diverse, cu mai multi parteneri, fara responsabilitati si principii clar definite si respectate, fac ca aceste relatii sa fie imorale. Fiica ta are nevoie, de asemenea, ca aceste repere sa fie traite cu adevarat in propria voastra familie. Acum ea are nevoie sa fie ocrotita si acceptata de un barbat (ceea ce este, de altfel, foarte normal), are nevoie sa-si exercite impulsurile viitoarei sotii si mame. In lipsa unui model real, ea va accepta oferta primului venit, pe care, pentru a fi acceptata, va fi dispusa sa-i satisfaca orice placere egoista. (Asa sunt barbatii, mai mizerabili, mai egoisti, trebuie s-o recunoastem si cred ca unul din rolurile femeii in viata unui barbat este si acela de a-l ajuta sa vada mai mult cu inima). Pentru a evita acest lucru, cel mai bun model de sot si tata poate fi, bineinteles, sotul tau si tatal ei. De aceea, iti recomand sa NU pastrezi secret acest lucru fata de sotul tau, ci sa-i spui CAT MAI CURAND despre problema fiicei tale, care este, de fapt, a intregii familii. Doar este fiica voastra iar voi sunteti parintii ei, nu? El poate avea un rol foarte important in evolutia lucrurilor.
(va urma)
sus

Aron

Guest

scris pe 4 oct 2003 16:28 de Aron

3) E foarte probabil ca voi insiva sa aveti nevoie sa va definiti valorile prioritare in relatia voastra, ca soti si ca parinti, sa (re)faceti un angajament in pastrarea acestor valori, sa va uitati unul in ochii celuilalt cu sinceritate si sa va promiteti sustinere reciproca si dragoste. Numai asa veti fi un model vrednic de urmat pentru fetita voastra. Apoi, amandoi, va trebui sa faceti eforturi sa o cuceriti pe fiica voastra in jurul vostru si al valorilor unei familii sanatoase: tu ca mama si ca sotie model, el ca tata si ca sot model. Cel putin pana cand fiica ta va hotari sa se daruiasca unui barbat (ideal ar fi ca acesta sa-i fie sot pentru tot restul vietii), dar si dupa aceea, tatal tau va trebui sa fie singura autoritate morala masculina din viata ei. Trebuie ca atat tu, cat si sotul tau sa faceti din relatia cu fiica voastra o prioritate. Repet, nu te feri sa vorbesti cu sotul tau despre asta, ci provoaca-l cu sinceritate si dragoste la o discutie deschisa. Si, iti repet, fa o mare distinctie intre sexul practicat de voi sub protectia familiei si pretentiile de libertinism sexual imprumutat de fiica voastra din anturaje gresit ales. Sunt convins ca nici sotului tau nu ii va conveni ce va auzi, dar e mai bine sa previi decat sa repari. Viitoarea viata sexuala a fiicei voastre este o realitate pe care, mai devreme sau mai tarziu, intr-o forma sau alta, tot va trebui s-o aceptati. Depinde numai si numai de voi cum vor evoula lucrurile. Apoi, pe masura ce o (re)castigati pe fiica voastra, ajutati-o sa inteleaga ca ii va fi de mare ajutor daca si voi ii veti cunoaste prietenii, cartile si revistele citite, filmele si site-urile vizionate. Pentru asta, sotul tau va trebui sa devina protectorul ei masculin (intr-un fel, chiar prototipul viitorului sot) iar tu prietena si confidenta ei cea mai buna. Daca, din aceste doua perspective veti discuta si unul cu celalalt, veti reusi cu siguranta sa-i oferiti fiicei voastre o temelie serioasa si trainica pentru viata ei.
4) Fiindca tot ai primit sfaturi cu referinte biblice, eu ti-as propune sa citesti Geneza (Facerea), pentru a descoperi ca, inainte de orice altceva, Dumnezeu a vazut ca "nu este bine ca omul sa fie singur". Dumnezeu nu a considerat ca "omul nu are cu cine sa-si satisfaca nevoile sexuale", ci ca nu "nu este bine ca omul sa fie singur". Implinirea sexuala a fost oferita ca si forma de completare a armoniei in relatia celor doi. Faptul ca Dumnezeu Insusi a creat-o pe femeie ca un ajutor al barbatului (deci o completare a imperfectiunilor lui si nu ca pe o anexa sexuala!), din toate punctele de vedere (inclusiv pe plan sexual), vine sa confirme ideea ca El a avut in vedere, in primul rand, calitatea si seriozitatea relatiei dintre cei doi soti, lucru care a ramas si va ramane valabil cat vor trai oamenii pe pamant. Asadar, convingerea mea este ca orice aspect care tine de viata sexuala trebuie subordonata relatiei dintre cei doi. Cine incepe o relatie cu sexul, o da in bara. Intai trebuie puse bazele prieteniei, ale sinceritatii, transparentei, ale devotamentului, ale responsabilitatii, ale statorniciei. Nu din cauza detaliilor tehnice din viata intima s-au despartit si se despart oamenii, ci pentru ca nu au stiut si/sau nu au vrut sa cladeasca relatii (folosindu chiar si sexul ca adjuvant), nu au stiut si/sau nu au vrut sa comunice unul cu altul, nu au pus pe primul plan sinceritatea, adevarul, dragostea, nu au dorit sa fie transparenti si corecti. Personal, cred cu fermitate in valabilitatea principiilor biblice si astazi (chiar daca Biblia a fost scrisa acum circa 2000 de ani) si am convingerea ca cea mai buna temelie pentru o relatie serioasa si trainica intre un barbat si o femeie (denumita conventional casatorie) o constituie principiile biblice. Numai cei care cred ca necercetand Biblia pot sa vorbeasca despre ea ca despre o carte anacronica, implinesc de fapt conceptul emis de comunistii atei "crede si nu cerceta". In schimb, cei care au studiat-o cu seriozitate (in frunte cu peste 75% dintre laureatii Premiului Nobel), au ajuns la concluzia ca Dumnezeu a avut, are si va avea solutii pentru orice problema a noastra.
Fiindca veni vorba de Biblie, iti pot spune ca nu exista nici o referire biblica la ce fel de pozitii trebuie adoptate in timpul actului sexual, la cat timp ar trebui sa dureze acesta, la cate "reprize" ori orgasme (si in favoarea cui) trebuie sa cuprinda o partida de sex, ori la cat din corpul unuia dintre soti are dreptul celalalt sa iubeasca, sa atinga ori sa sarute. In schimb, sunt mii de versete care se refera direct si indirect la calitatea relatiei, la atitudine, la responsabilitatea ca inaintea lui Dumnezeu pentru calitatea relatiei dintre soti, la modul in care gandim si ne purtam unii cu ceilalti. Daca doresti sa iti imbunatatisti relatia in familie, cu siguranta ca ar trebui sa urmezui sfatul de a "pune mana pe Biblie", dar nu pentru a-ti distruge familia, inchipuindu-ti ca te apropii de Dumnezeu prin izolarea si respingerea sotului ori a celorlalti intr-un fel de manastire spirituala, ci din contra, urmand si intelegand voia lui Dumnezeu pentru tine si familia ta ca o nevoie de stabilitate si siguranta in insesi principiile divine. Mai mult, daca va fi nevoie, poate ca ar trebui sa sa renunti la anumite lucruri din viata ta, dar numai tu si sotul tau, in respect fata de Dumnezeu, veti fi cei care vor hotari ce anume va este de folos si ce nu, in relatia voastra ca soti si ca parinti. Daca ceea ce faci tu in intimitatea ta cu sotul tau contribuie la imbunatatirea si dezvoltarea relatiei tale cu el, la cresterea atasamentului, devotamentului si respectului vostru reciproc, la implinirea fizica, morala si afectiva a amandurora, atunci nu are rost sa discutam ce sa faci si ce sa nu faci cu sotul tau. Un mare teolog al inceputurilor crestine a spus "Iubeste-L pe Dumnezeu si fa tot ce-ti place". Cu siguranta ca, iubindu-L pe Dumnezeu, nu vei putea face nimic din ceea ce stii ca il ofenseaza ori ca te afecteaza, direct ori indirect, ca urmare a neascultarii de El. Transmite-i sotului tau cele mai sincere salutari din partea mea si s-auzim de bine!
sus

Mihaella

Junior member
27 mesaje

scris pe 7 oct 2003 00:44 de Mihaella

Este o stare normala. Insa trebuie sa te gandesti cum gandeai tu la 13-14 ani, apoi sa te gandesti ca mai devreme sau mai tarziu oricum fata ta va face si oral si anal etc chiar daca o sa testeze doar. In strainatate pana la 13 ani ii gasesti in 30 minute piliti crunt la petreceri, iar ce e peste 14 prin baie si dormitoare facand sex. Noua generatie gandeste altfel mereu. Daca vei fi contra nu vei face decat sa ii faci pofta. Stii cum este cu fructul oprit...
Un singur lucru trebuie sa ai grija. Sa ii fie frica de sarcina sau de boli pana la extrem. Ca face sex sau o felatie nu e problema cat timp nu se imbolnaveste sau ramane insarcinata. In plus lasa natura sa isi urmeze cursul. Daca poti sa discuti cu ea deschis, atunci discuta. Daca nu, o sa simta si o sa iti spuna cine stie ce minciuni cu ce ai dori sa auzi. Eu una am facut sex oral si stiu ca si fete mele vor face. Daca mie imi place poate o sa le placa si lor. Ce e rau in asta?
sus

Mihaella

Junior member
27 mesaje

Re: Re: Re: Re: E greu de facut educatia sexuala

scris pe 7 oct 2003 00:49 de Mihaella

care e treaba? nu poti fi tolerant? se discuta, se dezbate , se pun idei...da? Despre ce gandesti despre Biblie, te priveste...Spui ca a fost scrisa acum 2000 de ani, dar nu stii ce a spus Hristos: "Eu sunt acelasi ieri si azi si in veci" sau "Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece". Si pt lamurirea carcotasilor, sunt simplu ortodox, au unii ideea ca daca vorbesti impotriva perversiunilor sexuale esti pocait, ca si cum crestinul ortodox ar avea alt Dumnezeu, alta Biblie. E vorba doar de ignoranta si de neasumarea statutului de crestin, un sperjur permanent fata de hotararea de la botez: ma lepad de satana si de toate lucrurile lui.

te inseli daca tu crezi ca AICI toti gandesc la fel, pe bune...Numai in comunism spuneau toti acelasi lucru...
Daca ai tu timp , spune-mi odata pe mail ce conteptie ai despre lume, viata, Dumnezeu...

Vreau sa te intreb o chestie: ce cauti pe astfel de forum, unde se vorbesc numai "porcarii" etc? Nu e de ajuns ca o gramada de preoti pipaie sau violeaza copii, acum o mai dati si de gard.
In al doilea rand fiind agnostica(puteti cauta pe google ce e aia agnostic pentru ca nu este acelasi lucru cu ateu), voi sunteti dusi cu presul. Va bazati pe spusele oamenilor si pe o carte. Asta este credinta voastra? Ca daca va ia cineva Biblia din mana si ce s-a spus de catre preoti s-a terminat toata religia. Daca Dumnezeu nu voia ca sa putem face sex oral, avea grija sa ne creeze astfel. Insa in Biblie zice clar ca lucrurile create au fost bune. Sau cumva Dumnezeu este imperfect si Biblia o minciuna? Imi pare rau ca nu am loc sa iti scriu mai multe. Lasati oamenii sa gandeasca liber!
sus

Mihaella

Junior member
27 mesaje

Re: Trezeste-te tu camelia

scris pe 7 oct 2003 00:51 de Mihaella

Trezeste-te tu Camelia, Dumnezeu e Viu!!
Ce o sa-i spui la judecata?? "Doamne, stii eu am trait in anii 2000..."!!

Avem si onanism(masturbare) in Biblie. Si acolo cum o interpreteaza religia? Ca erau oamenii tampiti/inconstienti? Well asa sa ne interpreteze si pe noi. Pana la urma voi pierdeti ca traiti cu un miraj in fata ochilor. Fiti realisti.
sus
Pagina 1 din 2
1   2   »

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

46 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online