Sunteti multumiti de drumul ales?

Pagina 1 din 1
1

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Sunteti multumiti de drumul ales?

scris pe 9 nov 2006 15:46 de ExoticDream

Avand in vedere ca majoritatea userilor nostri fideli se afla in segmentul de varsta 17-30 de ani, se presupune ca, din punct de vedere profesional, fiecare si-a ales sau este pe cale sa-si aleaga un anumit drum, probabil in functie de preferinte, aptitudini, pregatire, sfaturile celor apropiati etc. Sa vedem cum stati cu raportul planuri/realizari:

1. Pe ce criterii v-ati ales/va veti alege cariera?
2. Va simtiti multumiti in domeniul in care va desfasurati acum activitatea?
3. Ce planuri de viitor aveti in privinta carierei?
4. Alegerea v-a apartinut/va va apartine 100% sau ati fost/veti fi influentati si de cei din jur?
5. Daca ar fi posibil sa o luati de la inceput, ce cariera ati alege (aceeasi, alta, mai multe)?

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Bozgoru

Expert member
3081 mesaje

Re: Sunteti multumiti de drumul ales?

scris pe 9 nov 2006 16:07 de Bozgoru

1. depinde de facultate.. mi-o aleg in functie d ece facultate termin
2. nu sunt multumit
3.sa fiu bine platit intr-o firma de turism
4. 10000 % a mea !
5. camatar !

sus

joseharmando

Guest

scris pe 9 nov 2006 18:50 de joseharmando

Avand in vedere ca majoritatea userilor nostri fideli se afla in segmentul de varsta 17-30 de ani,

Daca's mai mic,am voie sa raspund?
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Sunteti multumiti de drumul ales?

scris pe 9 nov 2006 19:17 de ExoticDream

Daca's mai mic,am voie sa raspund?

Nu esti, dar sigur ca ai voie, hai, raspunde, intuim noi ceva, dar.... go ahead!!!

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

scris pe 9 nov 2006 20:22 de Pasaroi_Cuminte

Avand in vedere ca majoritatea userilor nostri fideli se afla in segmentul de varsta 17-30 de ani, se presupune ca, din punct de vedere profesional, fiecare si-a ales sau este pe cale sa-si aleaga un anumit drum, probabil in functie de preferinte, aptitudini, pregatire, sfaturile celor apropiati etc. Sa vedem cum stati cu raportul planuri/realizari:

4. Alegerea v-a apartinut/va va apartine 100% sau ati fost/veti fi influentati si de cei din jur?
5. Daca ar fi posibil sa o luati de la inceput, ce cariera ati alege (aceeasi, alta, mai multe)?

1.Din liceu am vrut sa ma fac inginer
spirit analitic si creator analizez totul prin prisma intelectului.Nu-mi impun asta pur si simplu se intampa.

2.Da
3.Firma proprie in IT in domeniul industriei (soft si sisteme de masurare pt reactoare ,industria aeronautica ,industria de masini de orice tip : de la strunguri pana la Centre de Prelucrare si rafinarii) si de consultanta
pe termen lung Firma producatoare de hardware sau membra a unui consortiu IT
4.Alegerea imi apartine
5.Aceiasi sau mai multe

http://www.youtube.com/watch?v=3hxO_RB27jk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=E9SmQW2TPgM&feature=related

"A phoenix is a mythical bird with a tail of beautiful gold and red plumage or purple and blue.
The bird was also said to regenerate when hurt or wounded by a foe, thus being almost immortal and invincible — it is also said that it can heal a person with a tear from its eyes and make them temporarily immune to death. The phoenix is a symbol of fire and divinity." ( Greek mythology )

"Creierul=locul geometric al neuronilor egal departati de inteligenta situati pe cercul purtator al centrelor de vointa" (Eu,Pasaroi_Cuminte)
sus

stefanoski

Expert member
1927 mesaje

scris pe 10 nov 2006 00:56 de stefanoski

1. Sunt abia clasa a 11-a dar am ales calea turismului pentru ca imi place sa calatoresc si mi-as dori sa devin ghid turistic
2.Deocamdata nu am realizat nimic notabil pentru a ma declara multumit.
3.Pai sa intru la facultate si apoi...orice functie intr-o agentie de turism ma atrage.
4. 80%
5. Inca sunt la inceput

http://stefanoski.wordpress.com/
sus

mya

Expert member
1180 mesaje

scris pe 10 nov 2006 23:01 de mya

Consider ca fiecare persoana are o inclinatie catre un anumit doemniu, pe o anumita latura si specializare. Esential este sa ne descoperim aptitudinile si talentul, pentru a le putea dezolva pe parcursul vietii. In primul rand trebuie sa fie un doemniu in care sa lucrez de placere, cu drag, nu sa pun echivalent intre serviciu si stres/oboseala/chin/tortura. Trebuie sa si am un pachet de cunostinte pentru a face fata cuncurentei, a ramane in top, sau a ma mentine pe linia de plutire macar (desi nu ma multumesc doar cu statutul acesta). Totodata, trebuie sa am o satisfactie si din punct de vedere financiar.

Merg pe drumul pe care l-am ales, insa mai multa implicare si straduinta (nu numai din partea mea) ar fi binevenita.

Facultatea de Jurnalism
Era o perioada in care mi-au facut cu ochiul si dreptul si pshihologia, insa jurnalismul s-a mentinut pe primul loc

In totalitate, ai mei si multi dintre cunoscuti au incercat sa ma dezarmeze si sa ma indrepte catre alt domeniu mai "real"

Aceeasi (pana in momentul in care am ajuns)

Viata nu e alcatuita din numarul de respiratii, ci din momentele care iti taie respiratia.

Ce fiinta umbla dimineata in patru picioare, la amiaza in doua, iar seara in trei? Este omul in copilarie, la maturitate si la batranete.

Daca-ti depasesti limitele, esti pedepsit, daca nu ti le depasesti, nu esti om.

Unde anume se afla lacasul sufletului si al cugetului in corpul omenesc? In inima sau in cap?
sus

the_gogu

Expert member
520 mesaje

scris pe 28 feb 2007 02:51 de the_gogu

dar tu?(ma refer la exotica)
nici yo nu ma incadrez in varsta, da` pe mine ma pasioneaza mlt istoria, nu stiu ce as putea sa fac bazandu-ma pe obiectul asta in viitor, de exemplu cautam azi niste carti de istorie si nu le-am gasit in toata constanta, nici macar la biblioteca judeteana, vad ca istoria este in declin putini mai sunt ei interesati.eu la istorie citesc din interesul meu de placere si de aceea o inteleg mult mai bne decat altii.
influentat am fostin primul rand de un profesor care ma facut sa-mi placa istoria dupa parerea mea a fost profesorul perfect mi-a placut mult stilul lui de predare invatam imediat lectia, pana sa-l cunosc pe profesor ma luptam sa nu raman corigent la istorie si uite acum am in vedere pana termin liceul ocuparea locului 1 pe tara la olimpiada la istorie, si jocurile pc au avut o anumita influenta asupra mea, jocurile istorice, strategiile precum:rome:total war+expansion, medieval 2 :total war, age of empires si mai sunt cateva.
daca ar fi sa iau de la capat scoala ori m-as fi pus de mic pe istorie, ori pe matematica(stiu ca sunt foarte diferite dar eu la sfarsitul clasei a8-a mi-am dorit cu orice pret la mate-info,dar am ajuns la uman, si acum ma bucur ca nu am avut medie de mate-info), dar acum nu am nici o sansa sa ma pun pe mate chiar dk as vrea, acum nu vreau in nici un caz, pt ca acolo unde ma voi duce vreau sa fiu printre cei mai buni, eu acum la scoala nu sunt un elev prea bun care invata, am si ceva mai multe absente dar istoria n-o las niciodata pt nimic, acolo stiu ca cu multa munca ci multa vointa pot fi cel mai bun!punct.
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 28 feb 2007 16:59 de ExoticDream

dar tu?(ma refer la exotica)

1. Inclinatii de la mama natura si ereditare, predilectie pentru tot ceea ce tine de matematica in particular si stiinte exacte in general.

2. Cam 50%. Voi fi probabil inginer in curand, dar matematica ma atrage mai mult decat domeniul pur tehnic...

3. Ma aflu la inceput de drum sau... la rascruce. As putea sa-mi gasesc un job ca lumea (zice-se ca specializarea dobandita pe bancile scolii ar fi una de varf, insa stim cum e cu teoria vs practica), dar as prefera sa fac intai un master, poate la granita dintre matematica si specializarea mea.... pe urma ma decid... Ceea ce stiu sigur de multi ani incoace este faptul ca NU voi activa in invatamant, urasc sa predau! Ar mai fi ceva: vreau un job care sa imi permita sa calatoresc din cand in cand pe perioade scurte (asta in cazul in care nu castig suficient ca sa ma plimb in timpul liber)!

4. Da, 100%. Cei din jur m-ar fi vrut la info, dar cum in liceu am avut parte de matematica intensiv, programarea a ramas un pic in umbra...., poate acum sa-i prind gustul!

5. Desi nu pot spune ca ma plictisesc repede, mi-ar placea sa fac mai multe lucruri.... ador variatia... Daca ziua ar fi mai lunga, pe langa activitatea de baza, mi-ar placea sa lucrez intr-o editura sau biblioteca (sa fac recenzii la carti, sa prelucrez sondaje de opinie pe teme stiintifice sau culturale, sa realizez site-uri), sa fac cursuri de psihologie, fotografie....

sus

za'one

Guest

scris pe 1 mar 2007 02:34 de za'one

M-am decis in clasa a XI-a, cu o saptamana inainte de vacanta de primavara. M-am decis ca vreau sa fiu fizician. Pasiune, nimic mai mult. Pe vremea aceea imi permiteam luxul de a-mi cultiva exclusiv pasiunile. Mai tarziu am aflat ca echilibrul unei vieti vine si din alte surse, nu numai din interior.

Da si nu. Nu stiu daca vreau sa-mi petrec viata dand talk-uri si scriind articole, mi se pare prea... putin, prea aiurea. To summarize it like in "Good Will Hunting": "Maybe I don't want to spend my life explaining shit to people". Pe de alta parte, imi ofera prea multe orgasme... intelectuale, pentru a spune ca nu sunt multumit. Imi ofera o cale de a-mi disciplina gandirea si viata.

Draguta intrebare, dar este prea... pedagogic-comunista. Eu nu separ cariera de viata personala... Consider ca a face asta este o dovada de egoism si o greseala fundamentala in raport cu tine si cu cei din jurul tau.

Suntem mereu influentati de cei din jur. A spune: "este decizia mea 100%", este o aberatie; adevarata doar la un nivel infantil. Daca nu vezi influenta celorlalti sau daca "iei deciziile singur" inseamna ca esti destul de imatur ca sa te crezi independent si destul de egoist si incapatanat pentru a refuza altceva decat un absolutism esential subiectiv.

It is not. Timpul nu se recupereaz si nu se da inapoi. Prefer sa-mi consum energia gandindu-ma la lucruri mai... "reale", decat la fantasme de genul "what if", "ce as face daca" etc.
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 1 mar 2007 12:52 de ExoticDream

Draguta intrebare, dar este prea... pedagogic-comunista. Eu nu separ cariera de viata personala... Consider ca a face asta este o dovada de egoism si o greseala fundamentala in raport cu tine si cu cei din jurul tau.

Cu toate ca avem o gandire oarecum disciplinata, unii dintre noi dau din cand in cand dovada de infantilism si lipsa de maturitate prin ale lor accese aberante de egoism, incapatanare, refuz de a accepta opinii esential obiective. Probleme cu IQul sau EQul... probabil.

Separarea carierei de viata personala pe segmente scurte de timp si cu motivatie pozitiva nu ar trebui sa fie privita ca un act de egoism. Exemplu: unul dintre membrii unui cuplu primeste o oferta de bursa in strainatate pentru cateva luni, iar celalalt nu isi permite sa-si intrerupa activitatea pentru a-l insoti si nici nu poate sa zboare o data pe saptamana pentru a fi impreuna. Ce solutie exista? Cea "neegoista", prin care viata personala si cariera nu trebuie nicioata separate: se renunta la bursa (nu suna un pic.... egoist totusi?) Cea "egoista": bursa este acceptata si cuplul face fata situatiei cat de bine se poate, intelegand ca o oportunitate in cariera unuia dintre ei este benefica atat pentru persoana respectiva, cat si pentru cuplu.

Suntem mereu influentati de cei din jur. A spune: "este decizia mea 100%", este o aberatie; adevarata doar la un nivel infantil. Daca nu vezi influenta celorlalti sau daca "iei deciziile singur" inseamna ca esti destul de imatur ca sa te crezi independent si destul de egoist si incapatanat pentru a refuza altceva decat un absolutism esential subiectiv.

Sa nu generalizam, discutam despre alegerea unui drum in viata cand esti inca adolescent, nu despre deciziile luate la maturitate. Exemplu: un elev de liceu este pasionat si are talent la muzica sau pictura, insa familia se opune alegerii unei cariere in zona artei... Daca el "se incapataneaza" si merge pe drumul ales de el se cheama ca greseste nelasandu-se influentat de parerea celor din jur? Daca nu il sprijina nici familia, nici prietenii, nici colegii, ce procent din opinia celor din jur se reflecta in decizia sa?

Timpul nu se recupereaz si nu se da inapoi. Prefer sa-mi consum energia gandindu-ma la lucruri mai... "reale", decat la fantasme de genul "what if", "ce as face daca" etc.

Gandindu-te numai la lucruri "mai reale", elimini din lumea ta visul.... il consideri o pierdere de timp pentru ca nu are corespondent direct in realitate in acel moment, dar sa nu confundam visul cu iluzia! Sansele ca o iluzie sa devina candva realitate sunt mici, dar visul este adeseori doar cu un pas (a carui lungime tinde uneori la zero) inaintea realitatii...., cum bine spune Anais Nin:

"The dream was always running ahead of me. To catch up, to live for a moment in unison with it, that is the miracle."

sus

za'one

Guest

Re: Re: Re: Sunteti multumiti de drumul ales?

scris pe 2 mar 2007 00:12 de za'one

Cu toate ca avem o gandire oarecum disciplinata, unii dintre noi dau din cand in cand dovada de infantilism si lipsa de maturitate prin ale lor accese aberante de egoism, incapatanare, refuz de a accepta opinii esential obiective. Probleme cu IQul sau EQul... probabil.

...mai mult cu acel "concept" numit open minded.

Separarea carierei de viata personala pe segmente scurte de timp si cu motivatie pozitiva nu ar trebui sa fie privita ca un act de egoism. Exemplu: unul dintre membrii unui cuplu primeste o oferta de bursa in strainatate pentru cateva luni, iar celalalt nu isi permite sa-si intrerupa activitatea pentru a-l insoti si nici nu poate sa zboare o data pe saptamana pentru a fi impreuna. Ce solutie exista? Cea "neegoista", prin care viata personala si cariera nu trebuie nicioata separate: se renunta la bursa (nu suna un pic.... egoist totusi?) Cea "egoista": bursa este acceptata si cuplul face fata situatiei cat de bine se poate, intelegand ca o oportunitate in cariera unuia dintre ei este benefica atat pentru persoana respectiva, cat si pentru cuplu.

Exact! Influenta este reciproca... Eu criticam deciziie luate de unul singur, iar tu-mi dai ca exemplu o decizie care este luata in doi...
Repet: consens, nu "fac asa pt ca asa cred eu ca este bine". ricat de "pozitive" ar fi intentiile unuia, el nu are dreptul sa decida pentru fericirea celuilalt. Este imoral!

Sa nu generalizam, discutam despre alegerea unui drum in viata cand esti inca adolescent, nu despre deciziile luate la maturitate. Exemplu: un elev de liceu este pasionat si are talent la muzica sau pictura, insa familia se opune alegerii unei cariere in zona artei... Daca el "se incapataneaza" si merge pe drumul ales de el se cheama ca greseste nelasandu-se influentat de parerea celor din jur? Daca nu il sprijina nici familia, nici prietenii, nici colegii, ce procent din opinia celor din jur se reflecta in decizia sa?

Da! Se cheama ca este imatur, dar la varsta aceea este... permis.
Procent? Zero! De aceea vorbeam mai sus despre consens, remember?

Gandindu-te numai la lucruri "mai reale", elimini din lumea ta visul.... il consideri o pierdere de timp pentru ca nu are corespondent direct in realitate in acel moment, dar sa nu confundam visul cu iluzia! Sansele ca o iluzie sa devina candva realitate sunt mici, dar visul este adeseori doar cu un pas (a carui lungime tinde uneori la zero) inaintea realitatii...., cum bine spune Anais Nin:

"The dream was always running ahead of me. To catch up, to live for a moment in unison with it, that is the miracle."

Atunci cand Iliescu a spus ca vrea sa devina "un Corneliu Coposu al opozitiei", Academia Catavencu i-a spus ca prima conditie pentru a-si atinge telul este sa faca 17 ani de puscarie... Conditia pentru a imbratisa filosofia "frumoasa" a lui Anais Nin este sa te culci cu tot atatea barbati ca si ea, sa duci acelasi tip de viata ca si ea... Filosofia ei are in practica o reflexie nu tocmai in acord cu ceea ce postezi pe aici.
Ti-am mai spus: a lipi bucati din gandirea altora la propria-ti gandire, genereaza un fel de "efect domino" al carui consecinta este lipsa posibilitatii de a constri ceva coerent... ever!

You want to lecture me about pursuing dreams, making sacrifices and having the guts to make dreams real life? Read again that damn thing ("in latin" ) on that damn temple...
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Sunteti multumiti de drumul ales?

scris pe 3 mar 2007 02:42 de ExoticDream

Influenta este reciproca... Eu criticam deciziie luate de unul singur, iar tu-mi dai ca exemplu o decizie care este luata in doi...
Repet: consens, nu "fac asa pt ca asa cred eu ca este bine". ricat de "pozitive" ar fi intentiile unuia, el nu are dreptul sa decida pentru fericirea celuilalt. Este imoral!

In exemplul cu bursa.... Evident ca decizia se ia in consens, potentialul bursier nu pleaca de nebun daca partenerul nu este de acord si nici nu ramane acasa daca celalalt este de acord cu plecarea. Intrebarea mea era alta: avand in vedere ca bursa este un lucru pozitiv, care nu apare chiar in fiecare zi, iar iubirea presupune si sacrificii, atat pentru binele cuplului, dar si al partenerului, cat de moral este sa nu-ti dai acordul pentru plecarea la bursa? Nu discutam situatiile deosebite, de exemplu cea in care cuplul se afla la inceput de drum, asteapta un copil, are alte prioritati, ci situatia care poate aparea la un moment dat intr-un cuplu stabil, aflat de ceva timp impreuna. Eu as fi de acord ca partenerul meu sa plece la bursa daca ar fi vorba de o perioada de timp nu foarte lunga si m-as da peste cap sa il vizitez cat mai des (m-as imprumuta la banca, as gasi un job part time in plus, pentru a strange bani de avion).

Conditia pentru a imbratisa filosofia "frumoasa" a lui Anais Nin este sa te culci cu tot atatea barbati ca si ea, sa duci acelasi tip de viata ca si ea... Filosofia ei are in practica o reflexie nu tocmai in acord cu ceea ce postezi pe aici.
Ti-am mai spus: a lipi bucati din gandirea altora la propria-ti gandire, genereaza un fel de "efect domino" al carui consecinta este lipsa posibilitatii de a constri ceva coerent... ever!

Nu vreau sa imbratisez nimic, spuneam doar ca ideea aceea conform careia visul precede realitatea este OK..., ideal fiind ca distanta in timp dintre cele doua sa fie cat mai mica....

You want to lecture me about pursuing dreams, making sacrifices and having the guts to make dreams real life? Read again that damn thing ("in latin" ) on that damn temple...

I'm reading it again and again and again..... and then I read some more.... Well, you know...., even small people can have big dreams...., pursue them, make sacrificies and turn them into reality.... it is just a matter of time, they are not so fast!

sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

27 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online