Ce ne facem daca ne tenteaza alte persoane?

Pagina 1 din 2
1   2   »

akasha

Newbie
9 mesaje

Ce ne facem daca ne tenteaza alte persoane?

scris pe 3 nov 2006 05:26 de akasha

ce ne facem cand suntem implicati intro relatie serioasa si ne tenteaza alte persoane in afara partenerului/ei?nu ma refer la chestii de genu' "vai ce dragutz/a e",ci la chestii de genul "nu mai pot daca nu il/o vad sau daca nu il/o am"eu cam in situatia asta sunt.ce spuneti?

vipera
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: ce ne facem?

scris pe 3 nov 2006 15:47 de valentine

ne abtinem....

P.S e o aberatie sau caterinca?
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Ce ne facem daca ne tenteaza alte persoane?

scris pe 3 nov 2006 15:56 de ExoticDream

ce ne facem cand suntem implicati intro relatie serioasa si ne tenteaza alte persoane in afara partenerului/ei?nu ma refer la chestii de genu' "vai ce dragutz/a e",ci la chestii de genul "nu mai pot daca nu il/o vad sau daca nu il/o am"eu cam in situatia asta sunt.ce spuneti?

Am vrut sa-ti mut subiectul la sectiunea "Dragoste", dar sunt 99% convinsa ca ceea ce numesti tu "relatie serioasa" se potriveste perfect cu titlul sectiunii unde ai postat!

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Ce ne facem daca ne tenteaza alte persoane

scris pe 3 nov 2006 17:00 de valentine

Am vrut sa-ti mut subiectul la sectiunea "Dragoste", dar sunt 99% convinsa ca ceea ce numesti tu "relatie serioasa" se potriveste perfect cu titlul sectiunii unde ai postat!

asta era in loc de "bun venit"
sus

stefanoski

Expert member
1927 mesaje

scris pe 4 nov 2006 20:03 de stefanoski

Cum poti spune ca e vorba de o relatie serioasa daca tie iti zboara gandul la altii ?? femeile astea...

Cred ca totusi ar trebui mutat subiectul asta

http://stefanoski.wordpress.com/
sus

akasha

Newbie
9 mesaje

scris pe 5 nov 2006 08:47 de akasha

sa sti ca ai putea sal muti.problema e ca nu stiu ce s-a intamplat.de iubit imi iubesc prietenul la fel de mult,dar................se face ca...au inceput sa imi "fuga"ochii dupa un anumit tip si nu stiu ce draq sa fac

vipera
sus

akasha

Newbie
9 mesaje

scris pe 5 nov 2006 08:50 de akasha

cum se poate numi o relatie de 3 ani,timp in care nu am avut nici o escapada si de ceva timp locuiesc impreuna cu prietenul?

vipera
sus

akasha

Newbie
9 mesaje

Re: Re: ce ne facem?

scris pe 5 nov 2006 08:53 de akasha

ne abtinem....

P.S e o aberatie sau caterinca?

cred ca am gresit sectiunea..........sau mai de graba am schimbat tema in ultimul moment...asa ca ar putea fi mutat subiectul

vipera
sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

Re: Re: Re: Ce ne facem daca ne tenteaza alte pers

scris pe 5 nov 2006 10:22 de Pasaroi_Cuminte

sa sti ca ai putea sal muti.problema e ca nu stiu ce s-a intamplat.de iubit imi iubesc prietenul la fel de mult,dar................se face ca...au inceput sa imi "fuga"ochii dupa un anumit tip si nu stiu ce draq sa fac

bye bye love.

http://www.youtube.com/watch?v=3hxO_RB27jk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=E9SmQW2TPgM&feature=related

"A phoenix is a mythical bird with a tail of beautiful gold and red plumage or purple and blue.
The bird was also said to regenerate when hurt or wounded by a foe, thus being almost immortal and invincible — it is also said that it can heal a person with a tear from its eyes and make them temporarily immune to death. The phoenix is a symbol of fire and divinity." ( Greek mythology )

"Creierul=locul geometric al neuronilor egal departati de inteligenta situati pe cercul purtator al centrelor de vointa" (Eu,Pasaroi_Cuminte)
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Re: Re: Ce ne facem daca ne tenteaza alte

scris pe 5 nov 2006 15:04 de valentine

"dragostea dureaza 3 ani" suna cunoscut cuiva?
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Ce ne facem daca ne tenteaza a

scris pe 6 nov 2006 00:38 de ExoticDream

"dragostea dureaza 3 ani" suna cunoscut cuiva?

"Cineva" ala este de parere ca depinde numai de noi sa prelungim durata iubirii, daca o sa asteptam sa ne ajute cel de sus, de jos sau de pe acelasi palier, sigur o sa esuam chiar inainte termenul fatidic! A propos, si cartea al carei titlu il citezi se incheie cu acelasi mesaj: dragostea NU dureaza doar trei ani daca.....!

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 6 nov 2006 00:44 de ExoticDream

Sa-l mut.... unde?!? La "Sanatate/Probleme" sau "Seductie"? In orice caz la "Dragoste" nu (mai) are ce cauta, nu-mi povesti ca-ti iubesti prietenul si totusi mori daca nu-l vezi pe icsulescu! Ce "draq" sa faci? Pai e simplu: spune-i "iubitului" ce ti se intampla si continuati de acolo! Daca isi ia jucariile si pleaca, sa nu te superi, "sentimentele" tale pentru el au sucombat de catva timp si n-o sa suferi (o sa poti sa zburzi in libertate dupa isculescu), iar prietenul tau va suferi mai putin acum, cand doar visezi la altul, decat dupa ce "o vei fi facut" cu respectivul!

sus

gigel

Guest

Ce ne facem daca ne tenteaza alte pers

scris pe 6 nov 2006 14:17 de gigel

[Cenzurat de ExoticDream]

Avertisment:

Daca nu iti modifici vocabularul, posturile iti vor disparea fara a mai trece prin faza de cenzurare, clar?

sus

Bozgoru

Expert member
3081 mesaje

Re: Ce ne facem daca ne tenteaza alte pers

scris pe 9 nov 2006 16:04 de Bozgoru

inseamna ca relatia nu e f serioasa daca se ajunge la ganduri dastea...
sus

carrie

Expert member
823 mesaje

Re: Re: Ce ne facem daca ne tenteaza alte pers

scris pe 9 nov 2006 20:04 de carrie

topicul clar nu are ce cauta aici, cred ca merge cel mai bine la totul despre.../general.

la subiect...chiar daca relatia este f serioasa, in natura omului este sa fie tentat si de merele din afara gradinii. cine nu recunoaste ca in, de exemplu in acest caz, 3 ani de relatie, nu a fost tentat sau cel putin nu s-a gandit niciodata sa sara gardul, dupa parerea mea este un ipocrit. cel putin ganduri fugare. pentru ca, una la mana, noi nu suntem perfecti ca sa putem iubi asa "absolut" si sa nu mai vedem pe nimeni altcineva, iar a doua la mana, nici partenerul nu este perfect cat sa nu mai gasim ceva interesant la altii. astia suntem! si trebuie sa punem multe in balanta, in primul rand sentimente, ca sa vedem: merita sa stam in banca noasta, in relatia noastra, sa ne abtinem, sau parca mai degraba merita sa sarim gardul?... de obicei in relatiile serioase se alege prima varianta (da, mai ales femeile aleg aceasta varianta...),iar "mancarimea" dispare pana la urma.
cat priveste daca merita sa nu cedezi tentatiilor...nu stiu...eu spre exemplu acum regret ca am stat in banca mea in loc sa imi urmez feelingul. si am picat de fraiera din cauza asta. si inca o data mi se confirma ca nu trebuie sa lasi niciodata garda jos. am incercat sa ma schimb, sa imi ignor dorintele, sa respect principii in care nu cred, de fapt chiar am reusit si...ce am primit in schimb? nimic... dimpotriva. dezamagire si un feeling de "ce fraiera am fost". asa ca...ganditi-va intai la voi. faceti cum credeti ca este mai bine pentru voi.

"The best way to predict the future is to invent it"

"I'm in love with my lust/Burning angel wings to dust"
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 9 nov 2006 20:34 de ExoticDream

topicul clar nu are ce cauta aici, cred ca merge cel mai bine la totul despre.../general.

Topicul a aterizat aici pentru ca a avea o relatie foarte serioasa, in care iti iubesti mult partenerul, nu este compatibila cu ideea "imi place X, nu pot sa traiesc daca nu-l vad"!

la subiect...chiar daca relatia este f serioasa, in natura omului este sa fie tentat si de merele din afara gradinii. cine nu recunoaste ca in, de exemplu in acest caz, 3 ani de relatie, nu a fost tentat sau cel putin nu s-a gandit niciodata sa sara gardul, dupa parerea mea este un ipocrit. cel putin ganduri fugare. pentru ca, una la mana, noi nu suntem perfecti ca sa putem iubi asa "absolut" si sa nu mai vedem pe nimeni altcineva, iar a doua la mana, nici partenerul nu este perfect cat sa nu mai gasim ceva interesant la altii. astia suntem!

Eu cred ca-s inapoiata sau ipocrita, nu? Dupa 3 ani (inca) nu-mi fugeau ochii dupa alti baieti.... Nimeni nu e perfect, dar de ce as vrea altceva cand in mod cert cel de langa mine este 99% asa cum imi doresc, iar daca are IQ high si imaginatie din belsug poate sa contribuie (impreuna cu mine) la alungarea eventualei monotonii?!?

cat priveste daca merita sa nu cedezi tentatiilor...nu stiu...eu spre exemplu acum regret ca am stat in banca mea in loc sa imi urmez feelingul. si am picat de fraiera din cauza asta. si inca o data mi se confirma ca nu trebuie sa lasi niciodata garda jos. am incercat sa ma schimb, sa imi ignor dorintele, sa respect principii in care nu cred, de fapt chiar am reusit si...ce am primit in schimb? nimic... dimpotriva. dezamagire si un feeling de "ce fraiera am fost". asa ca...ganditi-va intai la voi. faceti cum credeti ca este mai bine pentru voi.

Ai avut ghinion, nu trebuie sa generalizezi. Ceea ce nu poti sa intelegi tu, care nu ai cunoscut iubirea, este faptul ca alaturi de partenerul pe care il iubesti nu trebuie sa te prefaci, este poate singurul om cu care te simti tu insati/insuti, nu ai de ce sa-ti ignori dorintele, dimpotriva, normal este sa te desfasori asa cum vrei, cum iti dicteaza personalitatea, caracterul... Stiu ca exista riscuri...., dar nimic pe lumea asta nu se compara cu feelingul de a iubi si a fi iubit!

sus

SORIN28

Expert member
3805 mesaje

scris pe 9 nov 2006 20:40 de SORIN28

la subiect...chiar daca relatia este f serioasa, in natura omului este sa fie tentat si de merele din afara gradinii. cine nu recunoaste ca in, de exemplu in acest caz, 3 ani de relatie, nu a fost tentat sau cel putin nu s-a gandit niciodata sa sara gardul, dupa parerea mea este un ipocrit. cel putin ganduri fugare. pentru ca, una la mana, noi nu suntem perfecti ca sa putem iubi asa "absolut" si sa nu mai vedem pe nimeni altcineva, iar a doua la mana, nici partenerul nu este perfect cat sa nu mai gasim ceva interesant la altii. astia suntem! si trebuie sa punem multe in balanta, in primul rand sentimente, ca sa vedem: merita sa stam in banca noasta, in relatia noastra, sa ne abtinem, sau parca mai degraba merita sa sarim gardul?... de obicei in relatiile serioase se alege prima varianta (da, mai ales femeile aleg aceasta varianta...),iar "mancarimea" dispare pana la urma.

Si eu sunt un ipocrit 5ani de relatie + 1,5 de asteptare si tot nu am avut nevoie de o alta si "tentatii au fost numai ca exact fidelitatea (asta fir-ar ea al naibii), principiile mele si orgoliul nu m-au lasat.

Stii ce?! Am sa raman in continuare un ipocrit :P

Radio Greu de difuzat

http://radio-host.ro:8012/
sus

carrie

Expert member
823 mesaje

scris pe 9 nov 2006 20:57 de carrie

oameni buni! eu nu am zis ca este imposibil sa nu sari gardul intr-o relatie. dar raman la parerea mea ca gandul nu se poate sa nu iti zboare, macar din cand in cand. macar o data in ani de zile poti cunoaste o persoana care sa te atraga oarecum si sa te gandesti, chiar fie pentru o clipa "ce-ar fi daca?..." da, principiile, fidelitatea etc. te fac sa te abtii, sa nu faci pasul gresit. dar gandul ramane. imposibil ca toti oamenii pe care ii intalnesti sa fie atat de seci incat sa nu iti pui chiar niciodata problema "ce ar fi daca...?". o mica-mica-mica tentatie va exista. pentru cine rezista, felicitari! eu una insa, cel putin deocamdata, m-am lecuit.

sus

Bozgoru

Expert member
3081 mesaje

scris pe 10 nov 2006 03:59 de Bozgoru

pt carrie.. in 2 ani jumate de relatie nu m-am gandit nici in ruptul capului sa o insel.. deci chiar nu m-am gandit si nu sunt ipocrit asa cum zici tu! se pare ca ai o dovada vie !
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ce ne facem daca ne tentea

scris pe 10 nov 2006 13:52 de ExoticDream

pt carrie.. in 2 ani jumate de relatie nu m-am gandit nici in ruptul capului sa o insel.. deci chiar nu m-am gandit si nu sunt ipocrit asa cum zici tu! se pare ca ai o dovada vie !

Nici eu, nici Sorin nu am murit inca!!! Count us in!!!

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 10 nov 2006 14:38 de ExoticDream

oameni buni! eu nu am zis ca este imposibil sa nu sari gardul intr-o relatie. dar raman la parerea mea ca gandul nu se poate sa nu iti zboare, macar din cand in cand. macar o data in ani de zile poti cunoaste o persoana care sa te atraga oarecum si sa te gandesti, chiar fie pentru o clipa "ce-ar fi daca?..." da, principiile, fidelitatea etc. te fac sa te abtii, sa nu faci pasul gresit. dar gandul ramane. imposibil ca toti oamenii pe care ii intalnesti sa fie atat de seci incat sa nu iti pui chiar niciodata problema "ce ar fi daca...?". o mica-mica-mica tentatie va exista. pentru cine rezista, felicitari! eu una insa, cel putin deocamdata, m-am lecuit.

Stii cand se poate intampla ceea ce spui tu, carrie? Dupa parerea mea, in doua situatii:

1. Partenerii nu au un IQ si o cultura suficient de solide si, chiar daca se iubesc, nu sunt capabili sa evite monotonia prin exercitii de imaginatie si aport cultural. In acest caz, iubirea nu mai este suficienta, cei doi au ajuns la limita in privinta lucrurilor pe care si le pot oferi unul altuia, se plictisesc si le zboara ochii... nu neaparat spre ceva mai bun, ci... altfel decat au ei "acasa", un "altceva" care va deveni si el monoton dupa un timp.

2. Unul din parteneri este super inteligent si celalalt nu ii poate satisface 100% pretentiile intelectuale. In acest caz, este posibil ca primului sa nu i se para seci chiar toate persoanele din jur, in special cele care tind sa se afle pe aceeasi lungime de unda cu ei.

Tocmai pentru a evita aceste posibile "infidelitati pasagere" (fie ele doar cu gandul), este imperios necesar sa alegem partenerul potrivit, caz in care te asigur ca nu-ti mai zburda ochii in toate directiile, fara sa iti impui asta, este ceva care vine din interiorul tau.... Il iubesti, este asa cum ti-ai dorit, ti se potriveste, de ce te-ar mai interesa altul?!?

P.S. In "Clubul ipocritilor" avem deocamdata inscrisi 3 membri, mai doreste cineva?

sus

carrie

Expert member
823 mesaje

scris pe 10 nov 2006 16:22 de carrie

nici macar nu ai intalnit o femeie care sa iti placa mai mult decat iubita dintr-un punct de vedere, nici macar un gand pasager? hmmm.... daca e chiar asa, cu adevarat, atunci nu pot sa iti zic decat felicitari! sincer, nu o zic la misto! felicitari!
eu insa sunt cam sceptica, nu am intalnit nicio astfel de persoana.

sus

carrie

Expert member
823 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ce ne facem daca ne te

scris pe 10 nov 2006 16:48 de carrie

ok si acum pentru supermoderatoarea noastra... (ce ma relaxeaza contrazicerile astea, asa imi mai ies putin din ale mele )

deci...cele 2 situatii descrise de tine sunt limitative, mai sunt o gramada. sunt atatea situatii cate defecte au oamenii. cum nimeni nu este perfect, partenerul poate avea un defect pe care un altul nu il are. si uite asa poate sa zboare gandul, fugitiv, la acel altul, chiar daca e doar un gand ce nu va deveni niciodata fapt. tu ai enumerat deficiente de iq si cultura, respectiv diferente intre cei doi pe plan intelectual. corect si foarte corect (exprimare intentionata ca imi place cum suna ) exista insa si alte variante: partenerii sunt compatibili dpdv intelectual, insa in pat lucrurile nu sunt cele mai fierbinti (da, stiu, se poate rezolva cu rabdare, etc... dar totusi nu este acelasi lucru sa muncesti un an de zile pentru a face scantei sau sa ai artificii din prima); partenerii sunt compatibili, doar ca unul din ei e cam uratel...apare o frumusete interesanta si pac! tentatia (tentatie, nu am zis neaparat si fapte); partenerii sunt despartiti de un anumit nr de km pe o durata destul de mare de timp-de exemplu cateva luni, apare o persoana interesanta, pac! tentatia; cazuri ca al lui john si mai pot sa adaug inca multe. cat ar fi de potrivit si de minunat partenerul, nu poti sa stii niciodata cum se va schimba el, cum te vei schimba tu, ce fel de oameni vei mai cunoaste. ca sa incerc o comparatie urata, acum cativa ani buni 3310 era cel mai trendy telefon. poate dupa cativa ani de relatie, tu evoluezi cumva, partenerul altfel. si oricum se stie ca micile defecte care pareau tare dragute la inceput devin teribil de enervante. sau defecte pe care nu le observam mai demult, acum sar in ochi. sau am iubit candva pe cineva foarte mult si acum nimeni nu se mai ridica la inaltimea acelui cineva si il tot cautam (subconstient) in fiecare si uneori ni se pare ca il gasim mai mult in altcineva, in cineva nou. si asa mai departe.
nu cred ca exista om care sa nu fi fost tentat in viata. insa cred ca exista oameni care rezista tentatiei.

asta este firea omului, nu suntem perfecti, avem defecte si slabiciuni, intotdeauna vor exista altii mai buni ca noi in anumite domenii, intotdeauna vom face greseli si tampenii (in sensul ca toti gresim din cand in cand) si nu in ultimul rand, intotdeauna vom avea un trecut... poate sunt eu mai pragmatica, insa nu pot vedea lumea din prisma iubirii. nu cred in iubire. insa cred in prietenie. cred in pasiune. cred in efortul de a face sa fie cat mai bine pentru toata lumea si de a nu face pe nimeni sa sufere. cred in sentiment. cred in respect. cred in acel "tin la tine si nu as vrea sa ti se intample ceva rau, iti doresc tot binele din lume!". cred in toate astea dar nu pot crede in iubirea care te face atat de fericit in micul tau univers compus din "tu si eu", in iubirea care te face orb si insensibil la cei din jur, in iubirea care te face mai mult sau mai putin un sclav si un stapan in acelasi timp. nu cred in iubirea asta. cred ca de fapt sentimentele astea reprezinta o inchipuire, o fantezie care se auto-alimenteaza pana la punctul in care in final incepe sa moara, sa se transforme in rutina, compromis, obisnuinta, suspiciuni...

ps: totusi, chiar nu cred ca locul subiectului este la aberatii! pe bune acum.

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ce ne facem daca n

scris pe 11 nov 2006 02:24 de ExoticDream

deci...cele 2 situatii descrise de tine sunt limitative, mai sunt o gramada. sunt atatea situatii cate defecte au oamenii.cum nimeni nu este perfect, partenerul poate avea un defect pe care un altul nu il are. si uite asa poate sa zboare gandul, fugitiv, la acel altul, chiar daca e doar un gand ce nu va deveni niciodata fapt. tu ai enumerat deficiente de iq si cultura, respectiv diferente intre cei doi pe plan intelectual. corect si foarte corect (exprimare intentionata ca imi place cum suna ) exista insa si alte variante

Stiu, m-am gandit si eu la ele, nu am punctat decat doua care mi se par cele mai importante, fiecare din cele pe care le enumeri tu demonstreaza nu posibilitatea aparitiei tentatiei, ci faptul ca acel cuplu nu are la baza o fundatie solida si s-ar prabusi relativ usor la orice (banala) unda de soc!

partenerii sunt compatibili dpdv intelectual, insa in pat lucrurile nu sunt cele mai fierbinti (da, stiu, se poate rezolva cu rabdare, etc... dar totusi nu este acelasi lucru sa muncesti un an de zile pentru a face scantei sau sa ai artificii din prima);

Asa e, se poate rezolva cu rabdare, nu cred ca o persoana inteligenta ar prefera sa aiba alaturi un partener cu care lucrurile in pat ar fi foarte fierbinti in locul unuia cu care sa se inteleaga perfect din punct de vedere intelectual. Vezi tu, arta sexuala se poate perfectiona, rafina, in timp ce la IQ nu ai cum sa "lucrezi"! Scanteia aia apare daca inteligentii se iubesc, chiar daca unul din ei sau amandoi nu detin medalia de aur in ale sexologiei!

partenerii sunt compatibili, doar ca unul din ei e cam uratel...apare o frumusete interesanta si pac! tentatia (tentatie, nu am zis neaparat si fapte)

Il iubesti pe uratel pentru calitatile sale, degeaba apare o frumusete, nu "gardul" conteaza, ci ceea ce se afla dincolo de el (fondul, nu forma). Numai un individ superficial ar saliva dupa toate fotomodelele care ii ies in cale in timp ce se afla "ancorat" intr-o relatie stabila!

partenerii sunt despartiti de un anumit nr de km pe o durata destul de mare de timp-de exemplu cateva luni, apare o persoana interesanta, pac! tentatia

No way, asta este deja infidelitate! Daca ai iubi ai sti ca, indiferent unde se afla partenerul tau, la capatul Pamantului sau pe Marte, tentatia nu are cum sa-ti dea tarcoale, pur si simplu ceilalti sunt intr-o alta categorie, total disjuncta de cea in care se afla omul pe care il iubesti! Stiu ca e greu de crezut, dar.... aaculta-i si pe cei care au trecut prin astfel de experiente si cunosc exact senzatiile astea!

cazuri ca al lui john

Cazul lui John este un pic exagerat, dupa parerea mea. La 19 ani, cate relatii de iubire, implinite si din punct de vedere sexual, poate sa fi avut?!? Daca ar avea 35-40 de ani, as intelege, dar la 19??? Este normal sa isi doreasca si sex, dar cateva luni de abstinenta nu sunt un motiv ca sa isi puna problema intr-un mod atat de.... comercial, sa se gandeasca la inselare sau despartire!

cat ar fi de potrivit si de minunat partenerul, nu poti sa stii niciodata cum se va schimba el, cum te vei schimba tu, ce fel de oameni vei mai cunoaste. ca sa incerc o comparatie urata, acum cativa ani buni 3310 era cel mai trendy telefon. poate dupa cativa ani de relatie, tu evoluezi cumva, partenerul altfel. si oricum se stie ca micile defecte care pareau tare dragute la inceput devin teribil de enervante. sau defecte pe care nu le observam mai demult, acum sar in ochi.

Nimeni nu e perfect. Cand ne angajam intr-o relatie serioasa, stim, in principiu, care ne sunt propriile defecte si cele ale partenerului si consideram ca le putem accepta. Poate ca pe parcurs apare o alta persoana care nu are defectele lui, dar asta nu inseamna ca am gasit fiinta ideala, ii dam papucii actualului si sarim in alta barca; noul venit are, cu siguranta, alte defecte, poate chiar mai grave, este normal sa dam vrabia din mana pentru cioara de pe gard?!?

De schimbat relativ in timp nu scapam nici unul, dobandim ticuri, manii, mai punem 1-2-n kg, incepem sa scartaim, ne ies fire albe, asta e! Oare tipul ala pe care il vedem facand gimnastica in balconul de vis-a-vis e mai breaz? Daca da, ce te face sa crezi ca se va uita la tine? Trebuie sa invatam sa acceptam micile schimbari negative pe care nu le putem corecta....

sau am iubit candva pe cineva foarte mult si acum nimeni nu se mai ridica la inaltimea acelui cineva si il tot cautam (subconstient) in fiecare si uneori ni se pare ca il gasim mai mult in altcineva, in cineva nou. si asa mai departe.

Asta este, intr-adevar, o problema serioasa: daca ai intalnit pe cineva extraordinar la un anumit moment si daca l-ai pierdut, daca te respecti, este aproape imposibil sa scazi stacheta.... Nu il cauti pe el in fiecare potential partener (ar fi... mult prea dureros), desi idealul din mintea ta este doar unul, cauti pe cineva la fel de bun sau mai bun (daca exista). Necazul este ca nu prea gasesti si atunci ai doua variante: ramai singur perioade foarte lungi de timp sau faci compromisuri, caz in care exista sansa ca, ulterior, sa apara altcineva pentru care sa fii nevoit sa faci compromisuri ceva mai mici, este singurul caz in care vad posibila tentatia.

poate sunt eu mai pragmatica, insa nu pot vedea lumea din prisma iubirii. nu cred in iubire. insa cred in prietenie. cred in pasiune. cred in efortul de a face sa fie cat mai bine pentru toata lumea si de a nu face pe nimeni sa sufere. cred in sentiment. cred in respect. cred in acel "tin la tine si nu as vrea sa ti se intample ceva rau, iti doresc tot binele din lume!". cred in toate astea dar nu pot crede in iubirea care te face atat de fericit in micul tau univers compus din "tu si eu", in iubirea care te face orb si insensibil la cei din jur, in iubirea care te face mai mult sau mai putin un sclav si un stapan in acelasi timp. nu cred in iubirea asta. cred ca de fapt sentimentele astea reprezinta o inchipuire, o fantezie care se auto-alimenteaza pana la punctul in care in final incepe sa moara, sa se transforme in rutina, compromis, obisnuinta, suspiciuni...

Mi-ar trebui un forum intreg sa-ti povestesc de ce a crede in iubire nu este o prostie! Iti spun doar ca prietenia nu ii este de ajuns unui suflet omenesc, suntem astfel proiectati incat simtim nevoia de mai mult, nici reusita profesionala, nici prietenia, nici averea nu pot atinge intensitatea iubirii, nu au forta ei de a-ti ilumina interiorul, de a te motiva sa faci un milion de lucruri, de a scoate la suprafata tot ce este bun si frumos in tine! Iubirea nu te face orb si insensibil la tot ce este in jur, dimpotriva: cei care iubesc simt nevoia sa induca bucurie si fericire tuturor, nu sunt niste egoisti inchisi in clopotul de sticla al propriului univers! Singura problema reala este efemeritatea acestui sentiment..... omenirea nu a gasit inca leac pentru ea....

ps: totusi, chiar nu cred ca locul subiectului este la aberatii! pe bune acum.

Avand in vedere ca discutiile sunt mai mult decat serioase, voi muta topicul la sectiunea "General"!

sus

the second

Guest

scris pe 11 nov 2006 04:19 de the second

Well, inchei relatia pe care o ai si incepi una noua. Este singura solutie. Oamenii au tendinta asta morbida de a se lasa prada propriilor limite; idei preconcepute, aureli despre mutatul muntior din loc, monogamie si alte cretinatati din astea, aduse noua de "morala crestina" sau de mai stiu eu ce bunica de la tara. Iti place altceva? Asta e! Cu timpul vei invata ca pentru o dragoste se lupta tocmai pentru a preveni astfel de situatii... pentru ca atunci cand ele apar, nu mai poti face nimic. Poate poti spera ca este trecator, dar de cele mai multe ori nu este. De ce? Pentru ca oamenii invata greu ca dragostea este o imbinare intre dorinta, vointa, realizare si sex. Toate vin din partea ambilor pentru ca dragostea nu este nimic altceva decat un balans de sunet si culoare...

In concluzie, mergi unde te duce inimioara

P.S. Functia de moderator impune o oarecare obiectivitate. Caracterizarea acestei probleme drept "aberatie" sau "caterinca", si tratarea ei ca atare, doar pentru ca unii se gandesc la lumi ideale, nu ajuta la rezolvarea ei. Nu suntem identici si nici nu ne putem schimba, asa ca atitudini cinice nu ajuta cu nimic. Subiectul isi are locul in sectiunea "General".
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 12 nov 2006 04:54 de ExoticDream

Well, inchei relatia pe care o ai si incepi una noua. Este singura solutie. Oamenii au tendinta asta morbida de a se lasa prada propriilor limite; idei preconcepute, aureli despre mutatul muntior din loc, monogamie si alte cretinatati din astea, aduse noua de "morala crestina" sau de mai stiu eu ce bunica de la tara. Iti place altceva? Asta e! Cu timpul vei invata ca pentru o dragoste se lupta tocmai pentru a preveni astfel de situatii... pentru ca atunci cand ele apar, nu mai poti face nimic. Poate poti spera ca este trecator, dar de cele mai multe ori nu este. De ce? Pentru ca oamenii invata greu ca dragostea este o imbinare intre dorinta, vointa, realizare si sex. Toate vin din partea ambilor pentru ca dragostea nu este nimic altceva decat un balans de sunet si culoare...

In concluzie, mergi unde te duce inimioara

Intr-adevar, de la o varsta incolo viata este un interval inchis, scris ca reuniune de n intervale inchise (nu neaparat disjuncte, pentru unii) de relatii mai mult sau mai putin serioase, in urma carora cateodata, din greseala, mai rezulta si copii, dar asta nu are importanta, intrucat avem o gandire moderna, poligama, fara intersectii cu cea a bunicii de la tara. Magnitudinea lui n este direct proportionala cu sarmul personal, potenta si viteza de plictisire, si invers proportionala cu cantitatea de idei preconcepute, cretinitati si reminescente ale moralei crestine (thank God I'm an atheist!). Notiunea de "casatorie" devine superflua, ce sens are sa ne mai obosim sa facem un act oficial cand oricum orice relatie este sortita sa moara dupa cel mult 2-3 ani, copiii reprezinta o mica problema, de gatul cui raman ei in acest sir de relatii efemere? O idee ar fi luarea in calcul a paritatii: la relatiile de tip 2k pastrezi copilul, la cele de tip 2k+1 il lasi celuilalt. (Mda, dar ce te faci daca nu te potrivesti cu paritatea relatiilor partenerului?!? Trebuie pus la punct un sistem!) Oricum, acest iures al relatiilor face ca viata sa devina extrem de interesanta, lipsita de monotonie si batai de cap, va dati seama ca numai fraierii ar fi multumiti cu un n<5, de exemplu! Totusi..... cu atatea relatii in serie si/sau in paralel, conceptul de iubire isi cam pierde continutul, propun sa renuntam la sentimente, era un film pe tema asta.... "Equilibrium" parca..... Va dati seama ca n-am mai avea nici un stres, n-am mai suferi.... toata viata ar fi o distractie de vis!

P.S. Functia de moderator impune o oarecare obiectivitate. Caracterizarea acestei probleme drept "aberatie" sau "caterinca", si tratarea ei ca atare, doar pentru ca unii se gandesc la lumi ideale, nu ajuta la rezolvarea ei. Nu suntem identici si nici nu ne putem schimba, asa ca atitudini cinice nu ajuta cu nimic. Subiectul isi are locul in sectiunea "General".

Done!

sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

scris pe 12 nov 2006 08:03 de Pasaroi_Cuminte

aplica Weirstrass-Cauchy pe un interval ales si vei afla vecinatatea (punctul de echilibru) al intervalului.

Mi-a placut "Equilibrium"
Christian Bale ( personajul principal) a jucat exceptional .
Super film

"A phoenix is a mythical bird with a tail of beautiful gold and red plumage or purple and blue.
The bird was also said to regenerate when hurt or wounded by a foe, thus being almost immortal and invincible — it is also said that it can heal a person with a tear from its eyes and make them temporarily immune to death. The phoenix is a symbol of fire and divinity." ( Greek mythology )

"Creierul=locul geometric al neuronilor egal departati de inteligenta situati pe cercul purtator al centrelor de vointa" (Eu,Pasaroi_Cuminte)
sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 13 nov 2006 02:02 de ExoticDream

aplica Weirstrass-Cauchy pe un interval ales si vei afla vecinatatea (punctul de echilibru) al intervalului.

Nu stiu sa existe un "punct de echilibru" al intervalului; Weierstrass ne asigura doar ca functia continua pe compact isi atinge extremele, te referi cumva la teorema Stone-Weierstrass care ne spune ca functia aia continua se poate aproxima uniform cu polinoame?!?

Chiar daca am aproxima functia prin polinoame (trigonometrice sau nu) si i-am gasi extremele pe intervale compacte, asta tot nu ar rezolva problema: un punct de maxim pe intervalul I(k) inseamna un apogeu al relatiei k, nimic mai mult. Eu nu prea ma impac cu magnitudinea lui n....., am sentimentul ca se va crea un soi de defazaj ucigator intre n-ul meu si cel al altora.....

P.S. Cred ca prefer un n mic si o functie care poate fi aproximata cu una in trepte!

Mi-a placut "Equilibrium"
Christian Bale ( personajul principal) a jucat exceptional .
Super film

Filmul ala se incheia cu mesajul ca omenirea nu poate trai fara sentimente..... cam SF, ce parere ai?

sus

Pasaroi_Cuminte

Expert member
2314 mesaje

scris pe 13 nov 2006 07:58 de Pasaroi_Cuminte

Nu stiu sa existe un "punct de echilibru" al intervalului; Weierstrass ne asigura doar ca functia continua pe compact isi atinge extremele, te referi cumva la teorema Stone-Weierstrass care ne spune ca functia aia continua se poate aproxima uniform cu polinoame?!?

Chiar daca am aproxima functia prin polinoame (trigonometrice sau nu) si i-am gasi extremele pe intervale compacte, asta tot nu ar rezolva problema: un punct de maxim pe intervalul I(k) inseamna un apogeu al relatiei k, nimic mai mult. Eu nu prea ma impac cu magnitudinea lui n....., am sentimentul ca se va crea un soi de defazaj ucigator intre n-ul meu si cel al altora.....

stai putin
Bolzano-Weierstrass:
Din orice sir mariginit ( puncte discrete=relatii) se poate extrage un subsir convergent.
Apoi Wallis-Fourier-Bolzano-Cauchy
spun ca daca un sir este convergent la x atunci se poate gasi un epsilon
pozitiv(de rang epsilon) pt care toti termenii(de rang n>rang epsilon) converg x intervalul de centrare:
|Xn-X| Practic pe un interval al vietii exista cel putin un (x-epsilon,x+epsilon) (Vecinatatea intervalului) spre care toti termenii converg .
Daca am lua sentimentele ,etc etc ca valori discrete acest x ar devenii "punctul de echilibru" al intervalului iar epsilon ar granita tentatiei

Filmul ala se incheia cu mesajul ca omenirea nu poate trai fara sentimente..... cam SF, ce parere ai?

E adevarat ce se spune.Practic din vina lui sistemul ii omoara iubita ,tot el isi omoara cel mai bun prieten (pt ca a incercat sa citeasca o carte).
Interesant este ca evenimentul care ii declanseaza trezirea la umanitate este Simfonia a 9-a "Oda Bucuriei".
(daca nu ma insel pt ca am vazut filmul acum 2 sau 3 ani dar l-am retinut pt subiect )
Filmul ala se incheie prin instaurarea unei noi ordini: Umanitatea
Daca nu emancipam cred ca filmul ala intr-o buna zi va fi realitate.
Naspa

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

scris pe 14 nov 2006 01:11 de ExoticDream

stai putin
Bolzano-Weierstrass:
Din orice sir mariginit ( puncte discrete=relatii) se poate extrage un subsir convergent.
Apoi Wallis-Fourier-Bolzano-Cauchy
spun ca daca un sir este convergent la x atunci se poate gasi un epsilon
pozitiv(de rang epsilon) pt care toti termenii(de rang n>rang epsilon) converg x intervalul de centrare:
|Xn-X| Practic pe un interval al vietii exista cel putin un (x-epsilon,x+epsilon) (Vecinatatea intervalului) spre care toti termenii converg .
Daca am lua sentimentele ,etc etc ca valori discrete acest x ar devenii "punctul de echilibru" al intervalului iar epsilon ar granita tentatiei

Tu te gandeai la extragerea unui sir convergent de sentimente dintr-un sir marginit, eu aveam in minte viata ca functie (continua) de timp, unde intervalul de timp pe care este definita functia (perioada in care traim) este impartit in n intervale inchise, fiecare din ele reprezentand durata unei relatii. A gasi un interval de echilibru in cadrul unei relatii este o idee OK (eu aveam in vedere teorema lui Weierstrass pentru functie continua pe compact si ziceam ca exista puncte in care aceasta isi atinge marginile, adica relatia atinge apogeul, dar nu ma preocupa sa o aproximez conform teoremei lui Weierstrass-Stone prin polinoame, pentru ca apoi eventual sa aflu punctele in care se ating aceste margini, ci ma interesa sa minimizez numarul de intervale (adica n), iar pe ultimul interval, care se doreste a fi si cel mai lung, functia sa fie crescatoare, sau sa se poate aproxima cu o dreapta paralela cu Ox de la un punct incolo).

Problema este ca cei mai multi semeni ai nostri sunt dornici de o valoare cat mai mare pentru n, iar restrictiile functiei lor pe intervalele I(k) arata precum clopotul lui Gauss....

sus
Pagina 1 din 2
1   2   »

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

36 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online