pilula de a doua zi

Pagina 1 din 2
1   2   »

toxiangel

Senior member
55 mesaje

pilula de a doua zi

scris pe 16 iul 2003 01:07 de toxiangel

cine poate sa imi ofere mai multe informatii despre aceasta metoda anticonceptionala..pilula de a doua zi sau pilula de 24 de ore? ...daca este eficienta ..in ce procent si daca nu dauneaza..si poate fi folosita de oricate ori?

cu ochi inchisi ma gandesc... la nori de ciocolata...
sus

Executor

Newbie
1 mesaje

Re: pilula de a doua zi

scris pe 16 iul 2003 01:32 de Executor

mai iti spun eu ca merge daca nu mia-s fi uzat prietena ca cobay nu as vb dara asa eu unu iti zic ca functioneste in 72 de ore de la sti u pt ce o iei.

io
sus

kuky

Guest

scris pe 11 sep 2003 12:53 de kuky

sow,
"pilua de a doua zi" nu este o metoda de contraceptie ci una de urgenta(contraceptia de urgenta)
se ia numai in cazuri exceptionale cum ar fi : un viol, un contact sexula neprotejat ...sunt 2 pilule dinre care prima seia in primele 24 de ore iar a doua dupa 2-4 ore cu cat o iei mai repede cu atat are eficacitate mai mare
NU ESTE RECOMANDAT SA SE FOLOSEASCA ACEASA METODA DE MAI MULT DE 2 ORI PE AN...deoarece are efecte negative (varsaturi dureri de cap...) iar eficacitatea scade f mult iar in plus nu protejeaja impotriva infectilor cu trasmitere sexuala...(hiv/sida)
exista contraceptive care se iau in fiecare zi.....care se prescriu de catre medic...
sper ca te-am lamurit
sus

anonima

Guest

Re: Re: pilula de a doua zi

scris pe 3 mai 2004 18:14 de anonima

sow,
"pilua de a doua zi" nu este o metoda de contraceptie ci una de urgenta(contraceptia de urgenta)
se ia numai in cazuri exceptionale cum ar fi : un viol, un contact sexula neprotejat ...sunt 2 pilule dinre care prima seia in primele 24 de ore iar a doua dupa 2-4 ore cu cat o iei mai repede cu atat are eficacitate mai mare
NU ESTE RECOMANDAT SA SE FOLOSEASCA ACEASA METODA DE MAI MULT DE 2 ORI PE AN...deoarece are efecte negative (varsaturi dureri de cap...) iar eficacitatea scade f mult iar in plus nu protejeaja impotriva infectilor cu trasmitere sexuala...(hiv/sida)
exista contraceptive care se iau in fiecare zi.....care se prescriu de catre medic...
sper ca te-am lamurit

stupida chestie
pilula de a doua zi se poate lua in primele 72 de ore dupa contactul neprotejat cu cat mai repede cu atat mai bine.. doza insemna 2 pastile prima se ia in primele 72 de ore iar a doua dupa 12 ore de la administrarea primei ..oricum e doar 85% sigura..mm.. fa un test dupa vreo sapt sau chiar 2
sus

andaf

Guest

Re: Re: Re: pilula de a doua zi

scris pe 19 iun 2004 17:04 de andaf

am dat si eu peste forumu' asta cautand informatii despre "pilula de a doua zi".
La mine problema e alta, mi-a prescris doctoru' anticonceptionale pe care le pot lua doar din prima zi de ciclu, dupa cum se stie, dar daca vreau sa fac dragoste inainte fara prezervativ, ce pot sa fac dat fiind ca ati spus ca pilula de a doua zi nu e recomandata mai mult de doua ori pe an.
sus

andaf

Newbie
2 mesaje

Re: Re: Re: Re: pilula de a doua zi

scris pe 22 iun 2004 22:39 de andaf

de ce nu vrea sa imi raspunda nimeni? astept pareri, va rg ajutati-ma. multumesc.
sus

georgiana

Senior member
131 mesaje

Re: Re: Re: Re: pilula de a doua zi

scris pe 23 iun 2004 01:10 de georgiana

am dat si eu peste forumu' asta cautand informatii despre "pilula de a doua zi".
La mine problema e alta, mi-a prescris doctoru' anticonceptionale pe care le pot lua doar din prima zi de ciclu, dupa cum se stie, dar daca vreau sa fac dragoste inainte fara prezervativ, ce pot sa fac dat fiind ca ati spus ca pilula de a doua zi nu e recomandata mai mult de doua ori pe an.

pilula de urgenta se poate lua in primele 72 de ore... asta inseamna ca ai trei zile in care poti sa-ti faci de cap fara prezervativ cu singura conditie sa nu treci de cele 72 de ore iar a 2-a pilula se ia la 12 ore exact dupa ce ai luat-o pe prima... asa ca ai 2 sanse:
1. iti faci de cap numai 3 zile fara nici o metoda de contraceptie si pe urma iei pilula de urgenta sau
2. nu mori daca folosesti pt. catva timp prezervativul ca vorba aia dupa ce incepi sa iei anticonceptionalele iti poti face de cap in voie....
faci ce vrei..... dar stii ce faci?

pupici
sus

andaf

Newbie
2 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: pilula de a doua zi

scris pe 23 iun 2004 08:57 de andaf

multumesc foarte mult pentru raspuns.
eu nu am nimic impotriva prezervativului, el are.
darare ceva efecte secundare (ce stiu eu: varsaturi sau ameteli)pilula asta de urgenta? si de unde o pot lua? exista mai multe tipuri?
sus

bumm

Guest

Fara titlu

scris pe 10 aug 2005 12:45 de bumm

cum se numeste cea mai cunoscuta pilula d a doua zi ?
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re:

scris pe 10 aug 2005 14:17 de valentine

Postinor2?
sus

Aleca

Newbie
3 mesaje

Re: Re:

scris pe 10 aug 2005 22:42 de Aleca

Postinor2?

e nevoie de o prescriptie medicala?
sus

valentine

Expert member
6465 mesaje

Re: Re: Re:

scris pe 11 aug 2005 16:26 de valentine

e nevoie de o prescriptie medicala?

Hmmmm...nop, du-te la farmacie si te convingi
sus

laura88

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: pilula de a doua zi

scris pe 12 aug 2005 02:02 de laura88

de ce nu vrea sa imi raspunda nimeni? astept pareri, va rg ajutati-ma. multumesc.
am vazut mai multe pareri despre pilula asta...sa va spun cum sta treaba:sunt 2 pilule,prima trebuie luata in maxim 72 de ore dupa un contact sexual neprotejat,sau dak vi s-a rupt prezervativu...si a doua trebuie luata dupa la 12 ore dupa prima.nu este adevarat k nu se poate lua decat de 2 ori pe an...se poate lua de mai multe ori dar nu in cadru aceluiasi ciclu menstrual.este adevarat k e o metoda de urgenta....deci nu abuzati ;.nu are efecte secundare...eu am incercat ...sper k v-am lamurit acuma
sus

romy

Junior member
36 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pilula de a doua zi

scris pe 13 aug 2005 20:50 de romy

Doamne...nu mai luati cele postinoare ca pe bomboane...ca numai bine nu va fac (ma refer la fete) shi eficientza lor scade de la o administrare la alta....
cum sa-i zici aleia sa-si faca de cap 3 zile shi sa ia un postinor dupa?? sau ma rog, doua...ca eficienta postinorului pleaca de la aprox 85% shi scade pe parcursul celor 72 de ore pana la 0.... avetzi grija...
hey....stie cineva de ce pe prospect se zice sa nu se foloseasca postinorul de 2 ori pe parcursul aceluiasi ciclu??ca e diferenta pana la de 2 ori pe an....

Suntem prea diferitzi ca sa fim bagatzi in aceeashi oala...
nu ma cunoshti...asha ca nu te obosi sa-mi pui o eticheta...
sus

SORIN28

Expert member
3805 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pilula de a doua zi

scris pe 13 aug 2005 23:00 de SORIN28

am vazut mai multe pareri despre pilula asta...sa va spun cum sta treaba:sunt 2 pilule,prima trebuie luata in maxim 72 de ore dupa un contact sexual neprotejat,sau dak vi s-a rupt prezervativu...si a doua trebuie luata dupa la 12 ore dupa prima.nu este adevarat k nu se poate lua decat de 2 ori pe an...se poate lua de mai multe ori dar nu in cadru aceluiasi ciclu menstrual.este adevarat k e o metoda de urgenta....deci nu abuzati ;.nu are efecte secundare...eu am incercat ...sper k v-am lamurit acuma

Asa cum i-am mai scris unui forumist(pot sa o numesc asa?!) Luati Postinor mai ceva ca pe bomboanele mentolate ca nu aveti nici o problema, esti varza(si nu ma refer la formatie). Adica eu ca baiatarbat(sau cum vrei tu) stiu ca nu se ia mai mult de doua pastile pe an si vii tu cu concluzia ca poti sa iei pastila dupa fiecare ciclu. Mai spui ca ai si incercat, ma intreb de ce mai respiri

Radio Greu de difuzat

http://radio-host.ro:8012/
sus

lily

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pilula de a doua zi

scris pe 14 aug 2005 15:08 de lily

stie cineva de ce pe prospect se zice sa nu se foloseasca postinorul de 2 ori pe parcursul aceluiasi ciclu??ca e diferenta pana la de 2 ori pe an....

HEY LUME trag si eu un semnal de alarma
sa nu va jucati cu aceasta pastila sa o luati cand vi se nazareste ....si de cate ori vreti voi!
cititi cu atentie prospectul cand o cumparati si ca sa-ti raspund la intrebare DA STIU F BINE CE NU SE POATE ADMINISTRA DE 2 ORI PE PARCURSUL UNUI CICLU MENSTRUAL....PT CA IL DEREGLEAZA...NU MAI VINE CAND TREBUIE....uite de chestia asta ma chiar lovesc eu in mom de fata...si desi azm facuty 2 teste de sarcina si au iesit negativ nu stiu daca aceasta intarziere se datoreaza lor sau ...unei"alte" probleme....am sa ma duc la un consult.

NU LUATI DE MAI MULTE ORI IN CADRUL ACELUIASI CICLU MENSTRUAL DEOARECE VI-L DEREGLEAZA!! va spune cineva care a patit-o !)
sus

lara

Newbie
5 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pilula de a doua z

scris pe 17 aug 2005 18:30 de lara

Atat mediatizata pilula.. eu am ceva intrebari daca ma poate ajuta cineva..care sunt efectele administrarii de postinor 2 d 4 ori in decursul unui an..stiu d faptul k nu ar trebui luate decat maxim 2 ori p an, dar au fost cazuri ghinioniste (long story) kiar nu era nmk d facut..adik la ce as putea sa ma astept in cele mai rele cazuri.. in afara d dereglarea ciclului (ceea c mi s pare cel mai bun rau posibil) se poate ajunge la sterilitate?

"Whatever you want too much, you can't have, so when you really want something, try to want it a little less."
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pilula de a do

scris pe 17 aug 2005 19:35 de Nekunoskuta

Atat mediatizata pilula.. eu am ceva intrebari daca ma poate ajuta cineva..care sunt efectele administrarii de postinor 2 d 4 ori in decursul unui an..stiu d faptul k nu ar trebui luate decat maxim 2 ori p an, dar au fost cazuri ghinioniste (long story) kiar nu era nmk d facut..adik la ce as putea sa ma astept in cele mai rele cazuri.. in afara d dereglarea ciclului (ceea c mi s pare cel mai bun rau posibil) se poate ajunge la sterilitate?

In primul rand nu stiu ce "long story" ai tu dar nu prea pot sa cred ca ai gresit de 4 ori...e imposibil...chiar nu stii sa te pazesti? Fii mai atenta, e vorba de corpul tau, sanatatea ta, viata ta.
In al doilea rand, a fost pe forum odata cazul unei fete care desi luase Postinor a ramas insarcinata deci nu va mai bazati atat pe pilula minune.
In al treilea rand nu pot sa-ti raspund la intrebare pentru ca eu la cei 24 de ani ai mei nu am folosit-o niciodata si stii de ce? Pentru ca ma duce capul sa ma protejez...pricepusi?

Nimic...
sus

xxxxx

Guest

scris pe 17 aug 2005 20:30 de xxxxx

"O pastila de Postinor 2 e o doza masiva de hormoni (artificiali), echivalentul a 50 de pastile anticonceptionale luate odata.
Nu se stie in ce mod afecteaza sanatatea si fertilitatea unei femei." (sursa: un articol de pe internet)

Din ce am mai citit eu, pe termen lung, hormonii artificiali pot genera cancer (in special cancer la san).
Eu as recomanda si evitarea anticonceptionalelor obisnuite.
sus

Aleca

Guest

scris pe 17 aug 2005 23:42 de Aleca

bai baieti&fete... nu vreau sa par de moda veche sau o incuiata sau altceva, dar, pana la urma cea mai buna metoda de contraceptie este grija. Mi-e frica sa zic chiar abstinenta ca imi sare toata lumea in cap si, in plus, mi se pare o chestie exagerata si, in unele cazuri, chiar imposibila. Ce vreau eu sa zic este ca...bai...inteleg sa ajungi o data, hai sa zic de doua ori sa fii in situatie de urgenta (dintr-un acccident) si sa trebuiasca sa iei pilula... dar de 4 ori(si mai presupun ca a fost si intr-o perioada scurta de timp). Mai baieti&fete(ca sa termin in aceeasi nota) faceti-o cu cap(in cazul baietilor cu ambele capete)
sus

lara

Newbie
5 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pilula de

scris pe 18 aug 2005 20:29 de lara

mna de asta imi era frica..ce e asa de greu de inteles k din frik de anticonceptionale m'am bazat pe minunatele Durex (pe care nu le recomand sub nici o forma - kiar fac o campanie de antireclama) si s'a intamplat sa se rupa de 4 ori intr'un an..nu stiu sincer daca sa o faci mereu cu prezervativ,sa incerci sa faci totul cu cap,si sa ai parte de ghinioane inseamna neaparat k nu gandeshti ce faci..pune'tzi'va in situatzie..e nasoala si cel mai aiurea e k niciodata nu am avut vreun contact sexual neprotejat..stiu,ginecologul mi'a zis clar,detzin o cifra frumusica pt un posibil record,pt k luand asa ceva imi dau plastic vorbind ciocane in cap..oricum in jurul meu tot felul d cupluri fara probleme,fara nici un fel d protectzie,si deocamdata eu sunt cea umpluta de hormoni..asta este..poate ar trebui sa fii mai putzin grijuliu,k sa ajungi bine..va salut

"Whatever you want too much, you can't have, so when you really want something, try to want it a little less."
sus

Nekunoskuta

Expert member
3987 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pilula

scris pe 18 aug 2005 21:59 de Nekunoskuta

mna de asta imi era frica..ce e asa de greu de inteles k din frik de anticonceptionale m'am bazat pe minunatele Durex (pe care nu le recomand sub nici o forma - kiar fac o campanie de antireclama) si s'a intamplat sa se rupa de 4 ori intr'un an..nu stiu sincer daca sa o faci mereu cu prezervativ,sa incerci sa faci totul cu cap,si sa ai parte de ghinioane inseamna neaparat k nu gandeshti ce faci..pune'tzi'va in situatzie..e nasoala si cel mai aiurea e k niciodata nu am avut vreun contact sexual neprotejat..stiu,ginecologul mi'a zis clar,detzin o cifra frumusica pt un posibil record,pt k luand asa ceva imi dau plastic vorbind ciocane in cap..oricum in jurul meu tot felul d cupluri fara probleme,fara nici un fel d protectzie,si deocamdata eu sunt cea umpluta de hormoni..asta este..poate ar trebui sa fii mai putzin grijuliu,k sa ajungi bine..va salut

Elimini anticonceptionalele, ok? Dupa ce ti se intampla o data sa ti se rupa prezervativul, de doua ori, incepi sa te gandesti la alte metode de protectie. oricum eu nu prea inteleg cum s-a rupt de 4 ori! ce naiba! Alea sunt facute sa reziste. Poate le-ati folosit in conditii improprii...nu stiu...trebuie cautate explicatii pentru ca mi se pare imposibil ca sa o patiti de 4 ori intr-un an.

Nimic...
sus

kbk

Guest

scris pe 18 aug 2005 23:28 de kbk

hmm pai daca ti se deregleaza ciclul(poate intarzia si cateva luni) nu cred ca te mai gandesti la atceva...stai cu batu'n...ca oi fi ramas n-oi fi ramas ..etc
sus

MachoMan

Veteran member
399 mesaje

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pilula

scris pe 19 aug 2005 11:55 de MachoMan

Alooooo, voi chiar stiti sa folositi prezervativele alea? Le luati cumva en-gross si le pastrati pe pervaz in plin soare? Ciudat cum de vi s-au rupt de atatea ori! Oricum, cu Postinorul ala nu va jucati, chiar nu-ti pasa ce faci cu organismul tau?
sus

ankabeatrice

Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pilula de a doua z

scris pe 6 nov 2005 21:33 de ankabeatrice

HEY LUME trag si eu un semnal de alarma
sa nu va jucati cu aceasta pastila sa o luati cand vi se nazareste ....si de cate ori vreti voi!
cititi cu atentie prospectul cand o cumparati si ca sa-ti raspund la intrebare DA STIU F BINE CE NU SE POATE ADMINISTRA DE 2 ORI PE PARCURSUL UNUI CICLU MENSTRUAL....PT CA IL DEREGLEAZA...NU MAI VINE CAND TREBUIE....uite de chestia asta ma chiar lovesc eu in mom de fata...si desi azm facuty 2 teste de sarcina si au iesit negativ nu stiu daca aceasta intarziere se datoreaza lor sau ...unei"alte" probleme....am sa ma duc la un consult.

NU LUATI DE MAI MULTE ORI IN CADRUL ACELUIASI CICLU MENSTRUAL DEOARECE VI-L DEREGLEAZA!! va spune cineva care a patit-o !)
Si eu am patit-o si nu-mi dadusem seama despre ce e vorba.........abia dupa cateva zile iar pana mi-a venit ciclul ma gandeam ca sunt insarcinata.....acum ma protejez
sus

NecunoscutaS

Guest

scris pe 7 nov 2005 16:01 de NecunoscutaS

cine poate sa imi ofere mai multe informatii despre aceasta metoda anticonceptionala..pilula de a doua zi sau pilula de 24 de ore? ...daca este eficienta ..in ce procent si daca nu dauneaza..si poate fi folosita de oricate ori?

Eu am patzit-o pentru prima data in viatza mea,acum 2 zile,cand pentru prima data,am fost amandoi prea "cu capul in nori",si s-a intamplat sa fiu nevoita sa apelez la pilula de a doua zi.Am luat Postinor2,si sper din tot sufletul sa fie OK.Problema mea e ca mai urmez un tratament hormonal,si imi era teama sa iau acea pilula,pt.ca insemna un surplus prea mare de hormoni,dar farmacista mi-a zis ca nu e nici o problema.Costa 128.000 lei vechi,se ia o pastila cat mai repede posibil de la actul sexual(cel mai sigur in primele 12 ore),si apoi se ia si cea de-a doua pastilutza,la 12 ore de la prima.Pare simplu,dar chiar e periculoasa.Cu toate ca e foarte mica,mi-a provocat ametzeli mari,dureri de cap,dezechilibru,si putzina insuficientza respiratorie.Deci,nu e indicat sa o luatzi prea des.Succes
sus

nakia

Guest

Re: Re: pilula de a doua zi

scris pe 5 ian 2006 22:13 de nakia

mai iti spun eu ca merge daca nu mia-s fi uzat prietena ca cobay nu as vb dara asa eu unu iti zic ca functioneste in 72 de ore de la sti u pt ce o iei.

Ce-ar fi fratioare sa [Cenzurat de ExoticDream] fii tu propriul tau cobai si in felul asta sa iti treaca sa o mai faci pe pielea altuia
sus

andreeea

Senior member
78 mesaje

scris pe 7 ian 2006 00:24 de andreeea

Contraceptia de urgenta, numita si pilula de a doua zi, se foloseste in cazul unui contact sexual neprotejat pentru a preveni o sarcina nedorita. Nu este o metoda abortiva ci impiedica fecundatia si nidatia. Contraceptia de urgenta presupune administrarea unei tablete hormonale si cat mai rapid (in cel mult 72 de ore). De obicei se administreaza doua tablete la interval de 12 ore. Are o serie de efecte secundare neplacute si nu trebuie folosita de mai mult de doua ori pe an. Necesita o informare corecta. Nu protejeaza impotriva bolilor cu transmisie sexuala.

http://www.sfatulmedicului.ro

Make love, not war!

sus

alecsa

Guest

Re: POSTINOR2

scris pe 19 apr 2006 14:45 de alecsa

sus

adina

Guest

ma ajuta cineva?

scris pe 19 mai 2006 20:52 de adina

am o pb mare.de fapt sunt doua.in cadrul unui contact sexual s-a rupt prezervativul,apoi am continuat fara.cu toate k nu si-a dat drumul in mine,se poate s fie vreun risc?dak mduc scumpar pilula,scot mult dinbuzunar?ajutati-ma,va rog
sus
Pagina 1 din 2
1   2   »

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

39 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online