Metode naturale de contraceptie

Pagina 1 din 1
1

Cezara

Guest

Metode naturale de contraceptie

scris pe 1 apr 2005 12:36 de Cezara

Metoda coitusului întrerupt
Reprezinta o metoda traditionala de protectie împotriva sarcinii, constând în retragerea penisului chiar anterior ejacularii, pentru a evita patrunderea spermei în vagin.
Eficienta metodei este discutabila din mai multe motive:
- posibilitatea emisiei lichidiene care precede ejacularea poropriu-zisa, asa numitul "preejaculat" în care pot persista spermatozoizi de la ejaculari anterioare.
- daca sperma este ejaculata pe organele genitale externe, exista riscul scurgerii ejaculatului în vagin iar cantitati infime de sperma contin suficienti spermatozoizi pentru a duce la aparitia unei sarcini (1 ml de sperma contine 60-120 de milioane de spermatozoizi).

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Metode naturale de contraceptie

scris pe 1 apr 2005 14:41 de ExoticDream

Metoda coitusului întrerupt
Reprezinta o metoda traditionala de protectie împotriva sarcinii, constând în retragerea penisului chiar anterior ejacularii, pentru a evita patrunderea spermei în vagin.
Eficienta metodei.....

Ne-o sugerezi? Eu sunt aproape convinsa ca este una aflata in topul preferintelor....mele! (Pastilele au decazut, prea multi hormoni!) Nu eficienta este discutabila, ci eventualele inconveniente in calea...placerii partenerilor!

Mai povesteste-ne!

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus

Cezara

Guest

Re: Re: Metode naturale de contraceptie

scris pe 1 apr 2005 18:51 de Cezara

Ne-o sugerezi? Eu sunt aproape convinsa ca este una aflata in topul preferintelor....mele! (Pastilele au decazut, prea multi hormoni!) Nu eficienta este discutabila, ci eventualele inconveniente in calea...placerii partenerilor!

Mai povesteste-ne!

Acest pasaj l-am gasit pe net, recunosc ca nu eram prea informata asupra lui desi eu si prietenul meu il folosim de 6 ani. Am avut incredere in el pentru avea experienta unei vieti sexuale mai indelungate cand l-am cunoscut. Nu stiu cat este de sigura metoda. Noi si alti prieteni ai nostri nu am avut problebeme.Dar asta nu inseamna ca este 100% sigura. Nu stiu ce sa spun multi o folosesc de ani de zile si n-au avut probleme. Dar cred ca contoaza experienta sexuala si puterea de concentrare. Nu cred ca este o metoda frustranta pentru ca prietenului meu ii place f. mult sa faca sex si niciodata nu s-a simtit frustrat in vreun fel.Ba a folosit aceasta metoda chiar si cand dupa calendar era totul ok.
Si nu din teama ca as ramane insarcinata.
Pot spune chiar ca avem destule orgasme simultane.
Am sa-l mai intreb si pe el cate ceva, cum a ajuns sa fol aceasta metoda si alte intrebari daca aveti.
Este adevarat ca sunt prima persoana din viata lui cu care n-a folosit prezervativul dar si cand il folosea tot ejacula in afara.
Prietenul meu are 29 de ani si si-a inceput viata sexuala la 15 ani iar cand l-am cunoscut avea 23. Deci avea ceva experienta
Promit sa-l intreb pe el despre asta pentru ca aici cred ca este mai potrivita parerea unui barbat.
Oricum eu recomand aceasta metoda doar in relatiile in care exista incredere si sentimente. Trebuie sa-ti cunosti partenerul, partenera.Am sa revin cat mai curand
sus

gaby211

Junior member
44 mesaje

Re: Re: Re: Metode naturale de contraceptie

scris pe 2 apr 2005 00:36 de gaby211

Am folosit si eu aceasta metoda insa pentru o perioada scuta de timp.E destul de naspa sa astepti sa-i vina ciclul prietenei sa stii sigur ca nu e insarcinata.Momentan incercam contraceptionalele dar se pare ca au efecte secundare.Nu stiu ce vom face in viitor.

Salutare la toata lumea!!
sus

Cezara

Guest

Re: Re: Re: Re: Metode naturale de contraceptie

scris pe 4 apr 2005 10:30 de Cezara

Am folosit si eu aceasta metoda insa pentru o perioada scuta de timp.E destul de naspa sa astepti sa-i vina ciclul prietenei sa stii sigur ca nu e insarcinata.Momentan incercam contraceptionalele dar se pare ca au efecte secundare.Nu stiu ce vom face in viitor.

Ce efecte secundare Au la ea? Poate nu i se potrivesc. A fost la planning? Am multe prietene care folosesc si anticonceptionale de ani de zile si putine au avut efecte care au disparut la schimbarea lor. E f. imp. sa mearga la un medic bun.Eu nu recomand pastilele dar daca ati ales aceasta metoda asigurati-va ca sunt potrivite organismului ei. Cel mai bine e sa mai mearga la un medic. Am o prietena careia i-au fost recomandate nu stiu ce pastile si cand s-a dus sa le schimbe la alt medic a intrebat-o cine ia recomandat asa ceva? Eu nu stiu ce sfaturi sa va dau pentru ca stiu putin despre aceasta metoda anticonceptionala, nu am folosit niciodata pastile si prietenul meu nu e de acord si nici nu are nici el nici incredere in eleAs sta stresata pana la urmatorul ciclu sa vad daca au efect. In schimb noi avem incredere in aceasta metoda naturala.El se simte ok si eu la fel. Daca de 6 ani n-am ramas insarcinata poate e chestie de noroc. Adevarul e ca la noi acum o sarcina n-ar fi o problema chiar daca nu ne dorim acum un copil
oricum noi n-am putea renunta la aceasta metoda.Sincera sa fiu mi-e frica de pastile pentru ca am auzit odate de un caz. La o gacica n-aveau efect anticonceptionalele. Am inteles ca e un caz la nu stiu cat, si nu pot sa nu ma intreb daca sun si eu unul din cazuri. Tipa a aflat dupa cateva sarciniSi la noi cum medicii sunt atat de " buni" nu stiu daca as avea incredere in diagnosticul unor analize. Am prieteni care au anumite probleme de sana tate si toti medicii la care au fost nu stiu ce au. Nici nu stiu unde sa mai mearga pentru ca un medic f. bun e f. scump si nu mai au incredere. La noi daca merig la 10 medici toti iti dau diagnosticuri diferite.
C a sa n-o mai lungesc, eu si prietenul meu suntem f. multumiti cu viata noastra sexuala, desi nu recomand aceasta metoda cuplurilor fara experienta.Dar poate exersa si cu prezervativulpana e convins ca na stapaneste aceasta metoda. Eu mai stiu un mod de a opri ejaculararea dar care necesita un efort al organismului.Dar nu are loc ejacularea. Cred ca e folosita in tantra yoga. E vorba de a apasa undeva in zona de sub testicule in momentul in care vine ejacularea. Dar nu stiu exact cum e. prietenul meu a facut doar niste teste de cateva ori dar am vazut ca il consuma fizic. Dar pentru curiozitatea voastra am sa ma interesez si am sa va scriu.
sus

Cezara

Guest

Re: Metode naturale de contraceptie

scris pe 4 apr 2005 14:41 de Cezara

Metode naturale de contraceptie (planificare naturala)

Publicat: 14.06.02 05:11

Metodele naturale de contraceptie (sau planificarea naturala) se bazeaza pe recunoasterea zilelor fecunde ale femeii, zile in care se poate produce o sarcina. Invatarea lor poate ajuta cuplul sa le foloseasca atat la contraceptie (prin evitarea contactelor sexuale in aceasta perioada sau recurgerea la celelalte mijloace anticonceptive) cat si la conceptie.

Modul in care aceste metode actioneaza se bazeaza pe evitarea intalnirii dintre spermatozoizi si ovul prin renuntarea la contacte sexuale in perioada in care ovulul ar putea fi fecundat.

Principalele metode naturale de contraceptie sunt:

• metoda temperaturii bazale reprezinta metoda care determina perioada fertila prin masurarea temperaturii corpului (in stare de repaos) cu un termometru special, cu scara extinsa intre temperaturile de 36 si 38 de grade, pentru a determina si cele mai mici cresteri ale temperaturii. Temperatura din perioada preovulatorie este egala sau mai mica de 36,6 grade si creste in jurul momentului ovulatiei (eliberarea ovulului), perioada in care femeia poate ramane insarcinata. In cazul metodei temperaturii bazale se masoara temperatura de dimineata, dupa trezire. Prin observarea atenta a curbei temperaturii pe parcursul a mai multe cicluri, poate fi stabilit relativ exact momentul ovulatiei;

• metoda mucusului cervical determina faza fertila prin controlul permanent a modificarilor caracteristicilor mucusului cervical din gatul uterin, ce poate fi pipait in vagin. Rolul mucusului este de a proteja spermatozoizii si a le usura parcurgerea drumului spre uter la intalnirea cu ovulul. Dupa menstruatie, sub actiunea hormonilor estrogeni, al caror nivel incepe sa creasca, mucusul cervical incepe sa-si schimbe atat consistenta cat si cantitatea. Pentru a folosi aceasta metoda, femeia trebuie sa poata face diferenta intre senzatia de "uscaciune" si "umezeala" la nivelul deschiderii vaginale din diferite faze ale ciclului menstrual. In timpul perioadelor "umede" trebuie sa poate face diferenta intre diferitele tipuri de mucus. In timpul perioadei fertile el are un aspect clar, este alunecos si elastic si abundent;

• metoda calendarului (sau a ritmului) este metoda prin care se determina perioada fertila prin urmarirea ciclurilor menstruale anterioare. O sarcina apare in urma fecundarii ovulului, de catre spermatozoid, numai in zilele din jurul ovulatiei : 3-4 zile inainte si 1-2 zile dupa aceasta. La un ciclu stabil de 28 de zile, ovulatia apare in ziua a 14-a, considerand drept prima zi a ciclului, prima zi de menstruatie. La un ciclu stabil de 29 de zile, ovulatia are loc in ziua a 15-a, la cel de 30 de zile ovulatia apare in ziua a 16-a, si asa mai departe, constanta fiind perioada de 14 zile de la ovulatie pana la viitorul ciclu menstrual. In cazul in care ciclul menstrual nu este constant calculul perioadei fertile difera : se identifica ciclul cel mai scurt si a cel mai lung din cel putin 8 - 10 cicluri urmarite. Pentru gasirea primei zile a perioadei fertile se ia ciclul cu numarul cel mai scurt de zile si din el se scade numarul 20, pentru gasirea ultimei zile a perioadei fertile se ia ciclul cu numarul cel mai mare de zile si din el se scade numarul 11 iar din rezultate se gaseste, cu aproximatie, perioada fertila dintr-o luna. De exemplu, perioada fertila a unei femei cu un ciclu ce variaza intre 27 si 33 de zile va fi cuprinsa intre ziua a 9 a (27 - 18 = 9) si ziua a 22 (33 - 11 = 22). Contraceptia se obtine prin evitarea contactelor sexuale in aceasta perioada fertila;

• metoda simptotermala reprezinta combinatia mai multor metode : metoda temperaturii bazale, metoda mucusului cervical la cere se poate adauga metoda palparii colului si observarea durerii ovulatorii. Metoda palparii colului se bazeaza pe controlul tonusului colului uterin : cu 4 - 5 zile inainte de ovulatie colul se inmoaie iar dupa ovulatie redevine ferm. Durerile ovulatorii apar in momentul ovulatiei si sunt precum cele ale unei apendicite.

Avantajele metodelor naturale de contraceptie nu sunt deloc de neglijat. Ele nu reprezinta nici o interventie pe corp, pretul lor este scazut, iar invatarea lor poate ajuta cuplul sa le foloseasca atat la contraceptie cat si la conceptie.
Dar, ca orice metode contraceptive, pe langa avantaje, exista si anumite dezavantaje. In cazul folosirii abstinentei periodice, intervalele de timp in care trebuie evitat contactul sexual sunt lungi (10 - 15 zile in fiecare ciclu menstrual). Ele necesita instruire considerabila pentru o utilizare corecta, iar eficienta lor poate scade foarte mult in cazul in care nu exista cooperare si hotarare din partea ambilor parteneri.
Eficienta lor este relativa.
Termometrele si foile de diagrama necesare se gasesc in farmacii sau cabinetele de planificare familiala.

IMPORTANT:
Aceste metode contraceptive nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala nici a infectiei cu virusul HIV.

Aceste metode pretind o disciplina si un stil de viata regulat. O faza intensa de invatare si de practicare atenta a acestei metode sunt conditiile unei preveniri sigure a conceptiei. Metoda poate fi recomandata numai femeilor care isi cunosc bine corpul si au un ciclu regulat. Din acest motiv metodele sunt foarte nesigure pentru fetele tinere, al caror ciclu nu s-a stabilizat inca.

Sursa: www.seximus.ro

sus

ExoticDream

Expert member
15906 mesaje

Re: Re: Re: Metode naturale de contraceptie

scris pe 4 apr 2005 14:53 de ExoticDream

Nu cred ca este o metoda frustranta pentru ca prietenului meu ii place f. mult sa faca sex si niciodata nu s-a simtit frustrat in vreun fel. [...] Pot spune chiar ca avem destule orgasme simultane.
Am sa-l mai intreb si pe el cate ceva, cum a ajuns sa fol aceasta metoda si alte intrebari daca aveti.

Intrebari pentru prietenul tau (si pentru tine):

1. Care este deosebirea dintre ceea ce simte un barbat cand ajunge la orgasm fiind "inside", respectiv "outside"? (Am inteles ca prietenul tau a experimentat ambele variante.)

2. Cum ajungeti la orgasm simultan folosind aceasta metoda? (Cum se desfasoara actul sexual dupa transferul inside->outside? )

"Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in aceasta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang..."(E.Cioran)

"Nimeni pe lumea asta, barbat sau femeie, nu merita lacrimile tale. Iar cel care le merita nu te va face sa plangi..." (G.G.Marquez)
sus
Pagina 1 din 1
1

loading...

Ai probleme sexuale si nu ai la cine sa apelezi? Sunt Doina Panait, consilierul seXpert.ro, si iti stau la dispozitie!

spune-mi problema ta!
seXpert.ro iti pune la dispozitie o baza de date completa despre dragoste, sex, viata sexuala, sanatate si probleme sexuale!

vezi lista de articole!

Citeste manualele
originale Sexpert.ro

DragosteAdolescentaSeductieViata sexualaFamilieSanatate / probleme Cautare 
    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou

Ai o problema? Noi avem raspunsul

Citeste sfaturile consilierului!
MARIREA PENISULUI

Membri on-line:

33 vizitatori si 0 membri sunt online:

Vezi toti membrii online